Etkilenmemek mümkün mu?

Cavendish

Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2018
403
685
23
Ben 2 yıllık evliyim 1 yıldan fazla süre çocuk istedik ama hamile kalamadim geçen ay hamile kaldım ama malesef düşük yaptım Rabbim kimseye yasatmasin.

Asıl konum insanlar. Bu süreçte bebek yok mu hadi ne bekliyorsunuz olmuyor mu vs yorumları tahmin edebiliyorsunuz neyse ben hep daha istemiyoruz dedim bu kısa süren hamileligimi sadece ailelerimiz biliyor başımdan geçeni söylemek istemiyorum çünkü herkesle konuştukça üzüntüm hiç geçmeyecek konusu açıldıkça atlatmak dahada zor gelecek.
Neredeyse her gün bu bebek yok mu muhabbetine maruz kalıyorum ve çok üzülüyorum etkilenmemek elde değil. Sosyal medyada bile bir fotoğraf yüklediğim de kız kilo almışsın guzellesmişsinde bebek geliyor galiba diye hadsizce fotoğraflarımın altına yorum yapanlar var.

Ben bundan sonra halen istemiyoruz diyemem artık soranlara ne diyeyim ben mantıklı düşünemiyorum istiyoruz ama olmuyor mu desem sağlık sorunu yok doktorlar bile herşey Allah'tan vakti var diyor ben insanlara ne açıklama yapacağımı bilemiyorum bazıları kasten üzüyor fark ediyorum bazıları meraktan soruyor

Kızlar bundan sonra soranlara ne diye cevap vermeliyim ve ister istemez etkileniyorum o an mutluysam pozitif enerjim gidiyor demoralize oluyorum engel olamıyorum buna
İnsanlar neden bu kadar düşüncesiz ve hadsiz olabiliyorlar anlamıyorum aynı insanlar her ay sormaya devam ediyor

banada cok sormuslardi tedavi gordugumu bile bile arayipda baskasinin cocugunu seviyoruz diyenler bile oldu bir gun cok kalabalik bi yerde yine biri sordu biz beceremiyoruz 2 taktik verde yapalim sen kıdemlisin dedim bidaha kimse sormadi

Ben 2 yıllık evliyim 1 yıldan fazla süre çocuk istedik ama hamile kalamadim geçen ay hamile kaldım ama malesef düşük yaptım Rabbim kimseye yasatmasin.

Asıl konum insanlar. Bu süreçte bebek yok mu hadi ne bekliyorsunuz olmuyor mu vs yorumları tahmin edebiliyorsunuz neyse ben hep daha istemiyoruz dedim bu kısa süren hamileligimi sadece ailelerimiz biliyor başımdan geçeni söylemek istemiyorum çünkü herkesle konuştukça üzüntüm hiç geçmeyecek konusu açıldıkça atlatmak dahada zor gelecek.
Neredeyse her gün bu bebek yok mu muhabbetine maruz kalıyorum ve çok üzülüyorum etkilenmemek elde değil. Sosyal medyada bile bir fotoğraf yüklediğim de kız kilo almışsın guzellesmişsinde bebek geliyor galiba diye hadsizce fotoğraflarımın altına yorum yapanlar var.

Ben bundan sonra halen istemiyoruz diyemem artık soranlara ne diyeyim ben mantıklı düşünemiyorum istiyoruz ama olmuyor mu desem sağlık sorunu yok doktorlar bile herşey Allah'tan vakti var diyor ben insanlara ne açıklama yapacağımı bilemiyorum bazıları kasten üzüyor fark ediyorum bazıları meraktan soruyor

Kızlar bundan sonra soranlara ne diye cevap vermeliyim ve ister istemez etkileniyorum o an mutluysam pozitif enerjim gidiyor demoralize oluyorum engel olamıyorum buna
İnsanlar neden bu kadar düşüncesiz ve hadsiz olabiliyorlar anlamıyorum aynı insanlar her ay sormaya devam ediyor
İnsanlara verecek cvb bulamıyor musun gerçekten?? Senin hayatından kime ne bırakın artık el alem için yaşamayı, ister doğurursun ister doğurmaz kime ne??

Kesinlikle kimseye detay vermeyin. Kısmet henüz düşünmüyoruz demenin kötü yanı yok..
Kime ne yani? Kendiniz de söylüyorsunuz hadsizler..

Bir defa hamile kalabilmeniz bile çok iyi bir şey. İnşallah yakın zamanda kavuşursunuz bebeğinize..

Hatta şöyle de bir detay vereyim. Hamile kalıp doğum yaptığınızda süt konusunda bile detay vermeyin..

İçimdekileri yazmışsınız resmen.bende artık ne diyeceğimi bilemiyorum.stres yapmamak lazım ama böyle olunca daha da stres oluyor insan

İnsanlara verecek cvb bulamıyor musun gerçekten?? Senin hayatından kime ne bırakın artık el alem için yaşamayı, ister doğurursun ister doğurmaz kime ne??

Bu elalem için yaşamak değil
Eminim ki sizinde zayıf bir noktanız vardır insanların bildiği veya bilmediği
İnsanlar her gün sizi zayıf noktanız dan vurduğunda etkilenmemek mümkün değil moral bozmamak elde değil
Eğer gerçekten bu kadar güçlü biri iseniz ise helal olsun ben demek ki okadar guclu değilim

Canim oncelikle su mubarek gunlerde insallah en kisa zamanda rabbim evinize mucizenizi gonderir..ama su milletin soylediklerini hic takma o andaki ruh halin neyse ona gore cevap ver.. kimse kirilir mi kirilmaz mi diye dusunme onlar seni dusunuyor olsalardi kirmazlardi zaten.. benim bir kizim var 11 yasinda artik herkes soruyordu ne zaman 2. Diye bende istemiyoruz diyordum. Ama en son yasli bi teyze direk sormadan senin de cocugun olmuyor heralde dedi sok oldum.. ondan sonra hamile kaldim suan 5,5 aylik hamileyim. Simdi de millet karnin hic cikmyor diyor.. valla millete ne yapsan yaranamazsin yarin obur gunde dogum olur hala kilo veremedin derler.. o yizden kimseyi takma herkes ne soylerse soylesin ...

Sizene ?

Si-ze-ne ?

Belki tedavi görüyordur,
belki istemiyordur,
belki başka planları vardır,
belki maddi anlamda toparlanınca yapacak,
belki hastadır...

Sizene?
1.olur sonra 2.ne zaman soruları başlar...

Böylelerine dönüp ‘Sen hasta mısın?:deli: Demek istiyorum...

Keşke herkese sana ne diyebilsem canım ama mesela kayınvalidem in kız kardeşi sorduğunda sana ne diyemem yaşı başı olan bir kadın annemin karşı kapı komşusu sorduğunda sana ne diyemem yine yaşından dolayı saygısızlık edemem
Bilmiyorum zor gerçekten insanlarla muhatap olmak zor

Keşke herkese sana ne diyebilsem canım ama mesela kayınvalidem in kız kardeşi sorduğunda sana ne diyemem yaşı başı olan bir kadın annemin karşı kapı komşusu sorduğunda sana ne diyemem yine yaşından dolayı saygısızlık edemem
Bilmiyorum zor gerçekten insanlarla muhatap olmak zor

Ağzı olan konuşuyor...

Üzülmeyin lütfen,
inşallah herşeyin hayırlısını diliyorum...

Ne cevap verirseniz verin,sorular asla bitmez...

Daha evliliğiniz çok yeni, kendinize olmuyor diye bir yargıda koymayın. Hayırlısı bakalım kısmet daha zamanı var daha yeni evlendik gibi cevaplarla geçiştirin. Istiyoruz olmuyor derseniz üzerinize kısır damgası bile yapıştıranlar olacaktır insanlar acımasız. Ki olmasa bile bu durum kimseyi ilgilendirmiyor. Çok istiyorlarsa kendileri yapsınlar bi tane daha.
Ama bunu sadece insanlar için söylemiyorum, gerçekten 2 yıl uzun bir süre değil insanlar 3-4 yıl istiyor doktorlar yine de olmuyor diye bi yargıda bulunmuyor bi problem yoksa. Sizin bi kere olmuş daha zamanı vardır. Kendinizi olmuyor diye düşünüp bunaltmayın. Ne kadar takarsan o kadar olmuyor çünkü.

Ben şöyle yapıyorum, henüz düşünmüyorum(burayı vurgulayarak söyle) Allah isteyen herkese istediği zaman versin inşallah diyorum.’ Üstelenen olmadı, olursa da lafı yerine göre gömerim yutamazlar daha da soramazlar.
Net ol kes ağızlarını, yatak odasına da müdahale etmesinler.

Bu elalem için yaşamak değil
Eminim ki sizinde zayıf bir noktanız vardır insanların bildiği veya bilmediği
İnsanlar her gün sizi zayıf noktanız dan vurduğunda etkilenmemek mümkün değil moral bozmamak elde değil
Eğer gerçekten bu kadar güçlü biri iseniz ise helal olsun ben demek ki okadar guclu değilim
Ben eli alemi taka taka hasta oldum zaten, siiz çok iyi anlıyorum, elinizden geldiğince hiç kimseyi takmayın derim , inanın insanları takmasanız zayıf noktanız olmaz.

Her seferinde..
Dusunmuyoruz basbasa olmanin keyfini cikariyoruz hala...gibi birsey soylemekten neden cekiniyorsunuz?

Onlar sordukca siz de papagan gibi ayni seyi soylemekten cekinmeyin

Onlar sordukca siz ayni cevabi verin

Vazgecerler illa ki.

kim soruyor?
insanlara ne gerçekten ne ilgilendiriyor .
ben ilk çocuğumu evlendikten dört sene sonra doğurdum. bir kişi bile sormadı çocuk yok mu vs diye. nasıl bir çevreniz var öyle. sürekli bunaltacak kadar soran.

Canımsın Rabbim şu mübarek günler hatrına önce sabır sonra da sağlıklı bir hamilelik nasip etsin inşallah. soranlara da kısmet nasip deyip geç. ya da düşünmüyoruz de. zor süreçler ben de yaşadım biraz, ablam 3 yıl anne olamadı herkes neler neler dedi. ki ablam 3 kez tüp bebek denedi olmadi. ama Rabbim ol deyince oldu çok şükür 2 oğlu var şimdi. Allah'ım sana da ol desin inşallah olsun...
ve hiçbir şey senin sağlığından daha nemli değil unutma bunu.

Merhaba, kendini bilmeyen insanları dikkate almamaya calisin elinizden geldikçe, azıcık empati yeteneği olan veya hayat tecrübesi olanlar asla konuşmazlar. kimseye birşey ispat etmek zorunda degilsiniz, bu hayat sizin.. bu tarz insanlarla ya hiç ya minimum gorusun. ama cok hassas insanlar da var, onların varligi yetiyor. Allah herseyin hayirlisini versin. o tarzdaki insanları da çocuklarıyla sınamasın..su an Ankarada ezan okunuyor ve tüm kalbimle size sağlık ve hayirli bir bebek diledim :)))

Bu densiz insanlara cevabını vermek gerekir. Bıkmadan usanmadan aynı şeyi tekrar edin. Ya da kısmet diyip geçin.

Eltim 13 senelik evli ve çocuğu yok. Yapmıyorlar mı yoksa olmuyor mu onu bile bilmiyoruz. Üstümüze vazife mi yahu? Kime ne?

Kesinlikle olmadığını tedavi gördüğünü falan anlatma. İstemiyoruz de. Çok sıkışırsan düşük yaptığını doktor ara verin dedi diye uydur. Yoksa diğer türlü çok yıpranırsın.

Back
X