Eşten izin almak..

Siz bu kadar hakaret etme Hakkını nereden buluyorsunuz ya?? Cidde'n sinirlenip sinirlenip sinirinizi burada mı kusuyorsunuz? Hanzoymuş, öküzmüş, çok büyük saygısızlık gerçekten
Kadına şiddet gösteren insanlardan örnek verilmiş de hanzo denmiş, öylesinin sıfatı nedir sizce? Az bile o sıfatlar da burada yazamıyoruz kadına şiddet gösteren için daha fazlasını..
Ayrıca konu sahibinin sevgilisi de haza beyefendi mi sanki, o da duygusal şiddet uyguluyor resmen :işsiz:

Ahhaaahhaaa koptum çok süper yazmışsınız:dondurma: adam oxford mezunu da olsa don çorap toplamak bir noktadan sonra zorunlu başa kalıyor:hamarat:
Aynen öyle ay düğünden önce adam camları bile silmişti ben tuttuğu eve bakmaya geliyorum diye. Şimdi zıçsa üstünde uyuyacak

+1
Kadınlarımız hanzolara bayılıyor , evlendikten sonra da fiziksel veya psikolojik şiddete uğrayınca allah allah neden oluyor.

Ekşisözlükteki tiplerden pek hazzetmem ama kadına şiddet konusundaki tespitlerine katılıyorum. Kadınlar efendi,düzgün,aklı başında adamlar dururken kroları tercih ediyorlar ; bir nevi şiddeti kendileri çağırıyorlar yazmışlar haklılar. Kadınlar bazen psikolojik şiddeti de fizyolojik şiddeti de kendileri seçiyorlar.

Evet höt höt diyen adam erkek oluyo sen nasıl istersen diyen godoş :)

Aynen öyle ay düğünden önce adam camları bile silmişti ben tuttuğu eve bakmaya geliyorum diye. Şimdi zıçsa üstünde uyuyacak

Valla iyi göz boyamış enişte az çakal değilmiş:halay: Yerleri silse anlarım ama cam silmek bayağı hardcore kim olsa gözü boyanır:deli: ben de olsam aman ne çalışjan bir erkek derdim:deli:

Urfalı olması ile alakası yok bunun, adamın karakteri bu ve evlendikten sonra daha türlü türlü huylarını göreceksin. Zaten evlenmeden önce sinyal veriyor bu erkek milleti o yüzden bu kusurları kabullenebileceksen yola devam et, diğer türlü fazlasıyla çatışırsınız ve sonu hüsran olur.

Değişmeyecek tabi ki. Bu alışkanlık meselesi değil ki tamamen kafa yapısı. Değişmez. Sen değişebilir misin? Her adımında eşinden izin alan bir kadın olabilir misin mesela? Öyleyse sen değiş madem.
Bence kadınlarda var bu malesef, değişmiş gibi yapabiliyorlar, belki de değiştiklerini sanıyorlar. Sonra hayatlarının bir yerinde, muhtemelen hamilelikte ya da çocuktan sonra isyan ediyorlar ama iş işten geçmiş oluyor:(

Merhabalar kızlar,

Benim uzun süreli ciddi bir ilişkim var, evlenmeyi düşünüyoruz. Ancak kültür farkından mı nedendir (ben ankaralıyım beyimiz urfalı) bazı konularda o kadar çatışıyoruz ki.. En son dün geceki 3 saatlik tartışmamızın sebebine gelecek olursam

Neymiş efendim ben bir yere giderken "gidebilir miyim" diyecekmişim o sadece haber verecekmiş. Ben o evde yokken de izin alacakmışım. Belki basit bi konu ama Bu gibi ataerkil düşüncelerinden bazen çok rahatsız oluyorum. Tamam bi "miyim" demek benim için o kadar zor değil ama mesele düşünce yapısı. İçinde böyle bastırdığı ama ara ara günyüzüne çıkan bi barzo var resmen. İkimiz de tıp okuyoruz ikimiz de doktor olacağız bu neyin kafası anlamıyorum ki.

İlişkinin başından beri o kadar zorlandım ki, hakkını yememek lazım yine de çok değişti ( ev işlerine elimi sürmem diyordu beraber yapmaya ikna ettim vs vs) anlayacağınız bu yine iyi hali ama bilmiyorum , çok seviyorum ama bazen çok korkutuyor bunlar beni.

Mesela bir başka gün de ölüm kalımlık bi durum olmadıkça çocuğumuzun altını değiştirmeyeceğinden bahsetti yine tartıştık.

Kızlar bi fikir verin ben ne yapayım bu adamla ya?

Can'ım ilerde kültür farkından dolayı çok çatışırsınız gibi geliyor bana. Ayrıl diyemem ama yine de iyi düşün derim.

İnsanlar değişebilir, kendisi değişmek isterse. Dışarıdan hiç kimse bir insanı gerçekten değiştiremez, sadece değişmiş gibi görünür. Sevgiliniz yanlış olduğunu düşünmüyor, dolayısıyla değişme ihtiyacı duymayacak.

O yüzden ya evlenince böyle yaşamayı göze alarak, "nasılsa değişir yaa" kumarını oynamadan evleneceksiniz, ya da yol yakından ayrılacaksınız. Üçüncü bir alternatif hayalkırıklığı olur.

Merhabalar kızlar,

Benim uzun süreli ciddi bir ilişkim var, evlenmeyi düşünüyoruz. Ancak kültür farkından mı nedendir (ben ankaralıyım beyimiz urfalı) bazı konularda o kadar çatışıyoruz ki.. En son dün geceki 3 saatlik tartışmamızın sebebine gelecek olursam

Neymiş efendim ben bir yere giderken "gidebilir miyim" diyecekmişim o sadece haber verecekmiş. Ben o evde yokken de izin alacakmışım. Belki basit bi konu ama Bu gibi ataerkil düşüncelerinden bazen çok rahatsız oluyorum. Tamam bi "miyim" demek benim için o kadar zor değil ama mesele düşünce yapısı. İçinde böyle bastırdığı ama ara ara günyüzüne çıkan bi barzo var resmen. İkimiz de tıp okuyoruz ikimiz de doktor olacağız bu neyin kafası anlamıyorum ki.

İlişkinin başından beri o kadar zorlandım ki, hakkını yememek lazım yine de çok değişti ( ev işlerine elimi sürmem diyordu beraber yapmaya ikna ettim vs vs) anlayacağınız bu yine iyi hali ama bilmiyorum , çok seviyorum ama bazen çok korkutuyor bunlar beni.

Mesela bir başka gün de ölüm kalımlık bi durum olmadıkça çocuğumuzun altını değiştirmeyeceğinden bahsetti yine tartıştık.

Bu tarz erkekler ömür törpüsü , bir yere gideceğim zaman anne ve babama gidebilir miyim diye izin almam direkt derim şurada işim var merak etmeyin. Ya da şuraya gidicem haberiniz olsun !

Bu adamla ömür geçmez karar senin .

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar kızlar,

Kendi ailemden bile izin almayan sadece gideceği yeri haber veren biri olarak asla böyle bir adamla evlenmem. Izin istenmez, haber verilir. Yerinizde olsam ayrılırdım.

Ben yol yakinken ayrilmandan yanayim ama cok seviyoruz vs diyosan cok sıknti cekecegini bilerek bu yola cik. Cunku ben oyleyim mesela. Artik hersey icin mucadele etmek o kadar bunaltiyo ki.. Bide sakin acele etme. Suan ogrencisin sanirim. Kendi ayaklarinin ustunde durmadan resmi hicbir ise kalkisma. O zaman karsisinda daha dik durabilirsin

Evlilik zaten ödün verme sanatidir. Odunu yontma sanati sandigimizdan basimiza geliyor bunlar hanimlarrr

Birak gitsin ya da yola gelir diyorsan ugras dur...

Beraber yapmaya ikna ettim demissin de aynı evde yaşıyor musunuz şu an? Gözünle gördün mü yaptığını? Değilse lafta o inanma.
aynısını diyecektim
şimdi evet yaparız deyip evlenince kadın değil misin diyecek biri gibi geldi bana
bence yardım etmekten çok konu uzamasın diye evet demiş adam

Üzgünüm ama henüz Avrupai bir yasam tarzımız yok her erkek hesap vermenizi ister.

RickandMorty RickandMorty bir de daha tıp okuyormuşsun, yarın öbür gün cerrah olmak istesen mesela olabilecek misin, hadi oldun diyelim acil çağrı gelse önce kocadan mı izin alacaksın hastane dışında bir yerden ameliyata koşarken? Yeri gelecek haber bile veremeyeceksin belki. Hele ki siz sağlık sektöründekiler çok daha esnek olmalısınız bu konularda, haber alamadığınız anlarda tam güven duymalısınız. Bunları yapabilecek mi bu kadar ataerkil bir adam? Sen sabahlara kadar erkek meslektaşlarınla nöbet tutarken ne olacak? Bunları da dert eder gibi geldi bana.

Aslında değişmiş demişsin ya, değişmiş olsa dün böyle bir konu gündeme kesinlikle gelmezdi bence. En iyi ihtimalle bastırmaya çalışıyor bunları ama başaramıyor. Sen çocuk doğurunca iznin bitince bile zor işine dönersin bu koşullarda. Ömrün kocanın yardımı olmadan, sürekli kendinden fedakarlık ederek ve tabi ki ideallerinden vazgeçerek geçecek muhtemelen. Yani anlattıkların hiç hafife alınacak şeyler değil malesef :KK43:

Konuna tekrar tekrar yazıyorum ama önemli bunlar, iyi düşün lütfen. Sevgini yıllar içinde onun cehenneme çevirdiği hayatında belki de bir anne olarak tüketeceğine, şimdi uzaklaşarak, zamanın seni iyileştirmesini bekleyerek tüket, daha iyi :KK51:

Daha cicim zamanlar da böyle evlenince kesin katıksız öküz olur
Okumakla adam olmuyor a örnek olmuş K.bakmayın
aile babası olmaz zorlanırsınız. Adam bayağı taş devri

Ben yol yakinken ayrilmandan yanayim ama cok seviyoruz vs diyosan cok sıknti cekecegini bilerek bu yola cik. Cunku ben oyleyim mesela. Artik hersey icin mucadele etmek o kadar bunaltiyo ki.. Bide sakin acele etme. Suan ogrencisin sanirim. Kendi ayaklarinin ustunde durmadan resmi hicbir ise kalkisma. O zaman karsisinda daha dik durabilirsin

Bak bunlar benim de demek istediklerimdi. Her şey için mücadele etmen gerekecek. Burda tek güzel örnek veren oldu sanırım o da evliliğimizin başlarında böyleydi zamanla şöyle oldu dedi. Yani mücadele edeceksin, taktikler uygulayacaksın, belki bir ihtimal yıllar içinde düzelecek. O da cidden bir ihtimal çünkü çok fazla örnek yok.

Back
X