Eşler arasındaki mesafe ! ?

saygıyı hitapla değerlendirmek ya o konudaki eksikliği gidermeye çalışmaktan ya da gerçekten hiç yakın olamamaktan, sahiplenememekten kaynaklanıyor. kardeşine bey, hanım diye hitap ediyor musun? bey hanım hitabı tanımadığın kişiye kullanırsın mesafeyi korumak için. bu gelenek yeterince tanışamadan evlenen kişilerin çekingenlik zamanlarından kalma alışkanlığından başka bişey değil. kulağa naif gelse de içi boş

Hanımlar merak ediyorum.Eslerinizle veya flortlerinizle aranızdaki saygıyı mesafeyi nasıl ayarlıyorsunuz. Ben evlilikte mesafenin olması gerektiğini düşünüyorum.Sadece eş değil hayatta temasta olduğumuz kişilerlede bi mesafe çizgisinin daha sağlıklı ve iyi olduğu kanaatindeyim.Biz eşimle iki yakın arkadaş çizgisindeyiz kanki gb nerdeyse.Hemen herseyimi paylaşırım.Fakat bunun sanki çok iyi bi fikir olmadığını düşünüyorum eski zaman evliliklerinde evin icinde hanimlar ve beylerin birbirlerine hitap sekilleri daha farkliydi biliyorsunuz.Bizde babam anneme munevver hanim der hep annemde hocaefendi veya arif bey tarzi şeklinde.Şuanki zamanimizdan uzak bu tarz hitaplar.Eskinin huzurunu ve evliliğin uzun soluklu olmasıni bu baglamda düsunebilir miyiz ?..sizlerin düşünceleri neler?
karşımdaki kişi eşim ya da flörtüm olabilmişse saygıyı ayarlamaya gerek duymam, o seviyeye gelmemiz saygılı (hitapla gelen değil gerçek saygı) ve mantıklı biri olması ile mümkün olabilmiştir çünkü

Çoğunluğun hemen hemen fikri ..sizli beyli hanimli konusulmamasindan yana sanırsam.Diğer bi yorumumda da belirtmistim mesafeyi neyle koruyorsunuzu daha çok sormuştum ama verdiğim örnek üzerinden daha çok hitap tarzı tartışıldı.Herkes kendi özelini kendi ayarlar tabi. Nasıl daha iyi yaşıyorsa tercihleriniden yana sıkıntı yasamiyorsa o karar doğrudur.Benim yaşama şeklim kalabalık meclislerde eşime basbayken kullandigim hitaplar yerine. ..sizli hitap etmek.Buda benim özelimi kendime saklamak isteyisimle alakali.Bu şekilde davranmak bana daha şık geliyor.Tartisirkende belli bi seviyede kalabilmelı veya cocuklarin yanunda seviye alcalmamali onlara rol model olunmali vs vs diye uzar vesselam :)Yorumlar için teşekkürler konumu kapatabilirsiniz Mune Mune hanım :d

Arkadaşların mesafeden anladığı yatak sadece :))
Espirili bir yaklaşım sadece..
Mesafe konusuna gelince; evet, herseyden önce örneğin is yerimde olanlardan pek bahsetmem eşime. Ozellikle can sıkıcı seyler olmuşsa.
Ailemle olan özelim tamamen bana aittir. Bilmesine pek de gerek yoktur. Yakin arkadaşlarımla konuştuklarım zaten onun tarafindan bilinmemeli. Mesafeden anladığım bu aslında ve evet gercekten gerekli.
Bey, hanım kısmı için pek yorum yapmayım. Anne babamin hiç öyle hitapları olmadı birbirine. Ben de kullanamazdim eşime..

bizimkinin cılkı çıkmış heralde ya
bazen herif derim bazen gocam derim bazen cınım derim gah kokmuş derim herseyi derim yani toplulukta ismiyle seslenirim sadece

Back
X