• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşle paylaşımlar

Bende anlatiyorum esime. Oda bana anlatir ben kadar cok olmasa da :-)
Bazen hemen anlatiyim diye kelimeleri yuttugum oluyor. O kadar heyecanli birsey anlatiyorum. Esim sadece aman askim bize ne? Der :D dedikoduyu sevmiyor hic bende o varken dedikodu yapmiyorum :D

Ayy tatlım benim yaa...
Çok samimi geldin bana.
Eşin yorgun olabilir,anlattıkların ilgisini cekmiyor olabilir.
Her şeye ragmen dinlemek nezakettendir.
Anlattıklarını,küs oldugunuz dönemler de seni incitecek sekilde kullanıyor!olması hiç hoş degil.
Madem konusmayı paylasmayı seviyorsun,bundan duydugun rahatsızlıgı da anlat bir ara :)
Evet bazı erkekler,erkek muhabbetinden öteye gidemiyor ne yazık ki.
Kitap oku,bulmaca çöz,puzzle ile uğraş.
Kendince aktiviteler bul.
Bakalım bu durum eşini nasıl etkileyecek :)
Bol şans...

teşekkür ederim. Ben sürekli oyalarım kendimi. Deli gibi oluyorum evde tek kalınca. Puzzle kitap bulmaca resim kursları filmler diziler vb... İçimdeki boşluğu kapatmıyor beni oyalıyor sanki. İstiyorum ki boyle çok yakin bi arkadaşım olsun güvenebileceğim , çat kapı gitsem niye geldin demese , ulaşmam kolay olsa, o da bana gelse sürekli ama yok yani olmuyor.

Komşularınız dedikodu yaptığı için yakınlaşamıyorsunuz ama kendiniz de bazen dedikodu yapmak istiyorsunuz

Aynen öyle. Komsularimla dedikodu yapmayı sevmiyorum. Çünkü neyi alıp nereye çekecekleri belli değil, art niyet çıkıyor ortaya. Ama eşimle yapınca mutlu oluyorum. O an söylüyorum konu kapanıyor eşim de unutup gidiyor. Bazen ben dedikodusunu yaptığım kişiyi affediyorum ama eşim unutmuyor o konuda sorun yaşıyorum sadece.

Ben sende bir gariplik gormedim belki de ayni tarz oldugumuzdan :KK53: es ayni zamanda en iyi arkadas olmali benim icin.. o yuzden bende her seyi anlatirim, dedikodu yaparim :) mesela saatlerce birini cekistirip sonra da “aman neyse gunah olmasin” diyen tipim ben :KK70: ilk yillar benimki de sikilirdi ama 10 yili devirince psikopat bir sekilde ogrendi yolu yordami, simdi sahane dedikodu yapabiliyoruz kahve esliginde, ya da o is yerinde olan bir seyi saatlerce anlatabiliyor.. yazdin mi bilemiyorum, gozden kacirmis olabilirim ama yeni evliysen sohbet ayarini tutturmak biraz zaman aliyor, bence sen kirilmadan konusmaya devam et bir yerden sonra o da katilacaktir sana :)

8 sene oldu :)) hala aynıyız :)))

teşekkür ederim. Ben sürekli oyalarım kendimi. Deli gibi oluyorum evde tek kalınca. Puzzle kitap bulmaca resim kursları filmler diziler vb... İçimdeki boşluğu kapatmıyor beni oyalıyor sanki. İstiyorum ki boyle çok yakin bi arkadaşım olsun güvenebileceğim , çat kapı gitsem niye geldin demese , ulaşmam kolay olsa, o da bana gelse sürekli ama yok yani olmuyor.

Etrafinizda bu saydiklarinizi yapabileceginiz bir sürü insan olabilir.
Ama esinizle olan iletisiminizde eksiklikler varsa bu acigi kapatmak cok zor malesef.
Kendimden biliyorum :)

Kimisinde haklı olabilir belki farketmeden çok takıntılısınız. Eşimde arada takılır bana bak para verdin noldu gibisinden gülerek söyler. Ben ama asla eşimi o kadar ayrıntı vermem, bir kadın biraz gizemli olmalıdır. Birde bu kadar ayrıntı niye konuşuyorsunuz yorulmuyor musunuz ben akşam eve gidince takatim kalmıyor akşama kadar insanla konuşmaktan eşimle bile konuşmaya halim kalmıyor. Nasıl bir konuşma enerjisi sizdeki maşallah.

yok maalesef çenem düşük. Okulda 8 saat derse girerim aksam gelir yine konuşmaya devam ederim. Bazen sessiz kalmak istiyorum kendi sesimden yorulduğum çok oluyor.

eşinizin anlattıklarınızla ilgilenmediğini anladığınız halde nasıl anlatmaya devam edebiliyorsunuz?
Ben de mesela birşey anlatacak oluyorum. Bakıyorum hiç dinlemiyo, ben de bir dahaki sefere susuyorum. Ben çok alınganım galiba ya ne bilim :KK14: böyle gide gele hiçbişi anlatmaz oldum artık sadece tek cümleler kuruyorum.

Ben psikologunuza hak verdim biraz.. Doğru düzgün arkadaş çevreniz olmadığı için (benim gibi) eşiniz sizin her şeyiniz oldu. Bütün o teselliyi eşiniz de aradınız.

Haklısınız. Ama belki de bizi mutlu eden başka ugraşlar bulmalıyız. Kendimize değer vermeliyiz.. Biz basit kadınlar değiliz, basit şeyler bizi üzmemeli.

Eşini tanıyorsan bir almalı, birde vermelisin. Mesela benim eşimin uzay merakı var. Matematiğe, bilime ve kitaplara çok meraklı. Ortak zevklerimiz, filmler, planlar.. Bunlar aklımın köşesinde durur.

Aynı sizin gibi eşime o gün yaptığım her şeyi anlatırım. Nereleri nasıl temizledim, nereden ne anladım.. Anlatırım ama abartmam :) böylesiyle de rahatlamış olurum. Eşim genelde sessiz kalır, "Hmmm" kem küm falan yapar. Muhabbetten zevk alması için onu kendi alanında bir yerden yakalarım. Mesela "Bugün film seyredelim mi? o film nasıldı ama? (Sevdigi film) sonra muhabbet oradan alır yürür..
"Sence bana hangi renk yakışır? Elbise alayım diyorum karar veremiyorum. Nasıl bir şey olmalı acaba.." Normal de eşim buna "Bilmem, her renk güzel olur." Gibi kısa cevaplar verir bu muhabbetlerden sıkılır. Ama ben şöyle dersem "Bence sana gri çok yakışıyor. Bol kazaklar güzel oluyor. Öyle bir şey alabiliriz sana. Çünkü omuzların geniş, güzel duruyor." Tabi eşim yükseliyor :) sonra kendim için fikir istiyorum ve eşim renkten elbise kesimine kadar nasıl bir şey seçeceğimdem bahsediyor. Beraber bakarız diyor.

Aslında şundan bahsediyorum, onunda konuşmasını sağlayabilirsiniz. Onun gündemi neyse siz bilirsiniz. O gündeme girebilir, ilgilendiğinizi gösterebilirsiniz. Bence o da karşılık verecektir.

Bu konu üzerine düşüneceğim. Haklisiniz gerçekten. Ben eşimi konusturmayi bilmiyorum.

yok maalesef çenem düşük. Okulda 8 saat derse girerim aksam gelir yine konuşmaya devam ederim. Bazen sessiz kalmak istiyorum kendi sesimden yorulduğum çok oluyor.
Güldüm ilahi alemsiniz :) Çene yapabileceğiniz kardeş, anne, kuzen, hala vs yok mu ? Benim vaktim olsa hepsi konuşma sevdalısı, bakmayın vaktim yok.

Bazı kadınsal şeyler pek erkeklerle konuşulmuyor, mesela makyaj falan anlatsam eşim bön bön bakar erkekler öyle:)

Çok haklisin canim bende kadinlarla kurdugum ilişkilerde hep zararli cikarim karsima cikan kadinlar hep şu merveyle pelin karakteri gibilerdi.

aynen aynen. Ben cevap veremeden şoklara giriyorum sonraki hamlelerinde. Anlaşamıyorum yani olmuyor.

Güldüm ilahi alemsiniz :) Çene yapabileceğiniz kardeş, anne, kuzen, hala vs yok mu ? Benim vaktim olsa hepsi konuşma sevdalısı, bakmayın vaktim yok.

Bazı kadınsal şeyler pek erkeklerle konuşulmuyor, mesela makyaj falan anlatsam eşim bön bön bakar erkekler öyle:)

farklı şehirlerdeyiz. Ablam hep meşguldür, diğer akrabalarla çok samimi değilim. Anneme de ne anlatsam ben sana demiştim diyor. Yok yani çok yalniz hissediyorum kendimi.

Biz de de genellikle tam tersi. Ben butun evde mal mal durdugum icin anlatacak hicbir seyim olmaz :/ yapi meselesi bence bazi insanlar icinde tutamiyor ki bence en guzeli. Esiniz bu durumdan rahatsiz mi oluyor? Yoksa siz onu rahatsiz ettiginizi mi dusunuyorsunuz? Bence rahatsiz olmuyordur.

valla yakaladgıgım yerde '' EE sonra nolmusss'' diye sacma bi soruyla konusturmaya calışıyorum o da bişeyler anlatıyo zaten anlayıp

bnm de iş dısında arkadasım yok ablamla telefonda konustugumuzda da cok uzatıyoruz o üzden eşimi kurban seciyorum :KK51:

farklı şehirlerdeyiz. Ablam hep meşguldür, diğer akrabalarla çok samimi değilim. Anneme de ne anlatsam ben sana demiştim diyor. Yok yani çok yalniz hissediyorum kendimi.
Bende ailemden ayri bi sehirdeyim tayinle buraya geldik ve bende cok yalniz hissediyorum

eşinizin anlattıklarınızla ilgilenmediğini anladığınız halde nasıl anlatmaya devam edebiliyorsunuz?
Ben de mesela birşey anlatacak oluyorum. Bakıyorum hiç dinlemiyo, ben de bir dahaki sefere susuyorum. Ben çok alınganım galiba ya ne bilim :KK14: böyle gide gele hiçbişi anlatmaz oldum artık sadece tek cümleler kuruyorum.
ben de eşimin beni dinlemediğini hissedersem asla anlatmam
gururum cok fazla bu konuda

Herşeyi konuşurum herşey diyince aklınıza ne gelirse annemi de çekiştiririm kaynanamı da çekiştiririm misal, yeni tarifi de anlatırım türev integral de...herşey her bir şey

Arkadaşlar , benim hiç arkadaşım yok düzenli olarak görüştüğüm. Boyle her gün düzenli olarak biriyle kahve içsem sohbet etsem enerjimi alsam çok güzel olur ama maalesef yakinimda hiç arkadaşım yok. Komsularimla da samimiyet kuramıyorum. Dedikodu yapıyorlar diye keyif almıyorum. Bir kaç görüşmek istediğim komşumun da çocuğu var her zaman müsait olmuyor.

Ben de aksam esim eve gelince onunla sohbet etmek istiyorum. İs yerinde yaşadıklarımı anlatıyorum. Sonra yeni öğrendiğim bi şey varsa arabayla ilgili onu anlatıyorum. Yemek tarifi vb.. ya da kadinsal şeyler. Annemle konuşuyorum telefonda onları anlatıyorum. Ya da birine kızdıysam falan..bazen dedikodu yapmak istiyorum. İlgisini çekmiyor ama konuşmak istiyorum yani.

Ama bu işte bi terslik var. Yanlış yapıyorum. Esim bana hicbir şeyini anlatmaz. Sormam ben de. Eve geç gelir mesela, nerde kaldığını merak etmem mesela. Bazen afakanlar basıyor bana diyor. Yani eşle ne konuşulur ne konuşulmaz. ? Ben abartısız her şeyi anlatıyorum. Buna nasıl son verebilirim.

İçimde tutamıyorum ya. Mesela çok gereksiz belki ama okulda öğrencim hakkında tuttuğum tutanağı bile anlatiyorum. Sonra ne gerek vardı anlatmaya diyorum. Benim gibi olan var mi?

Bazen eşim incitiyor beni küs olduğumuz zamanlar anlattıklarım yüzünden. Ama çok zor susmak içine atmak paylaşmamak.
iş arkadaşlarınızla konuşsanız hiç mi kafa dengi insan yok, benimde dışarda görüştüğüm arkadaşım yok ayda yılda bir birileri ile görüşürüm, komşuluk sıfır sevmemde gerekte görmem zaten çalışan insanız akşam olduğunda kafamı dinlemek isterim hafatsonuda evin işine çocuğuma eşime zaman ayırmaktan yanayım...
eşime herşeyi anlatmam açıkcası gerekte yok...

anlattıklarımla ilgilenmediyse susuyorum hemen. Sonra ilk fırsatta tekrar başlıyorum anlatmaya. Bazen yanina gidip yorgun musun sana anlatacaklarım var diyorum... Eğer hic dinlemezse tartışıyoruz. Abartı ama bazen uykudan uyandirmisligim bile var kafama bir şey takildiysa

Yerine gore..herseyide anlatmaya luzum yok bence.. eskiye gore cok daha az anlatiyorum sanirim.. sunuda farkettim havamda degilsem biri asiri detayli konustugunda uyuyasim geliyo :)

Biz de herşeyi konuşuruz. Bir arkadaşınız olsa bile onla konuştuğunuz da yine eşinize anlatırsınız. Bu sizin yapınızla alakalı. Siz konuşmayı seviyorsunuz, eşiniz sevmiyor.

Şu konuşulur, bu konuşulmaz diye bir yorum yapamayacağım.

Back
X