Köfteler Etsiz çiğ köfte

saftirik

rütbesiz...
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2008
954
12
96
- Yurtdışı
Benim gibi çiğ köfteyi çok sevip ama yerken çiğ et yediğiniz düşünüp içiniz rahat etmiyorsa bu tarif tam size göre hemde çok pratik.
Akşam eşim gelmeden yaptım etsiz olduğunu hiç anlamadı bile :) nerden aklına geldi çiğ köfte yapmak,niye yordun kendini dedi:)
ilk denememdi çok beğendim.

Bulgur sıcak suyla 10 dk dinlendirilip şişirilir
soğan ve sarmısak rendelenir yada ronda çekilir
Maydonozlar ince kıyılır.

1.5 su bardağı çiğ köfte bulguru
1.5 su bardagı sıcak su
1 iri sogan
3 diş sarmısak
1 yemek kaşıgı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
kırmızı pul biber
kara biber
kimyon
isot
tuz
maydonoz
yeşil sogan(istege baglı)

Maydonoz hariç bütün malzemeler karıştırılıp iyice yogurulur acısı istege göre ayarlanır sonra ince kıyılan maydonozlar eklenir birkez daha yogurulur bitti.sıkılır.

canım biz bunu hep yaparız antepte ve çiğ köfteden daha çok tercih edilir hem hamileler yiyemez çiğeti hemde meshepi farlı olanlar.... çok güzel elline sağlık

:) bende cıg kofte manyagıyım ıkı gunde bır yaptırıorum esıme bıdekızlar bız gecen pazrada alısverıs yaparken baharatcıdan pul bıber aldım esımde adama dedıkı cıg kofteye ne koyuyorlar cok guzel oluor adam hemn hazırlım dedı nerdeyse 40 cesıt bahart koydu aldık eve geldık hemn yaptık aynı dısardan aldıklarımız gıbı oldu tavsıye edrım baharatcılara sorun verıorlar bırde o baharatı et yemegıne koyun tavuga koyun nefıs oluyor kızlar kokusu super

ha aklıma gelmişken su yerine kabıkları soyulmuş domateste atabilirsiniz ben domatesle yoğurduğum zaman nefis oluyor.

canııım nasıl cekti anlatamam yapmak istiyorumda evde marul kıvırcık yok :( sade de yenmez kiiii

:) bende cıg kofte manyagıyım ıkı gunde bır yaptırıorum esıme bıdekızlar bız gecen pazrada alısverıs yaparken baharatcıdan pul bıber aldım esımde adama dedıkı cıg kofteye ne koyuyorlar cok guzel oluor adam hemn hazırlım dedı nerdeyse 40 cesıt bahart koydu aldık eve geldık hemn yaptık aynı dısardan aldıklarımız gıbı oldu tavsıye edrım baharatcılara sorun verıorlar bırde o baharatı et yemegıne koyun tavuga koyun nefıs oluyor kızlar kokusu super

bende baharatçıya aynısını sordum canım ama baharatçı acemi miydi ne yok öle bişey dedi ama var mutlaka hazırların içinde değişik bi tat oluyor kızlar bide benim yaptığıma haşlanmış patates atıyorum çok güzel tutuyor ve görüntüsü ve lezzeti daha da güzel oluyor:)

A101de etsiz çiğköfte karışımı var. Onu yapıyorsunuz. Limon - nar eşisi pul biber ve bolca sumak eklediniz mi harika oluyor.. biraz da dinlensin yalnız...

Canım benim ben bir urfali olarak tarifini pek beğenmedim yani tadı güzeldir muhakkak ama çığ köfteyle yakından uzaktan ilgisi olamaz

Back
X