Eşler arasındaki mesafe ! ?

Afrozist

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2018
271
150
53
36
Hanımlar merak ediyorum.Eslerinizle veya flortlerinizle aranızdaki saygıyı mesafeyi nasıl ayarlıyorsunuz. Ben evlilikte mesafenin olması gerektiğini düşünüyorum.Sadece eş değil hayatta temasta olduğumuz kişilerlede bi mesafe çizgisinin daha sağlıklı ve iyi olduğu kanaatindeyim.Biz eşimle iki yakın arkadaş çizgisindeyiz kanki gb nerdeyse.Hemen herseyimi paylaşırım.Fakat bunun sanki çok iyi bi fikir olmadığını düşünüyorum eski zaman evliliklerinde evin icinde hanimlar ve beylerin birbirlerine hitap sekilleri daha farkliydi biliyorsunuz.Bizde babam anneme munevver hanim der hep annemde hocaefendi veya arif bey tarzi şeklinde.Şuanki zamanimizdan uzak bu tarz hitaplar.Eskinin huzurunu ve evliliğin uzun soluklu olmasıni bu baglamda düsunebilir miyiz ?..sizlerin düşünceleri neler?

Son düzenleme:
Ben saygının bey veya hanımdan ileri geldiğine inanmıyorum . Hitap değil , bilinç önemli olan bence . Şahsen bey dediğim biriyle aynı yatağa giremezdim. Ama sizi anladım ne demek istediğinizi mesele bir tek hanım bey değil tabii ki .
Eski kadınlar, bizden belki daha sabırlıydı , bunda ekonomik özgürlük, aile desteği vs. Çok önemli bir etken tabii. Ama eski adamlarda kaypak değildi , herşey karşılıklı . Şimdi herkes her istediğini elde ediyor , imkan çok , doyumsuzluk var . Tahammül YOk. Bende dahil olmak üzere kimsede sabır yok. Hayat daha stresli . Herşey etken bence ...

Gecesine dirty talk yapabildiğim adamın nesine mesafeli durup bey diyeceğim?
-X bey istirham ederim biraz yatak odasına gelir misiniz; size naçizane bir şey göstereceğim.
-Elbette Y hanımcığım, şu an fevkalade bir merak içerisindeyim, yüksek müsaadenizle heyecanla çırpınan gönlümü dizginlemek için iki kelam latife edeceğim.
-Buyrun X bey.
-Senin X bey diyen dillerini yerun.

Yani olmaz böyle bir şey.

-X bey istirham ederim biraz yatak odasına gelir misiniz; size naçizane bir şey göstereceğim.
-Elbette Y hanımcığım, şu an fevkalade bir merak içerisindeyim, yüksek müsaadenizle heyecanla çırpınan gönlümü dizginlemek için iki kelam latife edeceğim.
-Buyrun X bey.

Hahahahaha

-Buyrun X bey.

:DDD

Ben evli değilim fakat 3. GöZe yansıyan bir durumu anlatmak isterim. Ailemde iki kadın var ikisi de evli. Birgün tüm aile toplandık ve doğumgünü kutluyoruz

1. Hanım uzakta bulunan eşini 'Serhat bey' diye çağırdı.

2. Hanım 'Serkaaaaaaaaağnnn' diyerek.

1. Hanım normalde böyle hitaplarda bulunmuyor. 3. Gözlere klas görünüyor. Şahsen hitap diyince aklıma geliverdi. Bence eşleri toplum içinde ğğğğğğn diye adıyla çağırmamalıyız estetik hoş bir yanı yok. Kamu spotumu burda bitiyorum. Esenlikler

Bana ters.
Mesafeyi değil otoriteyi yansıtıyor.
Evlilik ne iş hayatı ne devlet dairesi.
Hele eşine hocaefendi diye seslenen kadına acırım ancak.
Acınacak bi durum yok.Buda onlarin evlilik biçim tercihi gayette sağlıklı ve sevgi içinde ilerleyen bi evlilik.Tek tip olacak diye bi kaide yok her evlilik ozeldir .Ayrıca kendisi hoca zaten mesleği yani!

Ben evli değilim fakat 3. GöZe yansıyan bir durumu anlatmak isterim. Ailemde iki kadın var ikisi de evli. Birgün tüm aile toplandık ve doğumgünü kutluyoruz

1. Hanım normalde böyle hitaplarda bulunmuyor. 3. Gözlere klas görünüyor. Şahsen hitap diyince aklıma geliverdi. Bence eşleri toplum içinde ğğğğğğn diye adıyla çağırmamalıyız estetik hoş bir yanı yok. Kamu spotumu burda bitiyorum. Esenlikler
2.si daha samimi geldi :)

Katılıyorum. Topluluk içinde bey diye hitap edilebilir ama basbasayken kimse bey hanım demez canım hayatım vs diye birsuru hitap şekli var.Benim arkadaş grubunda herkes eşine hitap ederken canım falan diyo.Saygı duyuyorum ama tercihim değil. Toplum içindeyken birşey diyeceksem Mehmet bey vs derim esimde benim gb dusunuyor.Daha doğru geliyor bana .Bu düşüncemi çoğu kişi onaylamaz bu zamanda ama benim yaşama biçimim bu herkese saygı duyuyorum :)

Back
X