Ethcada Doum yaptm ...

25 haftalık hamileyim. Gebelik öncesi kontrol de dahil Ethicada Uğur Kal'a gidiyorum. Bana göre İstanbul'un en iyi kadın doğumcularından biri. Başından beri bana gereksiz hiçbir test yaptırmadı, herşeyi uzun uzun anlattı, beni rahatlattı. Her şeyden önce hastalarıyla iletişimi çok iyi, çok samimi. Hamile psikolojisini kullanan piyasa oktorlarından değil. Onun sayesinde huzurlu bir gebelik yaşıyorum. Doğum belki de bi defa yaşayacağım bi şey,fiyatı ne olursa olsun ben Ethicadan ve Uğur Beyden vazgeçmeye niyetli değilim. Ablam da aynı hastanede Uğur Beyle doğum yaptı. Sanciları sıkaşınca beni sezeryana alın diye yalvardığında, Uğu Bey, "Hayır, normal doğum için hiçbir engelin yok" diyerek onu normal doğurtmuştu. Bu zamanda onun gibi güvenilir bir doktor bulmak çok zor. İyi diye gidilen, ucuz muayene ve doğum vaat eden doktorların odasının önü kuyruk, giren 5 dkda çıkıyor. Günde 9-10 doğumu oluyor doktorun. Hastasını nasıl tanısın, takip etsin, normal doğumunu beklesin? Onlar da haklı. Bir de hastane personelinin tavrı çok önemli. Ben doğum öncesi ve sonrası, öylesi hassas bir dönemde kimsenin gözünün içine bakamam. Kimseye de kendime kötü muamele ettirmem. Tabii bütçe de önemli ama canımız kıymetli yavrularımız daha önemli.

öncelikle tüm hamilelere hayırlısıyla bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsin Allahım. Aynı şekilde beni de:)
Ben de 14 Haftalık hamileyim. Tasniyon yükseklğinden dolayı hastaneye gittim ve tahlillerde hamile olduğumu öğrendim. hamile kalmadan önce Tahibe hanıma gitmeye başamıştım zaten. Belki biraz geçolma ihtimali olabilirdi eşimden dolayı diye düşündük ama kısmet :) Tahibe hanım benim hamile kalmayı istediğimi öğrendiğinde folikasit başlattı. Emin olun ki inanılmaz güven veren ve güleryüzlü bir doktor. Eşim hizmet hastanesine gitmemi istemişti ki randevu dahi alındı ama ben Tahibe hanımı bırakmak istemedim. İlk başlarda kanamam oldu uzunca bir süre ağlayarak gittim yanına ama gerçekten çok güzel destek olabiliyor. Şu anda hamileliğim sorunsuz geçiyor ve umarım bu şekilde devam edecek Tahibe hanım sayseinde. Etrafımda doktor soran herkese kendi doktorumu çok rahatlıkla tavsiye ediyorum. Sizlere de aynı şekilde ve ısrarla tavsiye ederim.

canım ben epidural anestezi ile doğum yaptımantestezi doktorum da kadındı adını söyledi o gün ama aklımda tutamadım o gün ki heyecandan.dediğim gibi kadın doğum uzmanı olarak Tahibe derici yada ali paşa bey derim.doktorun hem bilgilisi hem ilgilisi zor bulunur tahibe hanımda ikiside mevcut :)

ben doğumdan sonra burda yazmıştım hastane ile ilgili görüşlerimi ama o başka bi ethica topiğindeydi.tekrarlamamda fayda var sanırım

ben berbat bi doktor deneyiminden sonra araştırdım ve tahibe hanımı buldum 28. haftamda başladım tahibe hanıma gitmeye.bazı arkadaşlarım diğer doktorunu bırakma yeni doktor bu zamana kadar ben takip etmedim der ilgilenmez diyorlardı ama tahibe hanım hiçde öyle yapmadı herşeyimle ilgilendi.28.haftamdan sonra sorunsuz bi hamilelik geçirdim sayesinde.sonuna kadar normal doğumu tercih eden bir doktor tabi senin kararına da saygılı.beni 40.haftama kadar takip etti baktıki kuzumun daha gelmeye niyeti yok tombullaştı iyice minyon olduğum için sezeryan tavsiye etti kararı bana bıraktı ben ona çok güveniyordum ve 24 nisanda sezeryan gününü kararlaştırdık.o gün kendisinin de doğum günüydü güzel bi tesadüf oldu :)

cuma günü kızım doğdu cumartesi pazar doktorum izinli diye üzülüyordum ama o evinden kalkıp geldi pansumanımı yaptı benimle ilgilendi odama sanki doktorum değilde ablam gelmiş gibi cana yakındı.

hastaneye kocaman bi bavulla gittik bebek bezleri hasta bezleri bebek kıyafetleri vs..ama bunların hiçbirini kullanmadık.hemşireler gelip altını temizliyor bezleri kendilerinden.hasta bezi verdiler bolbol bebeklere steril tulumlar giydiriyorlar sadece çıkışda veriyorsun evden getirdiğin kıyafetleri yine bebeği kendileri giydirip veriyorlar sana.

herakşam bebeği yıkamak ve bakım için alıyorlar 1 saat sonra mis gibi getiriyorlar.

emzirmeyi hemşireler öğretiyor.istediğin saatte telefon et geliyorlar.hepsi çok güleryüzlü.

ikinci çocuğu düşünürsem ilerde yine orda yaparım doğumu tabi tahibe hanımı ellerinden kaçırmazlarsa :)))

başka sorun olursa sorabilirsin

Merhaba ben de tahibe hanima gidiyorum mayistan beri. Benim
Cikilata kistim var( endometriozis) o yuDen gebe kalma sorunu yasiyorum engelliyor kistim:(( pazartesi rahim filmi cekilecem tahibe hanimda bu ana kadar yaklasik 5 kez aramisimdir farkli zamanlarda c.tesi mesai sonrasi falan.. Hepsinde de acmis aciklayarak konusmustur benimle:)) iyiki onu secmisim:)) son gidisimde internette baya unlusunuz dedim yorumlar yapiliyor dedim. Ay nasil hosuna gitti hemen guldu neler varmis anlat bakayim dedi:)) ben de tavsiye ederim tahibe hanimi...

Eşimle bir bebeğimiz olmasına karar verdik.Ben gebelik önleyici hap kullanıyordum.2010 Kasım ayında regl döneminde hapı bıraktım.Arkadaşımın tavsiyesi ile Nur Hanım'dan 2010 Aralık ayında randevu aldım. Ben yaklaşık 16 ay boyunca hap kullanmıştım.Kendisine bebek sahibi olmak istediğimi, bu sebeple herhangi bir problem olup olmadığını öğrenmek istediğimi söyledim.
Muayene etti, semear testi yaptı.Folik asit verdi. Ayrıca hapın korumasının 6 ay ile 12 ay sürebileceğini, bu süre zarfında denememiz gerektiğini eğer 1 yılı geçerse tekrar görüşelim dedi. Gerçekten de ilacın koruması bende 12 ay sürdü. 11.01.2012 tarihinde evde gebelik testi yaptım (gecikmenin 3.gününde) ve sonuç pozitive'di çok şükür.eşimle elimizde test, ikimizde sevinçten ağlamaya başladık :)
Ben ayın 17sine randevu aldım.Nur Hanımın odasına girer girmez, eşimle beni güler yüzüyle karşıladı. Ultrasound'da keseyi gördük. Bebişimiz 5 haftalıktı o tarihte. Benimle ve eşimle çok güzel konuştu. Çok iyi aydınlattı.İlk zamanlar karşılaşabileceğim olumsuz durumları söylerken bile hiç telaşa kapılmadım.Güveni tam olarak bana verdi.
Ancak ben kendisine en son 25 haftalıkken gittim, çünkü doğum için Amerika'ya geldim.Bu durumu kendisi ile paylaştığımızda bile bana destek oldu. Kesinlikle ben doğumunu yaptırmayacağım nasıl olsa falan diye düşünmediğine de eminim.Hatta benim mutlaka yapılması gereken testlerimi özellikle gitmeden önce yaptırmamı sağladı.Örneğin şeker gibi.Hatta perinatoloji uzmanına yönlendirdi, detaylı ultrasound için. Son muayeneme gittiğimde kendisinin yüzüne de söyledim.Eğer imkanım olsaydı onuda yanımda getirirdim. Buraya geldikten sonra kafamda oluşan sorum olursa diye bana mail adresini verdi. Bayağıda bir yazıştık buradan. Ben Nur Hanımdan çok memnun kaldım.Şu an Türkiyede değilim o yüzden hala Ethica'da mı bilmiyorum ama döndüğümde ilk işim ona muayeneye gitmek olacak.
Kesinlikle Nur Hanımı tavsiye ediyorum. Çok mantıklı ve akıllı bir doktor.

tekrar merhabalar...
sağlıklı bir şekilde kuzeyimi aldım kucağıma ve bunun için tahibe hanıma çok teşekkür ediyorum.
epidural sezeyan oldum. son dakikaya kadar hiç korkum olmadı. sezeryan sırasında ve sonrasında istersem bayıltabileceklerken ben ayık kalmayı tercih ettim.
tüm işlemlerim yarım saatte bitti ve ben anneme-eşime el sallayarak ve gülrek çıktım ameliyathaneden.
herkes doğumdan sonra ayağa kalkamazsın diyordu ben koridorda tur attım. herşey için tekrar tekrar minttarım tahibe hanıma.
sizi seviyorum sayın derici :)=

Back
X