Burun dosturu kalın, burun ucu eğrisi var, sırtında çukurluk var vb. asimetrik sorunlar.Estetik kusurlardan kastınız nedir ne gibi sorunlar yaşadınız acaba?
Doktorun adı nedır?özelden yazayım
Merhaba, öncelikle cesaretin ve burdaki birçok mağdur için yardımcı olmaya çalışman takdire şayan. Çünkü artık bu öyle bir piyasa oldu ki fiyatlardaki artışı takip edemiyoruz. Biz revizyon parası biriktirmeye çalışırken 6 ayda bir fahiş zamlar geliyor. Bu bizim problemimiz değil aslında .işlerine güvendiğim bir doktora benim burnumu mahveden doktor için aslında hepimiz aynı eğitimi alıyoruz. Ama sonuç ne kadar özen gösterildiği demişti. Yani burnumdaki hatalar o kadar abuk hatalar ki ancak intikam almak isteyen bir insan bu hale getirir. Velhasıl kelam bende birçok arkadaş gibi peşine düşmek istedim, bıraktim. Çünkü sürecin uzunluğu ,yıpratıcılıği ve süreç içinde ameliyat olamama durumu vazgeçirdi. Onlar da zaten bu hasta psikolojisini çok iyi bildiklerinden sallamiyorlar. Birde o kadar bekleyişten sonra eli boş dönme ihtimalini göze alamadım . Neticede hala 2.anmeliyatimi olamadım. Birşey değişmedi hayatımda. İnsan hayatıyla uğraşmanın bedeli bu olmamalı. Bu yüzden hakkınin peşinden gidenlere her zaman gıpta etmisligim var.Merhaba arkadaşlar;
Aynı doktorda iki defa ameliyat oldum. İlk ameliyattan sonra vuku bulan kusurlar gerekçesiyle ikinci defa minör revizyon ameliyatı oldum. İkincisinde de hem sağlık hem de estetik kusurlar bulunması ile doktoruma dava açıyorum. Konuyu da açıyorum ki dava düşünen, benimle benzer sorunlar yaşayan ya da memnun olmayanlara süreç hakkında bilgi vermek ve süreci anlatıp, düşünenlere yol göstermek adına. Burayı her aşamada güncelleyerek bilgi vermeye çalışacağım. İstediğiniz zaman da bana soru sorabilirsiniz. Süreç içerisinde olduğumdan edindiğim bilgileri seve seve paylaşırım.
Bir de avukat ücreti süreçte neler bekliyor bizi ve avukatın ne diyor bu tür davalar için. Daha detay bilgi verebilir misin?Güncelleme de yapayım : eser sözleşmesi kapsamında tüketici mahkemelerinde görüldüğü için arabuluculuk zorunluymuş. Direkt dava açılırsa usulden reddediliyormuş. Arabulucukta anlaşırsanız davaya gerek kalmıyor, anlaşamazsanız davaya gidiyor.
Estetik ameliyatlar eser sözleşmesi kapsamında değerlendiriliyormuş. Yani istediğin şekili belgeli şekilde ispat edersen ve istediğin gibi olmadıysa zaten bir hata da olmazsa kazanma ihtimali yüksekmiş. Bir kusur varsa da adli tıp raporu alıyorsun, oldu ki rapor doktor lehine geldi tekrar bilirkişiye gitme şansın var. Ayrıca yine temyiz edebiliyorsun davayı da. Yargıtay gittiğinde daha olumlu sonuçlar alıyormuşsun. Süreç o kadar da uzun değil aslında. 1,5 sene falan sürecekBir de avukat ücreti süreçte neler bekliyor bizi ve avukatın ne diyor bu tür davalar için. Daha detay bilgi verebilir misin?
Estetik ameliyatlar eser sözleşmesi kapsamında değerlendiriliyormuş. Yani istediğin şekili belgeli şekilde ispat edersen ve istediğin gibi olmadıysa zaten bir hata da olmazsa kazanma ihtimali yüksekmiş. Bir kusur varsa da adli tıp raporu alıyorsun, oldu ki rapor doktor lehine geldi tekrar bilirkişiye gitme şansın var. Ayrıca yine temyiz edebiliyorsun davayı da. Yargıtay gittiğinde daha olumlu sonuçlar alıyormuşsun. Süreç o kadar da uzun değil aslında. 1,5 sene falan sürecekhahaha
Avukata vekalet verip bırakmadım, kendim de takip ediyorum zaten. Bu önerin de teşekkür ederim. Uzun da sürebilir dediğiniz şekilde ama ben süreçle ilgili hızlı bir sonuca takılmıyorum önemli olan sonuç. Genelde de 1,5 ya da 2 senede sonuçlanıyormuş. Dediğiniz gibi aksilikler yaşanırsa biraz daha uzar ama benim için önemli değil. Zaten kötü sonuç dışında başka usulsüzlükler de var, hasta dosyam vs elimde en uygun şekilde hazırlanmaya çalışıyorum. Yani olumsuz bakıp hak aramaktan vazgeçmemek lazım.Turkiyede bu tarz davalar normalde 4-5 yildan asagi surmuyor. 1,5 yilda sonuclanmasi imkansiz gibi bisey. karsi taraf mazeret bildirir mahkemeye gelmez durusma gunu al sana 5-6 ay uzar. 3-4 kere bile mazeret bildirebilir hastayim der o gun rapor alir doktor arkadasindan cok basit bi sey. hakimin yapabilecegi hic birsey yok. Diyelim karar cikti, karsi tarafin karara itiraz etme hakki var al sana bi 2 yil daha uzatma. arti davayi kazandiktan sonra manevi tazminat davasi acman lazim ( 2. dava ) eger para elde etmek istiyorsan karsi taraftan. normalde ilk davadan cok bi para kazanamazsin. bi de ameliyat oncesi doktorlarin imzalattigi onam formunda neler yazdigi ve senin neleri kabul ettiginde onemli. Avukatlarin da doktorlardan farki yok tek amaclari para kazanmak, o yuzden kendi arastirmani kendin yap. Avukatlara guvenme. doktorla yaptigin ve imzaladigin ameliyat onam formunu iyice oku. Amerikada avukat diyince kalpsiz vicdansiiz dolandirici insanlar geliyor halkin aklina. Trump da avukat
Merhaba doktor ismi paylaşır mısınız lütfen? Dava lehinize sonuçlanır umarımMerhaba arkadaşlar;
Aynı doktorda iki defa ameliyat oldum. İlk ameliyattan sonra vuku bulan kusurlar gerekçesiyle ikinci defa minör revizyon ameliyatı oldum. İkincisinde de hem sağlık hem de estetik kusurlar bulunması ile doktoruma dava açıyorum. Konuyu da açıyorum ki dava düşünen, benimle benzer sorunlar yaşayan ya da memnun olmayanlara süreç hakkında bilgi vermek ve süreci anlatıp, düşünenlere yol göstermek adına. Burayı her aşamada güncelleyerek bilgi vermeye çalışacağım. İstediğiniz zaman da bana soru sorabilirsiniz. Süreç içerisinde olduğumdan edindiğim bilgileri seve seve paylaşırım.
Ameliyat olursam davayı etkilemiyor. Önemli olan ameliyatı yapan doktorun doğru bilgilerle hasta dosyasını oluşturması, neyi düzeltti nasıldı vs. Diye. Ameliyat olursan ödediğin ücreti de talep edebiliyorsun davada.canim kesinlikle hakkini ara ama avukatlarada guvenme, onlarda genellikle doktorlar gibi, parayi alana kadar. bide en onemlisi faturani aldin mi doktorundan ispatlayabilecek misin kac para verdigini ameliyat icin? Avukatin kac lira tazminat kazanabilirsin dedi yaklasik olarak? Biraz detay verirsen baskalarinada yardimci olmus olursun? bide merak ettigim bi konu var, bu sirada revizyon ameliyatini olursan baska bir doktora su anki davanin surecini etkiler mi, yoksa davanin bitmesini mi beklemen lazim? bu konularda cok bilgi yok forumda, paylasirsan iyi olur
Doktor ismini dava sonuçlanınca paylaşırım, şimdi bir sorun yaşamak istemem. Burda yazdıklarım mahkemede sorun teşkil etmesin. Sizinle özelden paylaşayımMerhaba doktor ismi paylaşır mısınız lütfen? Dava lehinize sonuçlanır umarım
Tamam, teşekkür ederim mesajınızı bekliyorumDoktor ismini dava sonuçlanınca paylaşırım, şimdi bir sorun yaşamak istemem. Burda yazdıklarım mahkemede sorun teşkil etmesin. Sizinle özelden paylaşayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?