Eşya konusu

Klasik erkek annesi söylemleri, az masraf yapma taktikleri..... benden sana bir tavsiye sakın mütevazı olma mütevazı oldukça benzer şeyler hep başına gelecek 1 odada olsa gönlünce eşyalarını al çamaşır makinası da al obur türlü kıymetin bilinmez tecrübeyle sabittir.ben evlenirken borç olmasın diye herşeyi uygun bir şekilde aldım eve geldim mutfağa bir girdim eski masa sandalye mutfağa konulmuş ve bunu yapan insanların parası pulu var.. o yüzden fikirlerini söyle. Nisanlina gelince tavrı sana filmin fragmanını gösteriyor emin ol hep böyle davranacak
Hep öyle oluyor zaten benim çevremden gördüğüm kadarıyla da. Bir insan ne kadar mütevazi olmaya çalışırsa öbür taraf o kadar kullanmaya çalışıyor bu durumu. Bu yaz evlenen kuzenim de aynı şeyleri yaşadı. Ama ben buna müsaade etmeyi düşünmüyorum, onlardan bir isteğim beklentim yok zaten. İlla yapmak istiyorlarsa bir zahmet adam akıllı olanını yaparlar, yoksa da zaten hiç yapmasınlar bunu açık açık söyledim nişanlıma da
 
ben de nisanlandigimda esim yurtdisindaydi evlendikten sonra ben de geldim.. benim kv de sen internetten begen oglum oradan alsin, onemli degil oldugu kadar olsun vs havasindaydi.. neden boyle oluyorlar cidden? zaten bir yatakodasi bir oturma odasi.. ne perde aliyorsun ne vitrin ne beyaz esya.. beyaz esya evin demirbasi bu ulkede..

az ve öz tertemiz kendi begendiginizi alin. esyali ev, ikinci el, ucuzu vs demeyin.. tr de gelin alsa butun evi 8 bine dosemeye geline begendirebilecek miydi..
Aynen sanki vitrin konsol mu alacam, alsam onu koyacak yerim bile olmayacak muhtemelen. Kendilerine dert edinmişler durduk yere.

Öyle yapacam ben de, istediğimi alcam onlar da destek olursa olur olmazsa keyifleri bilir. Evime geldiklerinde de ona göre muamele görürler
 
Aynen sanki vitrin konsol mu alacam, alsam onu koyacak yerim bile olmayacak muhtemelen. Kendilerine dert edinmişler durduk yere.

Öyle yapacam ben de, istediğimi alcam onlar da destek olursa olur olmazsa keyifleri bilir. Evime geldiklerinde de ona göre muamele görürler
benim evim de hap kadar. minimal bir hayatımız var. düğün dahil her şeyi de kendimiz yaptık şükür. şimdi uzaktan müdaheleye bile fırsat vermiyorum. adım soğuk gelin ama gel gör ki başım dinç. zaten burada oluş sebebimiz eğitim. ideallerimizin peşindeyiz. eşya vs ehemmiyetsiz. size de mutluluklar dilerim.
 
Nisanlin bence durumun farkinda. Kim bilir oda mahçup oluyor ve ayni hisler içinde fakat sen öyle dedigin için yine koruma içgüdüsünü his ediyor. Yada eger beraber söverseniz, seni ve ailesinin arasinda köprü olamayacagini, durum daha berbat olacagindan korkuyordur.

Yani sana karsi korumasini anlayabiliyorum fakat diger taraftan icraat olmali. Yani sana ailesini korurken, kendisi ailesine karsi elini masaya vurabilmeli. "Bare nisanlimla bu sekilde konusma" diyebilmeli. Ve bunu yapmiyorsa asil sikinti burda.

Bunu çok açik bir sekilde nisanlin ile konus. Bagirmadan, çagirmadan. Duygularini açikla, ne kadar incindigini. Ve onunda duygularini anladigini anlat. Hani onun içinde ailesi üzerine kötü düsünmenin zor oldugunu, otomatikmen savunma mekanizmasi basladigini, hepsini anladigini.

Ancak bir sekilde bir icraat olmali. Annesi ile bu konuyu konusmasinin gerektigini,..

Yoksa gerçekten asil büyük sorun ailesinin tavri degil, nisanlinin tavridir. Zaten nisanlin o gücü ailesine veriyor, unutma.
Çok yapıcı konuşmuşsunuz, teşekkür ederim 🥰Bunu anlayabiliyorum, kimse ailesi kötü de olsa kötü görmek istemez. Zaten çoğu şeyin farkında bile olmuyor ben demeden çünkü kendisi o düzende yetişmiş, buna alışmış, ailesinin yaptıkları ona garip gelmiyor ben anlatmazsam.

Şimdiye kadar ailesine hiç sesi çıkmazdı, annesi bana ne derse desin “ya iyi niyetinden diyor” der geçerdi. Biraz konuşmaya başladı sanırım ailesine ama bir işe yaramıyor çünkü anladığım kadarıyla annesi tam bir narsist. Herkesi kendine bağımlı hale getirmeye çalışan, ufacık şeyleri bile insanlar için kendi ayarlamaya çalışıp kendi olmadan kimsenin bir iş yapamayacağına inandıran bir insan. En son Türkiye’ye gittiğinde nişanlımı çok bunaltmış, annesine kendini açmış düzgün bir şekilde. “Hayatımla ilgili her kararı siz veriyorsunuz, üniversite tercihimi bile bana sormadan babam yaptı mesleğime bile o karar verdi, ileride doğacak çocuğumun adına kadar koymuşsunuz nişanlıma fikrini sormadan bu isim olacak diyorsunuz bizi bi rahat bırakın artık hayatımızı kendimiz yaşayalım, ben böyle birey olduğumu hissedemiyorum” demiş. Çok şaşırdım buna çünkü kendisi acayip pasif yetiştirilmiş birisi. Tabi bunun üstüne annesi saatlerce ağlamış, seni benden çok düşünen yok senin bana yaptığına bak diye mazlum acılı ana ayakları yapmış sırf çocuğuna vicdan azabı çektirmek için. Bu işin sonu da nişanlımın annesine çiçek alıp gönlünü yapması özür dilemesiyle son bulmuş yani. Sonuçta annesi üzülen, masum taraf ve sonuna kadar haklı, oğlu nankör. Yıllarca oğlunu kocasını parmağının ucunda oynatmış bir insan, kocasını görümcesiyle yıllardır görüştürmeyen, ailesine düşman eden bir insan. Adama “seni o ailenin elinden aldım” dayatması yapıp buna inandırmış resmen. Şimdi de aynısını bana yapmaya çalışıyor kadın. İnsanın karşısında böyle insanlar olunca uğraşması da çok zor yani, nişanlım durumu anlasa bile annesiyle hiçbir şeyi çözemeyeceğine çok eminim. Elimden geldiğince hayatımdan uzak tutmaya çalışıyorum, o haliyle bile canımı sıkmayı başarıyor kadın işte
 
Merhaba öncelikle kiracı olacağınız için zaten çok pahalı kaliteli eşyalara lüzum yok ben öyle düşünüyorum zaten sizde makul bir insansınız anladığım kadarıyla eşyalı evde oturalım diye bile teklif etmişsiniz bunu herkes teklif edip kabul etmez. İnsan kendi ailesi bu kadar hevesli iken diğer tarafın herşeyi oldu bittiye getirip ucuza kapatmasına kızar yani ben empati yapıyorum bende çok kızardım.
Bu konu sizin için bir sorun teşkil ediyorsa nisanlınız ile konuşmayı deneyin.
Evet tamamen yapılan tavırdan rahatsız oldum ben. Nişanlımla konuştuk ama o ailesinin ucuza kapatmaya çalışacağını düşünmüyor (ya da düşünüyor ama bana öyle yansıtmamaya çalışıyor). Ailesinin benim anladığım manada bir şey demediğine ikna etmeye çalıştığı için de çözümsel yaklaşamıyoruz, olay çatışmaya dönüyor maalesef
 
benim evim de hap kadar. minimal bir hayatımız var. düğün dahil her şeyi de kendimiz yaptık şükür. şimdi uzaktan müdaheleye bile fırsat vermiyorum. adım soğuk gelin ama gel gör ki başım dinç. zaten burada oluş sebebimiz eğitim. ideallerimizin peşindeyiz. eşya vs ehemmiyetsiz. size de mutluluklar dilerim.
Kafanız rahat olsun da varsın soğuk olun, kim ne düşünürse düşünsün önemli değil. Neyse ki uzaktasınız, yakında daha zor olurdu ben de uzakta olacağımız için seviniyorum. Çok teşekkür ederim, siz de mutlu huzurlu olun bir ömür 🥰💕
 
X