eşleri doguma girecek arkadaşlar

Kızlar 16 aylık bir oğlum var normal doğum yaptım, sancılarım yeterli olmadığı için suni sancı verildi.Yaklaşık 9 saat sancı çektim, eşim yanımdan biran olsun ayrılmadı, sürekli doğru nefes almam için yönlendirdi o kadar sancıya gıkım çıkmadı, doğumda başımdaydı o olmasaydı kesinlikle doğuramazdım gibi geliyor. Eşinin yanında olması insana inanılmaz güven veriyor öyleki doğum anında doktor saçları gözüktü geliyor dediğinde (sakın gülmeyin) öne doğru eğilip sarışın mı esmer mi diye sormuştum. Hala anlatıp güler bana.. Mümkünse eşinizle girin doğuma niye evlendik hayatı paylaşmak için. Bazı arkadaşlar tiksinir falan yazmışlar bana çok garip geldi ben doğumdan sonraki dikişlerin bakımında bile annemden ya da kayınvalidemden değil eşimden yardım aldım.Sevgiler,

Ben henüz evli değilim ama teyzem anlatmıştı normal doğum yapmıştı kendisi yıllar evvel o an insan birinin elini tutup güç bulmak istiyor demişti hatta asistan doktora demiş elinizi tutabilir miyim diye doktor hayır olmaz demiş o an çok sinirlenmiştim diyor doktora.:9: Ben de ilerde çocuğum olursa eşimin girmesini isterim sonuçta normal doğum da olsa eşler doktorla beraber alt tarafa geçip bakmıyo annenin yanında oluyor diye biliyorum.

ben çok isterim girmesini :17:
ama O insanları kötü halde görünce bayılıyo, mesela futbolcular maçta yaralanırken benimki kendinden geçiyo hooop yerde :18:
doktorlar beni bırakıp onunla uğraşabilir valla :1:

Sezaryen Bir İhtimal Olabilir de...
Normal Doğum İçin Çok İyi Düşünün..

Eslerin en dogal hakki girmeliler doguma..Onceden bende tepkiliydim, ne igrenc bisey derdim ama oyle degilmis, yasayinca anliyor insan..Insan dogum aninda kesinlikle destege ihtiyac duyuyor.Heleki normal dogum cok sabir isteyen bir olay, cocugu nefes egzersiziyle itmeye calisirken umitler tukeniyor bazi anlar diyorsunuz ki yapamiycam vs.. iste bu devrede esler devreye giriyor.Esin destegi seni daha kisa surede sonuca ulastiriyor.Ben ozellikle gormesin istedimistim bebegin dogusunu.Ne olursa olsun bakmacaksin dedim.Insan cunku o an kendinden bile tiksiniyor.Uzerimde hep bir ortu vardi, hemsirelerde ben dikkat ettigim icin ortuyu surekli tuttular ve ustum hic acilmadi.Gayet rahattim o bakimdan.Sadece basinizin ucunda elinizi tutmasi ve umidiniz tukendigi anlarda sizi cesaretlendirmesi yetiyor.Hem onun icinde bu guzel bir deneyim oluyor.Bebegin ilk anlarina tanik oluyor gobek bagini kesiyor filan.Esim normalde cok yufka yureklidir. Sen dayanamazsin bayilirsin diye dalga geciyordum.Hicde dusundugum gibi olmadi, cok sakindi dogumda.Taki ufakligi gorene kadar... Heyecandan olecekdi sanki.Baba olmustu cunku :))

Eslerin en dogal hakki girmeliler doguma..Onceden bende tepkiliydim, ne igrenc bisey derdim ama oyle degilmis, yasayinca anliyor insan..Insan dogum aninda kesinlikle destege ihtiyac duyuyor.Heleki normal dogum cok sabir isteyen bir olay, cocugu nefes egzersiziyle itmeye calisirken umitler tukeniyor bazi anlar diyorsunuz ki yapamiycam vs.. iste bu devrede esler devreye giriyor.Esin destegi seni daha kisa surede sonuca ulastiriyor.Ben ozellikle gormesin istedimistim bebegin dogusunu.Ne olursa olsun bakmacaksin dedim.Insan cunku o an kendinden bile tiksiniyor.Uzerimde hep bir ortu vardi, hemsirelerde ben dikkat ettigim icin ortuyu surekli tuttular ve ustum hic acilmadi.Gayet rahattim o bakimdan.Sadece basinizin ucunda elinizi tutmasi ve umidiniz tukendigi anlarda sizi cesaretlendirmesi yetiyor.Hem onun icinde bu guzel bir deneyim oluyor.Bebegin ilk anlarina tanik oluyor gobek bagini kesiyor filan.Esim normalde cok yufka yureklidir. Sen dayanamazsin bayilirsin diye dalga geciyordum.Hicde dusundugum gibi olmadi, cok sakindi dogumda.Taki ufakligi gorene kadar... Heyecandan olecekdi sanki.Baba olmustu cunku :))

okurken ben bile heycanlandım ya:))

Kesinliklee girilmemeli diye düşünüyorum biz bayanlar duygusal yaklaşıp yanımızda olmalarını istiyoruz..evet bende çok istiyordum elimi tutmasını bana destek olmasını ama bakış açım değişti....samimi olduğum arkadaşım eşiyle girdi doguma sorunlu bi dogum geçirdi 2 gun hastenede dogum anı beklendı eee tabi bu arada altan üstten tuvaletını yapmıs kanaması olmus...eşi lavman sırasında bıle gırmıs ..ben seni yalnız bırakmam dıye bunları bana anlatmıstı...saolsun yanımdaydı hep çok desteği oldu dedi...ama sonra pişman oldu eşi resmen sogumus ve ona senı kadın gıbı goremıyorum demıs bu olayın ustune...aslaaa tavsıye etmem erkek sonucta hayal dunyasında neler kuruyo bıde ole gorunce soğuyo işte...oysa biz neler hayal ediyoruz:5:

Kesinliklee girilmemeli diye düşünüyorum biz bayanlar duygusal yaklaşıp yanımızda olmalarını istiyoruz..evet bende çok istiyordum elimi tutmasını bana destek olmasını ama bakış açım değişti....samimi olduğum arkadaşım eşiyle girdi doguma sorunlu bi dogum geçirdi 2 gun hastenede dogum anı beklendı eee tabi bu arada altan üstten tuvaletını yapmıs kanaması olmus...eşi lavman sırasında bıle gırmıs ..ben seni yalnız bırakmam dıye bunları bana anlatmıstı...saolsun yanımdaydı hep çok desteği oldu dedi...ama sonra pişman oldu eşi resmen sogumus ve ona senı kadın gıbı goremıyorum demıs bu olayın ustune...aslaaa tavsıye etmem erkek sonucta hayal dunyasında neler kuruyo bıde ole gorunce soğuyo işte...oysa biz neler hayal ediyoruz:5:

Esler evlenirsen, iyi gunde kötü gunde, hastalıkta sağlında vs.... Diye soz veriyorlar birbirlerine. Burda insanin kafasi karisiyor biraz :44: Eşinin arkadaşı eşini bu durumda gördüğü için ondan soğumuş ya, tam tersi olsaydi mesela adamın basına bir is gelseydi ve ihtiyaclarını kendi karsiliyamiyor olup esine muhtaç olsaydi acaba karısıda onda sogurmuydu yada esim hayat arkadasım deyip elinden geldiğince ona bakmaya devam mı ederdi!
:6::3:

Sonucta bu doğum tabiki hersey olabilir bi erkeğin bebeklerini dünyaya getiren karısından sırf bu yüzden
soğuması ne kadar saçma ve üzücü :15:
Sonucta o kızda öyle seyler olsun istemez ama ne yapsın sonucta dünyaya bir bebek getirmek için çekiyor o kadar seyii
erkekler keske anlayabilse bunu hepsi için demiyorum tabiki bu tarz erkekler için söylüyorum..
:47:

normal doğum yaptım ve kendi isteğiyle eşim doğumda yanımda bulundu bence girmelerinde bir sakınca yok doğumdan sonra sadece anneliğin ne kadar kutsal olduğunu söylemesi bile yeterliydi benim için ,bence bu anı eğer yaşamak istiyorsa siz buna izin vermelisiniz,hiçbir sakıncası yok..

doğum gibi bir olaydan dolayı üstelik kendi cocuğunu doğururken gördüğü manzaradan sonra eğer bir eş soguyorsa eşinden bence hemen çıkmalı o kadının hayatından daha fazla çirkinleşmeden..

Ben esimin doguma girmesini cok istiyordum, o da cok istiyordu fakat doktoruma sordum bebek cikana kadar dogumhanede yaninda kalabilir ama bebegin cikis aninda disari cikartiyoruz dedi. Kismet degilmis :(

bir babanın 9 ay boyunca bebeğe katkısı sadece sperm olmamalı bence.....İnsan en çok sevdiğinin desteğine ihtiyaç duyuyor benim zor günümde yanımda olmayacaksa bana destek verip acımı taa terinden hissetmeyecekse bu Hastalıkta sağlıkta sözünün geçerliliği bu kadar çabuk bitmiş olur ve benim o insana güvenim kalmaz....
Elimi tutacak bana destek verecek o anda nazımı ondan başkası çekemez eğilip altıma bakmayacak ki ben doğuma girmesini çok istiyorum..Anneler hamileliğin en başından hissediyor anneliği babanın görüp bilmesi gerekir..
Yabancıların içinde yalnız kalmak hep fobim olmuştur doğumda da inşallah eşim yanımda olacak bi aksilik olmazsa

Back
X