Et pişirme yöntemleri

Milena81

Belki de dünya, başka bir gezegenin cehennemidir.
Kayıtlı Üye
21 Mart 2016
1.705
2.315
133
İtiraf ediyorum, et pişirmeyi beceremiyorum! Dana eti seviyorum. Kuşbaşı aldığım eti önceden poşetlere bölüp buzluğa koyup yemek yaparken çıkarıp pişiriyordum. Aman Allahım, o ne sert et öyle, çiğne çiğne çiğne! Eşim yazık ağzından peçeteye çıkarmıştı bana belli etmeden :silah:

Şimdi ise düdüklüde haşlıyorum. Ne kadar aldıysam hepsini yıkayıp düdüklüde haşlıyorum, soğuyunca kaplara bölüp buzluğa koyuyorum. Ama sanki etin tadı yavanlaşıyor, sanki posası kalıyor geriye.

Dana eti bile olsa şöyle yumuşacık et nasıl pişirilir? Ne yapmam gerekir?

Eti mühürlemeyi hiç denediniz mi:KK66:
Etlerin kendi içerisinde su vardır.Bu suyu salarsa (bırakırsa)yeniden içine çekmesi zor oluyor hatta imkansız..Et suyunu bırakınca kuruyor ve sert oluyor..Bu sebeple tavayı veya tencereyi iyice ısıtacaksınız,içine yağı koyup eti atacaksınız ve attığınızda ses çıkacak..Ocağın altı açık kalacak ve etin rengi dönecek..Daha sonra sebze,soğan vs ekleme yapacaksınız.Tabi mühürleme işlemi yaptığınızda kesinlikle tuz eklemeyin ..Tuz etin suyunu bırakmasına neden olur....
Mühürleme işlemini tüm etler için uygulayabilirsiniz...

Bunu yapmak istemezseniz...Düdüklüde pişirin fakat çok pişmesin ,siz galiba fazla pişiriyorsunuz...Daha sonra buzluğa koyun...
Etleri marine edebilirsiniz..Süt- yoğurt,zeytinyağı,sirke ile soslayıp bekletebilirsiniz..3-5 saat sonra pişirebilirsiniz..

Son düzenleme:
Eti mühürlemeyi hiç denediniz mi:KK66:
Etlerin kendi içerisinde su vardır.Bu suyu salarsa (bırakırsa)yeniden içine çekmesi zor oluyor hatta imkansız..Et suyunu bırakınca kuruyor ve sert oluyor..Bu sebeple tavayı veya tencereyi iyice ısıtacaksınız,içine yağı koyup eti atacaksınız ve attığınızda ses çıkacak..Ocağın altı açık kalacak ve etin rengi dönecek..Daha sonra sebze,soğan vs ekleme yapacaksınız.Tabi mühürleme işlemi yaptığınızda kesinlikle tuz eklemeyin ..Tuz etin suyunu bırakmasına neden olur....
Mühürleme işlemini tüm etler için uygulayabilirsiniz...

Bunu yapmak istemezseniz...Düdüklüde pişirin fakat çok pişmesin ,siz galiba fazla pişiriyorsunuz...Daha sonra buzluğa koyun...
Etleri marine edebilirsiniz..Süt- yoğurt,zeytinyağı,sirke ile soslayıp bekletebilirsiniz..3-5 saat sonra pişirebilirsiniz..

Mühürlemeyi denedim de bir kere, beceremedim. Yani tencereyi yağsız olarak kızdırıp eti koymak gerekiyor ve altı kısılmayacak. Bir kere daha deneyeyim. Çok mersiiii :KK52:

Şimdi birkaç tavsiyede de ben bulunayım :KK22:

Haşlayıp kaldırmayın derim.Parça parça ayırıp poşetlere koyun.Yemek yapacağınız zaman bir gece önceden dondurucudan çıkarıp buzdolabına koyun. Pişirmeden önce iyice çözülmesine özen gösterin. Biz düdüklüde pişen eti daha çok seviyoruz. Lokum gibi oluyor.Et kavurma yapacağım zaman düdüklüye az yağ koyup yağ kızınca etleri atıp bir iki çeviriyorum. Etler kendi suyunu bırakınca yarım çay bardağıda sıcak su ekleyip kapağını kapatıyorum. Buhar çıkmaya başladıktan sonra altını kısıp 6- 7 dakika pişiriyorum. Sonra altını kapatıp soğutup kapağını açıp suyunu çekene kadar pişiriyorum yine. Bu arada kontrol edin pişmişse suyunu çekmesini beklemeyin. Yada pişmemişse sıcak su ekleyin. Suyunu çeksin tamamı ile.Sonra yapışmaz bir tavada tereyağını eritiyorum ve suyunu çekmiş etleri bu yağda kavuruyorum. Tuzunu,isteğe göre baharatını ekliyorum. Lokum gibi et kavurma oluyor...

Biftek,antrikot tarzı etlerde ise bir gece önceden karabiber,tuz ve bol zeytinyağını karıştırıp etleri bu sosla harmanlayıp aralarına ve üstüne biberiye,defne yaprağı koyup strechleyip buzdolabında bekletiyorum. Ertesi gün pişirinceye kadar arada bir iki çıkarıp çeviriyorum.Zamanınız yoksa sabahtanda marine edebilirsiniz. Sonra yapışmaz tavayı en yüksek ısıda iyice ısıtıp marine edilmiş eti tavaya koyuyorum. Önce bir tarafı 2 dakika kadar pişirip çeviriyorum. Diğer tarafta 2 dakika pişiriyorum. Servis tabağına alınca tuz döküyorum yeterince. İnanılmaz yumuşacık bir et oluyor. Tavsiye ederim..

Herkes farklı seviyor sanırım :) ben size nasıl yaptığımı anlatayım. Etin kokusunu sevmediğimiz için etin üzerini geçecek kadar su koyup ocağa koyuyorum. O ilk suyu çıkınca döküyorum o suyu. Sonra az bi su ekleyip pişiriyorm. Biz böyle tadını çok srviyorz. Kavurma fazla sevmem. Et pişince yağını ekleyip soğan ve biberi ve tuzu ekliyorum onlar ölene kadar iyice pişiriyorm. 1 kasık salça ekliyorum sonra . 2 3 de patlıcan ekliyorum. Üstüne de bolca domates doğrularım 4 5 tane . Kısık ateşte 40 dk kadar pişiriyorm. Sonra içine 5 6 dış sarımsak dogruyurum. Tepsiye alıp fırına veriyorum. Mükemmel oluyor

İtiraf ediyorum, et pişirmeyi beceremiyorum! Dana eti seviyorum. Kuşbaşı aldığım eti önceden poşetlere bölüp buzluğa koyup yemek yaparken çıkarıp pişiriyordum. Aman Allahım, o ne sert et öyle, çiğne çiğne çiğne! Eşim yazık ağzından peçeteye çıkarmıştı bana belli etmeden :silah:

Şimdi ise düdüklüde haşlıyorum. Ne kadar aldıysam hepsini yıkayıp düdüklüde haşlıyorum, soğuyunca kaplara bölüp buzluğa koyuyorum. Ama sanki etin tadı yavanlaşıyor, sanki posası kalıyor geriye.

Dana eti bile olsa şöyle yumuşacık et nasıl pişirilir? Ne yapmam gerekir?
eti peşirirken. biraz tartçın yada 4 tane karanfil at tencereye, hem lezzetli hem de yumuşacıııık olur:kk77::KK50::KK36:

eti peşirirken. biraz tartçın yada 4 tane karanfil at tencereye, hem lezzetli hem de yumuşacıııık olur:kk77::KK50::KK36:

İlk kez duyuyorum :KK57:

Tamam yapacağım. Kesinlikle deneyeceğim, tarçına bayılırım. Çok mersi :21:

bende bayılıyorum hem de daha sağlıklı olur. dudukte fazla bırakma. çok pişer yoksa

En baştan anlatsanıza size zahmet ya. Bir de küçücük bir parça çubuk tarçın mı yoksa toz tarçın mı daha iyi olur? :kk77:

Azimliyim, öğreneceğim et pişirmeyi.

:halay:tebrikederım o zaman . ögrenmek için gayret gosterıyorsunuz.
o zamaaaaaaaaaaaaaaaan, başliyalım
annemin tarifi bu herkes annemın yemeklerı bayılıyor: etler yıkıyorsun
tancerede atıyorsun(duduklu) yağ ile kavuruyor biraz sonra da karabiber zerdeçal soğan sarımsak tuz tartçin bi miktar su dudukta koyoyur kapatıyor domates hiç koyma tarçin ıle gitmez. 15 yada 20 dk pişsın sonra bı daha soğan ve sebze sebze pişe ne kadar kalsın ocakta(tarçın ile havuç patates çok ıyı gelıyor) yazıyorum şimdi bu taarifi, aylar oldu yemedim :KK35: çok özledim

:halay:tebrikederım o zaman . ögrenmek için gayret gosterıyorsunuz.
o zamaaaaaaaaaaaaaaaan, başliyalım
annemin tarifi bu herkes annemın yemeklerı bayılıyor: etler yıkıyorsun
tancerede atıyorsun(duduklu) yağ ile kavuruyor biraz sonra da karabiber zerdeçal soğan sarımsak tuz tartçin bi miktar su dudukta koyoyur kapatıyor domates hiç koyma tarçin ıle gitmez. 15 yada 20 dk pişsın sonra bı daha soğan ve sebze sebze pişe ne kadar kalsın ocakta(tarçın ile havuç patates çok ıyı gelıyor) yazıyorum şimdi bu taarifi, aylar oldu yemedim :KK35: çok özledim

Tamamdır. Aynen böyle yapacağım. Çok teşekkür ederim :KK28: :KK68:

Back
X