İtiraf ediyorum, et pişirmeyi beceremiyorum! Dana eti seviyorum. Kuşbaşı aldığım eti önceden poşetlere bölüp buzluğa koyup yemek yaparken çıkarıp pişiriyordum. Aman Allahım, o ne sert et öyle, çiğne çiğne çiğne! Eşim yazık ağzından peçeteye çıkarmıştı bana belli etmeden
Şimdi ise düdüklüde haşlıyorum. Ne kadar aldıysam hepsini yıkayıp düdüklüde haşlıyorum, soğuyunca kaplara bölüp buzluğa koyuyorum. Ama sanki etin tadı yavanlaşıyor, sanki posası kalıyor geriye.
Dana eti bile olsa şöyle yumuşacık et nasıl pişirilir? Ne yapmam gerekir?
Eti pişirmeden koyun buzluğa
Kullanacağınız zaman önceden buzdolabı kısmında çözdürün
Kırmızı eti asla yıkamayın, kasapların önerisidir bu, yıkanan et sertleşiyormuş
Mühürleme son yıllarda çok duyduğumuz bir şey, evet etin suyu içine hapsoluyor ama tavaya temas eden yerler kararıyor ve kanserojen bir hal alıyor, ilave olarak içi pembe kalan et bakteriden arınmıyor yani çok sağlıklı bir şey değil
Eti düdüklüde pişirmek iyi bir seçimdir, bir gece önceden tuzla yoğurup dolapta bekletme şansınız varsa tadından yenmez yoksa tuzsuz olarak biraz kavurun, suyunu bıraktığında biraz bekleyin, daha sonra düdüklüyü kapatıp pişmeye bırakın, benim düdüklümde 12 dk. da tel tel dağılıyor kavurma kıvamına geliyor, siz kendi tencerenize göre ayarlayın zamanı. İçine bir iki yaprak defne atabilirsiniz lezzet katar, pişme aşamasından sonra normal bir tencereye alıp on dakika kadar kavurun, sonuç mükemmel oluyor.