Gerçekten hiç ummadığım bir tepkiyle karşılaştım.Yazdıklarınız karşısında hayal kırıklığı yaşadığımı belirtmek isterim.Madem varikosel ameliyatı bukadar masum ve basit başka ülkelerde neden yasaklanıyor Bu ameliyatı olmayı düşünen herkesin bunu bilme hakkı olduğunu düşündüğüm için bu bilgiyi burada paylaştım.Bunda herhangibir artniyet v.s aramak senin inisiyatifine kalmış. Bu arada farkında olmadan birilerini incitecek birşey yazmışsam gerçekten çok üzgünüm asla böyle birşeye sebep olmak istemem helde böyle hassas bir konuda.
İnsanlar nelerle uğraşıyor,ne yollardan geçiyor diyorsun bunu benden iyi kimse bilemez.Peki bize sizin tüp bebek ihtimaliniz bile çok düşük deyip evlatlık almayı bile düşündürecek kadar ümitsizliğe düşüren acımasızlığa ne demeli??? benim burada bildiğim doğruları paylaşmammı acımasızlık oldu?
Birilerini bilemem de 3,5 ay önce eşi varikosel ameliyatı olan,
ve doğal yolla gebe kalmayı bekleyen beni incittiniz.
Gerçekten ilk okuduğumda ürktüm resmen.
İnsan umut verici şeyler görmek istiyor ve sırf bu sebepten giriyor bu bölüme.
Ama sizin bizlere hiç umut vermeyen o cümlelerinizden sonra bi irkiliyor insan.
Ben zaten diğer sayfanızda direkt tüp bebeğe yönlendiren o doktorlara da değindim ama
sizin talihsiz cümlelerinizi telafi etmiyor doktorunuzun acımasızlığı.
İsrail israil diyorsunuz da,şunu buldum nette
''İsrailli doktorların geliştirdiği cerrahisiz bir yöntem sayesinde varoksel damarlara bir katater yerleştirilmekte ve içerisine şırınga edilen bir sıvı ile kusurlu damarlar tıkanmaktadır. Böylece sperm üretimi ve kalitesi normal değerlere dönmektedir. Bu varikosel tedavi yönteminde lokal anestezi kullanılmaktadır. Uygulama neticesinde 48 saat içerisinde kişi günlük yaşama dönebilmektedir.''
Yani onların varikosel operasyonu da böyleymiş.
Bizim varikosel ameliyatımız çok daha masumane geldi bana.
Tercih meselesi tabi.
Ben eşimin damarlarının yabancı bir sıvıyla doldurulmasındansa,
klasik ameliyat yöntemi ile tedavi edilmesini tercih ederim.
Vücuda yabancı bir sıvı giriyor neticede.