• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşten para saklamak

Hepinize merhaba
Ben eşimden gizli para biriktiriyorum.. Hesaplarımız herşeyimiz ortak.. Eşimin dükkanı var birlikte çalışıyoruz ne kazanıyor nereye veriyor biliyorum hiç bir şeyi gizlemez sağolsun. Yaptığım yanlış mı bilmiyorum ama 100 liralık şeye 150 diyorum 50 yi kenara koyuyorum. Müsrif bir insan değilim.. kenarda param olunca kendimi güvende hissediyorum. Epey para birikti anneme sordum günah mı diye hayır dedi ama yalan söylüyorum çalıyorum gibi geliyor. Eşim birikim yapabilen biri değil bende böyle bir çözüm buldum. Dünyanın bin bir hali var lazım olunca el atarız derdindeyim ama yanlış mı yapıyorum kafama takılıyor sizin fikriniz nedir?

Sonunda soyleyeceksen sıkıntı yok
Sende ailen için biriktiriyorsun

Ben saklayamam o ayrı

Ben doğru bulmuyorum açıkçası.

Yani para biriktirsem, eşim de bilsin isterim. Ya da para birikiyorsa iki kişi de bilsin kimin ne kadar destek olacağı muamma kalsın.

Ya cidden eşim benden gizli para biriktirme helal süper aynen devam demem sinsi misin acabaağ derim sanırım.
Döviz üZerine sinirim bozuldu diye konu açıp, eşini ve ortağını kandırmaya çalışan siZ miydiniz?

bende 50 lira falan köşede tutuyorum sürekli ama her aldığıma da 100 lira olup 150 tl demiyorum

Ben de çalışırken 20 lira falan koyardım iki üç güne bir defterimin arasına. Bi gün sıkıştık çıkardım verdim eşime 1000 lira olmuştu,adam havalara uçtu :-)

Eşiniz para biriktirmeye beceremeyen bir insan olduğu için yaptığınız doğru. Eğer eşiniz de biriktirebilen bi insan olsaydı ve buna rağmen saklasaydınız yanlış olurdu.

Benim abim mesela, asla ama asla para biriktiremez eline gelen parayı harcar. Annemin biraz birikimi var eve bir şey alınacak olsa, abim hemen hazır parayı harcayalım der. Abime kalsa o para çoktaaan bitmişti.

O yüzden geleceğiniz için doğru yapıyorsunuz. Eşiniz şu an birikmiş paranızın olduğunu öğrense eminim o parayı ihtiyaç olmayan lüksler için harcamak isteyecek. Yeni bir telefon, araba vs gibi. Abimden biliyorum . Bence böyle devam edin. Dünyanın binbir türlü hali var.

Bence söyleyin.

100 liralık şeye 150 lira demek yalan olur çünkü.

Açıkça konuşun ben birikim yapmak istiyorum sen de yapamiyorsun bu yöntemle yapabiliriz gibilerinden.

Benim eşimden ayrı gizlim yoktur ama olsa da içim rahat etmezdi.

benim anneminde bir kenarda babamdan gizli birikmisi var. dunyanin turlu turlu hali var. evet yalan giriyor ama bir yandan kendimizide dusunmek zorundayiz. benim annemle babamin hesaplari ortakti. annem birikim yapmadan once. bir gun teyzem aglayarak abla bana 100 lira borc verebilirmisin dedi. annem olur dedi babamda sen benim parami baskalarina yedirmeye utanmiyormusun dedi anneme. ama babam kendi ailesine bayramlarda seyranlarda hic eksik etmez. neyse annemde ben anladim allah kimseyi senin eline dusurmesin dedi ve o gun 3-5 kurus atti bir koseye. kesinlikle ailesine yedirmek icin degil hayatini guvene almak icin. sakin vicdan azabi duyma..

Hepinize merhaba
Ben eşimden gizli para biriktiriyorum.. Hesaplarımız herşeyimiz ortak.. Eşimin dükkanı var birlikte çalışıyoruz ne kazanıyor nereye veriyor biliyorum hiç bir şeyi gizlemez sağolsun. Yaptığım yanlış mı bilmiyorum ama 100 liralık şeye 150 diyorum 50 yi kenara koyuyorum. Müsrif bir insan değilim.. kenarda param olunca kendimi güvende hissediyorum. Epey para birikti anneme sordum günah mı diye hayır dedi ama yalan söylüyorum çalıyorum gibi geliyor. Eşim birikim yapabilen biri değil bende böyle bir çözüm buldum. Dünyanın bin bir hali var lazım olunca el atarız derdindeyim ama yanlış mı yapıyorum kafama takılıyor sizin fikriniz nedir?
aileniz için biriktiriyorsanız tabiki değil

Hepinize merhaba
Yani birikim yapmanız güzel ama 100 tl lik bir şeyi 150 e aldım diyorsanız yalan söylemiş oluyorsunuz. Hesap sormuyorsa biriktirin madem art niyetli değilsiniz lazım olunca kullanırsınız ama Allah muhafaza diyorum ayrılık vb şeyler yaşanırsa yine aynı adaletle söylemeniz gerekir diye düşünüyorum

Hepinize merhaba
Çok iyi yapıyor Sun ..Günu geldiğinde nde söyleyeceksin .su kadar para biriktirdim diye dert atma

Valla kusura bakmayın ama eşinizle sorununuz olsa, eşiniz sizden para saklasa, sakınsa hak verirdim amme velakin zaten beraber çalışıyorsunuz kasanız ortak. Birikim yapan zaten kadındır erkek değildir eve harcama yapan sizsiniz geri kalanı da zaten ikiniz için biriktiyormuşsunuz. Eşim benden izinsiz bir şey almaz saklamaz diyorsunuz ama siz yapıyorsunuz. Bir empati kurun eşinizin sizin bilmediğiniz ayrı hesabı çıksa üzülmez misiniz. Hele ki harcamaları fazla göstermek düpedüz yalan kandırmak hiç hoş değil. Ayrı bir birikiminiz olabilir ama bundan eşinizin de haberi olmalı. Zaten ayrılsanız bile evlendikten sonra yapılan herşey ortak.
Eşimin benden ayrı hesabı çıksa, para biriktirmiş olsa hiç uzulmem, ah ah nerde o günler, o maaş alınca cebine para koyar bankaya koycam birikim için diye cebinde dolaştırır harcar gider. Bende alirim o parayı ondan saklarim :)

Saklamak değil de ticaret yapıyoruz yarınımız belli değil gene vereceğim kişi eşim.. Bende böyle bir şey yapsa rahatsız olurum ama gene bizim iyiliğimiz için yapıyorum bunu
İnanın sıkısık anında eşinize verdiginiz zaman sizi yerlere göklere sıgdıramaz inanın . Benim eşim hep kenarda param olsun ister . Bende ufak tefek ata biliyorum .Onun istedigi kadar olamıyor . Bence iyi yapıyorsunuz anneniz haklı annenizi dinleyin .

Back
X