eşlerin ailesine düşkünlüğü...

gizemliask

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2019
298
97
18
mrb kızlar ...
sorun başlıktan da anlaşıldığı gibi eşimin sürekli ailesine gitmek istemesi tabi hergün de değil ama
mesela kardeşi 1 saat mesafelik yerde okuyor pazar üni ye okula gidecek daha da çarşamba görüştük bugün gidelim diyor yine kardeşım gıtmeden göreyım dıyor kı kardesı de her haftasonu cuma gelıp ptesi gidiyor yanı.. sankı hacca gıdıyor :D
bu aşırı düşkünlüğünden vazgeç dyrm ben aşırı düşkn değilim sen düşkn görmemişssin diyor .. gelmek istemıyorsan da zorlamam gelme hasta derım dyor
yanı bu sefer de hasta deyıp hasta hasta bıraktı geldı dedirtecek...
aramızdakı tek sorun sıkıntı bu aile meselesi ... sırf bu ssebep boşanmama sebep olacakk ciddi sorun gıbı görunmese de aslında ciddi.. aile terapistine gtmyı düşünyrm yanı eşimin ben deyınce bişeylerıı kabul etmesı zor belkı dr yardımıyla kabullenır de bıraz ayağını çeker ...
napayım kızlar sizce ??

Aile terapisti güzel fikir. Belki çeşitli aktiviteler gelip gitme durumunu azaltır, oyalanacak birşeyler bulunduğunda sıklaşmayabilir. Herkesin evinin yurdunun ayrı olduğunu göstermek, yine maalesef ki kadına düşüyor.

Ondan ziyade belki ailesi ile görüşülebilir, eğer anlayışlılarsa, oğullarını sanki kendileri söylüyormuş gibi uyarabilirler, hoş onların da işine gelir tahminimce gidip gelmesi, ondan ziyade birşeyle vakit geçirmeli ki, yorulup gitmesin.

Ya da aynı şekilde sen zorlayacaksın, annemlere gitmeyi deyip götüreceksin. Ama bu sefer de ters teper, gerek yok.

Uzman kişiden yardım almak en mantıklısı.

Son olarakta; senden ricam, şu harfleri yutmaman olacak.☺

Türk erkeğinin sorunu evlendiğinde birincil ailenin kendi eşi ve çocukları/çekirdek ailesi olduğunu idrak edememeleri.
Evlilikte her iki eşinde yanlış beklentisiyse çekirdek aile olunca eşin kendi ailesinden uzaklaşmasını beklemek.

Ben de de var aynı sorun birde baba yok annem tek başına bahanesi var (iki erkek kardeşi daha var bekar ve büyük) en olmaz zamanda en mutlu olduğum an da ağzından çıkar anneme uğrayalım, ben alevlenmeyeyim diye uğrayalım der saatlerce oturulur. Ha ben neden gitmek istemiyorum kötü gelin miyim hayır kayınvalidem huyundan dolayı soğudum artık samimi değil canı nasıl isterse öyle davranıyor işine geldiği gibi yani kısacası gidince öyle güzellikle Karşılamaz bana bozuksa susar surat asar eşime taktıysa laf sokar saçma sapan konuşur buna rağmen eşim bir kerede tavır yapayım gitmeyim demez illa gidilir !!!!!!!!

Back
X