• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşten para saklamak

evet zaten amaç birlikte yaşamak değil mi? zor günlerinde üstesinden birlikte gelmek değil mi?
Vallahi ben konu sahibinin Takılarla eşine açtığı işinden kendine hak gördüğü kanısındayım.
Biraz güvensizlikte varki bunu yapma gereksinimi duyuyor. İşi batırırsa benim güvencem olsun...
Evet çok boşanan var parasız ortada kalan çok kadın var.herkes aynı şeyi yaşayacak diye bi şey yok.okuyoruz üzülüyoruz etkileniyoruz.
konu sahibinin diğer konularını bilmiyorum ama banada güvensizlik var gibi geldi.her kadın kenara bişeyler atmalı elinden geldiğince ama yalan karıştırarak bana ters geliyor.bereketi olmaz gibi

100 liralık şeye 150 demek bence doğru değil
evlilikte bu tarz yalanların olmaması gerektiğini düşünüyorum
ben kenara üç-beş bir şey atıyorum haberin olsun demeliydiniz bence

Açıkcası ben çok yanlış bulmadım.

Çünkü zaten ortak çalışıyorsunuz, ve ikinizin de emeği var o iş yerinde. Yani aslında kendi çalışmanın karşılığında alacağın paradan birikim yapmış oluyorsun.

Bu KK'da çok okudum. çok güvenilen "koca" lar ilk zorda kadını parasız kapı önüne koyuyorlar. Boşanmalarda en madur duruma düşen yine kadın oluyor. Hadi onu da geçtim en zor zamanda eşine veya kendine çocuğuna para lazım olduğunda rahatça kullanabileceğin birikimin olmuş olacak.

Ben de birikim yaparım ufak ufak. Bazen söylerim eşime bazen söylemem. Ama o parayı ne kendi şahsıma harcarım nede anne-babama.

Yine de önerim, aldığının fiyatını söyleme. Eğer öğrenirse güveni sarsılır. Sadece bugün ... lira harcadım. Yada bana .... lira lazım gibi ucu açık cümleler kurabilirsin.

evet zaten amaç birlikte yaşamak değil mi? zor günlerinde üstesinden birlikte gelmek değil mi?
Vallahi ben konu sahibinin Takılarla eşine açtığı işinden kendine hak gördüğü kanısındayım.
Biraz güvensizlikte varki bunu yapma gereksinimi duyuyor. İşi batırırsa benim güvencem olsun...

Yok dükkanımız yıllardır var. Dükkanın harcamaları ve geçmişten gelen borçları için kullandı takılarımızı

Evet çok boşanan var parasız ortada kalan çok kadın var.herkes aynı şeyi yaşayacak diye bi şey yok.okuyoruz üzülüyoruz etkileniyoruz.
konu sahibinin diğer konularını bilmiyorum ama banada güvensizlik var gibi geldi.her kadın kenara bişeyler atmalı elinden geldiğince ama yalan karıştırarak bana ters geliyor.bereketi olmaz gibi

Bir kere Yalan var, Kul hakkı var, Sadakatsizlik var... Tüm bu anlattığında...
Çünkü ben eşim dediğim insana güvenmeliyim, oda bana güvenmeli... eğerki bu derece güvensiz hissediyorsam kendimi durmam o adamın yanında...

ben sanmıyorum ki esi zor duruma dustugunde cıkarıp vermesin bende biriktiriyorum ne kdr oldugunu bilmez esim gercekten zor durumda cıkartıp veririm..kadınların saklamasının sebebi soylede olabiliyor adam elinde tutamayan biridir para biriktigini bilirse en ufacık seyde ister sonra o para oraya konmaz aslında kadın ailesini dusundugunden saklıyor kotu niyet degil

Arkadaşlar hepinizin yorumuna saygı duyuyorum. Yazdıklarınız için çok teşekkür ederim.
Bundan sonra her hafta eşimden birikim yapmak üzere para alacağım zaten kasayı ben tutuyorum. Haftalıkları, ödemeleri ben yapıyorum Örnek vereyim 500 alıyorum her hafta ve birikecek bulaşmayacaksın ve o parayı unutacaksın diyerek deneyeceğim bakalım işe yarayacak mı umarım başarılı olurum.

Daha once esimin hesabina hic bakmazdim.birgun seytan durrtu bi baktim 1500 kardesine vermis bana soyleme tenezulunde bile bulunmamis.o gun bu gundur kenarda param var.ha yakalamasaydim boyle biseyi yapmak aklimin ucundan bile gecmezdi.

İşte bende bunu soruyorum yalan karışıyor günaha giriyorum galiba içim rahat değil diyorum. Güvensizlik her daim var babama anneme bile.. ben garantici bir insanım yapım böyle..kimseye tam anlamıyla teslim olamıyorum

Yok dükkanımız yıllardır var. Dükkanın harcamaları ve geçmişten gelen borçları için kullandı takılarımızı

Kendini güvende hissetmek istemeni anlayabiliyorum. Ama bu şekilde olmaz. Olsada hayrı olmaz.
Yarın o dükkanın işleri kötü gitse bu sefer senin harcamalarını bahane eder...
Madem işiniz ortak aylık şu kadar para kenara atmasını isteyebilirsin. Kendisinin yapamaycaksan senin yapabileceğini söyleyebilirsin.

Kendini güvende hissetmek istemeni anlayabiliyorum. Ama bu şekilde olmaz. Olsada hayrı olmaz.
Yarın o dükkanın işleri kötü gitse bu sefer senin harcamalarını bahane eder...
Madem işiniz ortak aylık şu kadar para kenara atmasını isteyebilirsin. Kendisinin yapamaycaksan senin yapabileceğini söyleyebilirsin.

Düşünün ortada takı olmasaydı eşimin rutini devam ediyordu. Ödenecek şeyleri peyderpey ödüyordu ama orada para durunca dürtüyor ödeyeyim kafam rahat olsun zaten ödenecek vadesini bekleyerek ödeyelim diyorum yok

Eşine birikim yapmak istediğini söylesen ne cevap verir?

Tamam yapalım der.. Yaparız da ama en fazla 1 ay sonra şu parayı bana havale etsene ne için dediğimde acil lazım devamı yok. Tartışmak istemiyorum zira tartışsam, vermiyorum desem benim paramı bana mı vermiyorsun cevabını alırım ve yutamam o duyduğumu

İşte bende bunu soruyorum yalan karışıyor günaha giriyorum galiba içim rahat değil diyorum. Güvensizlik her daim var babama anneme bile.. ben garantici bir insanım yapım böyle..kimseye tam anlamıyla teslim olamıyorum
Güven sizin için önemli sizde güven zedelemeyin.atın kenara çok güzel bu.
pazara çıkıyorum diyelim 100 lira aldım diyorum ben.alışverişe 50 verdiysem 50 atıyorum kenara.içim rahat oluyor.
eşinizden haftalık alma şansınız varmı ekstradan

Hatta sana bir öneri verim. Bireysel emeklilik yaptırabilirsin kendine. Eşinle konuş. Ya biz bu birikim işini yapamıyoruz.
Bireysel emeklilik yaptıralım bana. Kenarda üç beş kuruşumuz olur dersin.
İyi bir sistem düşün eğer yoksa.

Kesinlikle
Birikim gene yapılsın ama yolu bu olmamalı

• Beğen
Reactions: anu

bunu diyen birinin eşine yalan söylemesi....

Back
X