Yani, kaldı ki insanın fikirleri değişiyor ve moda akımları da değişiyor. Ben ergenken,ikibinlerin başında ipince kaşlar modaydı mesela . Düşük bel pantalon giyerdi herkes,eğilince çatal falan meydanda..ilginç bir moda akımı vardı. Şimdi bakıyorsun göbeğe kadar yüksek bel şortlar, pantalonlar giyiliyor, kaşi olmayan kalın kalın kaş yaptiriyor...
Günümüzün de modası bu javlinelar,çıkık çeneler,Fransız askıları falan ama belki oniki sene sonra bunu yapanlar yadırganacak, body positive akımı hakim olacak ve tüm ünlüleri kiriş kırış göreceğiz, bu da yavaştan hoşumuza gitmeye başlayacak... Belli bile değil. Ayrıca bir kadının sistematik olarak dile getirip (dırdır edip) yapmayacağı bir şey yok ya, oniki sene ara ara dile getirirsen o şey bir süre sonra doğal hal aliyor.
Katılıyorum. Dizi sinema sektöründe bile Bu belli oluyor. Koca burunlu kadınları , küçük memeli kadinlari ,yüzü kırışmış insanları vs başrol yapıyorlar, filmdeki / dizideki herkes de cazibesiyle pesinden koşuyor. Bunu türk yapımında görmek imkansız. Toplumun güzellik tanımına uymayan birini koyarlar ama çirkin Bety gibi sonradan guzellestirirler:)
İki örnek vereyim, birisi menajerimi arayın dizisindeki adrea, diğeri de türk yapimindaki adını bilmediğim eleman.
Eki Görüntüle 2892030
Eki Görüntüle 2892031
Bizdeki bütün oyuncular manken mübarek:)
Ya da this us 'un kate'i&ona aşık kocasi , ve aynısının türk versiyonundaki kilolu(!) kadın ve sevgilisi
Eki Görüntüle 2892034
Eki Görüntüle 2892033
Yine aynı şekilde , Avrupa filminde bir spontane sevisme sahnesi izliyorsun, tüm vücut killariyla, içindeki beyaz çirkin çamaşırıyla doğal bir kadın ve (genelde) kaslarla cok işi olmayan sıradan bir adam izliyrosun (hatta çoğu Fransız yapımı nedense yaşlı adam poposuna takintili,filmin dizinin bir yerinde kadayıf olmuş killariyla kiriş kırış bir erkek totosu görmek mümkün)
Türk dizisi -filmi izliyorsun, kadın kaçırılıyor, zor bir gün geçiriyor, fakir, fukara, bilmemne...hiç farketmiyor. Ne kadar spontane olursa olsun o sevisme sahnesinde en harika sudYen olur üstünde (küçük göğüs diye bir şey olamaz zaten), koltuk altında dahi zinhar bir gram kıl olmaz. Sanki o gün onca şeyi yaşayıp bir de sevişeceğini bilmiş de evden çıkmış:) hele erkeğe bakıyorsun, şisirmiş abdominalleri ,spor salonundan koşmuş gelmiş :)
İşte insanlar da ne yapsın, 7x24 buna maruz kaldıkça gerçek güzeli o zannediyorlar, ister istemez ona meylediyorlar.
O yüzden ben kendini beğenmeyen- meme estetiği falan düşünen arkadaşlara Fransız filmi - Avrupa Sineması oneriyorum