Eşten izin almak..

Hersey zıt oldumu evlendikten sonra ne sevgi kaliyor ne saygi. Evlenesiye kadar seviyorum cekerim diyoruz ama cekilmiyor. En ufak sey goze batiyor. Sonra insan nereden evlendim diyor.
Herşey zıt değil ama bu konular gerçekten çok zıt. Allahım o değil her sevgilim doğulu oldu. Hepsinden de bu anlaşamadığımız kafa yapısı sebebiyle ayrıldım.. Bu nası bi lanet anlamıyorum ki

Moralinizi bozmak istemiyorum ama değişme ihtimali o kadar düşük ki... İmkansız desek yanılmayız.
Çünkü nikahtan sonra ailesi de üzerinizde hak talep edebilecek rahatlıkla, işler daha da sarpa saracak.
Düşün ki sevgilinin kafa yapısı, kendini yetiştirenlerin bir tık önündeki bir kafa yapısı ve bu halde bile katlanamıyorsun, değiştirmeye çabalıyorsun.

Peki ya müstakbel kayın pederini, kayın valideni, görümcelerini, kayınlarını vs... Bunların kafa yapısı?
Tüm bu akrabaların, sevgilin üzerine kurabileceği etkiyi hayal edebiliyor musun?
Değiştirmek düşük bir ihtimal iken... Daha kuvvetli ihtimallerin korkunç...
Sanırım haklısınız ama ayrılmak şuan çok zor geliyor. Ailesini de çok dinleyen önemseyen bi tip

İçim karardı yemin ederim Hani bi oluru vardır diye düşünmüştüm
Ben şimdiye kadar kendim de dahil olurunu görmedim... Çok zor kuzum, inan içlerine girmeden anlayamazsın... Ama nolur nasihatleri dinle de musibete kadar varmasın iş... Karşına her yönden anlaşabileceğin biri mutlaka çıkacaktır... Gençliğine yazık etme

Merhabalar kızlar,

Benim uzun süreli ciddi bir ilişkim var, evlenmeyi düşünüyoruz. Ancak kültür farkından mı nedendir (ben ankaralıyım beyimiz urfalı) bazı konularda o kadar çatışıyoruz ki.. En son dün geceki 3 saatlik tartışmamızın sebebine gelecek olursam

Neymiş efendim ben bir yere giderken "gidebilir miyim" diyecekmişim o sadece haber verecekmiş. Ben o evde yokken de izin alacakmışım. Belki basit bi konu ama Bu gibi ataerkil düşüncelerinden bazen çok rahatsız oluyorum. Tamam bi "miyim" demek benim için o kadar zor değil ama mesele düşünce yapısı. İçinde böyle bastırdığı ama ara ara günyüzüne çıkan bi barzo var resmen. İkimiz de tıp okuyoruz ikimiz de doktor olacağız bu neyin kafası anlamıyorum ki.

İlişkinin başından beri o kadar zorlandım ki, hakkını yememek lazım yine de çok değişti ( ev işlerine elimi sürmem diyordu beraber yapmaya ikna ettim vs vs) anlayacağınız bu yine iyi hali ama bilmiyorum , çok seviyorum ama bazen çok korkutuyor bunlar beni.

Mesela bir başka gün de ölüm kalımlık bi durum olmadıkça çocuğumuzun altını değiştirmeyeceğinden bahsetti yine tartıştık.

Kızlar bi fikir verin ben ne yapayım bu adamla ya?
benden sana tavsiye kimsenin gazına gelme.. Ayrıl falan demişler ama sevgilini en iyi sen tanırsın ve unutma laf ile peynir gemisi yürümez. Bende yeni evli iken markete giderken dahi eşimi arardım ve bende nişanlılık döneminde senin gibi ona sorsam emin ol ev işi yapmam çocuk altı değişmem derdi yani konuşarak olmaz bu işler. Şuan ki durumum canım isterse istediğim zaman çıkıyorum evden kimseye ne hesap ne haber veriyorum haftanın en az 3 günü eşim yapar yemek ama ben ona yap dediğim için değil
-Aşkım o tavuğu harika yapıyorsun ya işten geldiğinde çok geç demezsen yemek yapmasam da sen onu yapsan olur mu ?
-Tamam bitanem gelirken tavuk alıp gelirim ben :D
işte bu kadar basit evlendiğinde huyunu bilip ona göre davrandıktan sonra sorun yok. Alt değişim konusunda ben istemiyorm zaten değişmesini bi kez oğlumun altını mecburiyetten değişti istesem hepde yapabilirim bunu .Bekarken eşimi tanıyanlar tam kazak erkek derlerdi şimdi haftasonu ben uyurken evi süpürüp siler kahvaltyı hazırlayıp kaldırır beni (her haftasonu değil tabi)

Ben şimdiye kadar kendim de dahil olurunu görmedim... Çok zor kuzum, inan içlerine girmeden anlayamazsın... Ama nolur nasihatleri dinle de musibete kadar varmasın iş... Karşına her yönden anlaşabileceğin biri mutlaka çıkacaktır... Gençliğine yazık etme
Haklısınız belki , bilmiyorum ayrılık konuşması için şuan o kadar güçsüzüm ki, ayrılmama asla izin vermeyeceğini de tahmin ediyorum nasıl koprtırım bilmiyorum aynı sınıf ortak arkadaş ortamı uzun beraberlik.. Zor çok zor

Haklısınız belki , bilmiyorum ayrılık konuşması için şuan o kadar güçsüzüm ki, ayrılmama asla izin vermeyeceğini de tahmin ediyorum nasıl koprtırım bilmiyorum aynı sınıf ortak arkadaş ortamı uzun beraberlik.. Zor çok zor
Valla iyi düşün hayat senin hayatın...

Hangimiz değişmedik hayatta yani siz 4 yıl öncesiyle birebir aynı olduğunuzu iddia edebilir misiniz? Edemezsiniz. Peki hayatınızdaki insanlar sizi hiç mi değiştirmedi? Yapmayın ya. Hayatın kendisi değişim. Ben de sevdiğim için uğraşıyorum olursa olur olmazsa ilk ayrılığım değil katlanırız bi şekilde. Kimse vazgeçilmez değildir farkındayım bunun

Şöyle düşünelim. Onun bir fikri var ve sizin de bir fikriniz var. Siz fikirlerinizi değiştirebilir misiniz? Yani erkekten izin alınmalı, ev işi kadınındır erkek yardım ediyorsa lütuftur ne aladır diye düşünmeye başlayabilir misiniz? Fikirlerinizi bu yönde değiştirmek mümkün mü? İşte bunun tam tersini düşünen ve 25 yaşına kadar da bu şekilde büyütülmüş pohpohlanmış bir insanın fikri değişir mi sizce?

benden sana tavsiye kimsenin gazına gelme.. Ayrıl falan demişler ama sevgilini en iyi sen tanırsın ve unutma laf ile peynir gemisi yürümez. Bende yeni evli iken markete giderken dahi eşimi arardım ve bende nişanlılık döneminde senin gibi ona sorsam emin ol ev işi yapmam çocuk altı değişmem derdi yani konuşarak olmaz bu işler. Şuan ki durumum canım isterse istediğim zaman çıkıyorum evden kimseye ne hesap ne haber veriyorum haftanın en az 3 günü eşim yapar yemek ama ben ona yap dediğim için değil
-Aşkım o tavuğu harika yapıyorsun ya işten geldiğinde çok geç demezsen yemek yapmasam da sen onu yapsan olur mu ?
-Tamam bitanem gelirken tavuk alıp gelirim ben :KK70:
işte bu kadar basit evlendiğinde huyunu bilip ona göre davrandıktan sonra sorun yok. Alt değişim konusunda ben istemiyorm zaten değişmesini bi kez oğlumun altını mecburiyetten değişti istesem hepde yapabilirim bunu .Bekarken eşimi tanıyanlar tam kazak erkek derlerdi şimdi haftasonu ben uyurken evi süpürüp siler kahvaltyı hazırlayıp kaldırır beni (her haftasonu değil tabi)

Şuan tek istediğim sizin gibi bi numune istisna olabilmemiz.. Ayrılmayı hiç hiç istemiyorum burdaki arkadaşlara tam olarak anlatamasam da. Hani buraya yazdığım hayatın küçük minik bi kesiti oluyor. Geneli görseler belki böyle demezlerdi. Sevgilim de kendisi mantıklı bulduğu yönlerde gerçekten değişimini görebildiğim bi insan. Ama 40 kişi aynı şeyi söylüyosa o doğrudur ye düşünmüyor da değilim. Ama özendim size, Allah nazarlardan saklasın:nazar: Allah razı olsun yorumunuz için

Erkeklerin evi işlerine bulaşmadığı, bebek bakımını tamamen eşine yıkan ama bir şekil yürüyen evlilikler var yok değil. Hatta mutlu da oluyorlar. Ama taraflardan biri diğerinden üstün olduğunu düşünüyorsa diğeri de bunu kaldıramayacak kafa yapısındaysa o evlilikler pek yürümüyor. Yürüse de mutsuz ve sürekli çatışma halinde yürüyor. Ev işi falan hikaye sizin çok çok temel noktalarda sıkıntılarınız var.

izin alma diye birsey olmamalı kocaman insanlarız neticede evliligin sorumlulugunu bilen kisi nereye gitmemesi gerektigini kacta evde olması gerektigini bilir egerki izin almak zorundasın derse karsıdaki erkek demekki kadını birey olarak gormuyor kuklamıyız biz..

Şöyle düşünelim. Onun bir fikri var ve sizin de bir fikriniz var. Siz fikirlerinizi değiştirebilir misiniz? Yani erkekten izin alınmalı, ev işi kadınındır erkek yardım ediyorsa lütuftur ne aladır diye düşünmeye başlayabilir misiniz? Fikirlerinizi bu yönde değiştirmek mümkün mü? İşte bunun tam tersini düşünen ve 25 yaşına kadar da bu şekilde büyütülmüş pohpohlanmış bir insanın fikri değişir mi sizce?

Ama benim düşüncem şuan etrafımızdaki insanlarca da kabul edilen doğru bi düşünce. Herkese zıt hareket etsem evet belki bi acaba olurum, şuan herkese zıt farklı olan o. Urfada öyle değil belki ama burda öyle

kafa yapıları uymuyorsa evlendikten sonra sıkıntı oluyor. zaten evlilik iki kişinin yaptığı bir şey değil. sadece onunla değil ailesiyle de başa çıkmanız gerekecek. çok zor çok. imkansız değildir belki ama yıprandığınıza, mücadele ettiğinize değer mi iyi düşünün.

Erkeklerin evi işlerine bulaşmadığı, bebek bakımını tamamen eşine yıkan ama bir şekil yürüyen evlilikler var yok değil. Hatta mutlu da oluyorlar. Ama taraflardan biri diğerinden üstün olduğunu düşünüyorsa diğeri de bunu kaldıramayacak kafa yapısındaysa o evlilikler pek yürümüyor. Yürüse de mutsuz ve sürekli çatışma halinde yürüyor. Ev işi falan hikaye sizin çok çok temel noktalarda sıkıntılarınız var.
Sanırım haklısınız, ama bakıyorum çare bulamıyorum. Ayrılık dışında. Onu da istemiyorum, elbet her zaman istediklerimiz olmaz ama gerçekten uyumluyuz bu konu açılmazsa. çok ince, düşünceli bi yapısı var inanmayacaksınız ama. Hem kopamıyorum hem kabullenemiyorum

Normalde ev işi yapmayan erkeğin evlenince yapacağını beklemek büyük hayal kırıklığı ile neticelenebilr.
Ayrıca dinen de biryere giderken eşinden izin alman gerek.Ikinizinde birbiri üzerinde hakları olacak. Olaya burdan bakınca hayat daha yasanir ve guzel olur.
Kabadayilik yada kroluk başka bişey tabi..

kafa yapıları uymuyorsa evlendikten sonra sıkıntı oluyor. zaten evlilik iki kişinin yaptığı bir şey değil. sadece onunla değil ailesiyle de başa çıkmanız gerekecek. çok zor çok. imkansız değildir belki ama yıprandığınıza, mücadele ettiğinize değer mi iyi düşünün.
Ailesi zaten çok korkutuyor beni. 11 kardeş düşünün. nasıl insanlar henüz bilmiyorum ama

Normalde ev işi yapmayan erkeğin evlenince yapacağını beklemek büyük hayal kırıklığı ile neticelenebilr.
Ayrıca dinen de biryere giderken eşinden izin alman gerek.Ikinizinde birbiri üzerinde hakları olacak. Olaya burdan bakınca hayat daha yasanir ve guzel olur.
Kabadayilik yada kroluk başka bişey tabi..

Şuan ev işi yapıyor öğrenci evinde. Dinen nasıl ise onu uygulamaya çalışırım elbette onun ötesinde bişey diyemem

Sanırım haklısınız, ama bakıyorum çare bulamıyorum. Ayrılık dışında. Onu da istemiyorum, elbet her zaman istediklerimiz olmaz ama gerçekten uyumluyuz bu konu açılmazsa. çok ince, düşünceli bi yapısı var inanmayacaksınız ama. Hem kopamıyorum hem kabullenemiyorum

19 yaşındaysanız çok küçüksünüz aslında. Şöyle yapın bence. O ben bunu yapmam şunu yapmam mı diyor. Siz de diyin. Ben izin almam. Giydiğime gittiğime karıştırmam. Ben bir bireyim nerde nasıl davranılması gerektiğini bilirim. Öneri alırım ama emir almam. Ev işleri bölüşülür. hem öyle sadece salata yaptım işim bitti şeklinde de değil.... Biraz da o düşünsün ben yapabilir miyim bu insanla diye. İşine gelirse.

Back
X