- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.137
- 598
- Konu Sahibi RickandMorty
Sen de bu şeyi (tanimlayamadim) seviyorsun oyle mi?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
asıl idare eden değil idare edilen taraf olmak candır ciğerdir..![]()
Hangimiz değişmedik hayatta yani siz 4 yıl öncesiyle birebir aynı olduğunuzu iddia edebilir misiniz? Edemezsiniz. Peki hayatınızdaki insanlar sizi hiç mi değiştirmedi? Yapmayın ya. Hayatın kendisi değişim. Ben de sevdiğim için uğraşıyorum olursa olur olmazsa ilk ayrılığım değil katlanırız bi şekilde. Kimse vazgeçilmez değildir farkındayım bunun
Oyle de yurumez iste.Inatlasma bir yere goturmez.Ya bastan eleyeceksin bu adami yada evlilikte cok mucadele edeceksin ; belki de bosanacaksin..Yerinde olsam bu ozeklikte bir adami birakirim.Dr sun elini sallasan ellisi.Erkenden bir kiroya mahkum etme kendini.Bir arkadas demis "bu boyleyse ailesini dusunemiyorum"cok dogru.Ki ben cok uc bir tip degilim boyle dusunuyorum sen nasil kabul edebildin?Yani ama ev işi o yapmazsa bende yapmam diye düşünüyorum, kendimden bu güne kadar hiç ödün vermedim ki,
Bak sen cok yanlis dusunuyorsun.Yaptiririm dersen yas o is.Inatlasma bir yere varmiyor bu konularda.Sen paspal kadin olur cikarsin.Araniz bozulur o olur.Mutsuz bir evlilik olur cikar.Zaten erkekler uzlasmaci degil.Sen en basindan bu adami biraksan daha iyi.Demedi deme.Biz de yasadik gorduk.Adamin dusunceleri cok sacma.Kultur farkiniz daglar kadar.Bu adam seni tolere edemez beklentileri farkli.Kendi kulturunde ev kizi alsa mutlu olur belki..Enistemin bir ust modeli kendisi..Bilmiyorum o yapmazsa ben de hiiiiç rahatsız olmam isterse evi .. Götürsün kafasında olacağım için yaptırırım diye düşünüyorum ama.
Miyim demek ağır geliyor kendisi de demeyeceği için. Ama o duymak istiyormuş. O kadarcık fark olsun aramızda kafasında hala eminim
Canım bence boşanbenim koca erkek değilmiş tüh bende erkek diye evlendiydim halbuki![]()
Ya adam aciik acik yapmam etmem izin al erkegim diyor.Bize onu da demediler bir baktik araerkillik sevdasinda bir erkek.Sinyal veriyor iste degerlendirsene.Bosansan daha mi iyi.Etrafinda bir suru erkek vardir o yasta.Drsun yani yapma etme.Haklısınız ama hiç mi değişmez. İstanbulda okuyoruz hani şehir ortamı üniversite vs ?
Canım bence boşan![]()
![]()
Cok buyuk farklariniz var hic farkinda degilsin.Ayni evde yasayip tadina bakmadigin icin farkinda degilsin...Etrafimizda da goruyoruz.Ablamin arkadasi bu durumda.Cok mutsuz ve mucadele icinde evlilikleri.Bu kararlar ne zaman mantıklı olarak alındı ki hayatta, olmadı işte çocukluğuma belki tecrübesizliğime geldi oldu bir kere. Seviyorum da hani anlattıklarımın dışında çok uyumluyuz oysaki. Bu yüzden çabalıyorum değiştirmeye çalışıyorum onu
Şimdiden sinyal veriyor, evlenince icinden bir canavar cikacak guven bana tecrube konusuyorMerhabalar kızlar,
Benim uzun süreli ciddi bir ilişkim var, evlenmeyi düşünüyoruz. Ancak kültür farkından mı nedendir (ben ankaralıyım beyimiz urfalı) bazı konularda o kadar çatışıyoruz ki.. En son dün geceki 3 saatlik tartışmamızın sebebine gelecek olursam
Neymiş efendim ben bir yere giderken "gidebilir miyim" diyecekmişim o sadece haber verecekmiş. Ben o evde yokken de izin alacakmışım. Belki basit bi konu ama Bu gibi ataerkil düşüncelerinden bazen çok rahatsız oluyorum. Tamam bi "miyim" demek benim için o kadar zor değil ama mesele düşünce yapısı. İçinde böyle bastırdığı ama ara ara günyüzüne çıkan bi barzo var resmen. İkimiz de tıp okuyoruz ikimiz de doktor olacağız bu neyin kafası anlamıyorum ki.
İlişkinin başından beri o kadar zorlandım ki, hakkını yememek lazım yine de çok değişti ( ev işlerine elimi sürmem diyordu beraber yapmaya ikna ettim vs vs) anlayacağınız bu yine iyi hali ama bilmiyorum , çok seviyorum ama bazen çok korkutuyor bunlar beni.
Mesela bir başka gün de ölüm kalımlık bi durum olmadıkça çocuğumuzun altını değiştirmeyeceğinden bahsetti yine tartıştık.
Kızlar bi fikir verin ben ne yapayım bu adamla ya?
O yapmazsa sen de yapmazsin oyle mi, at imzayi nikah defterine ondan sonra gor yapiyor musun yapmiyor musun? Canim ne kadar okurlarsa okusunlar o kultur oyle bir sey ki gitmiyor hicbir yere hele ki yuva kurunca cok daha degisiyorlar, sakin ola ne olsa ayni bolumu okuyoruz diye okul bitmeden evlenmeye kalkma, o okulu bitirtmezler sana, uzatabildigin kadar uzat, meslegini yapmaya baslayana kadar evlenme, zaten bu kadar uzatirsan oglanin ailesi seni biraktirir cunku ekonomik ozgurlugu eline almadan seni nikahlamak kendi kulturlerine adapte etmek isteyeceklerdir, istedikleri olmayinca bundan bize gelin olmaz simdiden sozumuzu geciremiyoruz diyeceklerdir,Yani ama ev işi o yapmazsa bende yapmam diye düşünüyorum, kendimden bu güne kadar hiç ödün vermedim ki,
Bu adam bunu suistimal ediyor.Ben de dindar bir insanim ama bana bunu dese"oha"olurum.Guvenmiyor mu?Niye izin?Amaci ne?Okumus gormus gecirmis kadin..Herseyi yapmis da bir bu izin mi kalmis.Neyse konuyu dine getirmek sakincali.Hic oraya getirmeyelim.Suistimale acik bir konu cunku.Normalde ev işi yapmayan erkeğin evlenince yapacağını beklemek büyük hayal kırıklığı ile neticelenebilr.
Ayrıca dinen de biryere giderken eşinden izin alman gerek.Ikinizinde birbiri üzerinde hakları olacak. Olaya burdan bakınca hayat daha yasanir ve guzel olur.
Kabadayilik yada kroluk başka bişey tabi..
Ay bu tatli cilvelesmeler ilerde evlenince cetin kavgalara donusecek biraz birbirinize doyunca...Aslında aynen öyle yapıyorum. Ama ikimizin olmama ihtimalini düşünmüyor bile artık o derece emin davranıyor. Bu konudan ötürü ileride daha çok kavga edeceğimizi biliyorsun değil mi diyorum, tamam daha çok barışırız o zaman diyor.
Yok ataerkillikleri dereceli..Ayni degil..Degilmi erkeklerin geneli zaten benzer birbirine.
o işler hiç de öyle olmuyor mecbur yapacaksınız yoksa birde bunun için tartışırsınız offf böyle bir tiple ömür geçermi ayrıl gitsinBilmiyorum o yapmazsa ben de hiiiiç rahatsız olmam isterse evi .. Götürsün kafasında olacağım için yaptırırım diye düşünüyorum ama.
Miyim demek ağır geliyor kendisi de demeyeceği için. Ama o duymak istiyormuş. O kadarcık fark olsun aramızda kafasında hala eminim