Eşlerin Aileleri eşit mi sizce?

sahtehayat

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
443
0
0
İstanbul
Merhaba hanımlar bu konuda herkesin fikirlerini almak istiyorum. Evlendik diye bizim ailemiz geri plandamı kalıyor sizde başta gelen neden eşlerimizi ailesi... Neden bu beklenti var... Mesela genelde gelinden kaynanaya bakmak istenir.. Neden kaynananın kızından beklenmez.. Kadın erkek eşittir sözde bu tabular neden aşılmıyor peki... İlk başta eşlerimizin ailesinden sorumluyuzdur genelde.. En azından eşlerimizin beklentisi o genelde kaynana daha cok agır basar yuvamızın bir kenarına yerleşir... Evlendik diye bütün sorumluluğu biz gelinler almak zorundamıyız peki...

Ne ilgisi var Allah aşkına? Neden böyle şeyler düşünüp kafanızı karıştırıyorsunuz?

Allah kimseyi ele ayağa düşürmesin ama kim muhtaç durumdaysa ona yardım edilir. Eşimin babası bana cok cektirse ve hastalansa Allah korusun ben bakamam mı diyeceğim? Ya da benim babama bişey olsa eşim işim olmaz mı diyecek?

Ataerkil aile yapılarına sahip olabilir ama hayatın ne getireceği belli olmaz. Evlendik diye ailelerimize sırt cevirecek değiliz.

bakmak derken elden ayaktan düşer kanısında değilim genel birşey .... Allah elden ayaktan düşürmesin zaten o kim olsan vicdan meselesi bakılır.... Sırt cevırmekte degıl mesele anlamadınız sız galıba

Ben kendi adıma konuşayım; benim bulunduğum ailede ve yine yakın çevremde herkes eşit...

Biz de "kız tarafı" yada "oğlan tarafı" gibi bir ayrımda yoktur.

Herşey ortak payda üzerine kuruludur. Yani bu tarz bariz tabular yok.

Burada bence asıl önemli olan eş seçimidir.

Evlilikte ki beklentiler ve isteklere uygun bir izdivaç kurmamız...

Ama ne yazık ki bu forumda çok görüyorum; kendisini eşine ve eşinin ailesine ezdiren, buna izin veren kadınları...

Kendi ailesini ikinci plana atıp eşinin ailesinin her türlü saygısızlıklarına katlanan kadınları...

Ve yine ayrılması gerektiği halde, "baba evinde rahat edemem" düşüncesiyle 'yuva' tabiriyle uzaktan yakından ilgisi olmayan evliliklerini devam ettiren kadınları...

Bu forumda yuvanın/evliliğin ne olduğunu bilmeyen o kadar çok kişi var ki...

İdeal evliliğin kocasını masada ve yatakta iyi hizmet vermeye eş değer gören kadınlar var; şaşırtıcı ama gerçek!

Aslında biz "anne" olarak toplumun bireylerini birinci elden yetiştiren insanlar olarak daha fazla eğitim ve farkındalığa ihtiyacımız var...

Çünkü buna izin veren, sorunun temelinde ki yine biz kadınlarız!

Son düzenleme:
Biz kadınlar evlendikten sonra ailelerimizi evliliğimizin dışında tutmayı başarabiliyoruz.

Ailelerimize bağlıyız ama bağımlı değiliz.

Erkeklerde maalesef durum bu şekilde olmuyor,onlar kurdukları yuvayla kendi ailelerinin mesafesini

iyi ayarlayamadıkları için ve bağımlılık derecesinde oldukları için biz kadınlar eş aileleri konusunda fazla sorumluluk sahibiyiz.

Bir çoğumuz kayınvalideyle iyiysek-eşimizlede iyiyiz,mutluyuz.

Kayınvalideyle aramız iyi değilse,eşimizlede sorunlar yaşıyoruz.

Kimse kimseyede bakmak zorunda değil...Herkesin kendi evladına düşer,ondan sonra biz gelinlere.

Evt ülkemizde böyle bi ayrımcılık durumu var ama bende yanlış buluyorum herkez eşit bence eşimin ailesi ailede benimki değil mi ben evlendim diye kayınvalideme 10 gidip kendi aileme 1 mi gideceğim bu çok yanlış benim eşim 8 kardeş 5 tanesi evli ama sürekli kayınvalideme gidip geliyolar kayınvalidem hiç yanlız kalmıyor ama benim 1 tane kardeşim var ben gitmeyeceğimde kim gidecek benim ailem yanlız mı otursun. O yüzden ben o konuda hiç ayırmam hatta bazen kendi anneme daha fazla bile gittiğim olur. iki tarafada gider geliriz.

Baştan sona katılıyorum butun soyledıklerıne kendımı ornek vereyım gecen gun esımle annemden geldık.. Esımde annesıne ugrayacak sen gıt dedım benım evde ısım var geldı surat dusuk hıc konusmadı benle... Ama annesını bana gelır ona hızmet ettıgımde esımden mutlusu yok.. Benı ben oldugum ıcın sevsın ısterdım ama.. Bu durum benı ne kadar uzsede uzatmak ıstemıyorum cunku kırılan yıne ben olcagım farkındayım

Aynen oyle bızım durumda oyle 4 gorumcem var hergun kaynanamdalar hepsı hergun gelıyor mutlaka cok yakınlar ama gorumcemler kaynanasına hıc gıtmez 3nunde kaynanası aynı bu arada 3 kardesle evlıler... Ama benden beklentılerı hep annelerıne gıdıyım oluyor malesef bende tek kızım.. Benım annem daha yanlız 2 erkek kardesım var ama esım kadar annesıne pısırık degıl... Ben yınede evımı bılıyorum hergun gıtmıyorum ama emınım gıtsem herkes laf etcek

Doğru söze ne hacet...
:13:

Evet gidıp gelirsen ailesini iyi ağırlarsan eşinden mutlusu yok doğal olarakta bu sana iyi davranış olarak yansıyor.

Ama ki bir gün gitmeyeceğim desen tamam evin tüm huzuru gider...

Ama bizkendi ailemize gidecek olsak eşimiz yok dese,hiç te surat asıp evin huzurunu kaçırmıyoruz.

Erkeğin kalbine midesinden gidilmiyor maalesef,erkeğin kalbine giden yol ailesiyle iyi anlaşmaktan geçiyor.

Ben bu tabuları yıkmaya calısacagım bı arkadasında dedıgı gıbı butun ıpler aslında kadının elınde degılmı... Eşim sağolsun benım aılemede cok ıyı ama o yuzden ben fazla tırnaklarımı cıkaramıyorum

Benim eşimde benim aileme karşı çok iyidir sağolsun ,
ben onun ailesiyle anlaşamam ama hatta onları sevmiyorumda.
Gitmek istemediğimde huzurum kacıyor ama alıştım bu döndüye.

Açık açık söylemesemde eşim ailesini sevmediğimi iyi biliyor...Aslına bakarsanız kendisi de anlaşamaz,ve fırsatta onlara cahiller der..

Ben kesinlikle onun ailesi ve benim ailemi eşit tutamıyorum çünkü haketmiyorlar ve ne mutlu bana ki eşim de bunu çok iyi biliyor..Kesinlikle benim alemle

kendi ailesini kıyaslamıyor.

Ama Brownim'e katılıyorum,biz kadınlar her konuda olduğu gibi ailemizi ayrı tutmayı erkeklerden daha iyi beceriyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…