• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşten gizli doğum kontrol hapı kullanmak

yazsammı yazmasammı baya dusundum
konu sahıbını anlıyorum
bana gore bu bır tercıh meselesıdır.

bız ıkımızde calısıyoruz Allah bereket versın ıyı kazanıyoruz ancak aylık 1 kısının maası araba kredı ve faturalar sabıt gıderlere gıdıyor.
2.bebegımız oldugunda bır sure calısmamam gerekecek benım maasım daha yuksek bunun ıcın kenarda bellı bır mıktarda para olması gerekıyor(bu tutarı hesapladım bıle) kı kımseye muhtac olmadan bakabılelım ılk cocuguma ıstedıgım gıbı baktım ıstedıgımı gonlumce alabıldım eskı gıydırmek bıraz yanlıs anlasılmıs yegenının tertemız tulumunu elbette gıydırebılırsın bırde alamadıgın ıcın mecbur olmak var bılırmısınız ,
evlendıgımızden berı maddı olarak cok sıkıntı cektık borcumuz vardı odedık evımızı tadılat ettırdık oturduk arabamızı aldık odemeye yenı basladık 2 ay daha bazen ay sonu gelmemıs oldu defalarca metelıge talım ettık boyle soylenıyor sanırım
bebek oldu bebek emmedı mama yemesı gerek sutte sorun var pompa aldın sorun var bebekte bır hastalık oldu para demek .

bız bu ay korunmadık 4 kere ama eger hamıle degılsem 1 sene para bırıktırmeyı dusunuyorumkı bebek oldugunda alamadıgım yapamadıgım bırsey olmasın dıye ha kendı oglumunda kuculenleırnı ıllakı gıydırırım ama mecbur olmamak kaydıyla
kısacası senı anlıyorum ve korunmak ıstedıgını desteklıyorum ama esınle aynı yonde bakamıyor olmanız sasırttı benı,
cunku bende esımde arabanın kredısı olmasa dahıl aylık 500 tl faturalara gıttıgını dusunsek gerıye kalan para ancak gecındırır bızı ekstrem bır duruma gırılmemek kaydıyla .

falanf ılan uzar gıder ıllakı rızkıyla gelır gelmesıne bu hayattan ne ıstedıgınızede baglı sımdıye kadar nasıl yasadıgımızlada cok alakalı
not : bunu forumda yazdıgım bır cok yerden maddıyata cok onem verdıgımı soyluyorlar

bende ksıacası bızım kadar ya zorluk cekmedıler yada bır cougunun ılk cocugu oldugu ıcın cocuk olunca nereye nasl para gıttıgını bıldıgımden 2.cocuga hazır olarak sahıp olmak elbette daha rahatlatıcıdır

konuyu soyle baglıyayım ılk cocugum 3 tup bebek tedavısıyle oldu cok agladım ve cok uzuldum ve ınanılmaz para harcandı o yuzden Eger hakkımızda hayırlısı buysa bu ay hamıle kalmayı dılıyorum dedıgım gıbı degılsem eger 1 sene dusunmem bebek işini

Allah aratmadan versin inşallah

Son düzenleme:
Ne detaylar ne detaylar valla ...ya böyle olursa, ya şöyle olursa, ya kötü olursa, ya birşey alamazsam , ya bunu yapamazsam.. Vallahi böyle yaşanırsa hiç birşey yapılmaz hayatta..Dur yemek yicem; olmaz ya karnım şişerse, ya yemek bozuksa, ya zehirlenirsem..>Neyse yemim olsun..

Korun şekerim gizli gizli inş. hapını bırakır bırakmaz bebeğin olur..O

bence annenin babanın en ezik ve çaresiz durumu evlilik .çağına gelmiş kızı maddi olarak karşılıyamamak, evlat tersine parasını anaya,babaya vermesi ve evlenenemesi ..çok var böyle, o vakit rızık neden çoğalmıyor aksine azalıyor o yaşlarda, bununda hesabını yapmak lazım,bu çocuklarda küçük kalmıyor,

evet arkadaşım detaylar çok önemli ve hayatın kıymetini emin ol çok iyi biliyorum daha geçen sene trafik kazası geçirdim ondan sonra kimseyi hiçbir olayı kafaya takmıyorum açıkçası. orda ölebilirdim de ona bakılırsa. detaylara gelince cebimde param olmadığı müddetçe ben huzursuz olurum. çünkü 2007 den bu yana çalışıyorum hep kendi ayaklarımın üstünde durdum. dolayısıyla birisinin eline bakmak zor gelir bana. bu kocam dahi olsa bir süre sonra benim normal ihtiyaçlarım ona lüks gelir bir süre sonra. işte bu tip huzursuzlukların çıkması yerine kenarımda köşemde param olursa hem kendim hem de eşim daha rahat olur. bu detaysa evet detay benden bu kadar bebek isteyen kayınvalidem ve onların akrabaları acaba çocuğun bezi maması bittiğinde ya ihtiyacı olunca çıkartıp para verecek mi? tabi ki de hayır. ben evlendiğimden bu yana sürekli borç ödüyorum mobilya buzdolabı tadilat vs. şimdi biraz para biriktirmek benim de hakkım sonuç olarak niye çalışıyorum ki? bütün bu borçlarımıza rağmen dün akşam kv dese beğenirsiniz ne borcunuz var ki hala bitmedi mi dedi. kan beynime sıçradı. tabi ki bitmedi dedim. bir dünya borç ödüyoruz dedim. halbuki bu saydıklarımızı biz kendimiz aldıysak onun ne borcu olabilir ki? ben söyleyeyim sanki benim evlenmemi beklemiş gibi yukarıya komple kat çıkıldı bütün eşyaları yeniledi oturma odası takımı masa vs alındı. herşeyin en güzelinden yapıldı. şimdi kalkmış bana bizim daha 1 sene borcumuz var diyor. sinirlerim tepeme çıktı valla. banane senin borcundan benim borcum seni ilgilendirmez seninki de beni. işte tüm bunlar sebebiyle kimseye muhtaç olmamak için para biriktirmek zorundayım. yoksa emin olun ben de isterdim sıfır borcum bankada milyarlarım olsun öyle olmuş olsaydı evlendiğim gibi bebek sahibi olmak isterdim. hayatta insanın her istediği her zaman olmuyor. o yüzden bütün bunlar detaysa evet detaylar ve maddiyat benim için çok önemli. Rabbim vermek isterse korunurken de verir. vermek istemiyorsa da korunmasan da senelerce vermez tamamen onun takdirine kalmıştır.

Merak ettiğim birşey var. Neden burda bu konuyu açtın e sen vermişsin kararını neden birilerinin onayına ihtiyacın var?
Kararının yanlış olduğunu mu düşünüyorsun?
Bu arada hiç anlamam kocadan para almak zoruma gider diyenleri. Neden gitsin? Hiç te gitmez vallahi ben evde çoluk çocuğuma bakıcam, birşeyini eksik etmemeye çalışıcam paraya gelince istemesi külfet olacak bana hiiiiiiiçççç olmaz vallahi. O çocuğu isteyen herşeye katlanacak kardeşim, kimse kusura bakmasın çalışcak bakacak banada, çocuğada . Benim görevim çocuğa bakmaksa onun görevi de bize bakmak bu kadar basit.
Sen de bu kadar para düşünme ya insan sağlığına zarar vallahi. Bu hırs bırak çocuğu, hiç birşey yaptırmaz insana..Tabi ki biriktir, koy paranı kenara ama bu kadar herşeyin önüne geçmesin. Hem neden sen düşünüyorsun bu kadar eşinde çalışıyor çok mu az maaşı? Hiç mi birşeye yetmez?
Şekerim en iyi kararı sen verirsin, burda bence yazıp hiiiçç sinirlerini bozma..

bu konuyu açtım çünkü. merak ettiğim bişey vardı. gizli kullansam tahlilde falan çıkar mı demiştim hepsi bu. ayrıca hiç merak etmeyin hayatta sinirlerim bozulmaz. sonuç olarak taş çatlasın 1300 tl yle iki kişi ilk etapta onca masrafta neye yetecek acaba? doğum masraflarına mı bebeğin masraflarına mı hamilelik kıyafetlerine mi vs falan işte. yani benim için önemli. tamam hadi kocadan istedim diyelim. ALLAH aşkına o maaşla koca doğumumu karşılaşın hamilelikteki masrafla mı uğraşsın bebeğin ihtiyacını mı karşılasın söyler misiniz hangi birine para dayanır ki?o yüzden hazırlıklı olmak iyidir her zaman.

bu konuyu açtım çünkü. merak ettiğim bişey vardı. gizli kullansam tahlilde falan çıkar mı demiştim hepsi bu. ayrıca hiç merak etmeyin hayatta sinirlerim bozulmaz. sonuç olarak taş çatlasın 1300 tl yle iki kişi ilk etapta onca masrafta neye yetecek acaba? doğum masraflarına mı bebeğin masraflarına mı hamilelik kıyafetlerine mi vs falan işte. yani benim için önemli. tamam hadi kocadan istedim diyelim. ALLAH aşkına o maaşla koca doğumumu karşılaşın hamilelikteki masrafla mı uğraşsın bebeğin ihtiyacını mı karşılasın söyler misiniz hangi birine para dayanır ki?o yüzden hazırlıklı olmak iyidir her zaman.

Pardon tahlilde çıkarmı demişsin orayı atladım..Mesajım geri:) E inşallah çıkmaz tahlil şunda bunda..inş. iyi olur hakkında

Sorun değil zoe. Sıkıntı yok. Tahlilde çıkmazsa hiçbir sorun kalmayacak. Dün akşam bir kez daha anladım hakikatten çocuk için erken. çünkü dün akşam başka bir yerde iftardayken kayınvalidem nasıl başardı bilmem ama yine konuyu bebek konusuna getirdi. Yahu elli kere söyledim şu anda düşünmüyorum diye. Kafamın etini yiyor çocuk diye. Kendisine hayrı yok benim çocuğuma nasıl bakacak bilmiyorum. Sanki bugün doğursam masraflarını kendi ödeyecek ne varki rızkıyla gelir büyür gider diyor. Bak benim oğlum nasıl büyüdü o da büyür diyor. Hey allahım sonuçta eski zamandaki gibi değil ki hiçbir şey. şimdi herşey çok daha masraflı ve meşakkatli. Anlatamıyorum. He dedim geçtim ne yapayım bıktım hesap vermekten. Bi kez daha emin oldum ki eşimi de onlar gaza getiriyor. şeytan diyor kimseyi ilgilendirmez bebek benim beden benim karar benim ne zaman istersem o zaman doğururum de. Ama işte ne de olsa elin kapısındayız. Annemle konuştuğum gibi konuşamıyoruz ki rahat rahat. Yani belki de evlendiğimden beri yaptıkları psikolojik baskı yüzünden de istemiyor olabilirim. çünkü yapım böyle. Biri bana bişeyi diretirse asla onu yapmak istemem içimden gelmesi lazım. Hele ki bu bir çocuksa. Yani bana göre bu çok ciddi bir karar. Geri dönüşü yok. ömür boyu o seninle artık. Her anını ona göre programlaman gerek. Sosyal hayatını uykunu yemeğini kısacası kendini ona adıyorsun. Psikolojik olarak hamile kalmaya ve anne olmaya hazır olmayanların sonu daha feci bebekle tam bir ilişki kuramıyorlar. Hatta depresyona bile giriyorlar. Bunun gibi şeyler. Bi müsade etseler bir sussalar zaten yavaş yavaş kendimi hazırlayacağım bu fikre ama. Yok kendi bildiklerini okuyorlar bencilce. Sonra bir de bebek istemediğim içn eşim ve annesi tarafından bencillikle suçlanıyorum:-(

Kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman yap çocuğu. Bereketiyle gelir,rızkıyla gelir lafları eskide kalmış. Önceden tarla, bağ bahçe oldu mu bir avuç fazla ürün çıktı mı hah işte bebek rızkıyla geldi olurmuş. Şimdi öyle mi hepimiz maaşlı çalışan insanlarız. Hangimizin patronu sen bebek yaptın al sana fazladan 1000 tl diyecek? Bebeği düşündüğüm kadar kendimi de düşünmeliyim. herhangi bir şey lazım olduğunda alamadığımda, yada bebek rahatsızlandığında tam teşekküllü bi hastanede baktıramadığımda, onu bazı şeylerini eksik gedik büyüttüğümde kendimle gurur mu duyacağım ''ah ben ne fedakar bi anneyim'' diye. Ben de 11 yıldır çalışıyorum 29 yaşında 5 yıldır evliyim ve hala daha bebek konusunu düşünürüm zaman zaman. Ne zaman yapacaksınız diyenlere de he he bu akşam diyorum geçiştiriyorum :) onlara neyse benim hayatımdan. Ayrıca sırf benimle evlendi diye eşime '' eşşek gibi bakacak hem bana hem çocuğa'' zorunluluğunu hissettireyim ki... Yeri geldi mi hayat müşterek diyoruz. Nedense böyle konularda kocamsa bakacak oluyor. Hayır kardeşim ne annen ne baban ne kocan bu yaştan sonra sana bakmak zorunda değil. Sen kendin ayağını sağlam basacaksın ki yetiştireceğin bireyler de ona göre olsun. Kızlarımız sadece evlilik-çocuk düşünmesin. Okusun ayaklarının üzerinde dursun kimseye de muhtaç olmasın.

Dilerim Rabbim en hayırlı zamanda en güzel bebeği verir sana. Seni çok iyi anlayanlardan biriyim. Sevgiler...

desteğiniz için çok teşekkür ederim. gerçekten maddi olarak biraz olsun hazır olmak en iyisi. o yüzden kesinlikle korunmaya devam. eşim beni asla anlamadığından malesef gizli olmak zorunda.içimde kalsın istemiyorum bişeyler.

arkadaşlar beni bu konuda dinlediğiniz için çok teşekkür ederim. bugün itibariyle eşim kendi çocuk işini ertelememizi istedi. işyerinden primler artık verilmeyecekmiş bu da yol yemek dahil 1200 tl demek bu sebeple o da anladı o şartlarda çocuk büyütemeyeceğini hiç olmazsa yılbaşına erteledi. ne de olsa yol yemek dahil 1200 tl yle geçim imkansız gibi biişey zaten yolu yemeği çıkardıktan sonra eline geçecek para 800 tl falan hani bunun doğalgazı suyu elektriği o da haklı. neyse ki gizli kullanmama gerek kalmadı hapı. bu gelişmeleri sizinle paylaşmak istedim.

yazsammı yazmasammı baya dusundum
konu sahıbını anlıyorum
bana gore bu bır tercıh meselesıdır.

bız ıkımızde calısıyoruz Allah bereket versın ıyı kazanıyoruz ancak aylık 1 kısının maası araba kredı ve faturalar sabıt gıderlere gıdıyor.
2.bebegımız oldugunda bır sure calısmamam gerekecek benım maasım daha yuksek bunun ıcın kenarda bellı bır mıktarda para olması gerekıyor(bu tutarı hesapladım bıle) kı kımseye muhtac olmadan bakabılelım ılk cocuguma ıstedıgım gıbı baktım ıstedıgımı gonlumce alabıldım eskı gıydırmek bıraz yanlıs anlasılmıs yegenının tertemız tulumunu elbette gıydırebılırsın bırde alamadıgın ıcın mecbur olmak var bılırmısınız ,
evlendıgımızden berı maddı olarak cok sıkıntı cektık borcumuz vardı odedık evımızı tadılat ettırdık oturduk arabamızı aldık odemeye yenı basladık 2 ay daha bazen ay sonu gelmemıs oldu defalarca metelıge talım ettık boyle soylenıyor sanırım
bebek oldu bebek emmedı mama yemesı gerek sutte sorun var pompa aldın sorun var bebekte bır hastalık oldu para demek .

bız bu ay korunmadık 4 kere ama eger hamıle degılsem 1 sene para bırıktırmeyı dusunuyorumkı bebek oldugunda alamadıgım yapamadıgım bırsey olmasın dıye ha kendı oglumunda kuculenleırnı ıllakı gıydırırım ama mecbur olmamak kaydıyla
kısacası senı anlıyorum ve korunmak ıstedıgını desteklıyorum ama esınle aynı yonde bakamıyor olmanız sasırttı benı,
cunku bende esımde arabanın kredısı olmasa dahıl aylık 500 tl faturalara gıttıgını dusunsek gerıye kalan para ancak gecındırır bızı ekstrem bır duruma gırılmemek kaydıyla .

falanf ılan uzar gıder ıllakı rızkıyla gelır gelmesıne bu hayattan ne ıstedıgınızede baglı sımdıye kadar nasıl yasadıgımızlada cok alakalı
not : bunu forumda yazdıgım bır cok yerden maddıyata cok onem verdıgımı soyluyorlar

bende ksıacası bızım kadar ya zorluk cekmedıler yada bır cougunun ılk cocugu oldugu ıcın cocuk olunca nereye nasl para gıttıgını bıldıgımden 2.cocuga hazır olarak sahıp olmak elbette daha rahatlatıcıdır

konuyu soyle baglıyayım ılk cocugum 3 tup bebek tedavısıyle oldu cok agladım ve cok uzuldum ve ınanılmaz para harcandı o yuzden Eger hakkımızda hayırlısı buysa bu ay hamıle kalmayı dılıyorum dedıgım gıbı degılsem eger 1 sene dusunmem bebek işini

Allah aratmadan versin inşallah

bu yorumu yazdıktan 2 gun sonra hamıle oldugumu ogrendım ben

Eşşekten düşenin halini yine eşşekten düşen anlar diye boşuna söylememiş atalarımız, yıl olmuş 2017 hala bu yolu uygulamak zorunda olanlar var bende bunlardan biriyim, ama Allah şahit hiç gizli saklı iş yapmak istemiyorum ama kimse anlamıyor, olsun artık diye herkesin diline pelesenk olmuş, eşim, eşimin ailesi eşi dostu.. üstelik 4 ay önce düşük yaptım, borcumuz var, evlendigimizden beri borç ödemediğimiz zamanımız olmadı, daha iki senemiz dolmadı, bir nefes alamadım ama tabi ne olursa olsun herkesten önce koca düşünceli olacak dolduruşa gelmeyecek anlayacak ki hazir değil ama yok çocuk istiyorum deyip geçince kenara yapayalnız kalıyorsun ne yapsam diye
ben hangi ilacı önerirsiniz onu soracaktım daha önce hiç kullanmadım, eşim korunmamı istemedi, ilk zamanlarda kondom sonra da geri çekildi ama bu yöntemlere rağmen hamile kaldım, sonra düşük yaptım, şimdi yine alevlendi çocuk istiyorum demeleri.. bir akla ihtiyacım var

Eşşekten düşenin halini yine eşşekten düşen anlar diye boşuna söylememiş atalarımız, yıl olmuş 2017 hala bu yolu uygulamak zorunda olanlar var bende bunlardan biriyim, ama Allah şahit hiç gizli saklı iş yapmak istemiyorum ama kimse anlamıyor, olsun artık diye herkesin diline pelesenk olmuş, eşim, eşimin ailesi eşi dostu.. üstelik 4 ay önce düşük yaptım, borcumuz var, evlendigimizden beri borç ödemediğimiz zamanımız olmadı, daha iki senemiz dolmadı, bir nefes alamadım ama tabi ne olursa olsun herkesten önce koca düşünceli olacak dolduruşa gelmeyecek anlayacak ki hazir değil ama yok çocuk istiyorum deyip geçince kenara yapayalnız kalıyorsun ne yapsam diye
ben hangi ilacı önerirsiniz onu soracaktım daha önce hiç kullanmadım, eşim korunmamı istemedi, ilk zamanlarda kondom sonra da geri çekildi ama bu yöntemlere rağmen hamile kaldım, sonra düşük yaptım, şimdi yine alevlendi çocuk istiyorum demeleri.. bir akla ihtiyacım var
Yeni konu acarsaniz daha cok yorum alirsiniz
Konu 2013 de acilmis simdi herkes konuyu acan arkadasa yorum yapacak sizinkini kimse gormeyecek

Hersey ohtimaller dahilinde diyorsunuz ama cocugunuzun olma garantisi varmi hepimiz cocuk icin ugrasiyoruz ve milayrlar dokuyoruz suanda para biriktiremiyoruz birikimlerde oraya gidiyor yani sizin planladiginiz gobi olmaz hicbirsey. Bence yapin cocugu ve yolunuza bakin belkinolmayacak ve birikimler hep oraya gidecek yada olur bi iki yil cocugunu buyutur hemen ise gorersin boylesi daha mantikli yani siz sadece plan yapiyorsunuz ama kendinizce yani neler olacak bilmeden . Ve bnce esinizden saklida olmaz yanlis bi durum bn olsam ve ogrensem bu durumu herseyi dusunurum. Sizi karariniz yinede

Hersey ohtimaller dahilinde diyorsunuz ama cocugunuzun olma garantisi varmi hepimiz cocuk icin ugrasiyoruz ve milayrlar dokuyoruz suanda para biriktiremiyoruz birikimlerde oraya gidiyor yani sizin planladiginiz gobi olmaz hicbirsey. Bence yapin cocugu ve yolunuza bakin belkinolmayacak ve birikimler hep oraya gidecek yada olur bi iki yil cocugunu buyutur hemen ise gorersin boylesi daha mantikli yani siz sadece plan yapiyorsunuz ama kendinizce yani neler olacak bilmeden . Ve bnce esinizden saklida olmaz yanlis bi durum bn olsam ve ogrensem bu durumu herseyi dusunurum. Sizi karariniz yinede

konu çok eski :)
ama yazmak istedim. bakın hanımlar, bana göre çocuk işinde eğer ki o çocuğu 9 ay karnında taşıyacak olan, belki zor belki kolay hamilelik geçirecek olan, çocuk doğunca işi gücü aksayacak olan, belki de hayati tehlike yaşayacak olan kişi kadınsa kadının kararı,kendini hazır hissetmesi ve çocuğu isteyip istememesi daha önemlidir. erkek dediklerimiz "ben istiyorum bana ne" deyip işin içinden çıkabildiklerini sanıyorlar çünkü onlarda akıl yok. çünkü daima çok bencildirler. o nedenle siz takmayın kimseyi, siz istemiyorsanız 2 kere düşünün. "istiyorum, bitti" diyen adama "ben de şu an istemiyorum, şu an bir canlıyı 9 ay karnımda taşımaya hazır değilim, bitti" der geçerim. isterse boşasın zaten bu yüzden boşarsa sevmemiştir doğal olarak.

Sardunyaya, çocuk bir kadının mucizesi.. herkes işin içine girmese, baskı, gizli -hatta alanen imalar olmasa su aksa yolunu bulsa daha güzel olmaz mı? Birileri istiyor diye yapmak doğru mu?

Back
X