- Emoji Skoru
- 194.832
- Puanlar
- 1.123
e siz durduk yere konuyu acmadiniz kiNasıl bir alaka kurdunuz anlamadım pek ama cam balkona değmez deme sebebim o cephenin caddeye bakması çok biçimsiz olması mesela masa konmuyor bir üçgen konmuş yarısından kesik bir balkon hayal edin o yüzden değmez dedim çünkü kullanışsız
"elin evine guvenme bizim bir tanidik onca masraf etti cikartildi" diyene "esim cam balkon istiyor ama masraf etmek istemiyorum, degmez" diye hak verdiniz
cok açik yani neye cevap olarak yazdiginiz.
istanbul sisli gulbaharda evler cok ucuz. oturumluk degil ama yatirimlik yerler bakabilirsinPara altında duruyor. 2 milyon sayılır arabada 1 civarı
misal su ev 2.850.000 tl 10 yildan genc, kat mulkiyetli, eli yuzu duzgun. icindeki kiraci da 22ye oturuyormus.
6 yillik bir kredi ceksen zaten bazi bankalarda 2.49 faizle 27 bin tlye geliyor.
kiraciyla anlasip 22den 25e cikarsaniz neredeyse ustune hic katmadan birikiminizle bir ev almis olursunuz. 6 sene kredi sabit kalacak ama kiraci %32 ortalama tefe tufeyle size daha fazla gelir verecek . o evi yok sayip gelen kirayla krediyi ödeyip dolar - altin vs alirsaniz 6 senenin sonunda hem satip daha fazlasini kazanacaginiz eviniz hem de kiradan birikmis doviz / altininiz olur.
o zamana kadar normal birikim de yaparsiniz herseyi satip cok daha guzel bir evi az bir kredi cekip zorlanmadan alabilirsiniz , ya da yeni bir ucuz yatirimlik ev alip eski evin ve yeni evin kirasiyla krediyi odeyip zorlanmadan iki ev sahibi olabilirsiniz...
boyle yollar varken tum birikimi harcayip cok yuksek rakamlarla kredi cekip uzun sure zorlanmak daha kötü bence.
cevremde mal mülk edinebilen kac kisi varsa hep bu sekilde bir seyler elde edebildi