• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Etraftaki sorular ne zaman bitecek?

Allah hepimizin yardımcısı olsun
sorular bitmiyo ki
evlendik çoluk çocuk sahibi olduk bu sefer çocuklarımızın torunlarımızın hayatını sorarlar
neden niye sanane yahu akannehir

düşünce sizin olduğu için yanlış ya da doğru demeye hakkımız yok...
etraftan hep duyacaksınız bunları... kendi hayatlarını kontrol edemeyen insanlar sizin hayatınızı sorgulayarak kendilerini iyi hissedecekler...
insanlara neden gerçek düşüncenizi söylüyorsunuz ki... 2. düşünüyor musunuz mu dediler? evet düşünüyoruz çalışmalarımız devam ediyor... bundan sonrası nasip diye cevaplayın...
bırakın olmuyor çocukları diye konuşsunlar... milletimize hep dramatik bir hayat hikayesi yazmak lazım... gerçeği ifade etmeye çalıştığınızda yaftayı yersiniz... insanlar böyle...
ben artık kimse sormadan ikinciyi de bir doğurayım da hayırlısıyla diyorum... ismi bile hazır diyorum... çok rahat ettim böyle... manyak mısınız siz ne ikincisi daha bebem 10 aylık diye kendimi yormamın bir alemi var mı?

elfida süpersin... insan psikolojisini çözmüşsün harika yaa...
ama sorun insanlardan çok oğluma bir kardeş vermemekle hatamı yaparım..

Sen dua etki nezaman bosaniyorsunuz diye sormuyorlarkaydirigubbakcemile3
Millet merakli ve her halta karisma gibi haklari var saniyorlar..
Sanane ya nezaman dogurur,nezaman evlenir,nezaman ikinci cocugu düsünür SANANEEEEEEEEEEEEEE::Bizdede vardi öyle birkac kisi en sonunda cikistim artik soran yok,halla halla belki ben doguramiyorum,belki sorunum var,kimse bunu bilmez ama beni gören,eeee artik bebek yap,olduda benmi yapmadim ya alla sen...Zaten yaraliyim bebegimi kaybetmisim,böyle laf duyunca küfürmüs gibi geliyor bana...

Bu sorular artık gelenek haline geldi.
İnsanlar sormasam alınır diye düşünüyorlar.
Sadece siz değilsiniz herkes, soranlar da aynı durumda.
Hayatımızı başkalarına göre değil, kendimiz yönlendiriyoruz sonuçta.
Takmaya değmez.kaydirigubbakcemile2

Valla ne yalan söylüyüm bende bebeğimi tek bırakmak istemem ama hergün iğne vurunmak ve bulantılar çok korkutuyor. Ama insanın kardeşi olmalı diye düşünüyorum. Sen tek çocuk yeterli diyorsan elaleme laf düşmez. Galiba sende kararsızsın...

bende 1 kız annesiyim
8,5 yaşında kızım
2 sene önce 2. bebek için tedaviye başladım ama olmadı
bebek düşünmüyomusun diye soranlara ayıp değil günah değil istedim tedavide gördüm ama olmadı
rabbim nasip ederse olur inşallah diyorum

ama geçen ay bunalımlı zamanımda bir gurup kadın bana kızın boyuna yaklaşmış daha ne duruyon deyince bende bir anlık sinirle "benim çocuğum olmazmış doktorlar tedaviye daha gelme dediler " dedim :delphin:
anında suratıma şaplak gibi " tüp bebek denen bişey var ondan yaptırın..şimdi tıp ilerledi" cevabını verdiler :1shok:
(burda kazenin cevabı iyi gider)..ben diyorum hadımım sen diyorsun oğlun kızın neyin var :roflol: fesüphanallah ...insanı deli ederler -tatlicadiarzu-

büzemiyosun
elin ağzı torba değil BÜZEMİYOSUN malesef Çok üzgünüm çoook

canım bencede ikinciyi yap.yoksa sen ölünce çocuğun kime sarılcak.Allah muhafaza kollarını boş mu bırakıcan.şimdi söle bakiiim 2.ne zaman geliiiiiyyy :)))).
arkadaşım sallama kimseyi yaa çocuk yapmak istiyosan yap istemiyosan da kimseyi kafana takma.bugun sana illa yap yap diyenler yarın allah korusun başına bişey gelse şimdiki gibi yanında olup böyle kolaylıkla akıl verebilcekler mi acaba?

bende yeni evliyim.şimdilik çocuğum yok.su an soruların ikinci aşamasındayım:)))ve bunaldım yaaa

elfida süpersin... insan psikolojisini çözmüşsün harika yaa...
ama sorun insanlardan çok oğluma bir kardeş vermemekle hatamı yaparım..

ben bilemem ki canım...bu kararı verecek olan sensin...
ancak bir kardeş vermemekle hata yapmazsın... kardeşi olduğu halde kardeş gibi davranamayan nice insanlar var...
bırak ağladığında omuz vermek bir tekme de ben vurayım diyen kardeşler var...
o yalnız kalmasın diye dünyaya bir çocuk getirmek çok saçma benim fikrime göre...
ben bir çocuk daha istiyorum... nasip kısmet... ama eşim ve ben istediğimiz için... kızımız biz ölünce yalnız kalmasını düşündüğümüz için değil açıkcası...

Gençken bende kızardım böyle sorulara, ama yaş kırkı geçince gençlere ben sormaya başladım. Galiba yaşlılık böyle yapıyor insanı. kaydirigubbakcemile5
İkinci çocuk meselesine gelince, bende şiddetle ikinci bir çocuğa karşıydım. Çünkü çalışıyordum ve kendimde ikinci bir çocuğun sorumluluğunu taşıyacak güç bulamıyordum. Korunmama rağmen hamile kaldım, aldırmak istedim ama kürtajdan bir gün önce karar değiştirdim.
Evet zor oluyor (ki ben ikinci çocuğumu 37 yaşında kucağıma aldım) ama inanın iki kardeşin dayanışmasını gördükçe gurur duyuyorum. Heleki arkadaşımın 19 yaşındaki kızının annesinin karşısına çıkıp "sırf sorumluluk olmamak için beni tek bıraktın. Ne olurdu benimde bir kardeşim olsaydı, onunla dertleşseydik, birbirimize destek olsaydık. Size bir şey olsa ne yapıcam tek başıma kalıcam bu hayatta" demesi bana iyiki doğurmuşum dedirtti.
Belki bir çoğunuz kızacak, maddi imkanlar falan denecek ama benden sizlere abla tavsiyesi, gerçekten evlatlarınızı tek bırakmayın, onlara bir kardeş verin. Hayatta zorda kaldıkları bir durumda destek olacak birisinin olması güzel olur. Ne demişler kardeşin kardeşe gölgesi yetermiş.

aynen bende size sorulan sorulardan muzdaripim.benim de tek çocuğum var.2.yi istemiyorum diyorum,öyle şey olur mu,hayatta yalnız mı kalacak vs.tarzı sorular.bende bazen cevap veriyorum.ama hepsine yetişemiyorum.
sigara kullanıyorum,diyorlarki,sigara sağlığa zararlıdır.hadi ya,ben bunu bilmiyordum.kardeşim bağımlıyım anlamıyor musunuz?ama anlayan nerde.
çocuk büyütürkende çok sorunlarla karşılaştım.sen bu çocuğu niye kundaklamıyorsun,niye hep anne sütü veriyorsun.
mahalle baskısı diyeceğim,sokaktaki insan bile sana karışıyor.
biz Türkler özgürlüğe,demokrasiye alışamadık galiba...

bence insanların hadsizliği bu......hepimize bu tür sorular soruldu...mesela benim kızımın doğumundan sonra geçen 8 yıllık süreçte ben de bu sorulara maruz kaldığımda, 2. yi hiç düşünmüyorum demiştim...ama kızımın inanılmaz derecede kardeş istemesi bunun için ağlayıp yalvarmaları beni ikna etti ve yaklaşık 9 yıl sonra oğlum dünyaya geldi....bazen öyle oluyor ki, dünyada nasipi varsa herne kadar kesin kararlı olsanızda sizde nasıl olduğunu hiç anlamadan kader yolunu çiziyor....birde bakıyorsunuz ki 2 çocuk annesi oluvermişsiniz....süprizzzzz

şahsen ben kızım evlendikten 6 yıl sonra ilk bebeğini dünyaya getirmiş olmasına rağmen, bu geçen oldukça uzun süreçte bir kez bile kızıma biz torun istiyoruz, haydi artık demedim.....anne baba olmanın kararını eşler kendi aralarında verirler ve buna da çok hazır olmaları gerekir.....
bırakın dünyanın en büyük sorumluluğu çocuk yapmayı, ne yaparsanız yapın kendiniz istediğiniz için yapın....bu hayat size verilmiş en büyük armağandır.....onu nasıl ve ne şekilde yaşayacağınıza siz karar verin......diğer insanları hep dışarda tutun...........ve allahtan her daim hayırlısı neyse onu nasip etmesini dileyin..........

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben 1 erkek 1 de kız iki çocuk sahibi birey olarak bu tip sorulardan oldukça yırtmış durumdayım.2 kız kardeşim var onlarında 1'er tane çocukları var. Herhangi bir topluma girince konu dönüp dolaşıp onların tek çocuk sahibi olmalarına ve tipik mahalle baskısına geliyor.Onlarda ağızbirliği yaparak genetik tek çocuk kısırıyız biz diyorlar , gerçekten çok bunaldılar artık ...

Nedense çocuk hayat sigortası gibi görülüyor , sanki onları bizler yaşlanınca bize bakmaları için yetiştiriyoruz. Bence kendimiz için değilde çocuklarımız için kardeş gerekli.

ıçerik nedeniyle konunuz”Aile, Evlilik ve Çocuklar “ bölümüne taşınmıştır. Bilginize

canım yaşadığın şartları bilemem ama ben tek çocuğum ve annemi bu konuda hala suçluyorum Allah korusun onların başına bişey gelse eşimle aramda sorun çıksa benim şu hayatta kimsem yok bir başımayım bunuda düşün derim 2. çocuk için.gelelim sorulara bu sorular hayat boyu bitmeyecek çocuğun okulunu sorarlar nereyi kazandı derler kimle evlenecek düğün ne zaman çocuğu ne zaman olacak yani kısacası sorular hiç bitmeyecek

Biraz geç evlendim bu yüzden evlenmicekmisin sorusunu çok duydum
Ve hayır evlenmicem diye tersleyerek çözümü bulmuştum
Sonra nişanlandım düğün ne zaman diye kafam şişti
Evlendim 3.üncü evet 3.üncü günü görümcem yemeğe davet etti
ve çocuk için geç kalmamamızı falan filan bissürü üstüne vazife olmayan laf etti
Ben çözümü buldum kızlar kesin ve ters konuşunca susuyorlar
En azından bizimkilerde işe yaradı
Evlilik iki kişiliktir ve biz ikimiz 5 sene çocuk yapmicaz dedim
Eşimde az bi durun evlendiğimizi anlayalım çocuk lazım olursa biz yaparız dert etmeyin dedi
Yüzlerinin rengi attı suratları buruştu ama sustular
Şimdilik alttan alttan heveslendirmeye çalışıyorlar gülüp geçiyorum

2 senelik evliyim
yolda tanıdık 20 kişi görsem
18 i muhakkak sorar bişe yokmu daha..
yav size ne kardeşim yapmıyorum şeyimin bekçisimisiniz nesiniz yavv laelaelaelaelae laelaelaelaelae

4 sene nişanlı kaldım hergün sordular dügün ne zaman bana kalırsa bunlar seni oyalıyor bu iş olmaz bitmedi bu sorular yorumlar evlendim hani çoçuk e hadi yapın olmuyor mu 2.5 senede bunu dinledim oglum oldu dogum yaptım e artık 2.düşünün yok artık ya bu sorular hiç bitmez bitmeyeçek ne çahil ve boş bir toplum oldugumuz bir kanıtı bu

elaleme ne bakıyorsun çevre ne der vs.bende bıktım vallahi..sana vereyim sen bak de..istemiyorum kibarca sizmi bakacaksınız desene..doğurur doğurmaz herkes tribüne geçer ama akıl vermeye der bayılırlar...tamamen üzerine kalacak bacım..hele birde istemiyorsan eza..ha bu arada illa bütün kardeşler zor zamanda kenetlenirler diye birşey de yok..o şans eseri çıkarsa bahtına ne ala..

ayy bu millete göre zaten varya tüm insanlar aynı şeyleri yapmak zorunda 20yi geçtin ne zaman evlenecen derler, istenirsin nişan sorarlar, sonra düğün sorarlar sonra bebek, ikinci bebek tabi bide eğer ikiside kız ise bir de oğlan yap ikiside oğlan sa bi de kız yap. tüm insanların sanki şartları aynıymış gibi tüm insanların aynı şeyi yapmalarını beklerler yapmadıklarındada bunu abes birşeymiş gibi karşılarlar. bazısı hiç istemez bazısı çok ister. biz dört kardeşiz bu arada annem birinci çocuktan sonra ben başka istemiyorum diye diretiyo ikinci kazara oluyo aldırmaya gidiyorlar birşeyler oluyo doktor almıyor. iki çocukla çook uzun zaman geçiyo derken 10yıl sonra al bir daha...hani menapoza girmişti ama bir tane daha. kader:) biliyormusun şimdi biz dört kardeş bir araya gelip eğlenip sohbet ederken ayy yavrularım benim keşke iki tane daha doğuraymışım diye bizi gülmekten öldürüyor. boşver millete kulak asma benimde henüz yok yap diye konuşup duruyorlar ama hemen düşünmüyorum.
acaba rahatsız olduğun birşeyde çocuğunu yanlız bıraktığını söyleyen insanların haklı olabilme ihtimalleri olabilir mi? belkide bir ikilem yaşıyorsun senin için çok çok zor ama çocuğun için katlanmalı mı katlanmamalı mı gerçekten kardeş çok önemli mi acaba çocuk büyüyünce bunun eksikliğini çok yaşar mı? yanlış anlama lütfen kesinlikle seni yargılama maksatlı yazmıyorum bunları(öylede bir hakkım yok zaten) amacım seni daha iyi anlamak:)

Back
X