• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

etnik farklılıklar çok mu önemli:(

Bunların cevabını en iyi siz biliyorsunuz, ailenizi biz tanımıyoruz annenin kabul edip etmeyeceğini yine sen bilirsin. Bir de doğu ama neresi bu çok önemli benim Elazığ'lı bir arkadaşım var batı erkeğine bin basar. İki haftada o kişiyi analiz etmeniz imkansız bunlar zamansız endişe diye düşünüyorum.
belki de öledir gerçekten zamansız, sebebi hep annem yaa:) anneler her şeyi bilmemeli galiba:D

bana göre zaten değil ama maalesef başkalarının hele ki ailelerimizin fikirlerine müdahale edemiyoruz ben onları bakış açıları ile seviyorum öle kabul ediyorum aksi halde zaten ne ben gerçekten onların kızı ne de onlar gerçekten benim ailem olabilirlerdi. ailemin bakış açısınında yargılanmasını istemem onların da muhakkak bildiği bişeyler vardır ya da bilmediği tanımadığı kültüre sahip insanlardan koruma içgüdüsü:)

tanımadıgın kültür demişsin de nerelisin bilmiyorum ama sonucta 7 bölgeden 1 ininn insanısınz diğer 6 bölgenin kültürünü bilemezsiniz ki ..ailene göre bilmedikleri tanımadıkları kültüre sahip insanlara karsı koruma iç güdüsü besliyorlar ise o zaman kendı yörenizden bir insan tercihleri olacaktır..

tanımadıgın kültür demişsin de nerelisin bilmiyorum ama sonucta 7 bölgeden 1 ininn insanısınz diğer 6 bölgenin kültürünü bilemezsiniz ki ..ailene göre bilmedikleri tanımadıkları kültüre sahip insanlara karsı koruma iç güdüsü besliyorlar ise o zaman kendı yörenizden bir insan tercihleri olacaktır..
evet sanırım öyle, onlar daha ziyade batı karadeniz olsun istiyolar ama işte böyle şeyler ısmarlama ile olmuyo o sebeple de bu tarz konularda ben arada kalıyorum

Ailenin sözünü dinle. onlar senin göremediğin şeyleri görür hayat tecrübeleri vardır ve asla çocuklarının kötü olmasını istemezler.ilerde pişman olacağın şeyler yapma. yok pişman olmam diyorsanda meydan senin kardeşim.

Son düzenleme:
evet sanırım öyle, onlar daha ziyade batı karadeniz olsun istiyolar ama işte böyle şeyler ısmarlama ile olmuyo o sebeple de bu tarz konularda ben arada kalıyorum

mualefet gibi oluyor ama kusura bakma...

o zaman demekki dogu batı olayı değilmiş ailen dogulu oldugu için değil kendi yöresinin insanı olmadıgı için biraz soguk duruyor gibi

o zaman daha cahildim mantığımla hareket edemiyodum fevriydim ve ünide daha 2. sınıftaydım o evliliğe giden yolu kısaltma peşindeydi okulun bitmesini beklemek istemedi karşılıklı restleşmelerle bitti yanı sıra eğitim farkı vardı zaman zaman aynı şeyleri konuşamadığımız oluyodu, geleceğe yönelik tutarlı fikirleri yoktu anı yaşamayı seviyodu bense garantici biriyim bilmediğim yola girmeyi istemem ve girdiysem de farkettiğim anda geri dönerim
Not:bu yorumda da eğitim farkı kelimesine takılınmasın içeriğinde küçümseme amacı güdülmemiştir

mantıklı temellere dayandırarak ayrılık gerçekleşmiş canım kültür farkı illa ki sorun oluyor.. diyebileceğim hani ailenden önce sen istersen illa ki olur ama mantıkçı olduğun için bi zaman sonra bu yoldan dönecek gibisin sanki galiba sanırsam :9: :34:

mantıklı temellere dayandırarak ayrılık gerçekleşmiş canım kültür farkı illa ki sorun oluyor.. diyebileceğim hani ailenden önce sen istersen illa ki olur ama mantıkçı olduğun için bi zaman sonra bu yoldan dönecek gibisin sanki galiba sanırsam :9: :34:
zaman göstericek allah hayır eylesin sonumuzu

aslen düzceliyim burada doğup burada büyüdüğüm 23 yıldır bura ile bütünleştiğim.......

Düzceliyseniz eşiniz doğuluysa elbetteki kültür farklarından kaynaklanan sorunlar yaşanıyor.

Düğün hazırlığında bile bu ortaya çıkıyor.

Fakat bu kişilerin karşılıklı saygı hoşgörü göstermesiyle sorun haline bile gelmeyebilir.

Kimse kimsenin nereli olduğuyla ilgilenmezse ''bizim adetler böyle, sizinkiler şöyle vah tüh '' cümleleri geçmezse sorun olmaz.

Eski ilişkinizde sorun yaşadıysanız bu yüzden bittiyse aynı şeyin şuan ki sevgilinize yapılmasına izin vermeyin.

Yol yakından iki tarafında üzülmemesi için çok düşünün.

Sevgiliniz nerede yaşıyor ?

Düzceliyseniz eşiniz doğuluysa elbetteki kültür farklarından kaynaklanan sorunlar yaşanıyor.

Düğün hazırlığında bile bu ortaya çıkıyor.

Fakat bu kişilerin karşılıklı saygı hoşgörü göstermesiyle sorun haline bile gelmeyebilir.

Kimse kimsenin nereli olduğuyla ilgilenmezse ''bizim adetler böyle, sizinkiler şöyle vah tüh '' cümleleri geçmezse sorun olmaz.

Eski ilişkinizde sorun yaşadıysanız bu yüzden bittiyse aynı şeyin şuan ki sevgilinize yapılmasına izin vermeyin.

Yol yakından iki tarafında üzülmemesi için çok düşünün.

Sevgiliniz nerede yaşıyor ?
6-7 yıldır İzmitte yaşıyorlarmış

6-7 yıldır İzmitte yaşıyorlarmış

Oda izmitli sayılır öyleyse sizin bakış açınızda göre.

Doğma büyüme nerede olursa olsun kişi, nereliyse az çok oranın kültürünü alır..

İstanbul eski İstanbul değil artık.. Eski İstanbul hanımefendileri, beyfendileri yok artık.

Burada yaşamak insana avantaj sağlamıyor.

Kişi nereli olursa olsun olsun önemli olan kendini nasıl yetiştirmiş, neler katmış kendi hayatına, aile ilişkileri, aileye ve ailesine bakış açısı önemli.

Ben doğuluyum memleketimi görmem, belki bir iki defadır ama hiç Ankara'lıyım demedim.

Doğulular içinde zordur bir Düzce'li, İstanbul'lu, Ankara'lı v.s ile evlenmek.

Karşılıklı nereye baktığımız önemli.

canım beniimm:)herşeyin hayırlısı olsun öncelikle:)
bende bir kaç bişey söylemek istiyorum sana..ailen ve gönlün arasında kalman senin bi seçime itmesine sebep olan bişey değil,en azından bu şimdilik bu 2 haftalık süreçte değil, bu ilişkiyi şuanda yaşayan sensin ve illaki sen yaşayarak göreceksin davranışlarından, ve bu durumda insanı belli eden senin için kurduğu cümleler olcaktır eminimki. yani bizim oralarda böyle değildir şöyle yapıcaksın gibi, yada bizde şu var sizde yok ama bizimkiler bunu ister gibi,seni yönetmelere başlarsa zaten zıtlaşmalar falan başlamış olcak.sen en iyisi ciddi olarak başladığını söylememlisin olursa olur diye yaklaşmalısın gibime geliyor..tabiki çok önemli ailelerin uyumuda siz evlenirken onlarda birbirleriyle evleniyorlar,her ne kadar öyle değil deselerde çevremizde gördüğümüz kadarıyla öyle oluyor, demek istediğim aslında sen yaşayarak göreceksin..burda herkesin farklı düşünceleri var,ve senin aklını karıştırıcaklarda olcak,onun için yaşamını bi zamana bırak,her konuştuğunla evlenicek değilsin biraz yaşa bakalım neler göreceksin canım benimm:)

Son düzenleme:
konu içeriğinde art niyet aranmamasını rica etmiştim ama sanırım o kısmı kaçırmışsınız İstanbullu olmanın özel bi anlamı yok yaşadığım şehri belirttim diğer tarafı doğulu olarak belirtmemin sebebi de şehir ayrımcılığı olarak algılanıp tepki almamak içindi aslen düzceliyim kökümü asla inkar etmem ben burada doğup burada büyüdüğüm 23 yıldır bura ile bütünleştiğim için o ifadeyi kullandım eğer yardımcı olmak için yorum yapmıyosan rica edicem bi daha yapma eleştiriye her zaman açığım tabi saldırı amaçlı olmadn doğru uslübla yapılan eleştirilere

Benim ailem de 55 yıldır İstanbul'da yaşıyoruz ama İstanbul'luyum demedim demem de..

Aslen Sivas'lıyım çünkü..Ama Düzce'li arkadaşlarım vardır çok severim çerkez abhaza olurlar genelde ve çok çok farklı adetleri var bizlerden..

Aileni dinle derim canım..Bende zamanında ailemi dinledim ve iyi ki dinlemişim derim hep...

aynı durum bende de var ben aksaraylıyım erkek arkadaşım bitlis. Ailesiyle tanıştım, ailesi bana çok içten ve sıcak davranıyor benim annem de erkek arkadaşıma karşı gayet iyi davranıyor fakat yine de korkuyorum ilerde problemler yaşamaktan.

aynı durum bende de var ben aksaraylıyım erkek arkadaşım bitlis. Ailesiyle tanıştım, ailesi bana çok içten ve sıcak davranıyor benim annem de erkek arkadaşıma karşı gayet iyi davranıyor fakat yine de korkuyorum ilerde problemler yaşamaktan.

seni daha şanslı görüyorum:) aileler sıcak bakıyo, bizim yeni olduğu için tanışma kısımlarını bilemiyorum ama şuanda annemin bakış açısını kırmaya çalışıyorum:) dilerim senin de hakkında hayırlısı olur:)

seni daha şanslı görüyorum:) aileler sıcak bakıyo, bizim yeni olduğu için tanışma kısımlarını bilemiyorum ama şuanda annemin bakış açısını kırmaya çalışıyorum:) dilerim senin de hakkında hayırlısı olur:)

inşallah canım hepimizin hakkında hayırlısı olur:) Hz Alinin dediği gibi Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı, hakkımda hayırlı olanı gönlüme razı eyle :)

evlenmeden önce "iki insan birbirini seviyorsa..."deriz. evlendikten sonra ise "aaa gerçekten aile çok önemliymiş "diye büyüklere hak veririz..yani en azından ben ve yakın çevremdekiler bunu yaşadık...adetler davranışlar gelenek görenekleri, size karşı tutumları herşey sadece evleneceğiniz kişiyle olmuyor..hatta o bile zaman sonra bocalayıp ailesinin etkisinde kalabiliyor..eş seçimi demek akraba seçimi demektir..dikkat edin derim ben..

karşılıklı saygı hoşgörü olduktan sonra sorun olacağını sanmıyorum ama sürekli bizde böyle sizde şöyle diye ayrılık yaratılırsa o ilişkidede evliliktede huzur olmaz.
benim böyle bir ilişkim söz konusuyken hiç ilerlemeden bitirmiştim ben orta anadoluluyum arkadaş doğuluydu ama akdenizde yaşıyoruz. neyse , okumuş güzel bir mesleği de vardı benim çevremdekiler çok istedi birşeyler olmasını ama tanıdıkça ben yapamayacağımı anladım etnik olarak değilde düşünceleri uçtaydı en iyisi hiç ileriye gitmeden bitmesi dedim kendime..
benim abllam annem felan istiyordu olmasını ama ben istemedim o ayrı sonuçta aynı yastıga bas koyacak kişi benim sevmeden onun kötü yönlerini hoşlanmadıgım seylerini görerek ömür geçiremem..ha çok sevseydim birazda düşüncelerim uysaydı başımın üzerine.
demekki kısmet değilmiş şimdi evlendi hemde kendi kültüründen bir kızla.. umarım çok çok mutlu olurlar.

aynı dert bende de var.. ama tavsiye veremiyorum şuanda sana..kelin merhemi olsa başına sürermiş.. 1 yılı geçti benim ilişkim.. oluruna bıraktık artık, düşünmemeye çalışıyoruz.. ama seninki henüz çok yeni ne desem bilmiyorum ki... gerçi bnm de en başından beri var bu sorun o zamanlar dur daha çok yeni dedim.. belki başka sebeplerden yürümeyecek.. ama şuan her şey o kadar mükemmel ki, sırf bu yüzden ayrılamam ondan...

şöyle söliyim biraz gerçekçi olucam...eğer sevgilin mevki sahibiyse, işi gücü yerindeyse ailesinin de maddi durumu yerindeyse inan hiç sorun olmaz... çünkü kimse darılmasın gücenmesin ama ben çevremdeki senin olayına benzer olaylarda hep böyle gördüm... ama çocuk senden daha eğitimsiz , maddi durumu kötü ailesinin de maddi durumu kötü ise sorun olur...

şöyle söliyim biraz gerçekçi olucam...eğer sevgilin mevki sahibiyse, işi gücü yerindeyse ailesinin de maddi durumu yerindeyse inan hiç sorun olmaz... çünkü kimse darılmasın gücenmesin ama ben çevremdeki senin olayına benzer olaylarda hep böyle gördüm... ama çocuk senden daha eğitimsiz , maddi durumu kötü ailesinin de maddi durumu kötü ise sorun olur...

benimkisi doktordu sanırım o yüzden istediler :27:
kesinlikle katılıyorum sana
:1:

Back
X