Ev alanlar

Nasıl bir alaka kurdunuz anlamadım pek ama cam balkona değmez deme sebebim o cephenin caddeye bakması çok biçimsiz olması mesela masa konmuyor bir üçgen konmuş yarısından kesik bir balkon hayal edin o yüzden değmez dedim çünkü kullanışsız
e siz durduk yere konuyu acmadiniz ki
"elin evine guvenme bizim bir tanidik onca masraf etti cikartildi" diyene "esim cam balkon istiyor ama masraf etmek istemiyorum, degmez" diye hak verdiniz
1000144935.webp

cok açik yani neye cevap olarak yazdiginiz.
Para altında duruyor. 2 milyon sayılır arabada 1 civarı
istanbul sisli gulbaharda evler cok ucuz. oturumluk degil ama yatirimlik yerler bakabilirsin
misal su ev 2.850.000 tl 10 yildan genc, kat mulkiyetli, eli yuzu duzgun. icindeki kiraci da 22ye oturuyormus.
6 yillik bir kredi ceksen zaten bazi bankalarda 2.49 faizle 27 bin tlye geliyor.
kiraciyla anlasip 22den 25e cikarsaniz neredeyse ustune hic katmadan birikiminizle bir ev almis olursunuz. 6 sene kredi sabit kalacak ama kiraci %32 ortalama tefe tufeyle size daha fazla gelir verecek . o evi yok sayip gelen kirayla krediyi ödeyip dolar - altin vs alirsaniz 6 senenin sonunda hem satip daha fazlasini kazanacaginiz eviniz hem de kiradan birikmis doviz / altininiz olur.
o zamana kadar normal birikim de yaparsiniz herseyi satip cok daha guzel bir evi az bir kredi cekip zorlanmadan alabilirsiniz , ya da yeni bir ucuz yatirimlik ev alip eski evin ve yeni evin kirasiyla krediyi odeyip zorlanmadan iki ev sahibi olabilirsiniz...
boyle yollar varken tum birikimi harcayip cok yuksek rakamlarla kredi cekip uzun sure zorlanmak daha kötü bence.
cevremde mal mülk edinebilen kac kisi varsa hep bu sekilde bir seyler elde edebildi

Kiriş var ayrıca iki cephe dümdüz kapatmalık değil
Bence konu sahibi bedava tapusu onda değül diye masraf yapmak istemiyo. Ben kiracıyken mutfak dolap kapaklarını değiştirip tezgahı değiştirip duşakabin taktım. Ev sahibi değiştirmek istemedi kiradan düşmedi ben de öyle oturmak istemedim. Kendi konforum abim de lojmanına parke döşeyip mutfak dolabı yaptırdı bana ne benim değil demedi

Bence konu sahibi bedava tapusu onda değül diye masraf yapmak istemiyo. Ben kiracıyken mutfak dolap kapaklarını değiştirip tezgahı değiştirip duşakabin taktım. Ev sahibi değiştirmek istemedi kiradan düşmedi ben de öyle oturmak istemedim. Kendi konforum abim de lojmanına parke döşeyip mutfak dolabı yaptırdı bana benim deüil demedi
Evet haklısın biz de böyle düşünen insanlarız ama herkes böyle düşünmüyor biz kullandığımız yanımıza kârdır diyoruz ama mesela bize de avizeyi hatta ampul duyunu bile söküp giden kiracılar denk geliyor 😂

Evet haklısın biz de böyle düşünen insanlarız ama herkes böyle düşünmüyor biz kullandığımız yanımıza kârdır diyoruz ama mesela bize de avizeyi hatta ampul duyunu bile söküp giden kiracılar denk geliyor 😂
Valla ben köy evine bile kalorifer döşettim köye ayda 1 gidiyorum o köyde yaşayanlar var döşetmiyor konforum önemli pnda da ev benim değil kayınpederin

Valla ben köy evine bile kalorifer döşettim köye ayda 1 gidiyorum o köyde yaşayanlar var döşetmiyor konforum önemli pnda da ev benim değil kayınpederin
Evet haklısın biz de her odaya soba koyduk üçünü birden yakıyoruz ev petekli gibi oluyor

"elin evine guvenme bizim bir tanidik onca masraf etti cikartildi" diyene "esim cam balkon istiyor ama masraf etmek istemiyorum, degmez" diye hak verdinizEki Görüntüle 3737855

istanbul sisli gulbaharda evler cok ucuz. oturumluk degil ama yatirimlik yerler bakabilirsin
misal su ev 2.850.000 tl 10 yildan genc, kat mulkiyetli, eli yuzu duzgun. icindeki kiraci da 22ye oturuyormus.
6 yillik bir kredi ceksen zaten bazi bankalarda 2.49 faizle 27 bin tlye geliyor.
kiraciyla anlasip 22den 25e cikarsaniz neredeyse ustune hic katmadan birikiminizle bir ev almis olursunuz. 6 sene kredi sabit kalacak ama kiraci %32 ortalama tefe tufeyle size daha fazla gelir verecek . o evi yok sayip gelen kirayla krediyi ödeyip dolar - altin vs alirsaniz 6 senenin sonunda hem satip daha fazlasini kazanacaginiz eviniz hem de kiradan birikmis doviz / altininiz olur.
o zamana kadar normal birikim de yaparsiniz herseyi satip cok daha guzel bir evi az bir kredi cekip zorlanmadan alabilirsiniz , ya da yeni bir ucuz yatirimlik ev alip eski evin ve yeni evin kirasiyla krediyi odeyip zorlanmadan iki ev sahibi olabilirsiniz...
boyle yollar varken tum birikimi harcayip cok yuksek rakamlarla kredi cekip uzun sure zorlanmak daha kötü bence.
cevremde mal mülk edinebilen kac kisi varsa hep bu sekilde bir seyler elde edebildi
Ben verilen örneğe hak verdim ama kendi evime neden balkon istemediğimi söylememiştim . Bu yanlış anlaşılmış. Balkona cam yaptırmaya değmez çünkü hem tehlikeli bir gerilim hattı geçiyor yanından hem de o cephe akşam güneşi alıyor çok ısınıyor. Diğer konuya gelirsek kendi evim olsaydı bu eve yine cam yaptırmak istemezdim demek istiyorum

Ev alacaksanız oturacağınız evi alın derim bende,aile evinde sonsuza kadar oturacakmısınız peki bunun garantisi var mı.

Yıllardır aile evinde oturup bir anda evden çıkartılanlar var mağdur olup evinizi alırsınız duruma göre bakarsanız içine geçip oturup mı yoksa kiraya vermek mi diye 1+1 yatırımlık alıp sonra evden çıkmanızı isterlerse siz mağdur olursunuz.
Arkadaşım, eşinin ailesinin evinde oturuyormuş.
Çocuğu olunca kız benim bulunduğum lokasyona gelmek istiyor.
Kv ve kp demiş ki ya bu evde oturursun ya da oturmuyor isen bu evi kiraya veremezsiniz.
Tabi kavga oluyor vs.

Geliyorlar bizim buraya kiraya, hemen evi satmış eşinin ailesi tabi şok.
Birde şöyle bir detay anlattı; aile de ev, arsa vs var. Ellerindeki evlerin hepsini satmışlar.

Kira fazla geliyor veremiyoruz dönelim gelelim diyecekleri ev yok.

Çatalca da villa ve evleri varmış. Geri kalan arsa, tarla, altın ve banka da para şeklinde. Arkadaşımla konuşmuyorlar.
Bunu duyunca, herkes aile evinde otururken kira öder gibi kenara para atıp kendine ev almalı.

bana da tam tersi yatırımlık al diyor bu işi bilenler. İlk ev için istediğim eve uygun değil benim bütçem 13 15 milyon istedigim ve kirada oturduğum ev şu an. Bu nedenle boşver uygun ev al kiraya verirsin diyen çok. Ama sizin bütçeniz uygunsa aladabilirsiniz tabi.
13 milyon mu demek istediniz

Bakış açısı kocası istiyor ama sırf kendi evi değil diye yaptırmak istemiyor ssnslerce kira vermeden oturuyor. Kapansa içine dolap vs koyarsın fazla eşyaları alır. Eski evimde vardı öyle balkon eşyalarımı alıyordu ev küçüktü ve iyi oluyordu pislenmşyorfu
Kız ne alaka ne alaka 😄

Eş ailesi çık git der mi? Eğer demezlerse 1+1 ev al 2 tane kşrasını al sonuçta aile dinamiği farklı illa çıkmak zoeunda değilsin. Ya da arsa vs bakabilirsin ilerde belki değerlenşr

"elin evine guvenme bizim bir tanidik onca masraf etti cikartildi" diyene "esim cam balkon istiyor ama masraf etmek istemiyorum, degmez" diye hak verdinizEki Görüntüle 3737855

İnanın herkes benzer şeyler planlıyor ama maalesef işin içine girince biraz renk değişiyomuş ben de araştırıp konuştukça öğrendim. Mesela aldığın evi 5 yıl içinde satarken yaptığın kar üzerinden bir vergilendirmeye giriyormuşsun hani aldım 3 sene sonra satayım dediğin zaman evin satış fiyatında sıkıntılar olabilirmiş ayrıca kredi oranları evin yaşına göre de sınırlandırılyormuş mesela o bahsettiğiniz kredi faiz oranı 1 milyona kadar olan tutarlarda geçerli 1 milyon üzerinde faiz oranı değişiyor. Öncekk bahsettiğim 5 yıl içinde ev satma konusunda satıcılarda sıkıntı yaşayabiliyor örneğin almak istediğiniz ev bundan 4 sene önce el değiştirmiş satıcı size sattığım fiyatı tapuda gösteremem diyor vergiden kaçmak için ve bundan da direkt olarak evin kredi durumu etkileniyor yani atıyorum 5 milyonluk ev ama çıkacak kredi miktarı 3 milyondan başvuruya alınıyor vs vs .

Eş ailesi çık git der mi? Eğer demezlerse 1+1 ev al 2 tane kşrasını al sonuçta aile dinamiği farklı illa çıkmak zoeunda değilsin. Ya da arsa vs bakabilirsin ilerde belki değerlenşr
Açıkçası ailesinden böyle bir şey beklerim diyemem çünkü evladına sen çok kiracı otursun diyeceklerini sanmam çünkü zaten kiracıyı bizim için çıkardılar. Ancak kardeşlerinden yana öngöemediğim şeyler olabilir onlar da oturmak isteyebilirler tek ev bu değil 2 ev daha var ama konumlarını farklı en oturulabilir iyi konumu olan ev burası

Açıkçası ailesinden böyle bir şey beklerim diyemem çünkü evladına sen çok kiracı otursun diyeceklerini sanmam çünkü zaten kiracıyı bizim için çıkardılar. Ancak kardeşlerinden yana öngöemediğim şeyler olabilir onlar da oturmak isteyebilirler tek ev bu değil 2 ev daha var ama konumlarını farklı en oturulabilir iyi konumu olan ev burası
O Zaman dediğim gibi zartzort evimlere bakın 6 ayda alırsın kredi de çekebilirsin ekstra zaten 1 milyonu faize koysan kira paran çıkar. 1+1 alıp onun kirasıyla kirada oturanlar var. Ama şuan kira ödememek çok güzel bi fırsat

Back
X