Eşlerinizi nasıl yola getiriyorsunuz ben başaramıyorum YARDIMM :(

EYLUL2323

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
27
0
16
Elazığ
Arkadaşlar bunaldığım günlerden birgün bugünde niye evlendim diye isyan etmeye başlıcam az daha Eşim normalde çok iyi bir insan ailesiylede hiç bir problemimiz yok çok şükür ama bazen eşime bişeyler oluyo sanki aksiliği tutuyo benle inatlaşıyoo doğal olarak bende onla inatlaşıyorumm iyice saygısızlaşıyoruz birbirimize karşı, sinirlerim alt üst oluyo 2 güzel cümle kurmuyo ama iş laf söylemeye gelince herşeyi söylüyoo. 2 senelik evliyiz bu şekilde ömür nasıl geçer diye düşünmeden geçemiyorum.Ailemin yanında sürekli suçluymuşum muamelesi görmek beni hayattan bezdiriyo onların yanında sanki beni hiç önemsemiyo gibi davranıyoo laf dalaşına girmeye başlıyoruz onlarda tabi bu durmu anlıyolar ben böyle bir ilişkimiz olsun istemiyorum o öyle davranınca bende zıtlaşıyorum doğal olarak.Ben onu kendi ailesinin yanında el üstünde tutuyorum ama yaranamıyorum, tabi bunları ona söyleyince hepsi yalan onun gözünde ben olayları abartıyorum.O kadar imreniyorumki eşlerinin sözlerine önem veren kişilere saygı duyanlara( Deneyimli arkadaşlar akıl verin bana elbet bu yollardan geçeniniz vardır lütfen yardım

hiçbir evlilik 4/4lük değildir..herkesin bir sabır ve dayanma gücü vardır..sürekli zıtlaşma bu gücün daha çabuk zayıflamasını sağlayacaktır..
mümkün olduğunca karşılıklı inatlaşmalardan kaçının..haklı olsanız bile inatlaşmalarınız sizi haklı görmesine engel olacaktır..eğer hoşunuza gitmeyen bir tavırla karşılaşırsanız,konuşmasını-yorum yapmasını bitirmesini bekleyin ve tartışmadan neden hoşlanmadığınızı anlatın..sizi dinlemiyorsa,sizde dinlemeyerek yaptığı hatay anlamasını sağlayın ve asla ağız dalaşına girmeyin....

Yapı olarak inat biriyim bende sakin olmayı denesemde başaramıyorum bir yerden patlak veriyoo zaten her fedakarlığı biz bayanlar yapmıyomuz sanki, kötü alıştırmışız erkekleri daha fazlasını istiyolar herzaman ..

bende 2 senelik evliyim çok şükür kavgamız gürültümüz yok.
ben ona kırıldığımda diğer odaya giderim bişeylerle ilgilenmeye başlarım
oda anlar hatasını gelip öper,küstünmü der, bende bazen evet derim cilve yaparım.
bazende hayır aşkım sana öyle gelmiş derim hiç uzatmam.
öpüşüp barışırız

size tavsiyem sinirlerinize hakim olun,bağırmayın,tepkinizi belli edecek davranışlar sergileyin.
size 1 adım attığında uzatmayın ve en önemlisi tatlı dilli cilveli olun

Eşinin ailesinin yanında değil de, kendi ailen yanında ona özel olduğunu hissettirmeyi dene bir de
Erkekler bebek gibiler hemen yumuşarlar. Ailenin yanında onun başarılı olduğu şeylerden bahsederek şımart onu Kesinlikle işe yarar :)

Merhaba;
Bence eşin o sinirli iken hiç laf yarışına girme .sakinleşince konuşursanız eminim çözülecektir.Evliliği sürdürmek gerçekten fedakarlıklar gerektiriyor.yuvayı dişi kuş yapar.Eğer o sinirliyken sen cevap verirsen bu birbirinize karşı olan saygınızı yitirmenize neden olur.

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar önerilerinizi dikkate alıcamm ama iyide olunca daha çok şimarıyo onuda denediğim zamanlar oldu

Bende 1 senelik evliyimm arkadasimm, benim esimde zor biridir hemenn sinirlenir parlar soylenir durur, ama ben duymamazlikdan gelirim o sinirliyken ustune gitmem odaya cekilirim bsylerle ugrasirim ama tabiki hatasini anlayipp yanima gelene kdr yuz vermem :) sende bunlari dene istersen inanki ise yariyor, erkekler sinirliyken susacaksin, sakinlesince istedigini duzgun bi sekilde dile getirirsenn daha az sorun olur diye dusunuyorum

Deneyimli değilim evlilik konusunda ama tek bildiğim bunun yolunun "eşi yola getirmek" olmadığı. karşılıklı özveri lazım. o laf söylemesin ben söyleyeyim derseniz de o iş olmaz. o söyler siz dinlerseniz de olmaz. siz kendinizi ufak ufak frenlemeye başlayın, alttan almaya başlayın en azından 1-2 kere. farklı davranmaya başladıktan sonra onları eşinize örnek göstererek, "bak hayatım dikkatini çekiyor mu bilmiyorum ama son zamanlarda alttan almaya çalışıyorum. seni kırmak, seninle kavga etmek istemiyorum. senden de şunları bekliyorum" gibi bir konuşma yapabilirsiniz. siz daha bir değişim içine girmeden kuru kuruya ondan beklememelisiniz. laf değil tavır önemli.

bak güzelim her erkeğin içinde bir orman psikolojisi vardır hani nasıl ormanın kralı aslan yaa onlarda evde aslan gibi gezmek isterler...

en uysalı bile kendisinin lafının daha ağır bastığını bilmek ister belli etmese de hoşuna gider...sinirli anında sana hakaret etmediği sürece görünme gözüne...zorlarsa ben de sinirliyim kalp kırmak istemiyorum de çık ortamdan ama yüz de verme:) bak gör zamanla gelir yanına özür diler hatta malum bizim milletimiz mağduru sever:)

Arkadaşım zor ya bu işler.İnatlaşma bizde de var.Ve ben çözüm bulamadım.Ben ki çok sakin uyumlu bir insandım.Ben onu değiştiremedim.Ama o beni değiştirdi.Tabi olumsuz yönde.Buradaki önerilerin çoğunu da denedim.Güzel sözler,cilveler,el üstünde tutmalar ,neler denemedim ki.Galiba bizimkinin cinsi farklı ,bilemedim.Hele o bebek gibidir,hemen yumuşar ifadesi bizimkine hiiiç uymuyor.Bu konuyu takip edeceğim belki denemediğim başka bir şey çıkar karşıma.

Benimkide alttan alır o konuda sorun yok ama birgün sonra yine aynı bakarsınki değişen bişey yok. evde daha iyidir hatta ama dışarda bir yerlere gittiğimizde bi havaya giriyo bizimki niyese:)

Eşi yola getirmek derken anlatmak istediğimde bu zaten ben demiyorumki bana kul köle olsun benim sözümden çıkmasın sadece iyi bir iletişim karşılıklı anlayış çatışmamak zıtlaşmamak kısacası huzur

Ahh bir susmayı başarabilsem zaten:) susunca boğazımda bişeyler düğümleniyoo susamıyorum ama susmalıyım artık evliliğim için

Aynen canım sana katılıyorum bende çok sakin bir insandım eşim benim içimdeki canavarı çıkardı iyice agresif bir tip oldum çıktım kendimi tanıyamıyorum.Ama arkadaşların önerilerini dikkate alıcam deniyecem faydası olur inşallah.

Ailen yaninda ya pislik yapiyor aklinca..birsey diyemeyecegini bildigi icin…

Aynisini geri yap bakalim, ne yapacak…belki isteyerek yapmiyordur…karsina al konus…ailemin yaninda cok degisiyorsun filan de…eger bir daha yaparsan aynisini bende sana yapicam de

canım benim önerileri okudum gerçekten mantıklı,bende 1 yıl 9 aylık evliyim,ilk başlarda çok zorlandık,ailei yüzünden özel sebepler yüzünde sürekli kavga gürültü patırtı,o bana bağırırdı ben ona,bende çok ama çok sinirliyimdir...ben en çok ablamın tavsiyelrini dinledim 7 yıllık evli kendisi, hiç sesini çıkarma,ve onun bi hatasını sölerken suçlar gibi değilde,hayatım ya bana böle böle davransan nsl hoşuma gider biliyomusun şeklinde söle dedi,denedim gerçekten faydalı oldu,ilk başda pek inanmadı ama sonra hoşuna gitti,ve değişmeye başladı,ve gerçekten bi erkeği başkalarının yanında yüceltirsen bu sana artı olarak dönüyo,mesela son zamanlarda eşimin arkadaşlarıyla çok görüşüyoruz,onların eşleri kocalarına benim kadar düşkün değil,ben bebek gibi ilgilenirim,çay şekerine kadar atarım ve çok hoşuna gider,arkadaşlaarıda bunu farketmiş vay be demişler eşin seni ne kadar da seviyo ne kadar düşkün,ne kadar kıymetlisin onun yanında...ve inan onların görüşleri bile eşimin değişmesine sebep oldu,sana tavsiyem özellikle karısı çemkiren dominant olan bi arkadaşı varsa eşinin aynı ortamda bulunmanızı tavsiye ederim,çok işe yarıyo senin değerini anlıyor,.....ve bi tartışma olunca küsme sadece hafif suratını as çok konuşma dalgın ol,küsmüsün tavırmı yapıyosun kızdın mı dediğinde,hayır insan sevdiğine küsmez,sadece lkırıldım ve gerçekten üzüldüm de,soğuk davran,bak nsl değişiyo...

Canım o yolu denedim etkili olmadı iş inata bindi iyicee :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…