Her şeyi sen yaptığın için aslında onu buna sen çevirdin.
Benim hayatimdakiler de bir süre sonra bu adama evriliyorlar, her şeyi benden bekliyorlar. Ama şükür şıpsevdiyim de daha evlenme hatasina düşmedim

Kendime hayrım mi var da sana yazı yazıyorum?
Aslında evet. Hatta ben de KKya konu açmıştım. Gelen cevaplardan sonra kendimi değiştirdim, bir senedir artik baştan söylüyorum. Mesela yeni manitim onun için PCR testinden etkinligine her şeyi ayarladigim için 'ne kadar harikasın,her şeyi kolaylaştırıyorsun' vs dediğinde 'ben aslında her şeyi yapıyorum ama sonrasında her şeyi ben yaptığım için çabuk bikiyorum, böyle gittiğim tatillerden de zevk almadigim için hep tez geziyorum' dedim (sohbet arasında) . Adam mesajı aldı , sonraki günleri tamamen o planladı

gittiği menüleri bile bana atıp cevirttiren, günde on kere 'kebanin kofteden ne farkı var, benim sevdiğim kahverengi kahvaltılık neydi, su model numaralı montu hangi şubeden bulabilirim' tarzı sacma sorular ile beni yoran , her şeyi benden bekleyen bir bebe

vardı konuştuğum, tekrar yanıma gelmek istediğinde (kkdan gelen önerilerle) açık açık beni çok yordugunu ,kendi başıma daha keyifli zaman geçirdiğimi söyledim. O da hak verdi ve bir soru bile sormayacağına,hatta her şeyi benim için planlayıp işini kolaylaştıracagina söz verdi ve gerçekten de öyle oldu. Ki bu adam 4 yıllık ayrıl/barış ilişki halinde asla boyle değildi.
O zaman anladım ki iletişim her şey. Yani insan gibi meramını anlattiktan , açık iletisim kurduktan sonra işler çok daha çabuk yürüyor. Ama senin,benim gibi hem her şeyi yapip, hem onun tüm sorumluluklarini üstlenip hem de sonrasinda uyuz olup onun haberi bile yokken dolmanin kimseye bir yararı yok.
Sana da iletişim önerisinde bulunayım
Ama dırdır değil, iletişim.
İkisi arasında çok fark var.
Bu adam benim kocam olsa ,yeni yengenc olarak derdim ki; ben gerçekten sıkılmaya başladım . Alışverişi kendim yapıyorum, yemeği ben hallediyorum,bulasiklar,utuler ,çamaşır, ev bütçesi, bebek bakımı...tüm sorumluluklar bendeyken evli olmanın bir anlamı var mı diye düşünüyorum. Bekar anne olsam hem evde yapacağım iş azalır, hem de çocuğu haftasonu babaya verir kafamı dinleyebilirim. Böyle düşününce evlilik bana anlamsız gelmeye başladı. Ya bana kendimi bekar anne gibi hissettirme , evde sorumluluk al. Ya da bu hislerle ne kadar daha bu evliliği sürdürürüm,emin degilim'