Ev alacağız da aklıma takılanlar var

yeldadogus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
198
0
0
41
Eskişehir
iyi günler. dert değil de kafam çok karıştı. astım hastasıyım. bulunduğumuz semt çok kirli ve evimizin tek cephe olduğu için. evlendikten sonra çok sık hastalanır oldum. bu nedenle evi satıp ev almak istediğimizi anneme (k.valide) söyledi eşim. o da benim biraz birikmiş param var üstüne katın alın demiş ve sonradan bana da dedi. paranın çoğunu o katacak. sonuçta o parada görümceminde hakkı var. evin tapusunu eşim üstüne olsun diyemem. bir yandanda takılarımı vermeden ve borçlanmadan ev sahibi olamayacağız. sağlıkta söz konusu. hele k.valide para vermeden ev alamayız.

burada okadar çok konu okuyorum ki. ilerisi için gözüm korktu. paranoyak oldum çıktım açıkçası. sıfırı tüketeceğiz. Allah sonumuzu hayır etsin.

artısı ya da eksileri için yardımlarınıza ihtiyacım var.

kayınvaliden de sen de elinizdekini verecekseniz tapu ortak olsun?
artniyeti yoksa çirkef değilse kabul eder bence
benim de ailemle ortak tapulu evimiz var
herşeyini verip tapuyu da kayıvalden üstüe alırsa yarın öbürgün Allah korusun eşine birşey olsa ya da ayrılsanız ne olacak?

bence ortak tapu olması mantıklı ama bunu eşine ve kayınvalidene aktarırken kendini arka planda tut
mesela görümceni düşündügün icin bu öneride bulunuyormussun gibi yap
onun da hakkı var ölümlü dünya ortak olsun de

ne yardan gecerım ne serden dıyorsun.su an oturdugunuz ev kayınvalıdenın evı mı?eger oyleyse zaten ev onun.bı de ustune borc odeyıp daha ıyısını alacak.sız de kusura bakmayın ama utanmadan ev kocamın ustune olmaz mı acaba dıyorsunuz.ılk once bır kıraya cıkın yıllarca calısın dıdının pesınatı bırıktırın altınlarınızı satın yıllarca kredı cekın sonra da tapuyu ustunuze yapın.yapmayın yaa bu kadar benceıl olmayın magduru oynamayın

ne yardan gecerım ne serden dıyorsun.su an oturdugunuz ev kayınvalıdenın evı mı?eger oyleyse zaten ev onun.bı de ustune borc odeyıp daha ıyısını alacak.sız de kusura bakmayın ama utanmadan ev kocamın ustune olmaz mı acaba dıyorsunuz.ılk once bır kıraya cıkın yıllarca calısın dıdının pesınatı bırıktırın altınlarınızı satın yıllarca kredı cekın sonra da tapuyu ustunuze yapın.yapmayın yaa bu kadar benceıl olmayın magduru oynamayın

yok canım ev satılmayacak. yeniden ev alınacak. kredi alamayız bebek olduğunda ben işten 2 yıllığına ayrılacağım. eşimin maaşıyla geçinemeyeceğiz. çok düşündüm bunu. kredi tutarları yüksek.

ben mağduruda oynamadım açıkçası kafam karışık dedim.

kendiniz evinizi alın...kimseye muhtaç olmadan... sanırım çalışıyorsun..... iki maaş...ayrıca düğünden gelen altınları bozup peşinat için kullanın...geri kalanı 10yıllık kredi ile çekin....şimdi bütçeniz yeterli değil ise bir süre bekleyin birikim yapın...umarım en kısa zamanda gönlümüze bütçenize uygun bir eviniz olur.....

ev için beklemek. benim sürekli ilaç kullanmam ve acillere gidip gelmem demek. hastalıktan bıktım ben. ilaç kullandığım zamanda depresyona giriyorum. keşke astımım olmasaydı:50:.

ev kocamın üstüne olmazmı demıyorki.. iyi okuyun bence.
üslubunuzda hiç hoş değil utanmadan falan demişsiniz.
bence arkadaş görümcesinide düşünüyor.
dediğiniz gibi bencil değil yani.

sağol canım. ben eşimin ailesini seviyorum. tabi ilk başlarda sorunlar yaşadım. para sorunu olmuştu. takılar felan sorun olmuştu. ama beni tanımıyorlardı. bu devirde kimse kimseye güvenmiyorki. yeri geliyor canın dediklerine güvenemiyorsun.

astım hastalığı zor. kendi işini yapamazsın. toz uçar gelir sen hasta olursun. çok alerjik bünyem var. öyle bir hale geldim ki lavabomu sildikten sonra bile hasta oluyorum. evlenmeden önce alerji vardı ama kırkyılda bir hastalanırdım. araştırıldı ama bulamadılar, sebebini :50:

bence sız ıyı okuyun.burada o kadar cok magdur rolu oynayan var kı.uslubumun sızı ılgılendırecegını zannetmıyorum.burada konus sahıbıyle tek tek konusuyoruz.ben sıze cevap verdıgımı sanmıyorum.konu sahıbı evımı bı satıcam dıyo bı satmıcam dıyo.bozdur bılezıklerını gır borca gorumcenı dusunmek zorunda kalmazsın.ıyı nıyet goremedım.sevgıler.

Eşin iki kardeş ise kayın validen oturduğunuz evi görümcenizin üstüne yapsın ve size de para versin üzerine kendiniz ekleyerek beğendiğiniz evi alın..

Şimdi diyeceksiniz e biz üstüne katarak alıcaz ama görümcem ödemeden ev sahibi olucak..Sizin alacağınız ev büyük olasılıkla daha yeni olacağı için ona sayın derim ben..

K.valide hem para verip size ev alıp hemde diğer evi görümcenizin üzerine yapmazsa haksızlık olmuş olur..Çünkü ilerde eşiniz oturduğunuz evden de hak sahibi olacağı için, görümcenize yarım hak düşecek..

Yeni aldığınız eve ortak tapu deseniz k.validenize allah göstermesin bişey olsa annesinin hakkı eşiniz ve görümcenize bölünecek görümce satmak istese büyük olasılık satmak zorunda kalacaksınız..E bu durumda % 30 ödeme yapan sizsiniz..Size haksızlık olur..

Amaan aklım karıştı :27:
Siz ne alın ne verin en iyisi :1:

bence sız ıyı okuyun.burada o kadar cok magdur rolu oynayan var kı.uslubumun sızı ılgılendırecegını zannetmıyorum.burada konus sahıbıyle tek tek konusuyoruz.ben sıze cevap verdıgımı sanmıyorum.konu sahıbı evımı bı satıcam dıyo bı satmıcam dıyo.bozdur bılezıklerını gır borca gorumcenı dusunmek zorunda kalmazsın.ıyı nıyet goremedım.sevgıler.

eksik anlatmışım :26:. evi satmayı annem (k.valide) istemedi. onun yerine para vereyim üstüne katın başka ev alın dedi.

Eşin iki kardeş ise kayın validen oturduğunuz evi görümcenizin üstüne yapsın ve size de para versin üzerine kendiniz ekleyerek beğendiğiniz evi alın..

Şimdi diyeceksiniz e biz üstüne katarak alıcaz ama görümcem ödemeden ev sahibi olucak..Sizin alacağınız ev büyük olasılıkla daha yeni olacağı için ona sayın derim ben..

K.valide hem para verip size ev alıp hemde diğer evi görümcenizin üzerine yapmazsa haksızlık olmuş olur..Çünkü ilerde eşiniz oturduğunuz evden de hak sahibi olacağı için, görümcenize yarım hak düşecek..

Yeni aldığınız eve ortak tapu deseniz k.validenize allah göstermesin bişey olsa annesinin hakkı eşiniz ve görümcenize bölünecek görümce satmak istese büyük olasılık satmak zorunda kalacaksınız..E bu durumda % 30 ödeme yapan sizsiniz..Size haksızlık olur..

Amaan aklım karıştı :27:
Siz ne alın ne verin en iyisi :1:

o üstüne yapma işini diyemem. büyükler yaşarken öyle birşey güzel görünmez memleketimde.

eşimlede tartıştım akşam. abarttım sanırım. şu PMS denen olayı hiç sevmiyorum. olmadık şeyler söyletiyor. ama şükür özür diledim kapattık konuyu. ne olacaksa olacak artık. tapuda göreceğiz :86:. sesimi çıkatmamaya karar verdim (becere bilirsem :60:)

Selam yorum yazmadan duramadım. Bunlar gerçekten karışık konular.sizi iki kardeş ve kayınvalidenin parasını ortak sayarsak yeni alınan evde siz oturacağınız için normal bir kira bedeli ödemeniz gerekir.... Bizde aynı şeyleri yaşadık işin içinden çıkılmaz. Sonra kızlar yıllarca kira ödemedi annemin babamın evinde oturdu diyebilirler. Siz en iyisi hiç bir şeyi karıştırmadan kendiniz kiraya çıkın. Eğer verirlerse kayınvalidenin evinin kirasını alır oraya ödersiniz. Ileride kendi evinizi alırsınız. Kimseninde kimsede aklı kalmaz. Allah hayırlı ve adil olanı nasip etsin inşallah.............

valla cnm senn yerinde olsam evi direk eşimin üstüne yaptırırdım yada arkadaşların dediği gib ortak tapu şart eger eşinin üzerine olacaksada her ay belirli bir miktar görümcenin adına hesap acarsınız yatırırsınız tabi kaynananın verdiği paranın yarısı kadarını hak gecmesin diyorsan ağer daha sonrada yardım etnek istersenz ne ala tabii

para işleri herzaman, her ortamda sorun olmuştur
sorunlar dile getirilmese bile, insanlar içlerinden farklı şeyler düşünebilir
ben anne babaların vefat etmeden önce mal varlıklarının tapularını çocuklarına vermelerine çok karşıyım açıkçası
o nedenle sizin durumunuzda olsaydım; taraflarla açık açık konuşurdum
ve eğer kim ne kadar para veriyorsa, o şekilde tapuda %de olarak belirtilmesini isterdim
yani; eğer kayınvaliden %70 verecekse belirtilmeli
bunda kırılacak, gücenecek bir durum yok
bilakis hem sizin, hem kayınvalidenizin, hem de görümcenizin içi rahat etmiş olur
açıkçası, biz aileririmizin 0 yardımıyla evlendik,herşeyi eşimle birlikte yaptık
düğün takılarımız peşinatımız oldu, küçük bir ev aldık
krediyi benim üzerimden aldık, dolayısıyla tapuda benim üzerime çıkacaktı,kanunen krediyi kim çekerse tapu o kişinin üzerine oluyor
ama ben tapu müdürlüğünde tapuyu eşimle ortak olarak hazırlattım%50 benim, %50 eşimin üzerine
bunu yapmamı benden kimse istemedi, ama olsun hayatın ne getireceği belli değil
bu arada Allah korusun boşanma durumlarında; evlendikten sonra elde edilen tüm mallar, tapu kimin üzerine olursa olsun ikiye bölünüyor
ben tapuyu eşimle ortak yaptırmasaydım da Allah korusun kötü bir durumda ikiye bölünecekti ama ben hak geçmesin, aman kimse yanlış birşey düşünmesin vs. diye işimi sağlama alma taraftarıyımdır her zaman

Back
X