Eşler neden aldatır?

redbarby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2011
146
4
68
İstanbul
Erkek ve kadınların ayrı ayrı aldtma nedenleri size göre nelerdir? Haklılık payı bazen oalbilir diyenler var mı? Yada hiçbir aldatma haklı olamaz diyenler?

erkekler her bahaneyi değerlendirerek aldatır.onlar için bir bahane olsun yeter.kadınlar neden aldatır bilemem ama duygu açlığı yaşadıkları için olabilir.kadın ve erkeğin aldatmak için hiç bir haklılık payı kesinlikle olamaz

bence evlilerse aldatma olmamalı çünkü ilk başta birbirlerini kabul etmişler anlaşmışlar birleşmişler sonra neden sorun çıkartıyorlar ama erkekler çok zor kadının sürekli bakımlı olmasını istiyorlar sonra gözleri kayıyor ama olmamalı tabi kadınlarda becne çok açık seçik dikkat çekici giyinmememli çünkü erkek nefsi çok farklı bazı bayanalr diyor giyerim oda bakmasın diye ama bakıyorlar işte göz bu kadın bşle kadına bakıyor o yüzden becne kadınalr daha dikkatli giyinmeli ve erkeklere sınrnaşmamlaı erkeklerde hemen atlamamalı tabi

eşler birbirini sevmiyorsa aldatır

eşler birbirini seviyor fakat er kişi sürekli aynı bedenle sevişiyor ve birgün ilgisini çeken başka bir beden gördüğünde fırsatıda varsa değişiklik olsun diye herhalde ...

uzun yıllardır süren birlikteliklerde özellikle eşler artık birbirlerini beğendiğini dile getirmiyorlarsa, dışarıda bir hatun kişisinin erkeğe ne kadar yakışıklı vs olduğunu söylüyorsa ona ilgi alaka gösteriyorsa erkek hemen karşılığını verir...

birde zaten çok eşli anlayışa sahip erkek tipi vardırki o da zaten sözlüykende nişanlıykende evliykende sürekli aldatır...

kadında ise eşi ilgi göstermiyor hayat mücadelesinde ilişkilerini unutmuşsa kadın başka erkek alttan alta ilgisini gösteriyorsa aldatır.
kadın kendi güzelliğini değerini eşi yüzünden unutmuşsa aynı şekilde başka erkeğin bu değeri hatırlatması gönlünün kaymasını sağlayabilir. özlem duyduğu duygulardır çünkü.

ve aklıma gelen son birşe her iki cinsiyette de geçerlidi cinsel sorunlar isteksizik vs etkileyebilir

bu sıraladıklarım yüzünden herkes yapar demiyorum ama aldatmaların nedenleri bunlar gibi aklıma gelen. haklılık payı varmıdır tartışılır...

evet nunna yazdıklarına aynen bende katılıyorum..

bence bu yanlış bir düşünce neden dersek şöyleki bende bazen öyle güzel erkeklerle karşılaşıyorumki hem kıyafeti hem boyu posu saçı başı harbiden yok böle bir adam diyesim geliyor ama onunla bir cinsellik hayal etmiyorum düşünmüyorum. ay ne güzelmiş yaa tam film artisti gibi aslında mankenlik filan yapablirmiş ne iş yapıo aceba fila onları merak ediyorum en fazla

birde şu var benim eşim misal beni yanında şık olmamı ister mini etek dekolte filan şimdi ben aman başka erkeğin göynü kayar kapalı giyeniyim deyim kendi kocamdan mı soğutacam kendimi

Ya işte kadın ve erkek farklı sen cinsellik düşünmezsin ama o düşünür neden diyede sorgulayamazsın çünkü yapısında vardır sorgulasanda anlayamazsın nedenini, kendini tabiki kocandan soğutmaman lazım :)) ama nasıl bi çare bulunur bilmiyorum evde giyinebilirsin onun istediği gibi ama bence dışarda biraz dahah dikkatli giyinmeli eleştirenlere olabilir bu düşüncelerimi ama bence anca böyle az çok önüne geçilebilir zinanın tecavüzlerin yani bence kadın erkeğin nefsini harekete geçirmemeli erkeğinde nefsinin geçmemeis lazım ama işte erkek bu geçiyor

bence dinini bilmemekden aldatir her iki tarafda.simdi erkek karisni bakimsiz diye aldatsa bu bir bahane kadin bunu bilmiyoki yada farkinda degil ozamn nolcakkadin guzel giyinip bakimli olana kadar erkek aldatcakmi.erkek o yolun yolcusu olmus bikere.

hic oyle vay efendim erkek aldatir kadin aldatamaz falan filanda yok din bunu ikisinede yasakmis erkek karisni ona ilgi gostemiyo aldatsin yada bakimsiz aldatsin amakadin nolursa olsun aldatmaz yok oyle birsey.

ama bu zihniyetet olursak daha cok olur bu aldatma olaylari.ve kesinlikle ama kesinlikle seven insan aldatmaz diye birseyi kabul etmiyorum ediyodum taki kk daki bir derdim bolumunu surekli takip eden kadar.kocamla deli gibi bir askla evlendik sonuc aldatii beni.benim komsumda vardi boyle 6 yil cikmislar sonra evlenmisler kac sene sonra bilmyiorum ama adam aldatti 6 yil ya 6 ayil dile kolay kimse zorla cikartmadiki onlari birbirlerine ne kadar asiktilar.ki kadin gercekden cok guzel bir giydigini bir daha giymez ve super bir zevki var,giyim kkonusunda ama noldu aldatildi.

kesinlikle dini bilgisizlik bana gore bunlarin sebebi. heeeeee tabi herkez birgun yoldan cikabilir seytana uyabilir olabilir insaniz ama Allah kimseyi sasirtmasin hep boyle dua etmeliyiz bence.ve ister kadin aldatsiin ister erkek aldatsin kiside esittir bence kesinlikle ayrim yok.

her yemeğe otuturuken kalkarken şükür duası okuyan ağzından Allah lafını düşürmeyen insanları etrafına toplayıp dini bilgiler veren ama gençlerimiz eğitelim gençlerimiz dinini öğrensin deyip duran bunu kendini görev bilmiş ve gerçekten dini bilgisi çok fazla olan insanlar var etrafımda ama biliyorumki karısından başka çoook sevgiliside olmuş oluyor metresleri gırla.. dini bilip bilmemekle alakası yok.

insanoğlu işte çiğ süt emmiş aklında varsa birşey yapmak ne din ne başka birşey durduramaz.
zira Kuranda zinayı yasaklamıştır ama zina yapan ve bu iranda en acımasız şekilde cezalandırılmasına rağmen ölümü göze alıp zina yapan insanlar var kadınıda erkeğide...

canim benim dini bilirsin ama o magrifet degildir ki magrifet bildigin uygulamktir uygulamazsan onun ne anlami vardirki varki?bende oyuzden dedim ne kadar dindar olursa da olsun yoldan cikabilir o bu oran azdir bence.gercekden dinini yasrasan aldatmazsin.diye dusunuyorum.

irana gelirsekde orda seriat var diyekurallar boyle iranlilar sac ortme sebebide bu ulkelerinde sac acmak yasak zina yasak icki yasak vs vs yasak.irana sinir olan bir ulkeye gtiim iaranlilar (hepsi degildir tabki)daha o ulkeninin sinirina girer girmez sac bas acip hop bir erkekle el ele kol kola oluveriyolar.sonrasi malum ....

yani dedigim gibi yasak diye ulkelerinde yapmiyolar gunah diye degil .bolye diyorum diye seyde degil yani tabiki dindar bi insanda aldatir hic dinle ilgisi olmayan bir erkekde aldatmaz bilemeyiz ki .dedigin gibi cig sut emmis insanoglu.

Prof. Jacqueline; din, tasavvuf, yardımseverlik ve altruism üzerine çalışan ünlü bir bilim insanı.

Bazı erkeklerin dine ve sekse bakışları aynı.

Nasıl mı? Arz edeyim.

İç Motivasyonlu Dindarlar

Prof. Jacqueline dindarları iki gruba ayırıyor. Dış motivasyonlular ve iç motivasyonlular.

İç motivasyonlu dindarlar Tanrı ile öyle bütünleşiyorlar ki din günlük yaşantılarına sirayet ediyor.

Daha dinginler ve hoşgörülüler. İnsanı Yaradan'dan dolayı seviyorlar.

Tam bir Mevlana örneği.

İç motivasyonlu dindarları hangi dine mensup olurlarsa olsunlar bir görüşte anlıyorsunuz zaten.

Yüzlerinde tabiri caizse bir nur oluyor.

Dış Motivasyonlu Dindarlar

Dış motivasyonlu dindarlar ise dini sadece bir görev ve rituel olarak görüyor.

Biraz da gelenek.

Tanrı'yı hissetmeden sadece ibadet ediyor.

Onlar için din, aynı zamanda bir sosyalleşme ve arkadaş edinme şekli.

Günlük hayat ile dini hayatı ayrı tutuyor. Durum böyle olunca hem ibadet edip hem de çok rahat etik dışı davranışlarda bulunabiliyor.

Zaten bu tür kişiler çoğu zaman cehennem korkusu ile ibadet ediyor.

Kim Daha Mutlu

Bu iki grup karşılaştırıldığında ortaya enterasan bir sonuç çıkıyor.

Dış motivasyonlu dindarlar arasında mutsuz olanların sayısı daha fazla.

Hatta ateistlerden de daha fazla.

Dış Motivasyonlu Dindarlar

Prof. Jacqueline ile sohbetimden sonra dış motivasyonlu dindarların düşünce yapılarını hatırlıyorum. (İç motivasyonlu dindarların düşünme tarzları farklı.)

Bu kişiler genellikle cehennem korkusu ile yaşadıkları için şöyle düşünüyor.

Tanrı'nın varlığı ve ibadet yapma ile ilgili dört ihtimal var.

Tanrı var - İbadet var.
Tanrı var - İbadet yok.
Tanrı yok - İbadet var.
Tanrı yok - İbadet yok.

Sizce bir kişi için bu dört ihtimalden en riskli hangisi?

İkinci ihtimal. (Tanrı var - İbadet yok.)

Yani, dış motivasyonlu dindarlar ‘Tanrı varsa ama ibadet etmezsem, bu benim için çok riskli' diyor.

‘Tanrı yoksa, ama ben buna rağmen ibadet ediyorsam, çok da bir şey kaybetmem.'

Yani Tanrı varsa da yoksa da ibadet etmek dış motivasyonlu dindarlar için en mantıklı davranış.

İşte çoğu dış motivasyonlu dindar bu anlayışla ibadet ediyor. Tanrı'yı hissettikleri için değil.

Zaten araştırmalar gösteriyor ki çoğu dış motivasyonlu dindarlar zaman zaman Tanrı'nın varlığından da şüphe ediyor.

(Tekrarlayalım iç motivasyonlu dindarlar için bu geçerli değil. Onlar dini iç huzurla en iyi şekilde yaşıyor. )

Türkiye'de Durum

Bana göre Türkiye'de daha çok dış motivasyonlu dindar var.

Çünkü ülkenin %99'u müslüman ama rüşvet ve dolandırıcılıkta Avrupa'da birinci sıradayız.

Şimdi bunun seks ile ne ilgisi var diyebilirsiniz.

Dış motivasyonla dini yaşayan erkekler, aynı dış motivasyonlu düşünce tarzını ilişkilere de yansıtıyor.

ben bu konuyu çok düşündüm tanıdığım bir çiften dolayı
ve şuna karar verdim çiftler birbirini sevmiyorsa aldatır
her sorun bence burdan kaynaklanıyor sevgisizlikten
sevmiyor ama onunla yaşamak zorunda bu sefer noluyor
ikiside sevgisiz saygıda yok tabi kavga gürültü bitmiyor
adam evden uzaklaşmak için şehirarası işlere giriyor sırf hatunun
yüzünü az göreyim diye bu sefer erkekllik ihtiyaçlarını başka hatunlarda gideriyor
onun için sorun yok zaten karısını sevmiyor karısı onun ihtiyaçlarını karşılamıyor
cinsellik değil tabi sevgi ve ilgi ihtiyaçlarını o yüzden aldatmayı normal karşılıyor
peki evdeki kadın napıyor oda kocadan dertli anne baba evine dönemiyor birazda
lüks hayat düşkünü her istediği olsun istiyor ama kocada para az yapamıyor
güzelde biraz dışardan ilgi görüncede meyilide varsa kayıyor bikaç hediye bikaç güzel söz
kocada şehir dışında nerden bilicekki güveni sevgisizlil ön planda onla beraber birazda değer yargılaı tabi ahlak
eeksiklğ bütün bunlar bence aldatma sebebi

Kadının aldatması erkeğe göre çok daha zor ..Eşinden ilgi gören eşini seven bir kadını kesseniz aldatmaz bence tabi psikolojik ya da fizyolojik bir rahatsızlığı yoksa..Erkeğin aldatması daha kolay ..Yeterince cinsellik yoksa aldatıyor ve kendini haksız da bulmuyor ta ki yakalanana kadar..Vicdanen de rahatsız olduklarını sanmıyorum çoğunun..Bence de dindar çevrelerde aldatma az olur görüşüne katılmıyorum..Hür irade ve nefis önemli burda ..Kişinin kendine saygısı da..Ama kadın olsun erkek olsun eşini seviyorsa aldatmıyacağını düşünüyorum..

Kızlar fikirlerinize kesinlikle katılıyorum ..

Erkekler için bahane gerekmiyor aldatma için ..
Neden ? Çünkü o ilşkiye nadiren duygusallık katıyor , yani tek sebebi cinsel doyum ise bunu aldatma olarak bile görmüyor , diyor ki , karım beni ihmal etti ve ben bir erkeğim , doğa bana cinselliği yaşamayı emretti..
Tabi bunu onun kendisini aklayıp paklaması için uydurduğu bir cümle..
Kesinlikle saçmalık ötesi..
Erkek tek gecelik aldatır çoğu zaman , başka tene dokunmak heyecan verir, monotonluğuktan sıkılmıştır ki erkekler herşeyden çabuk sıkılır , hemen ona erkek olduğunu hatırlatan briinin koynunda buluverir kendini..
Bir arkadaşıın dediği gibi bunun aldatma olduğunu sevgili yada eşi fark ettiğinde anlar ..
Çünkü bişeylerkaybedecektir, bunun karşılığında bir bedel ödeyecektir, ve evet ben aldattım kelimesini futursuzca da olsa kullanmak zorunda kalacaktır..

Kadın enden aldatır , kadın cinsellik yaşayayım , orgazm olayım diye aldatmaz..
Kadın sevgisiz , ilgisiz kalır , karşı cinsde bu boşluğu doldurmaya başlarsa ister istemez kayar o tarafa doğru ..
Kadının doğasında sex olmamakla birlikte , kesinlikle ilgiyle beslenmek vardır ..
Bu çocukların oyuncak ayılarını okşayıp sevmesi gibi değil, ona birinin kadın olduğunu , hissettirmesi gibi bişey ..

Erkekler aldatma için bişeyler hissetmek zorunda değiller, onlar için sonuç ve skordur önemli olan ..
Ama kadın bir erkeğin koynuna giriyorsa kesinlikle aşk olmasa bile hoşlantı arar , çok düşünür , erkekten farklı olarak bunun bedelinide düşünür , yaptığının ihanet olduğunu bilir..

Kadınlar az aldatır diye birşeyde yok arkadaşlar ..
Sonuçta erkekelr kadınlarla yatıp kalıyor bu demekki kadında aldatır yada kadında cinsellik yaşar ..

Bence en doğrusu ne yada en onurlusu ?
Gönlün geçtiyse karından yada kocandan boşan ve sonra ne halt yersen ye..
Evliliğe yada aşka kara sürmemek lazım ihanet ederek ..

Eşler birbirlerini aldatırlar çünkü birbirlerini sevmiyorlardır.
Eşler birbirlerini aldatırlar çünkü doyumsuzlardır.
Eşler birbirlerini aldatırlar çünkü yetemiyorlardır.
Eşler birbirlerini aldatırlar çünkü evlilik kurumuna saygılarını yitirmişlerdir.

Eşler birbirlerini aldatırlar çünkü aldatılmanın acısını bilmiyorlardır!!!

Allah kimseyi şaşırtmasın...

Ben 28 yasindayim, 2,5 senelik evliligimiz vardi. Vardi diyorum, cunku 2 ay once cok sevdigim ve beni cok sevdigine inandigim kocamin beni 7-8 aydir aldattigini ogrendim. Kocamin beni aldatmayacagindan gram subhe etmezdim, baska bi kadinla yapamaz, beni bukadar severken olmaz derdim, ama COK yanilmisim. Nedenine gelince, hic bir fikrim yok. Kendisi bile aciklayamadi.

Keske ölseydi, keske beni aldatacagina genc yasta topraga gömseydim ama bu olayi yasamasaydim.

Hala kendime gelmis degilim onu hic affetmicem.

Inanin yaptiginiz, yapacaginiz hic bir sey aldatmayi onleyemez. Bir erkegin icinde adilik varsa inanin yapar, isterseniz dunyayi önune serin yine de yapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…