esyalarimi toplasam kötü tepkiler alirmiyim...

5 odalı evde sızın odanıza nıye goz dıktıler bencede sen karısma esın konussun illa kabul etmek zorunda değilsiniz ki kayınvalidenin odasında kalsınlar. çok sinirlendim ya

O odaya sen yatak odası takımı alıp mı yerleştin?

Köy düğününde gelen hediye tenceredir tavadır havludur tepsidir.
Yani öyle ipek nevresim falan gelmez ben zengin bir köyde düğünümden birini köy düğünü yaptım.
Gelenler bunlardı hatta gelen en güzel şey battaniyeydi.
Hediyelerin %10 seçtim aldım gerisini kayınvalideme bıraktım.
Sizde bunları bir paket yaptırırsınız kimsecikler kullanmaz.
Zaten 2 sene sonrasını konuşuyorsunuz şu anda belki boşanacaklar Allah korusun

evet zaten o ivir zivir esyalari kaynanam sahiplendi sesimi cikarmadim. benim kendi ailemin oldigi esyalar. amcamlarin halalarim dayilarimi teyzemlerin aldigi degerli esyalar var.
2 sene sonrasi degil bu sali günü görümcem eve yerlesecek..
2 sene belki o odada kalcak

Bende Almanya da yasiyorum.
Aslinda olay yilda 1 ay kaliyorsun olayi degil.
Ordaki odada kisinin bir nevi evi gibi oluyor.
Söyle düsünün siz evde yoksunuz bir süreligine ve görümceniz zorunlu nedenlerden dolayi 3-5 ay evinize yerlesecek, yatak odanizda yatacak esiyle.
Benimde ilk evlendigimde TR de kayinvalidemin evinde kendime ait yatak odam vardi. Tr deki ceyizim falan o odadaydi ama ben gelirken almanyaya kapisini kilitledim kilidinide yanima alip geldim, sonucta orasi benim özelim.
kaynanam ona izin vermedi benim odamda banyo var su patlar dedi bende hakli buldum acik biraktim ne biliyim onu bahane etdigini yaa evdee 5 oda var yani bos odavar kendi esyalarini koyup yerlesecek ni benim odamm??

bence yazlık evlerde oda sahiplenmemeli üstelik kendi eviniz değil bile,
yazlık evlerde misafir duruma göre sürekli oda değişir benim bildiğim,çünkü kurulu bi düzen yoktur,
tamam o odayı sana ayırmışlar,ama tepkin büyük ve gereksiz olur bence,
birde kıza verilebilecek başka bi oda yokmu,eğer varsa kayınvalidenizle konuşun benim özel eşyalarım var vs. diye,
başka oda vermesini rica edin

Benim anladığım,konu sahibine ev açmak yerine,kayınvalide yanında yaşamak teklif edilmiş.
O da eşyalarını ve çeyizlerini o odaya yerleştirmiş.
Yani o oda,konu sahibinin burada olsaydı yaşayacağı evi.
Bunun da kendisi yokken,evini başkasına açmaktan farkı yok.

Bence de eşyalarını toplamalısın.Veya kayınvalidene uygun bir dille rica edebilirsin.

bence yazlık evlerde oda sahiplenmemeli üstelik kendi eviniz değil bile,
yazlık evlerde misafir duruma göre sürekli oda değişir benim bildiğim,çünkü kurulu bi düzen yoktur,
tamam o odayı sana ayırmışlar,ama tepkin büyük ve gereksiz olur bence,
birde kıza verilebilecek başka bi oda yokmu,eğer varsa kayınvalidenizle konuşun benim özel eşyalarım var vs. diye,
başka oda vermesini rica edin

aslinda ima ettim ama kizin esyalari tasinarak yipramasinmis . ayrica yazlik bir ev degil normal yasana bilinecek bir ev a-z ye herseyi var dogal gazi falan.. birde niyetleri fazla kalmak ben kizmayim sinirlenmeyim diye 3 ay diyorlar. evde mesala firin pek iyi degilmi görümcem orda yasiyacak diye son model firin alacaklarmis maden öyle az kalacak niye firin aliyorlar. onla idare etsin..

Benim anladığım,konu sahibine ev açmak yerine,kayınvalide yanında yaşamak teklif edilmiş.
O da eşyalarını ve çeyizlerini o odaya yerleştirmiş.
Yani o oda,konu sahibinin burada olsaydı yaşayacağı evi.
Bunun da kendisi yokken,evini başkasına açmaktan farkı yok.

Bence de eşyalarını toplamalısın.Veya kayınvalidene uygun bir dille rica edebilirsin.

aynen dedigin gibi eger trde yasiyor olsaydim gene ayni odada kalacaktim. YAA BIRDE KIZDIGIM KONU BU DEGIL EVIN ODASI VAR DEDILERKI KIZINI YATAK ODASI YENIYMIS TASINARAK YIPRANMASINMIS; BENIM ODAM KIYTIRIKMIS ONLAR KALABILIRMIS. kizin yatak odasi 5 bin liraya alindi benimki toplasan hepsini 2 bin anaca eder.. birde ben 3 yillik evliyim o 1 yillik evli

Son düzenleme:
esime söyledim iyi kalsinlar dedi..bende dedimki eger onlar o odada kalirsa ben o yataktda birdaha yatmam dedim , esimde niye dedi. bende ; 1-2 gün olsa neyse uzun süre kalacaklar hicmi iliskiye girmiycekler istemiyorum dedim. oda iyi yatma ozaman dedi. yaa cokmu normall.. düsünü görümceniz ve esi sizin yataginizda kalcaklar ve o yataktda iliskiye gircekler sizde gönül rahatliyla yatacaksiniz.. beni abartiyorum yaa.. normalde ben bir kari kocanin yattigi yatakta yatmam oturmam bile terbiyesizlikmis gibi gelir utanirim hep genelde koltukta yatmayi tercih ederim bekarkende öyleydi annemlerin yattigi yatakta ben hic yatmamisimdir..

evde başka yata yoksa sizin yatağınızı kullanmak istemişlerdir... bence o kadar abartılacak bir durum yok gibi... siz hiç otelde falan kalmadınız mı?? orda da bir sürü insan ilişkiye giriyordur ama orda yatarken bunu düşünmeyiz yani önemli olan aynı nevresimde yatmamaktır :ssz:

Ben de ne kimsenin yatağında yatarım (özellikle karı koca yatağında) ne de kendi yatağımda yatılsın isterim.Kimsenin yatakodasına girmem bile ve benimkine de girilmesin isterim.Ama benim kayınvalidemlerde de böyle bir kültür yoktur malesef.Oraya gittiğimizde beni kıl etmek için mi artık bilmiyorum illa ki bizim yatağımızda yatın diye ısrar ediyor. Bence düşündüğün mantıklı.Çeyizlik eşyalarını al.O oda da misafir odası olsun.O eve kim geliyorsa orda kalsın.Görümcenden de rica edebilirsin benim uyku setim seriliydi yatakta toplar mısın lütfen onu diye.Bazen ne söylediğinden çok nasıl söylediğin önemli oluyor.Ilımlı, yumuşak bir dille söylersen yanlış anlamazlar bence

Bence abartıyorsunuz.
Ne önemi var o yatakta yatmalarının anlayamadım. İlişkiye girseler ne olacak ki (3-5 ay kalacaklarsa kuvvetle muhtemel olacak)
Ama kesinlikle o yatakta yatmam diyorsanız, 2 yıl sonra gittiğinizde yatağınızı değiştirirsiniz olur biter.
Bence bu konuda kayınvalidenizle yüzgöz olmayın.
Gerçekten kaldırılamayacak bir durum olur o zaman konuşmaya yüzünüz olur.
Yalnız özel eşyalarınızı toplayıp paketlemelerini rica edebilirsiniz.

Bunun titizlikle alakası yok. Takıntı olabilir. Herkesin değişik hassasiyetleri vardır. Bunu anlayabilirim.
Ben de ölüp bitmem başkasının yatağımda yatması, ya da başka birilerinin yatağında yatmak için.
Ama gerekiyorsa, (-ki otelde kalıyoruz) aklıma bile gelmez bu yatakta kim neler yaptı acaba diye :37:
Pis de değilim ayrıca :27:
Nevresimler çarşaflar değişir. Yatak gerekiyorsa silinebilir yatılır.

Bunun titizlikle alakası yok. Takıntı olabilir. Herkesin değişik hassasiyetleri vardır. Bunu anlayabilirim.
Ben de ölüp bitmem başkasının yatağımda yatması, ya da başka birilerinin yatağında yatmak için.
Ama gerekiyorsa, (-ki otelde kalıyoruz) aklıma bile gelmez bu yatakta kim neler yaptı acaba diye :37:
Pis de değilim ayrıca :27:
Nevresimler çarşaflar değişir. Yatak gerekiyorsa silinebilir yatılır.

evet odanın verilmemek istenmesini anlayabilirim ama görümcem yatakta yatacak birlikte olurlar iğrenirim denmesi saçma,gerçekten hiç mi otelde yada başkasının evinde kalmadılar acaba:26:

ben sizin yerinizde olsaydım daha en baştan mamlekete geldiğimde o odaya,dolaplara eşyalarımı yerleştirir kalırdım.ama yurt dışına dönerken herşeyi kaldırıp,toplayıp hurçlara filan koymak şartıyla.yani dolabı açan benim özel eşyalarımı,çeyizimi görmemeli,alıp kullanmamalı...yatağı da aynı şekilde nevresimsiz boş bırakırdım.bu şekilde kayınvalde başka miasfirleri de o odada ağırlayabilirdi.bu durumda odanın farklı kişiler tarafından zaman zaman kullanılmasından rahatsızlık da duyulmazdı.oda size ait bir oda olarak kalırdı,ama gerektiğinde de başka misafirler kullanırdı.

yatakta başkalarının ne yaptığı konusu ise bana ilginç geldi...:44:tatil yapmaya hiç gitmediniz mi?ya da gitmeyi düşünmüyor musunuz?o yataklarda yapılanlara benim hayal gücüm yetmez şahsen.ama çarşaflar filan temiz olduktan sonra dert etmem.yataklardan filan hiç tiksinmedim şimdiye kadar...

Bende almanyada yasiyorum fakat sizi anlamiyorum.Burda büyüdüm-Belki kendinize göre haklisiniz.Fakat hic bir annede kizi o durumdayken gelinim rahat etsin diye düsünmez.Kaynananiz o evi bilinki nasil birikim yaparak almistir,belki cocuklarindan bile kismistir. kusura bakmayin ama o ev sizden önce kizinin evi.Siz yokken o kiz vardi.Siz yarin bir gün bosanabilirsiniz, baska gelinde gelebilir.

Esyalarinizi ise söyleyin toplasinlar,paketlesinler.Buna hakkiniz var.Onlar sizin özeliniz.Fakat ev konusunda söz hakkiniz yok.Kaynananizin evi kime isterse ona verir,abiside herhalde birsey diyecek degil.Bence bosu bosuna kötü olmayin.Benim kizkardesim o durumda olacak da,abimin hanimi annemin evi hakkinda konusacak, bu ne cürret deriz hepimiz.:50:

Anladığım kadarıyla derdin eşyaların yani çeyizin, ailenin sana aldığı şeyler.

Kaynanan çok düşüncesizmiş cidden, senin ailenin sana aldığı eşyaları senin iznini almadan ne hakla kızına kullandırabileceğini düşünüyor anlamadım. "hak" kavramından hiç mi haberleri yok bu insanların!

Bir yakınınıza eşyalarınızı toplatın,görümceniz ve eşi de ordan ayrıldıkdan sonra yatağı atar yenisini alırsınız .

Bebek bekliyorsunuz,kendinizi üzmeyin bu konuyla,çaresi var.

Allah çaresiz dert vermesin.

canım bu kadar gerilmenızı gerektıren bırsey yok ortada .kayınvalıdenız mecburıyetten kızına evını acmıs ,baska da odası yoksa sızın kaldıgınız odayı verır mecburı .

ama sız de haklısınız tabıkı de ; özel esyalarınızın oldugu oda da onların olması hos olmaz .hele kı sızın kullandıgınız yatak ortusu flan hıc hos olmaz .

kayınvalıdenızı arayın ,sıze aıt olan esyaları kaldırılıp kolılenıp bır koseye koyulmasını rica edin .sanmıyorum kayınvalıdenız kırılmaz .

hem bunda kırılıcak bır sey de yok .

Eğer başka müsait bir oda varsa elbette onu kullanmalarını tercih ederdim öncelikle. Ancak bir mecburiyet varsa çok da dert etmezdim. Çünkü senede tas çatlasa 1ay kaldığınız yer, sizin esas yatak odanız kendi evinizdeki, o yüzden bosverin. Ha sunu da söyleyim, kendi evimdeki yatak odam olsa o başka, orda kalınmasını istemem, mahremdir. Ancak kayınvalidenizin evindeki sürekli kullandığınız bir yer değil, bir nevi misafir odası gibi duşunun, ozel eşyalarınızı toplatin. Bundan dolayı kendinizi üzmeye değmez hamis halinizde. Allah bebisinizi saglikla kucağınıza almayı nasip etsin :nazar:

Bizim akrabalarımızda böyle yurtdışında yaşıyor yazın geldiklerinde her çiftin ayrı yatak odası vardır..
Kimse de giremez öyle kolunu sallaya sallaya..
Orası mahremdir ya..Ve verilecekse bile odanın sahibi toplamalı eşyaları..
Çok acilse 5 tane oda var zor durumda olana eşya çizilmiş çizilmemiş sorun mu..Tutar nakliye getirir..
Madem illa yatak gelmicek kaynanan kendi yatağını versin..
Yaşlı kadın 3 senelik evli çiftin yatağı yerine kendisinin yatağı versin.. hemde annesi yani..
Ayrıca görümcen kendi yatağının yatak kısmını getirsin minder olan şey çizilmez bozulmaz..
Annesinin yatağına koysun al sana oda..

Back
X