• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşten para saklamak

Gerçekten ikiniz için zor gün için biriktiriyorsanız söylerdim ben olsam ben bi yandan kenara atıyorum diye. Tepenize çöküp isteyecek biri değilse bence yanlış.

Bir bayanın kötü günler için, kıyısında köşesin de 3-5 kuruşu olması gerekiyor. Siz yine aileniz için biriktiriyorsunuz. Elaleme yahutta başkalarına harcamıyorsunuz ki. Bence kendinizi kötü hissetmeyin..

Hepinize merhaba
Ben eşimden gizli para biriktiriyorum.. Hesaplarımız herşeyimiz ortak.. Eşimin dükkanı var birlikte çalışıyoruz ne kazanıyor nereye veriyor biliyorum hiç bir şeyi gizlemez sağolsun. Yaptığım yanlış mı bilmiyorum ama 100 liralık şeye 150 diyorum 50 yi kenara koyuyorum. Müsrif bir insan değilim.. kenarda param olunca kendimi güvende hissediyorum. Epey para birikti anneme sordum günah mı diye hayır dedi ama yalan söylüyorum çalıyorum gibi geliyor. Eşim birikim yapabilen biri değil bende böyle bir çözüm buldum. Dünyanın bin bir hali var lazım olunca el atarız derdindeyim ama yanlış mı yapıyorum kafama takılıyor sizin fikriniz nedir?

zaman zaman insanlarin kendine ayirmak istedigi butceler olabilir. son derece normal. suc ve de yalan da degil.

ancak 100e 150 demek yalandir. anneniz de anlasilan kaz gelen yerden, bakis acisinda... ama unutmamali ki bir sonraki atasozumuz dimyata pirince giderken evdeki bulguru kaybetmeye dairdir.

esinizin guvenini sarsmayin.

Eşin öğrenirse düzgünce anlatırsın umarım iyilik yapıyorum derken....
Birikim yapmak güzel ama böyle değil kendi paran olsa neyse dicem eşten alıp saklamak... adam öğrense alıp gitse paraları ağzını açamazsın onlar benim diye....

Bence çok yanlış. Limoncu stili, asla desteklemiyorum.
Gelecek günler için bir garantiniz olsun istiyorsanız, siz de çalışın.
Bağımsız çalışamıyorsanız, eşinizle çalışın.
Maaş alın. Her kadının kötü günü gibi bir bahaneniz de olmaz.
100e 150 demek yalandır, hiçbir kadının yalanın arkasına sığınarak kendini güvenceye almaya çalışmasını savunamam.

Her kadının olmalı kenarda biraz parası.
Ama öyle her sıkışmada çıkarırsanız ortaya adam sizde hep para var sanar.
Sıkışsa da çıkarmayın
Size olmasa çoluk çocuğunuza faydası olur.Böyle düşünün.
İnsanoğlunun sağı solu belli olmuyor.Bugün iyi ama ya yarın?
Para en büyük sigortadır,garantidir.

Başınız sıkışsa elinin altında para olur iyi yapıyorsun bence :KK51: bende saklayayım diye uğraşıyorum ama buluyor adam dedektif gibi :KK53:

Para biriktirmek, daha sonra lazım olunca eşi mutlu etmek güzel bir düşünce.
Yalnız 100liralık şeye 150 demek , yalanla bunu yapmak hoş değil.ben hoşlanmadım açıkcası.
Siz paranızdan arttırarak biriktirseniz daha güzel olmaz mıydı, bu şekilde tuhaf gözüküyor .

100 liralık şeye 150 diyorsanız evet yalan söylemiş oluyorsunuz. Ama onun dışında bence birikim yapmanız kötü bir şey değil. Ama sizi takdir ettim bu konuda açıkçası, ben eşimden gizli birikim yapamıyorum çenem kopsun illaki söylüyorum.

Hepinize merhaba
Ben eşimden gizli para biriktiriyorum.. Hesaplarımız herşeyimiz ortak.. Eşimin dükkanı var birlikte çalışıyoruz ne kazanıyor nereye veriyor biliyorum hiç bir şeyi gizlemez sağolsun. Yaptığım yanlış mı bilmiyorum ama 100 liralık şeye 150 diyorum 50 yi kenara koyuyorum. Müsrif bir insan değilim.. kenarda param olunca kendimi güvende hissediyorum. Epey para birikti anneme sordum günah mı diye hayır dedi ama yalan söylüyorum çalıyorum gibi geliyor. Eşim birikim yapabilen biri değil bende böyle bir çözüm buldum. Dünyanın bin bir hali var lazım olunca el atarız derdindeyim ama yanlış mı yapıyorum kafama takılıyor sizin fikriniz nedir?
sız açta açıkta bırakmıyorsa, parasal sorumlulugunu bılıyorsa bence yaptıgınız yanlıs ..

Birikim yapmak güzel bir şey. Yarınımızı düşünmemiz lazım bu konuda size katılıyorum..

Ama şunu da merak ediyorum;

100 liralık ürünü 150 liraya aldım diyormuşsunuz ya hani..

Eşiniz hiç mi aldığınız ürünlerin fiyatları hakkında bilgiye sahip değil.. ?
Ne bileyim yani işin içine yalan bence burada devreye giriyor ..

Oldu ki siz aldığınız ürünü fazla fazla söylediniz ..
Yarın bir gün faturasına denk gelse yada ne bileyim fiyat etiketine falan..

Eşiniz bu durum karşısında ki tepkisi sizce nasıl olurdu?

• Beğen
Reactions: anu
bence yanlış değil. yaptığı şey ailesi için zaten, kendi şahsına yapmıyor. hedeflediği miktara ulaşınca da söyler heralde. böyle yapmasa para biriktiremicekti belki.
bence devam et. zamanı gelince de söyle.

Hepinize merhaba
Demek ki böyle bir şey yapmaya ihtiyaç duyuyorsun.Kendi heabını kitabını kendin bilirsin.

Günah mı sorusunu birde ben cevaplamak isterim.
Elbette ki günahtır.
Hem sattığınız mala hakkınızdan fazla kâr marjı koyarsınız tüketiciyi dolandırmaya girer birde eşinizin arkasından iş çevirmiş olursunuz.
Belki kendinize göre sebepleriniz vardır ama eşinizin sizden birşey saklamadığını ve paraya ihtiyacınız olmadığını görüyorum.
Yanlış anlamayın, herkesin özel bir birikmişi olması taraftarıyım. Fakat birgün eşinizin bunu öğrenebildiği duruma geldiğinizde nasıl bir ifadeyle karşılaşırsınız hesapladınız mı?
Belki ona böyle bir konudan bahsetmeliydiniz..

Hepinize merhaba
Yani eşin nasıl bir insan o çok onemli bu konuda. Eğer biriktirdigini sana birakmiyorsa hadi yiyelim onu da ver kafasindaysa sakin söyleme. Ama eğer ellemiyorsa seni birikim ixin teşvik ediyorsa bence söylemelisin. Gizli saklı yapma derim ben. Sonuçta 100 liralık şeyi 150 lira diyorsun. Mesela ben kendi harcligimdan biriktiririm eşimin hesabı var orda durur hiç ellemez bu huyu yüzünden bende ona söylüyorum gönül rahatlığı ile. Yanı nabza göre şerbet bu işler.

Dürüstlüğü başka konularda yapın en nihayetinde keyfinize harcamayacak,yine ortak giderlerinize, sıkışınca ek olarak gidecek;eşim müsrif olduğu için tamamen haklı buluyorum yaptığınızı....

yıllarca para biriktirdim hem de öyle 50-100 lira değil, ayda 1000 tl ve üzeri, ama bunu eşimden saklama gereği duymadım hiçbir zaman. neden saklayayım ki?
ayrıca eşim benden gizli para biriktirse, hele de bunu 1 e 5 diyip bana yalan söyleyerek yapsa bu benim için boşanma nedenidir, niyeti ne olursa olsun...

Back
X