Eşler arasındaki eğitim farkı bir sorun mudur?

Yaklaşık 9 ay kadar önce bir ilişkiye başladım.Gerçekten oturuşundan kalkışından tavırlarından çok etkilenmiştim ve evet benim aradığım adam bu demiştim.Fakat zaman geçip de ilişkimiz ciddiye binince kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı minikte olsa.Ben öğretmenim erkek arkadaşım ise nakliye işiyle uğraşıyor.Lise terk kendisi.Çok anlayışlı ve olgun bir insan ama ilerde evlendiğimizde aramızdaki bu eğitim farkı sorun olur mu düşünmeden edemiyorum.Kendisi takmıyor benim üniversite mezunu olmamı çünkü benden kat be kat fazla kazanıyor.Ego sorunu olmaz diye düşünüyorum ama yine de emin olamadım.Görüşlerinizi bekliyorum.
Üniversite mezunu olup da cahil olacağına üniversite okumamış ama insan olan daha iyi tabiki. Önemli olan kendini ne kadar geliştirdiği. Üniversite okuyan her insan dört dörtlük mü?

Yanlış tercih malesef.Erkekler size çekici geliyor hemn neden olmasn ki şöyle böyle dyp kabul ediyorsunuz.Oysa siz bir öğretmensinz kabul edin ki sizi en iyi anlayan kişiler aynı yollardan geçtiğiniz kişilerdir.ortaokul mezunu bayan arkdasnz bile yoktur.davul bile dengi dengine.ünv mezunu olup yine aynı işi yapyr olsaydı hic sorun etmeyin derdm.

İnan bana sorun falan değil. Ben doktorum eski es mühendis. İkimizin de eğitim durumu iyi fakat aldatıldım. Yani bu işler eğitime göre değil keşke eğitimi benden düşük insan olan birini bulsaydım da mutlu bir yuvam olsaydı. Takılmayın böyle şeylere.

ülkemizde verilen eğitim bireyi ne kadar geliştiriyor, ufkunu açıyor tartışılır yani bazen okumuş okumamış hiç farkedilmiyor ...yerinizde olsam erkek arkadaşınızın evliliğe size ailenize bakış açısı, size verdiği değer ne buna odaklanırdım. Nasıl bir aile de yetişmiş babasının annesine karşı tutumu davranışı nasıl, aile kültürleri... gib bunlar çok ama çok önemli ve asıl önemlisi ortak iş yapmaları kendi bütçesi var mı yoksa babası mı yönetiyor para işlerini sanırım en çok böyle şeyler sorun oluyor ilerisi için

Kişinin ufkunu üniversite açamaz kişi kendi kendini geliştirebilir. Ben üniversite mezunuyum eşim önlisans. Ama ilkokul mezunu bile değilmiş gibi gerikafalı kompleksli.. hiçbir ortak paydamız yok çocuklar dışında. Anlaşabiliyorsanız kafa yapınız uyuyorsa öğretmen arkadaşlarınız içinde kendini eksik hissedip size hayatı zehir etmeyecekse neden olmasın

Olmaz diyemiyorum ama olur da diyemem.
Misal akademisyen olup 2 kelimeyi bir araya getiremeyenlerle dolu bir cevrem oldugu icinokumuş esittir kulturlu diyemiyorum ama siz ogrenmeyi, kendini gelistirmeyi seven bir kadinsaniz olur.
Yok ben ogretmen oldum bana yeter derseniz o da bu sekilde kabullenmistir sizi sorun cikmaz ama zamani gelipte YL yapacagim dediginizde nerden cikti o diye gelirse vay halinize. Simdiden olcup tartin.
Karsinizdaki insanla arkadaslarinizin yanina ciktiginizda utanir misiniz? Ortak sohbet edeceginiz konular var mi?
Sabah aksam yemek aile ve dedikodu konusmayacaksiniz; siyasi gorusu, dunya gorusu nasil size uyuyor mu bunlar onemli.
Egitim olarak benden ustte bir erkekle sevgili olma yoluna girmistim aldigimiz maas yakindi ama kendisi dr unvanina sahipti ben guzel bi kariyerim olmasina ragmen zaman zaman kendimi degisik hissederdim. Ki bu durum erkeklerde daha fazla. Kednilerinden onde bir kadin istemez cogu. Yani kissadan hisse yurumez bu iliski diyorum

Hep de bir kendini geliştirme muhabbeti.
Eğitimi az insanlardan bahsederken kendini geliştirme ihtimali yüksek ihtimalmiş gibi varsayılır hep. Halbuki kendini geliştirecek insan zaten liseyi de bitirir, üniversiteyi de kazanmak ister. Liseyi bile bitirememiş ama çok kitap okuyan, tiyatrolara giden vs kaç insan gördünüz? Dürüst olalım. Kendini geliştirme kavramının büyük bir kısmı eğitimden geçer zaten.

Eğitim önemlidir, bu konuda "önemli olan insanlık" edebiyatı parçalamanın anlamı yok, para mal ayrımı yapmıyoruz. Lafa gelince Hz. Muhammed'in "hiç bilenle bilmeyen bir olur mu" hadisine ayılıp bayılırsınız. Ama işinize gelmeyince eğitim önemsiz olur önemli olan insanlık olur. Konu sahibi atarım sana değil, konu eğitim olunca kendi kompleksleri nedeniyle eğitimli kesime saydırıp daha tanımadan etmeden eğitimsiz kişilere "kesin kendini geliştirmiştir" diye aşırı sempati besleyenlere.

Erkeğin kazancı iyiyse; kadından çok kazanıyorsa pekte problem olmuyor ama eğitim seviyeleri aynı iken bile kadın daha çok kazanıyorsa hep bi sıkıntı.

Ben yerinizde olsam yine de eğitimime denk birini tercih ederdim.

çoğu erkek kadının kendinden zeki olmasını kaldıramıyor. Daha okumuş, daha olgun, daha sosyal olmasını kaldıramıyor. Bu yüzden evlendikten sonra gerçek yüzünün ortaya çıkma ihtimali yüksek.
Gelsin psikolojik baskılar gitsin hakaretler, kısıtlamalar.
Tabi bilemeyiz.
Her erkek aynı da değil.

Hep de bir kendini geliştirme muhabbeti.
Eğitimi az insanlardan bahsederken kendini geliştirme ihtimali yüksek ihtimalmiş gibi varsayılır hep. Halbuki kendini geliştirecek insan zaten liseyi de bitirir, üniversiteyi de kazanmak ister. Liseyi bile bitirememiş ama çok kitap okuyan, tiyatrolara giden vs kaç insan gördünüz? Dürüst olalım. Kendini geliştirme kavramının büyük bir kısmı eğitimden geçer zaten.

Eğitim önemlidir, bu konuda "önemli olan insanlık" edebiyatı parçalamanın anlamı yok, para mal ayrımı yapmıyoruz. Lafa gelince Hz. Muhammed'in "hiç bilenle bilmeyen bir olur mu" hadisine ayılıp bayılırsınız. Ama işinize gelmeyince eğitim önemsiz olur önemli olan insanlık olur. Konu sahibi atarım sana değil, konu eğitim olunca kendi kompleksleri nedeniyle eğitimli kesime saydırıp daha tanımadan etmeden eğitimsiz kişilere "kesin kendini geliştirmiştir" diye aşırı sempati besleyenlere.

Hay ağzın bal yesin ya... İki kişisel gelişim kitabı, aşk romanı okuyan, iki tvde kadın programı doktoru izleyen kendini geliştirmiş sanıyor :)

Hiç tek başınıza ayakta kalmaya çalıştınız mı?
Hiç sizin gibi olmayan, örfü,adeti, dünya görüşü farklı olan insanlarla aynı ortamda bulunup saygıyı öğrendiniz mi?
Hiç aç yattınız mı?
Hiç orda burda iki kuruşa muhtaç olup çalışmak zorunda kaldınız mı?
Kütüphanede sabahladınız mı?
Hastalandığınızda sürüne sürüne doktora gittiniz mi?
Çok güvendiklerinizden sağlam kazıklar yediniz mi?
Kendi düşünceniz olmasa bile başkalarının düşüncelerini dinlediniz, ortamlarında bulundunuz, kitaplarını okuduz mu?
Hiç tek başınıza seyahat ettiniz mi?
Yalnız kaldınız mı?
Kendi sorunlarınızı kendiniz çözmeye çalışıp batırıp tekrar denemek zorunda oldunuz mu?
Hatalar yaptınız mı?
Bir hayvana, bir çocuğa, bir insana faydanız dokundu mu?
Araştırdınız mı?
Hiç fikrinizi değiştirdiniz mi?

Bunları soran yok...
Bunların çoğunu üniversitede yapabilirsiniz ancak. O da bilinçliyseniz.
Yoksa o bile fayda etmez.

Eğitim farkı sorun ama ortak iş daha büyük sorun bence. Aile işi sıkıntılı, özellikle küçük çocuklar genellikle harçlık gibi para alıyorlar. İsterseniz sormayı deneyin, ihtiyacım kadar alıyorum derse anlarsınız. Maaş şeklinde veya varsa hissesi oranında pay aldığını hiç sanmıyorum. Bir de izin günlerinde filan sıkıntı olur, babasının abisinin izin verdiği ölçüde gezip tozabilirsiniz. Yediğiniz içtiğiniz hatta telefon faturanıza kadar aile haberdar olur. Siz maaşla çalışıyorsunuz, bu düzende rahat edeceğinizi hiç düşünmüyorum.

Böyle konularda eğitimli insanlar aşağıdan aşağıdan yeriliyor gibi geliyor hep bana. Madem ülkedeki eğitim bu kadar kötü ve okul bitirmesi kolay neden bitirmeyenler de var? Bir sürü imkan var açık öğretimden, uzaktan eğitime kadar. Ben liseyi bile açıktan bitirmemiş insana saygı duyamam bu devirde. Her şey diploma olmayabilir ama aynı zamanda diploma çok şeydir. Maddi imkansızlıklar, hastalıklar, talihsizlikler dışında bahanesi olmamalı bana göre ve evet sorun olur. Okulda sadece müfredat öğrenilmiyor. Özellikle üniversite yalnızca eğitim alınan bir yer değil. Şartlar olgunlaştıktan sonra bitirmeyen insan demek ki tembel derim. Hep bir kendini geliştirmiş ama o deniyor ama daha önce de yazıldığı gibi üniversite mezunlarının bile oldukça vasat olduğu şu dönemde ben biraz iyi niyetli buluyorum bu bakış açısını.

Hay ağzın bal yesin ya... İki kişisel gelişim kitabı, aşk romanı okuyan, iki tvde kadın programı doktoru izleyen kendini geliştirmiş sanıyor :)

Hiç tek başınıza ayakta kalmaya çalıştınız mı?
Hiç sizin gibi olmayan, örfü,adeti, dünya görüşü farklı olan insanlarla aynı ortamda bulunup saygıyı öğrendiniz mi?
Hiç aç yattınız mı?
Hiç orda burda iki kuruşa muhtaç olup çalışmak zorunda kaldınız mı?
Kütüphanede sabahladınız mı?
Hastalandığınızda sürüne sürüne doktora gittiniz mi?
Çok güvendiklerinizden sağlam kazıklar yediniz mi?
Kendi düşünceniz olmasa bile başkalarının düşüncelerini dinlediniz, ortamlarında bulundunuz, kitaplarını okuduz mu?
Hiç tek başınıza seyahat ettiniz mi?
Yalnız kaldınız mı?
Kendi sorunlarınızı kendiniz çözmeye çalışıp batırıp tekrar denemek zorunda oldunuz mu?
Hatalar yaptınız mı?
Bir hayvana, bir çocuğa, bir insana faydanız dokundu mu?
Araştırdınız mı?
Hiç fikrinizi değiştirdiniz mi?

Bunları soran yok...
Bunların çoğunu üniversitede yapabilirsiniz ancak. O da bilinçliyseniz.
Yoksa o bile fayda etmez.

Ayynen öyle.
Kitaptır filmdir hepsine eyvallah yerine göre ayda 1000 tl sırf kitaba harcayan biriyim. Ama kitap ve filmler de insanların birbiriyle etkileşime geçmesinden çıkıyor. Ayrıca roman bir yere kadar, akademik teorik bilgiyle bir olamaz, bu bilgiler açar insanın ufkunu.
Kaç kere bir profesörle oturup çay içtiler acaba.
Üniversitenin kelime anlamı "evrenkent"tir. Bunu da lafzi olarak bir sorgulamak lazım. İnsana kattığı da sadece teorik bilgi değildir.
Komplekslerinden "hayat üniversitesi" diye bir şey uydurmuşlar. Sanki üniversiteye giden herkes cam fanusta yetişti. Benim babam üniversiteyi geceleri taksicilik yaparak bitirmiş. Bu adam mı hayat üniversitesi mezunu değil sizin deyiminizle :) Ama birileri misal babadan kalma dükkanın başında durarak hayat üniversitesini bitirdi :)

Eğitim önemlidir arkadaş işinize gelsin gelmesin. Dibine kadar kültür elitistiyim.

Yaklaşık 9 ay kadar önce bir ilişkiye başladım.Gerçekten oturuşundan kalkışından tavırlarından çok etkilenmiştim ve evet benim aradığım adam bu demiştim.Fakat zaman geçip de ilişkimiz ciddiye binince kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı minikte olsa.Ben öğretmenim erkek arkadaşım ise nakliye işiyle uğraşıyor.Lise terk kendisi.Çok anlayışlı ve olgun bir insan ama ilerde evlendiğimizde aramızdaki bu eğitim farkı sorun olur mu düşünmeden edemiyorum.Kendisi takmıyor benim üniversite mezunu olmamı çünkü benden kat be kat fazla kazanıyor.Ego sorunu olmaz diye düşünüyorum ama yine de emin olamadım.Görüşlerinizi bekliyorum.

Boyle seyler erkegin kafa yapisiyla alakali maalesef. Bende universite mezunuyum esim degildi. Ama suan okuyo universite. Guzel bi iste calismak hayali var. Karakter meselesi bence. Kimi erkek eziklik olarak gorup kadindan hincini cikariyo kimi de kendini gelistirme cabasi icine giriyor. Anlayamadigim lise mezununa ehliyet bile verilmiyor arrik. Alttan alttan aklina girseniz fln. Isi varmis. Isi uzerine kendini gelistirebilir. Uygun bi dille anlatirsaniz belki de okur. Ama okumak bir kriter olmamali bence. Binlerce diplomali issiz bi sekilde geziyor. Ahlaki karakteri guzelse sizin icin onemli olmamali. Esimin diplomasini ailemde begenmemisti ama karakteriyle suan sulalede favori damat oldu.

Kendini geliştirmiş, okuyan, görgülü biri ise, birbirinizi seviyor ve tamamlıyorsanız neden olmasın?

Back
X