• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Etkilenmemek mümkün mu?

Ben 5 yıldır duyuyorum..ve her geçen gün dahada ahlaksızca olmaya başlıyorlar..acımasızca...umarım en kısa zamanda kavusursunuz yavrunuza..ben bu durum başıma gelmeden öncede kimseye böyle sorular yöneltmedim.hangi mantıkla soruyorlar altında ne arıyorlar inan onları hiç anlıyamıyorum bu ne merak?milletin özeli sizi ne ilgilendirir..bi soran bir kere sorsa yine iyi her gördüğünde sorarmı insan ya?cahil insan cok fazla kimseye bişey anlatmayın inanın anlattıkça dahada deşeliyorlar bu sefer sorunun kımde oldugunu merak ediyorlar tedavi oluyormusn diye soruyorlar vs vs..kısmet deyip gecin vakti zamanı ne zamansa o zaman olur inşallah deyin geçin...

Herkese daha zamanı var deyin geçin. Özellikle yaşlılar ve evlenip çocuk yapmaktan başka başarı ve hedefi olmayan vizyonsuz insanlar bu soruları sorar onları da kafaya takmaya değmez. Kendiniz için de bunu zayıf nokta ya da hayat hedefi haline getirmeyin, hamilelik yaşamışsınız demekki bu konuda bi sıkıntı yok. Doğru zamanda inş bebişiniz size gelecektir. Siz takıntı yaptığınız için insanların lafı size batıyor aslında.

Ben 2 yıllık evliyim 1 yıldan fazla süre çocuk istedik ama hamile kalamadim geçen ay hamile kaldım ama malesef düşük yaptım Rabbim kimseye yasatmasin.

Asıl konum insanlar. Bu süreçte bebek yok mu hadi ne bekliyorsunuz olmuyor mu vs yorumları tahmin edebiliyorsunuz neyse ben hep daha istemiyoruz dedim bu kısa süren hamileligimi sadece ailelerimiz biliyor başımdan geçeni söylemek istemiyorum çünkü herkesle konuştukça üzüntüm hiç geçmeyecek konusu açıldıkça atlatmak dahada zor gelecek.
Neredeyse her gün bu bebek yok mu muhabbetine maruz kalıyorum ve çok üzülüyorum etkilenmemek elde değil. Sosyal medyada bile bir fotoğraf yüklediğim de kız kilo almışsın guzellesmişsinde bebek geliyor galiba diye hadsizce fotoğraflarımın altına yorum yapanlar var.

Ben bundan sonra halen istemiyoruz diyemem artık soranlara ne diyeyim ben mantıklı düşünemiyorum istiyoruz ama olmuyor mu desem sağlık sorunu yok doktorlar bile herşey Allah'tan vakti var diyor ben insanlara ne açıklama yapacağımı bilemiyorum bazıları kasten üzüyor fark ediyorum bazıları meraktan soruyor

Kızlar bundan sonra soranlara ne diye cevap vermeliyim ve ister istemez etkileniyorum o an mutluysam pozitif enerjimı gidiyor demoralize oluyorum engel olamıyorum buna
İnsanlar neden bu kadar düşüncesiz ve hadsiz olabiliyorlar anlamıyorum aynı insanlar her ay sormaya devam ediyor
Benim durumum biraz daha farklı bi kızım var zaten ama yıllardır ikincisi için baskı görüyorum “ Kısmet Allah ne zaman verirse “ dedim hep ki daha bu ay ilk defa ikinciyi istediğimize karar verdik aslında yine öyle diyorum,o sorular hiç bitmiyor emin ol.

Yazdıklarını okuyunca yaşadıklarım geldi aklıma ve gıcık oldum.aslında o münasebetsiz sorular soranlara münasebetsiz cevap vermek lazım da insan kendine yakıştıramıyor. Ben çalışıyorum ve sürekli iş arkadaşlarım sorardı.yemek yesem “hamilemisin” yemesem “ne oldu bulantın mı var hamilemisin” derlerdi .üstelik durumumu bile bile. En sonunda bir gün patladım .çok münasebetsiz bir cvp verdim. Ha ne oldu o an bozuldular.bir kaçı artık sormadı.ama diğerleri istikrarla sordu. Bende hep ters cvp verdim. Hamileliklerimi kimseyle de paylaşmadım.

Karşı saldırıya geçin. Örneğin bu soruyu soran kişinin iki çocuğu mu var? Size sorduğu soruya cevap bile vermeden hemen siz ona ‘Eee, üçüncü çocuk ne zaman?’ diyin. Ya da kilolu biri olsun mesela, ‘Zayıflamayı düşünmüyor musun? Böyle kalırsan hastalıklara davetiye çıkarırsın. Diyet yap, spor yap vb.’ diyin. Yani onları ‘almaz’ yerlerinden vurun. Canlarını acıtın. Ama burada kilit nokta şu: Asla ‘çocuk’la ilgili soruşarına cevap vermemek. Deneyin, çok başarılı bir yöntem. Kendi kusurlarını görmeyip başkalarının hayatına burunlarını sokar böyle tipler. Hadsizler!!!

Ben 2 yıllık evliyim 1 yıldan fazla süre çocuk istedik ama hamile kalamadim geçen ay hamile kaldım ama malesef düşük yaptım Rabbim kimseye yasatmasin.

Asıl konum insanlar. Bu süreçte bebek yok mu hadi ne bekliyorsunuz olmuyor mu vs yorumları tahmin edebiliyorsunuz neyse ben hep daha istemiyoruz dedim bu kısa süren hamileligimi sadece ailelerimiz biliyor başımdan geçeni söylemek istemiyorum çünkü herkesle konuştukça üzüntüm hiç geçmeyecek konusu açıldıkça atlatmak dahada zor gelecek.
Neredeyse her gün bu bebek yok mu muhabbetine maruz kalıyorum ve çok üzülüyorum etkilenmemek elde değil. Sosyal medyada bile bir fotoğraf yüklediğim de kız kilo almışsın guzellesmişsinde bebek geliyor galiba diye hadsizce fotoğraflarımın altına yorum yapanlar var.

Ben bundan sonra halen istemiyoruz diyemem artık soranlara ne diyeyim ben mantıklı düşünemiyorum istiyoruz ama olmuyor mu desem sağlık sorunu yok doktorlar bile herşey Allah'tan vakti var diyor ben insanlara ne açıklama yapacağımı bilemiyorum bazıları kasten üzüyor fark ediyorum bazıları meraktan soruyor

Kızlar bundan sonra soranlara ne diye cevap vermeliyim ve ister istemez etkileniyorum o an mutluysam pozitif enerjim gidiyor demoralize oluyorum engel olamıyorum buna
İnsanlar neden bu kadar düşüncesiz ve hadsiz olabiliyorlar anlamıyorum aynı insanlar her ay sormaya devam ediyor
Allah ne zaman isterse, çocuğumuzun kaderi ne xaman

Kızlar bundan sonra soranlara ne diye cevap vermeliyim ve ister istemez etkileniyorum o an mutluysam pozitif enerjim gidiyor demoralize oluyorum engel olamıyorum buna
Allah ne zaman isterse o zaman olacak deyin. Kaderi biz belirlemiyoruz deyin. Allah ne zaman rahmime düşürmek istiyorsa o zaman olacak deyin. Bu işgüzar insanlardan nefret ediyorum. Allah sabırlar versin. Tez zamanda güzel haberleriniz olsun inşallah :KK200:

Geçmiş olsun öncelikle
İlla bişey demek istiyorsanız şimden sonra istiyoruz düşünüyoruz bakalım allah ne zaman nasip ederse deyin geçin

Hadsizlik ve cahillik bizim kadınlarımızda çok fazla var.herkesin hayatına karışmaya bayılırlar.benide sinir hastası etmişti bu tip kadınlar.bende ilk 3 4 yıl kendim istememiştim.bunalttılarda bunalttılar.bide bunlarin kardeş lazım kardeşte yap versiyonlarıyla uğrasiyorum şimdi

Daha 2 yıllık evli insana hadi bebek yok mu diye soruyorlar mı cidden ya? Hadsizler. Sanki herkes kendileri gibi evlenir evlenmez doğurmak zorunda. Tersleyin geçin, onlar sizin kırılmanızı düşünmüyorsa siz de onları düşünmeyin.

En iyisi bizim için çok erken. Allah bizden önce olmayanlara nasip etsin onların yüzünü güldürsün. Zamanı gelince bizde isteriz elbet diye cevap verebilirsiniz

evleneli daha yeni yeni 1 seneyi geçiyor. İnsanlar sormaya başladı, hatta ellerini karnıma koyup "bebek yok mu" demeye...
Şu sıralar yeni yeni denemeye başlamamıza rağmen soranlara "kısmet" diyorum. Bu işin oluru var, olmazı var. Kısmettir gerçekten de... İstemezsin olur, istersin olmaz.
Soranlar da kötü niyetli değil biliyorum ama çok ta hoşlandığım söylenemez. O benim çok çok özelim çünkü. Yatak odam...
Bir arkadaşım bana geldi ve denemeye başladıklarını söyledi. hem de erkek... sevmiyorum böyle şeyleri konuşmayı herkesle..
soranlara "kısmet" deyin geçin. Bişey anlatmayın, kimseyi ilgilendirmez

Daha 2 yıllık evli insana hadi bebek yok mu diye soruyorlar mı cidden ya? Hadsizler. Sanki herkes kendileri gibi evlenir evlenmez doğurmak zorunda. Tersleyin geçin, onlar sizin kırılmanızı düşünmüyorsa siz de onları düşünmeyin.

2. aydan sormaya başladılar bana:KK53:
Densiz çok. Biz hep istemiyoruz henüz, Allah isteyene versin dedik. Kimseyle o kadar özelimi de paylaşmak istemem yani.

banada çok yaptılar bunu... başta çok kişiyi haşladım ama sonrasında zamanı gelince olur daha o kadar ölmedik demeye başladım... hatta birgün eşimin akrabaları çok üstüme gelince dayanamadım kocamın çocuğu olmuyor napıyım boşayım mı dedim... çileden çıkmıştım artık... siz benim gibi olmayın tabi sakince herşeyin bir zamanı var olunca öğrenirsiniz zaten diyin bitti gitti... bazen insanlar çok hadsiz olabiliyorlar... millet öyle meraklı ki kadına b.k atmaya... bak filancanın gelini kısır yazık oldu çocuğa.... ah yazık bunlarında çocuğu olmuyor.... aman hamile olduğunu söyleme nazarları değer malum çocukalrı olmuyor bunların kıskanırlar.... ooooooo daha neler neler.... doktor bulanlar bile olur sana... ama kimssenin aklına bu çocuğu kocanla yaptığın gelmez sanki sen tek başına yapıyormuşsun gibi doktorlardan biri gelir biri gider... hep kadın doğumcu olur bunun adı hiç bir ürolog adı gelmez önüne... teşhis koymaya hazır bir millet olduğumuzdan neden bellidir hasar kadındır... o yüzden kimseye söyleme insanlarla uğraşılmaz... herşeyin bir vakti var... bu benim 5. gebeliğim ve 6 yıldır evliyim... henüz bir çocuğum yok inş. sağlıkla gelirse 1 tane olacak Allahın izni ile... dilerim Allah isteyen herkese bunu nasip etsin bende çok zorlu süreçlerden geçtim hamileyim ama başarıya ulaşır mı bilinmez. en güzeli hayatına bakmak... insanlar hep sorar,hep konuşur...

Kısmet, allahın takdiri, hayırlısıyla olur inş... gibi gibi genelden cevap verin.

Bizim de çok konuşmak istemediğimiz ailevi bir durumumuz olmuştu, tabi millet saygı göstermiyor soruyor olur olmadık, yukarıdaki şekilde cevap verdik hep, konuşma bitiyor zaten, bunun üstüne pek bir şey denemiyor

Ben bu soruları anlayamıyorum. bana da soruyorlardı , cevabimdan tatmin olmayıp ,diretenleri önce tersliyor sonra da dik dik bakıyordum . Hatta bi kadın ,bal terbiyesizeeeee ,ayıp ayıp demişti , ayıp yatakta olur teyzecim ,diye hiç tarzım olmayan bir cevap vermiştim .sonra bi defa eşimin yakınları bana gelecekti ,biliyorum beni sikistiracaklar, onlar gelmeden pankart hazırladım :) birkaç yere koydum :) çocuk istemiyoruz ,şuan düşünmüyoruz bide susmak edeptendir ,susturulmayi beklemek edepsizlikten yazmıştım :D bir süre millet neye uğradığını şaşırdı .birkaç saat sonra kayınvalidem gelip kısa süreli bir şok yaşadı sonra hepsini topladı :) yalnız benim mesaj çoktan yerine ulaşmıştı :) misafirler gittikten sonra şaka maksadıyla kolumdan bir cimcik aldı ,kız zilli ne işler karıştırdın sen böyle dedi ,bayagi gülüştük :) bu yazdıklarımdan sonra ifşa olursam ,başka bir nickle görüşürüz millet :)

Sanane demeyi bilmelisin .ben çok çirkefim bu konularda ,farklı yollarla çözdüm .sen sadece sanane de :)

Hayırlısı diyecek, kenara çekileceksiniz.
Daha da ısrar eden olursa sen doğur biz sevelim dersiniz.
Hayret bir şey ya, elalemin her şeyine karışır olduk.
Ben sadece ‘yok biz istemiyoruz’ diyen olursa, büyük konuşma kısmet de sus derim.
Çünkü büyük konuşup konuşup başıma geldi.
Allah her isteyene tez zamanda sağlıklı bebekler nasip etsin, insanlarımıza da çokça vicdan.

Nasip deyin, olmuyor derseniz uzerine bin eklerler, benimde 2 sene olmadi sorulardan bikip terslemeye basladim bigun kv akrabalar yemek yerken esimin kuzeni yasiniz geldi artik denemeye baslayn demisti milletin icinde denemeye baslaynca ararim taktik verirsn demistim herkes sustu ve daha soran olmadi suan 4 aylik hamileyim Allah bu mubarek aylarda sanada nasip etsin insallah

Sağolun kızlar her yorumla enerji depoladim yani bi 100 kişiye verecek cevabım var şu an öyle hissediyorum uzun bir dönem bu konuda rahat edeceğim sayenizde teşekkür ederim çok

Allah razı olsun bir çoğunuz dualar ettiniz bana inşallah banada benim gibi bekleyenlere de Rabbim nasip etsin tez zamanda hayırlısıyla

Yorum yapan hamiş arkadaşlar Allah'ım sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah kolay hamilelik süreci ve kolay doğum geçirmeniz dileğimle

Herkese teşekkürler

Back
X