- 24 Nisan 2017
- 3.110
- 6.519
- 78
- 36
Ayynen öyle.
Kitaptır filmdir hepsine eyvallah yerine göre ayda 1000 tl sırf kitaba harcayan biriyim. Ama kitap ve filmler de insanların birbiriyle etkileşime geçmesinden çıkıyor. Ayrıca roman bir yere kadar, akademik teorik bilgiyle bir olamaz, bu bilgiler açar insanın ufkunu.
Kaç kere bir profesörle oturup çay içtiler acaba.
Üniversitenin kelime anlamı "evrenkent"tir. Bunu da lafzi olarak bir sorgulamak lazım. İnsana kattığı da sadece teorik bilgi değildir.
Komplekslerinden "hayat üniversitesi" diye bir şey uydurmuşlar. Sanki üniversiteye giden herkes cam fanusta yetişti. Benim babam üniversiteyi geceleri taksicilik yaparak bitirmiş. Bu adam mı hayat üniversitesi mezunu değil sizin deyiminizle :) Ama birileri misal babadan kalma dükkanın başında durarak hayat üniversitesini bitirdi :)
Eğitim önemlidir arkadaş işinize gelsin gelmesin. Dibine kadar kültür elitistiyim.
Olay orda işte.
Hayat üniversitesi diyerek okuyan, araştıran insanları yani elit kesimi aşağılıyorlar. Sanki suçmuş gibi, gereksizmiş gibi, ayıp ve abes bişey gibi.
Benim köylü arkadaşımın annesi gece kalkıp kitap okuyan, filmleri izleyen, sanat takip eden, beni tiyatroya götürün diyen kadın. Biz hamlette uyurken üzerine yorum yapan kadın. Şimdi bu kadın da var, bu iki acı çekti diye kendini dünyanın sırrını çözmüş sanan da.. Tarihi, bilgiyi, dostluğu facebook gruplarından öğrenen de..
Üniversite ve beraberindeki mücadele insana öyle bir cesaret veriyor ki. Umarım herkes bu deneyimleri yaşayabilir.