Eşle birlikte issizlik, eşin sorumsuzluğu...

Yok beş yıldır uzuyormuş okulu. Her sene bitti bitecek diye diye bitirmemiş de.
Anladım teşekkür ederim cevabın için :)
Kötü bir durum yani bizim bölümde de var biri 2006 ya da 2009 girişli tam hatırlayamadım bazı dersleri bizle alıyor sözlüsü var birlikte mezun olmaya çalışıyorlar. Büyük konuşmayayım da yani adam belli sorumsuz böylesiyle evlenmek... evlenince birden vahiy inip sorumluluk sahibi olmayacak ki!

Kızlar mantiklisi tabi ki okulun bitmesini beklemekti ancak ya evlenmemiz ya ayrılmamız gerekiyordu çok uzamıştı ilişki. Problem haline geliyordu. İkimizde öğrenci evinde kalıyorduk o aralar evlenmek daha doğru bir çözüm gibi gorunuyordu
Peki ya boylesi dahami iyi oldu ayrilmaktan. Bu evlenme zorunlulugunuz neydi. Nihayetinde bekleyebilirdiniz bence.

Peki sürekli okula gidiyor mu? Kaç dersi alttan?

Devamlılık sorunu yok yalnızca sınavlara girmeye gidiyorsa okula, mutlaka bir iş bulsun basit bir iş. Hiç birşey yapamıyorsa mesleğiyle ilgili bir şirkette stajyer gibi başlasın yoksa ne okul biter ne kendini toplayabilir bu çocuk.

CV sini hazırlayıp atsın işi ile ilgili şirketlere... okulu da bitirme gayreti gelir bu durumda.. Allah yardımcınız olsun
Diş hekimliği öğrencisi olduğu için uygulamali ders yapıyorlar. Örneğin şimdi protez dersi var hasta olmadığından onu veremiyormus, haftada iki gün okula gidiyor. Mezun olmadanda çalışabileceği yerler çok sınırlı iş bulamıyor o yüzden. Daha önce de dis hekimi asistanı olarak çalıştığından şimdi başka işte yapamam diyor.

Kötü bir durum yani bizim bölümde de var biri 2006 ya da 2009 girişli tam hatırlayamadım bazı dersleri bizle alıyor sözlüsü var birlikte mezun olmaya çalışıyorlar. Büyük konuşmayayım da yani adam belli sorumsuz böylesiyle evlenmek... evlenince birden vahiy inip sorumluluk sahibi olmayacak ki!
Ben risk aldım zaten ama o zaman hem benim hem onun işinden ayrılacağını hemde okulun bu kadar daha uzayacagini tahmin edemedim tabi ki. Birde ailemizden uzakta yasamamzda buna neden oldu ailelerimizin yanında rahat yaşantımız olsa beklerdim yine mezuniyetini

Ya öyle tabi. Aslında uzamış olabilir diyecektim ama konu sahibi de aşağıya yazmış. Asistanlıktan başka bir iş yapamam diyormuş.

Konu sahibi, eşiniz bir yuva kurmuş, sorumluluğu var. Şu anda aç, muhtaç yaşamanızdansa herhangi bir işe girmesi gerekiyor. Sizin de aynı şekilde bir şekilde hangi iş olursa olsun çalışmanız lazım. Ama haklısınız. Evlenerek bir hata yapmışsınız ama bu kadarını beklememişsiniz. Şu anda ne deseniz hakkınız var. Başkası bu kadar uzun zaman dayanamayabilirdi de.

evlenmek için neden bu kadar acele ettiniz onu anlayabilmiş değilim.
hem de böyle olası sorunları öngöremeyip.
bence bu sizin tek başınıza çözebileceğiniz bir durum değil o yüzden eşinizin ailesiyle bir konuşmayı fikir almayı deneyebilirsiniz.

En doğrusunu yapıp öğrenciyken evlenmişsiniz. Kendinizi garantiye almışsınız. İyi ki ayrılmamışsınız.

Bugun yalnız oturup düşününce en doğrusunun altı aylığına evden gitmek olduğuna karar verdim aslında en güzeli mezun olana kadar beni biryerde dondurmalariydi ama bu da olmayacağına göre bir süre ayrı olmak belki evde sürekli kavga gürültüden iyi olur

Keşke ama inan bitse bile sevinemiycem herhalde, bitene kadar ben bitmiş olcam:110:
Aynen oyle oluyor ..insan çok yoruluyor ..bide biz çok küçüktük, 20 yaşına yeni girmiştik .birlikte büyüdük ve çok sıkıntı çektik .eşinle konuş , bitirmek gibi bir düşüncesi yoksa zaten bu sene son ,atılacak ..boşuna seni zorlamasin. Kalıcı bir iş bulup çalışsın ..

Aynen oyle oluyor ..insan çok yoruluyor ..bide biz çok küçüktük, 20 yaşına yeni girmiştik .birlikte büyüdük ve çok sıkıntı çektik .eşinle konuş , bitirmek gibi bir düşüncesi yoksa zaten bu sene son ,atılacak ..boşuna seni zorlamasin. Kalıcı bir iş bulup çalışsın ..
Atılma durumu etkilemiyor canım 2008 girişli çünkü, bizde on sekiz yaşından beri birlikte büyüdük,ergenliği bile birlikte geçirdik, 27 olduk artık, çoluk çocuk dusunecekken evlilikte daha farklı şeyler konuşur hale geldik, kendisi iş bulucam okulu bitircem uğraşıyorum diyor ama benim bunları görecek sabrım kalmadı artık hayırlısı olsun

Bizim ki kronik öğrenci :KK39:
Böyle bir arkadaş vardı, yalnız o meslek sahibi olmak için değil de çalışmamak için AÖF'e girdi, senelerce sürdü öğrenciliği, çalışsana diyenlere e okuyorum, okulum bitsin çalışırım diyordu, okul bitti maaşı az, yolu uzak, aradığım kriterlerde bir iş değil diye vakit öldürdü, eşi dayanamayıp işe girdi çünkü onlarda birde çocuk vardı, arkadaş 12 yıllık evli ama hiç çalışmadan yaşamı öğrendi, sizin eşinizde böyle olabilir bu sebeple bence ciddi bir konuşma yapın hemen.

Bence ögrenciyken de evlilik our. Yeterki siz birbirinize sarilin, destek olun. Bence biraz iletisimsizliginiz olmus. Bu konunun sizi ne kadar yiprattigini esinizi karsiniza alip konusun. Neden bitiremediginin gerekcelerini bulun ve cozum getirmeye calisin. Eger calistigi icinse bana kalirsa gelecek yil calismasin tamamen kendini derslerine versin. Esinizin bölümü cok iyi bir bölüm, bitirince gerekli refaha ulasirsiniz. Esinizin okulu bitirebilmesi icin siz fedakarlikta bulunun ve bir ise girin. Bölümünüyle alakali olmasa da bir is bulun ve geciminizi saglayin. Esiniz okulunu bitirip meslege gecsin sonra da siz kendinizi meslegnizde gelistirin, gerekli egitim ve kurslari alin. Kesinlikle ortak karar alip birbibirinize destek olarak bu dönemi asmalisiniz. Tabiiki suan bikkinliginiz gelmis ama bir yola ciktiniz madem güclü olun ve basarin.

Kızlar mantiklisi tabi ki okulun bitmesini beklemekti ancak ya evlenmemiz ya ayrılmamız gerekiyordu çok uzamıştı ilişki. Problem haline geliyordu. İkimizde öğrenci evinde kalıyorduk o aralar evlenmek daha doğru bir çözüm gibi gorunuyordu

Çok saçma bir evlilik sebebi olmuş. Ayrılsaydınız.

Böyle bir arkadaş vardı, yalnız o meslek sahibi olmak için değil de çalışmamak için AÖF'e girdi, senelerce sürdü öğrenciliği, çalışsana diyenlere e okuyorum, okulum bitsin çalışırım diyordu, okul bitti maaşı az, yolu uzak, aradığım kriterlerde bir iş değil diye vakit öldürdü, eşi dayanamayıp işe girdi çünkü onlarda birde çocuk vardı, arkadaş 12 yıllık evli ama hiç çalışmadan yaşamı öğrendi, sizin eşinizde böyle olabilir bu sebeple bence ciddi bir konuşma yapın hemen.
Bende askerlik korkusuna durmadan abuk subuk bölumleri okuyan birini tanıyorum .
Insan nasil hayatini bu kadar kolay yaşayabilir .

Back
X