Eşler arasındaki eğitim farkı bir sorun mudur?

Eşimin kuzeni öğretmen, evlendiği kişi ilkokul mezunu sanırım lise okudu mu terk mi emin değilim.
Aileden gelen zenginlikleri var. İşlerini tam bilmiyorum ama gelirleri çok yüksek. Eşi şu an çalışmıyor. Harika bir ev, araba aldı kadına:)) bir de bebe yaptılar.. Kadın hiç takmıyor bile ne mezunu olduğunu..Sohbette edebiliyorlar anlaşıyorlar baya güzel, ama bi gün iflas ederlerse nasıl geçinecekler nerede iş bulacak onu kim işe alacak oralar hep soru işareti. Diğer kuzeni bu soruyu sorduğunda evlenmeden önce ONLARDAKİ PARA YEMEYLE BİTMEZ SADECE AZALIR demişti:)

Karakteriyle ilgili hiçbir problem yok.Benim için ne mezunu olduğu da pek sorun değil aslında.Üniversite okurken gayet iyi anladım bunu etrafımdaki insanlardan.Genelde erkeğin ego problemi yaşadığını duymuştum bu tarz konularda ama kendisi umursamıyor benim eğitim durumumu.Zamanında fakirlikten okuyamamış yoksa ben okurdum falan da der kendisi hatta bazen.Benden kat be kat çalışkan bir insan zaten ama yine de şu kafamdaki ''Acaba''dan kurtulamıyorum.
Toplum ne der düşüncesi o da herhalde. Siz güveniyorsanız umursamayın.

Univ mezunu olunca ne oluyor anlamadim yani, ben de univ mezunuyum ve hemsireym esim de esnaf ben hic sorun etmedim, esim univ mezunu ama atanamadi kendi isinde calisiyor benden cok kazaniyor nerdeyse, biz de ilk ailelere konuyu actigimizda bizmkilerde memur olsun dediler aranizda problem olur dediler ama sonra hemn vaz gectiler insanlari isiyle yargiladiklari icin pisman da oldular, ama benm arkadas cevrem hepside baya okumus yuksek insanlar ve esimi taniyan herkesin tek soyledigi sey" sakin atama olayina aldrma bu adam gibisini bulamazsin helal olsun cocuga" falan dediler. Cok sukur 3 yillik evliyiz ve hic bir sorun yasamadik bu konuda

Evden eve nakliyat veya şehirler arası nakliyat yapıyor.Babası ve abisiyle birlikte aile işi gibi bir şey.

yani arada kültür farkı olur.

ama bu forumda öğretmen olup da hiç kitap okumadığını, kitap okumaya ihtiyacı olmadığını söyleyen bi üye de vardı.

karakterle alakalı. ama siz okuyan, öğrenmeye açık, belli bi kültür seviyesi olan biriyseniz ve karşı tarafın en sevdiği film recep ivedik ise sorun yaşarsınız.

Bence burada baz alacağınız şey erkek arkadaşınızın sizden çok kazanmasi değil (daha önce babasi batmış,gene olabilir) hayatı yaşayış tarzlarinizin benzeyip benzemediği.Cevremde öğretmen eşinin maaşını beğenmeyen,küçümseyen ama kredi çekilirken onu kullanan,maaş günü bir ödeme için kadının maaşına el koyan erkekler oldu.Erkek arkadasinizin ailesinin kadına -insana bakış şekli ,kendi ailemle uyusup uyusmayacaklari....hatta erkek kardeşleri ile iliskilerinde eşit olup olmadiklarini (geleceğe dair kararlarını abiye sormak zorunda olan kisiler var) gözlemlerim.

Yaklaşık 9 ay kadar önce bir ilişkiye başladım.Gerçekten oturuşundan kalkışından tavırlarından çok etkilenmiştim ve evet benim aradığım adam bu demiştim.Fakat zaman geçip de ilişkimiz ciddiye binince kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı minikte olsa.Ben öğretmenim erkek arkadaşım ise nakliye işiyle uğraşıyor.Lise terk kendisi.Çok anlayışlı ve olgun bir insan ama ilerde evlendiğimizde aramızdaki bu eğitim farkı sorun olur mu düşünmeden edemiyorum.Kendisi takmıyor benim üniversite mezunu olmamı çünkü benden kat be kat fazla kazanıyor.Ego sorunu olmaz diye düşünüyorum ama yine de emin olamadım.Görüşlerinizi bekliyorum.
Bence eğitim kağıt üstünde degil, insanın beynindedir. Nice üniversite mezunu gördüm kör cahil .. nice lise mezunu gördüm okumuşları cebinden çıkarır. Önemli olan beyefendinin kendini ne kadar geliştirmiş olabildiği..

Bir arkadaşım vardı. Kız avukat çocuk lise mezunu. Ama çocuk kitap satardı dükkanı vardı. Nice universite mezunlarından daha kültürlü ve daha bilgiliydi..
Ama size naçizane tavsiyem rahatsiz olduğunuz şeyler varsa kesinlikle görmezden gelmeyin.

Yaklaşık 9 ay kadar önce bir ilişkiye başladım.Gerçekten oturuşundan kalkışından tavırlarından çok etkilenmiştim ve evet benim aradığım adam bu demiştim.Fakat zaman geçip de ilişkimiz ciddiye binince kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı minikte olsa.Ben öğretmenim erkek arkadaşım ise nakliye işiyle uğraşıyor.Lise terk kendisi.Çok anlayışlı ve olgun bir insan ama ilerde evlendiğimizde aramızdaki bu eğitim farkı sorun olur mu düşünmeden edemiyorum.Kendisi takmıyor benim üniversite mezunu olmamı çünkü benden kat be kat fazla kazanıyor.Ego sorunu olmaz diye düşünüyorum ama yine de emin olamadım.Görüşlerinizi bekliyorum.
Bence uzun soluklu olmaz.. ama seviyirsan pisman olma tabi

Senin bölümüne göre değişir canım,ülkenin güzide üniversitelerinden yüksek puanlı bir bölüm okuduysan, çevrede sen de etkilenirsin. Diğer türlüyse çok mühim bir konu değil. Her taraf üniversite dolu. Açık öğretime başlayıverir

İstanbulun en iyi okullarından birinde okudum dereceyle bitirdim ama evlilik bambaşka birşey. Karakter önemli olan. Akşamları işten gelip dnanın yapısını konuşmuyoruz yada onun günde kaç tane robota bakım verdiğini. Bana göre kültür farkı sosyal olarak oluşur. Yani doğup büyüdüğümüz yerler alakasızsa, din farkı varsa falan fişman. Yoksa eğitim işyerlerimizde geçerli olan kimliklerden başka birşey değil. Ek olarak üniversitede bölümde çok erkek yoktu bizim olanlarda afedersin maldan farkı yok. Kadını hizmetçi gibi gören sevgililerine adım bile attırmayan tiplerdi. Kavgalarını dinlemişliğimiz çok. Kızı kendi ailesinin şehrine yollamıyordu hala hatırladıkça sinirlenirim.
Yinede iyice gözlemlemeden evlenme. Sana davranışı ayırdığı vakit hepsi çok önemli.

Kişilik karakter ne kadar oturmuş olursa olsun eğitim farkı problem olur.
Şu an flört asamasinda problem olmasada evlendiğinizde, evlilik cevrenizi artirdikca bu problem olur.
Egitim durumunuz konusu açılır, kimse bir yorum yapamasa bile zaman içinde eşiniz bunu kaldiramaz, ezilebilir yada insanlar sizin meslekten ve eğitim durumundan dolayi bir ortamda sizinle daha fazla sohbet ederlerse bu da zaman içinde eşiniz tarafından çekilemez bir durum olur.
Bu tarz durumlar arttıkça esinizin size tavri değişir, eğitim durumu farkından oldugunu belli etmez ama başka şeyleri büyütür, buyutur ve yaşantıniz cekilemez bir hal alir

Ben ögretmenim. Eşim de öğretmen. Ben çok kitap okuyorum. Eşim senede 1 gün. Bazen "müşkülpesent" diyorum . Ne dediğimi anlamıyor. Sinir oluyorum. Eğitim şart. Ayrıca çizdiğiniz adam profili onu mükemmel gösterme çabası gibi geldi bana. Bence objektif olun. Bu soruyu buraya sorduğunuza göre sizin de bu işte hoşunuza gitmeyen şeyler var. Eğitim farki sorun olur mu olmaz mı bilinmez. Bu kişiliklerle ilgili bi şeydir. Benim anlatmak istediğim tarafsız bi açıdan bakmanız daha doğru karar vermenizi sağlar. Allah kalbinize göre versin.

Ayrıca eve getirdiği para miktarı problem olmaz, ama biz bu forumda kadınların daha çok erkeklerin egolari ile ilgili problemler yasadigini biliyoruz.
Ne olursa olsun erkek üstün olmak ister, olmadığı zaman problem olur.

Evden eve nakliyat veya şehirler arası nakliyat yapıyor.Babası ve abisiyle birlikte aile işi gibi bir şey.
Bu tamamen onun kendisini yetiştirmesiyle alakalı . Mesela deneyin ben yüksek lisans yapacağım vs gibi sözler söyleyin bakalım tepkisini ölçün kompleks yapıyorsa kendini belli eder zaten .
Hayat profili dar mı onu anlamaya çalışın. Iki kişinin Dünya'ya aynı pencereden bakabilmesi önemli çünkü

İstanbulun en iyi okullarından birinde okudum dereceyle bitirdim ama evlilik bambaşka birşey. Karakter önemli olan. Akşamları işten gelip dnanın yapısını konuşmuyoruz yada onun günde kaç tane robota bakım verdiğini. Bana göre kültür farkı sosyal olarak oluşur. Yani doğup büyüdüğümüz yerler alakasızsa, din farkı varsa falan fişman. Yoksa eğitim işyerlerimizde geçerli olan kimliklerden başka birşey değil. Ek olarak üniversitede bölümde çok erkek yoktu bizim olanlarda afedersin maldan farkı yok. Kadını hizmetçi gibi gören sevgililerine adım bile attırmayan tiplerdi. Kavgalarını dinlemişliğimiz çok. Kızı kendi ailesinin şehrine yollamıyordu hala hatırladıkça sinirlenirim.
Yinede iyice gözlemlemeden evlenme. Sana davranışı ayırdığı vakit hepsi çok önemli.
Ben öğretmenim bir öğrencimin babası ve annesi akademisyen üstelik Türkiyenin en iyi mühendislik fakültelerinden birinde.. çocuk japonca öğreniyor, ilgilendiği spor dalları var, inanılmaz çok okuyan 11. Sınıf öğrencisi ve kadın ve çalışma hayatıyla ilgili fikri şu;

Kadınların çalışmasını doğru bulmuyorum. Erkek çalışır. Kadın eve bakar. Erkeğin getirdiği para ikisinindir ama erkeğin elinde bulunmalıdır. Bu çocuk özel okullarda okumuş, aklınıza gelebilecek her şeyin özel dersini almış... ama gördüğüm kadarıyla hiçbir işe yaramamış bir birey...

Ne üniversite mezunlari var ki( yuksek lisans mezunuyum) is bulamadım diye evde yatıyor. Benim için sıkıntı olmazdi. Caliskansa ve hayata bakış açılarımız uyuyorsa ve benim çalışan üreten bir insan olduğumu kabul etmişse sıkıntı yok. Bu gözler öğretmenlik mezunu olup atanamadim diye evde yatan 30+ adamlari gordu.
Eğitim önemli ama bence herkes kendi tercih ettiği hayatı yaşayabilmeli. Sevgiler

ben sorun ederdim acikcasi . bu devirde liseyi bile bitiremiyorsa bence bi sorun vardi . aciktan bitirebilirdi
Üniversiteyi bitiren ne yapıyor hanımefendi uzayami çıkıyor
Allah aşkına çok komiksiniz
Mühendis olsa kaç yazar
Memur olsa kaç yazar
Kaç TL alıyor ki maaş
Yok üniversiteyi okuyan adam mı oluyor ayrıca benim komsumun eşi tarih öğretmeni kadında tarih ogretmeninikisid atanamamis adam markette çalışıyor
Onuda geçtim.
Adam zır cahil
Kadına yapmadığı eziyet kalmıyor kıskançkadin kapıyı geç açtmis nerdesiniz demiş adam içeri girince kadın tuvaletteyydim demis
Adam içeri dalmais hırsla klozet bakmış İslakmi diye karısına inanmamış yani böyle üniversite mezunu olup hastalarda var adam olamamış insanlarda
Elini yuİnu gören okumuş efendi adam der
AMA YAPTİKLARİNİ DUYSANİZ İNSAN DEMEZSİNİz hasta ruhlu
Yani bu ne demek oluyor üniversite okununca adam olunmuyor

Back
X