evet nunna yazdıklarına aynen bende katılıyorum..eşler birbirini sevmiyorsa aldatır
eşler birbirini seviyor fakat er kişi sürekli aynı bedenle sevişiyor ve birgün ilgisini çeken başka bir beden gördüğünde fırsatıda varsa değişiklik olsun diye herhalde ...
uzun yıllardır süren birlikteliklerde özellikle eşler artık birbirlerini beğendiğini dile getirmiyorlarsa, dışarıda bir hatun kişisinin erkeğe ne kadar yakışıklı vs olduğunu söylüyorsa ona ilgi alaka gösteriyorsa erkek hemen karşılığını verir...
birde zaten çok eşli anlayışa sahip erkek tipi vardırki o da zaten sözlüykende nişanlıykende evliykende sürekli aldatır...
kadında ise eşi ilgi göstermiyor hayat mücadelesinde ilişkilerini unutmuşsa kadın başka erkek alttan alta ilgisini gösteriyorsa aldatır.
kadın kendi güzelliğini değerini eşi yüzünden unutmuşsa aynı şekilde başka erkeğin bu değeri hatırlatması gönlünün kaymasını sağlayabilir. özlem duyduğu duygulardır çünkü.
ve aklıma gelen son birşe her iki cinsiyette de geçerlidi cinsel sorunlar isteksizik vs etkileyebilir
bu sıraladıklarım yüzünden herkes yapar demiyorum ama aldatmaların nedenleri bunlar gibi aklıma gelen. haklılık payı varmıdır tartışılır...
bence bu yanlış bir düşünce neden dersek şöyleki bende bazen öyle güzel erkeklerle karşılaşıyorumki hem kıyafeti hem boyu posu saçı başı harbiden yok böle bir adam diyesim geliyor ama onunla bir cinsellik hayal etmiyorum düşünmüyorum. ay ne güzelmiş yaa tam film artisti gibi aslında mankenlik filan yapablirmiş ne iş yapıo aceba fila onları merak ediyorum en fazlabence evlilerse aldatma olmamalı çünkü ilk başta birbirlerini kabul etmişler anlaşmışlar birleşmişler sonra neden sorun çıkartıyorlar ama erkekler çok zor kadının sürekli bakımlı olmasını istiyorlar sonra gözleri kayıyor ama olmamalı tabi kadınlarda becne çok açık seçik dikkat çekici giyinmememli çünkü erkek nefsi çok farklı bazı bayanalr diyor giyerim oda bakmasın diye ama bakıyorlar işte göz bu kadın bşle kadına bakıyor o yüzden becne kadınalr daha dikkatli giyinmeli ve erkeklere sınrnaşmamlaı erkeklerde hemen atlamamalı tabi
bence bu yanlış bir düşünce neden dersek şöyleki bende bazen öyle güzel erkeklerle karşılaşıyorumki hem kıyafeti hem boyu posu saçı başı harbiden yok böle bir adam diyesim geliyor ama onunla bir cinsellik hayal etmiyorum düşünmüyorum. ay ne güzelmiş yaa tam film artisti gibi aslında mankenlik filan yapablirmiş ne iş yapıo aceba fila onları merak ediyorum en fazla
birde şu var benim eşim misal beni yanında şık olmamı ister mini etek dekolte filan şimdi ben aman başka erkeğin göynü kayar kapalı giyeniyim deyim kendi kocamdan mı soğutacam kendimi
her yemeğe otuturuken kalkarken şükür duası okuyan ağzından Allah lafını düşürmeyen insanları etrafına toplayıp dini bilgiler veren ama gençlerimiz eğitelim gençlerimiz dinini öğrensin deyip duran bunu kendini görev bilmiş ve gerçekten dini bilgisi çok fazla olan insanlar var etrafımda ama biliyorumki karısından başka çoook sevgiliside olmuş oluyor metresleri gırla.. dini bilip bilmemekle alakası yok.
insanoğlu işte çiğ süt emmiş aklında varsa birşey yapmak ne din ne başka birşey durduramaz.
zira Kuranda zinayı yasaklamıştır ama zina yapan ve bu iranda en acımasız şekilde cezalandırılmasına rağmen ölümü göze alıp zina yapan insanlar var kadınıda erkeğide...
ben bu konuyu çok düşündüm tanıdığım bir çiften dolayı
ve şuna karar verdim çiftler birbirini sevmiyorsa aldatır
her sorun bence burdan kaynaklanıyor sevgisizlikten
sevmiyor ama onunla yaşamak zorunda bu sefer noluyor
ikiside sevgisiz saygıda yok tabi kavga gürültü bitmiyor
adam evden uzaklaşmak için şehirarası işlere giriyor sırf hatunun
yüzünü az göreyim diye bu sefer erkekllik ihtiyaçlarını başka hatunlarda gideriyor
onun için sorun yok zaten karısını sevmiyor karısı onun ihtiyaçlarını karşılamıyor
cinsellik değil tabi sevgi ve ilgi ihtiyaçlarını o yüzden aldatmayı normal karşılıyor
peki evdeki kadın napıyor oda kocadan dertli anne baba evine dönemiyor birazda
lüks hayat düşkünü her istediği olsun istiyor ama kocada para az yapamıyor
güzelde biraz dışardan ilgi görüncede meyilide varsa kayıyor bikaç hediye bikaç güzel söz
kocada şehir dışında nerden bilicekki güveni sevgisizlil ön planda onla beraber birazda değer yargılaı tabi ahlak
eeksiklğ bütün bunlar bence aldatma sebebi
eşler birbirini sevmiyorsa aldatır
eşler birbirini seviyor fakat er kişi sürekli aynı bedenle sevişiyor ve birgün ilgisini çeken başka bir beden gördüğünde fırsatıda varsa değişiklik olsun diye herhalde ...
uzun yıllardır süren birlikteliklerde özellikle eşler artık birbirlerini beğendiğini dile getirmiyorlarsa, dışarıda bir hatun kişisinin erkeğe ne kadar yakışıklı vs olduğunu söylüyorsa ona ilgi alaka gösteriyorsa erkek hemen karşılığını verir...
birde zaten çok eşli anlayışa sahip erkek tipi vardırki o da zaten sözlüykende nişanlıykende evliykende sürekli aldatır...
kadında ise eşi ilgi göstermiyor hayat mücadelesinde ilişkilerini unutmuşsa kadın başka erkek alttan alta ilgisini gösteriyorsa aldatır.
kadın kendi güzelliğini değerini eşi yüzünden unutmuşsa aynı şekilde başka erkeğin bu değeri hatırlatması gönlünün kaymasını sağlayabilir. özlem duyduğu duygulardır çünkü.
ve aklıma gelen son birşe her iki cinsiyette de geçerlidi cinsel sorunlar isteksizik vs etkileyebilir
bu sıraladıklarım yüzünden herkes yapar demiyorum ama aldatmaların nedenleri bunlar gibi aklıma gelen. haklılık payı varmıdır tartışılır...
Prof. Jacqueline; din, tasavvuf, yardımseverlik ve altruism üzerine çalışan ünlü bir bilim insanı.
Bazı erkeklerin dine ve sekse bakışları aynı.
Nasıl mı? Arz edeyim.
İç Motivasyonlu Dindarlar
Prof. Jacqueline dindarları iki gruba ayırıyor. Dış motivasyonlular ve iç motivasyonlular.
İç motivasyonlu dindarlar Tanrı ile öyle bütünleşiyorlar ki din günlük yaşantılarına sirayet ediyor.
Daha dinginler ve hoşgörülüler. İnsanı Yaradan'dan dolayı seviyorlar.
Tam bir Mevlana örneği.
İç motivasyonlu dindarları hangi dine mensup olurlarsa olsunlar bir görüşte anlıyorsunuz zaten.
Yüzlerinde tabiri caizse bir nur oluyor.
Dış Motivasyonlu Dindarlar
Dış motivasyonlu dindarlar ise dini sadece bir görev ve rituel olarak görüyor.
Biraz da gelenek.
Tanrı'yı hissetmeden sadece ibadet ediyor.
Onlar için din, aynı zamanda bir sosyalleşme ve arkadaş edinme şekli.
Günlük hayat ile dini hayatı ayrı tutuyor. Durum böyle olunca hem ibadet edip hem de çok rahat etik dışı davranışlarda bulunabiliyor.
Zaten bu tür kişiler çoğu zaman cehennem korkusu ile ibadet ediyor.
Kim Daha Mutlu
Bu iki grup karşılaştırıldığında ortaya enterasan bir sonuç çıkıyor.
Dış motivasyonlu dindarlar arasında mutsuz olanların sayısı daha fazla.
Hatta ateistlerden de daha fazla.
Dış Motivasyonlu Dindarlar
Prof. Jacqueline ile sohbetimden sonra dış motivasyonlu dindarların düşünce yapılarını hatırlıyorum. (İç motivasyonlu dindarların düşünme tarzları farklı.)
Bu kişiler genellikle cehennem korkusu ile yaşadıkları için şöyle düşünüyor.
Tanrı'nın varlığı ve ibadet yapma ile ilgili dört ihtimal var.
Tanrı var - İbadet var.
Tanrı var - İbadet yok.
Tanrı yok - İbadet var.
Tanrı yok - İbadet yok.
Sizce bir kişi için bu dört ihtimalden en riskli hangisi?
İkinci ihtimal. (Tanrı var - İbadet yok.)
Yani, dış motivasyonlu dindarlar ‘Tanrı varsa ama ibadet etmezsem, bu benim için çok riskli' diyor.
‘Tanrı yoksa, ama ben buna rağmen ibadet ediyorsam, çok da bir şey kaybetmem.'
Yani Tanrı varsa da yoksa da ibadet etmek dış motivasyonlu dindarlar için en mantıklı davranış.
İşte çoğu dış motivasyonlu dindar bu anlayışla ibadet ediyor. Tanrı'yı hissettikleri için değil.
Zaten araştırmalar gösteriyor ki çoğu dış motivasyonlu dindarlar zaman zaman Tanrı'nın varlığından da şüphe ediyor.
(Tekrarlayalım iç motivasyonlu dindarlar için bu geçerli değil. Onlar dini iç huzurla en iyi şekilde yaşıyor. )
Türkiye'de Durum
Bana göre Türkiye'de daha çok dış motivasyonlu dindar var.
Çünkü ülkenin %99'u müslüman ama rüşvet ve dolandırıcılıkta Avrupa'da birinci sıradayız.
Şimdi bunun seks ile ne ilgisi var diyebilirsiniz.
Dış motivasyonla dini yaşayan erkekler, aynı dış motivasyonlu düşünce tarzını ilişkilere de yansıtıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?