Tembel, umursamaz , gamsiz insan heryerde ayni maalesef. Bizde cocuk olduk hic boyle yapmadik, 2-3 cocuk bir araya gelir oyuncaklarimizla oynardik veya ip atlardik. Kimseden bir uyari duymadik,evimize gelen olmadi.Ama ailemizinde payi vardi. Kucuklugumuzden beri, kitap, puzzle, egitici oyuncaklar ,egitici cocuk cizgi filmleriyle buyuduk sokaga salinmadik umarsizca. Cocugunuz oldugunda onu hergun sokaga salip oh kafami dinliyim derseniz o cocuk herseyi yapar. Disariya cikardiginizda alan kisitlamasi yapar, sakince oynamasini ve etrafa zarar vermemesini, diger cocuklari incitmemesini her seferinde tembih ederseniz cocuk egitmi kendine alir. Ayrica surekli sokaga cikarmak en kolay bunun yaninda anne babanin evde cocuguyla oyun oynamasi, egitim vermesi cocuguna faydali biseyler vermesi gerekir. AMa nerde... sokaga salmak en kolayi maalesef. Kusura bakmasin kimse ama ne cocuklar var sesleri cikmiyor. Ben apartmanda 3 yildir 2 kopek besledim.Ikisininde ne sesi cikmistir, ne bir insandan sikayet getirdiler. Dusunun havlamazlar bile. Neden cunku hep mesgul ederim onlari, disari cikartip egzersiz yaptiririm,balkona terkedip havlamalarina sebep olmam, surekli oyuncak veririm veya kemik veririm ki hayvanlar can SIKINTISINDAN durduk yere havlamasin. Allaha sukur hic olmadi da zaten. Onlari bu yonde egittim. Eger bir kopegi bile egitebiliyorsa insan oglu bir cocugu hayli hayli egitir. Kucuk bir cocugun zekasi bir kopeginkinden kat be kat fazla. Fakat insanlarda o sabir yok, tembeller ve umursamazlar.O yuzden bazen bakiyorum benim kopeklerim bile bazi insanlarin cocuklarindan uslu ve terbiyeli. Suc ailede.