Et Yemekleri Et ve Sebzenin Uyumu Kuskusiye

herseydahaiyiolacak

inanmakla başlar her şey....
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
1.587
1.477
198
Malzemeler

2 su bardağı köftelik bulgur
6 adet küçük boy patates
3 adet küçük boy soğan
4 adet orta boy havuç
1 yemek kaşığı acı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı iri tuz
1 yemek kaşığı ince tuz
yaklaşık 1 kilo yağlı ama sinirsiz kırmızı et
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı çam fıstığı
1 tatlı kaşığı kuru üzüm
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığından az isot
2 çay kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı kırmızı mercimek

Yapılışı

Yarım çay bardağı sıvı yağda etler sularını salıncaya kadar çevrilir.

Sebzeler etin üstüne eklenir ve ateş orta derece yapılır.

Baharatlar,mercimek,kuru üzüm ve çam fıstığı eklenir fazla karıştırmadan alt üst edilir.

Bir kaç kere karıştırılıp ateş kısılır.
Başka bir tencerede yarım çay bardağı sıvı yağda salçalar birbirine karıştırılarak kavrulur.Bir miktar baharat eklenir.

yapılışı:
etler yarım çay bardağı sıvı yağda orta ateşte sularını bırakıncaya kadar çevrilir.suyunu bırakınca sebzeler eklenir bir kaç kere çevrilir.soğanlar ölmek üzereyken baharatlar,mercimek,çam fıstığı,kuru üzüm eklenir.
bir kaç kere karıştırılıp ateş kısılır.
başka bir tencerede yarım çay bardağı sıvı yağda salçalar birbirine karıştırılarak kavrulur.bir miktar baharat eklenir.
kavrula salçanın üstüne 7 bardak su eklenir su kaynayınca tencerede ki sudan 2 bardak kalacak şekilde 5 bardak su et ve sebze karışımın üstüne eklenir ve ince köftelik bulgur süzme telinde tencerede kaynayan 2 bardak salçalı suyun üstünde sürekli karıştırılarak iyice buharda pişirilir.bulgur ısınınca içine tereyağı eklenir
etler pişmek üzereyken iri tuz et ve sebze karışımın içine ince tuz ise bulgurun içine eklenir.
bulguru kase yardımı ile şekilendirip yanlarına sebze ve et konulup servis edilir afiyet olsun....

Son düzenleme:
Ellerinize sağlıkYarışmada başarılar dilerim
Resimleri ekledim ,tarif eksik oldu onu bildirirseniz tarifi tamamlarız
olduğu kadarıyla :))
Sunumdaki pilavın üstündeki süsleme çok hoşuma gitti Eline sağlık benim yerime de ye Yarışmada başarılar dilerim
fotoyu çektikten sonra yedim :)) pek bi güzel olmuş

Ben Fransa da iken kuskus la tanışmıştım.Cezayir ,Tunus mutfağına ait bir yemekti.Sizin yaptığınıza benziyordu biraz.Onu hatırladım.Ellerinize sağlık ve bol şanslarınız olsun

Ellerine sağlık bol şanslar dilerim, bulgur üzerindeki süslemeniz çok şık olmuş

Tam da televizyonda Şabaniye'yi izlerken, bir yandan bu tarife denk gelip "kuskusiye" yi okuyunca pıskırarak güldüm
Kuskusu bilirdim de kuskusiye komiğime gitti.

Bunca deli saçması yorumumdan sonra asıl diyeceğim ; elinize sağlık, emeğinize sağlık, çok iştah açıcı gözüküyor.
Yarışmada başarılar dilerim.

Değişik bir yemek.Çok iştah açıcı.Ellerinize sağlık.Başarılar dilerim.

Ben Fransa da iken kuskus la tanışmıştım.Cezayir ,Tunus mutfağına ait bir yemekti.Sizin yaptığınıza benziyordu biraz.Onu hatırladım.Ellerinize sağlık ve bol şanslarınız olsun
doğrudur benim tarifimde libya mutfağından :) teşekkürler
Ellerine sağlık bol şanslar dilerim, bulgur üzerindeki süslemeniz çok şık olmuş
teşekkürler nede olsa sunum önemlidir :))
ben teşekkür ederim
Ellerine sağlık, yarışmada başarılar :)
teşekkürler :)
guzel gorunuyor ,ellerinize saglık:)
basarılar diliyorum:)
teşekkürler henüz hiç oy alamamış olsamda paylaşmak güzeldir :)
yemeğin asıl adı libya'da kuskusia derler.ama okunuşunu yazmayı tercih ettim.onlar ince bulgurada kuskus diyor.teşekkürler isim yüzünden kaybedebilirim :)))
ellerinize sağlık, yarışmada başarılar dilerim
teşekkürler her yarışmacı iddialı
ellerinize sağlık güzel görünüyor.
tadı görüntüsünden daha güzel.teşekkürler
Değişik bir yemek.Çok iştah açıcı.Ellerinize sağlık.Başarılar dilerim.
teşekkürler.denemenizi isterim yanına sadece ayran yada yoğurt kafi olur :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…