Pilav Tarifleri Etli Maklube-Duru Pirinç Sponsorluğunda

88prenses22

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2011
7.375
8.053
398
36
Merhabalar
Bugün de iyi becerdiğim maklube yaptım.Bence pilavlarda mutlaka olmalıydı .

Maklube
Malzemeler
1 kilo kuşbaşı et
2 bardak pirinç
4 bardak sıcak su veya et suyu
2 patates
1 patlıcan
tuz
salata malzemeleri ve yoğurt

Öncelikle eti küçük küçük doğrayıp kendi suyunda pişirin sonra üzerine biraz yağ ekleyin kavurun. Yumuşayınca ocaktan alın.

daha sonra halka halka doğranmış patatesleri ve küp küp doğranmış patlıcanları kızartın.

Tencerenin en altına isteğe göre halka soğan yada kızattığınız patateslerden dizin.

Üzerine etlerinizi koyun.
Üzerine yıkadığınız pirincin bir kısmını onun üzerine patlıcanları sonra biraz pirinç ve patates [bu sıralamayı zevkinize göre ayarlayın]kalan pirinci de koyun.Suyunu ve tuzunu ayarlayın.Kısık ateşte pilavı pişirin.

Pilavınızı biraz dinlendirin.
Daha sonra tepsiye ters çevirin.Tencereyi dikketlice kaldırın .

Salata ve yoğurtla süsleyin.

Ellerine,emeğine sağlık muhteşem olmuşBen de böyle yapıyorumHatta yapmayı planlıyordum benden önce davranmışsınYarışmada bol şans diliyorum
sağol canım benim
bazıları pirinci ayri pişiriyor falan böyle güzel oluyor ama
çok aceleci de değildim aslındahatta yüklemeden baktım tekrar belki yapan vardır diye

sağol canım benim
bazıları pirinci ayri pişiriyor falan böyle güzel oluyor ama
çok aceleci de değildim aslındahatta yüklemeden baktım tekrar belki yapan vardır diye
Var ama farklı canımSunumu böyle yapıyorum yoksa ben de çok az pişirip sonra az daha pişiriyorumBenim sunumda böyle oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…