Ev aldık ama çok pişmanız

Siriusnova

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
52
72
8
29
Merhabalar
2 hafta önce ev aldık. Ev çok bakımsızdı, oda kapılarını değiştirdik, parke yaptırdık, güzelce boyattık, mutfak dolabını yeniledik. Yani çok para harcadık. Biz evi gezdiğimiz zaman üst kattakiler şehir dışındaymış haberimiz yoktu kimse de söylemedi. Bizde ev bakımsız ama en azından gürültü yok , kafamız rahat olsun dedik. Geçenler de üst kattakiler geldi. 5 çocuklu bir aileymiş. Çok aşırı gürültü yapıyorlar. Topuklarını vura vura yürüyorlar. 2 kez çıktım uyardım. Bizim yürüme şeklimiz böyle dediler. Bende acaba zemin seramikleri eskidi o yüzden mi ses çıkarıyor dedim. Tekrar konuştum işte buraya parke yaptırabilir misiniz en azından sesi biraz azaltır dedim. Yaptırmayacaklarını söyledi. Sonra parkenin yarı masrafını biz karşılayalım dedik ona yok dediler. Dayanamıyorsanız gidersiniz dedi. Çok sorunlu bir komşuymuş. Eski ev sahibi zaten bu yüzden satmış diğer komşular söyledi. Çocukların okuluda yok gece 2 ye kadar uyumuyorlar. Yürüdükleri zaman güm güm ses çıkıyor. Üsttekiler uyumadan biz uyuyamıyoruz. Biraz araştırdım ses yalıtımı gürültünün kaynağı nereyse oraya yapılıyormuş, yani üsttekinin zeminine yapılması gerekiyormuş. Biz asma tavan yaptırsak bir faydasını görür müyüz? Çok zor durumdayız tavsiyelerinizi bekliyoruz.

ben kimsenin yürürken yere özellikle güm güm basacağını sanmıyorum. sizin oturduğunuz bina eski sanırım zaten evi alırken malzemesine bakıp ses yalıtımının olmıycağını kestirmeliydiniz. attıkları adımları değil de özel konuşmalarını ister istemeden duyduğunuzu belirtseniz bence bişiyler yapmak isterler.

Çirkef insanla uğraşmak ta zordur. Polise şikayet etseniz nasıl olur
Daha önce polis çağırmışlar, polis demiş ki ne yapsınlar evlerin de yürümesinler mi, uçarak mı gezsinler demiş. Sadece uyarıp gitmiş :(

Arkadaşça yaklaşmaya çalışın. Çocuklara ara ara hediye vs. alın. Belki utanırlar, davranışlarına dikkat ederler. Yürürken ses çıkarıyorlar diye şikayet edecek haliniz yok, zıtlaşmak çözüm olmaz.
Evet daha önce polis gelmiş kendi evlerin de yürümesinler mi demiş. Lakin inanılmaz ses çıkıyor güm güm diye uyku diye birşey kalmadı. Biz çok iyimser davrandık işte parkenin yarı masrafını verelim dedik. Biraz dik kafalılar.

Tavana ses yalıtımı duymadım ama köpük yapılacaksa sanırım bir miktar keser ama tavan alçalır hiç iyi görüntü olmaz.
Ev içinde beş çocuk gürültüsü stadyum gürütüsüne eş değer :KK53:
Bence kat değiştirin onlar sizin eve siz onların evine geçin. Sizi uyarmayan alt komşunuz çeksin

Çok sinir bozucu bir durum ama düşünüyorum beş çocuklu bir aile ne kadar sessiz olabilir? Anne, baba ile birlikte 7 kişiler bir evde. Anormal saatlerde gürültü olursa şikayet edebilirsiniz ama yürüme sesine kim ne yapsın? Bence siz bir an önce bu duruma alışmaya bakın.

Benim şuan oturduğum bina da eski baya ve üst katımızdakiler de böyleydi. Biz konuştuk anlaştık bilmiyorlarmış ses gittiğini. Ama ne kadar dikkat etseler de ev eski.
Biz çareyi taşınmakta bulduk :(
Keşke komşular daha önce söyleseymiş sıkıntılı olduklarını.

Bence de zıtlaşmayın daha beter olur. Polis gelse de bir şey yapamaz daha beter sararlar size.

Evet bina eski 15 yıllık. Ama şöyle bir durum var. Diğer komşular biz üstümüzdekilerin yürüme sesini duymuyoruz diyorlar. Sanki bunlar garez ediyor gibi günahını da alamam ama.

çok kötü bir durum..
ev alırken komşu araştırması da yapmak gerek artık sanırım.
Dünden beri kaçıncı komşu sorunuyla ilgili başlık,yazık..
Annemlerin de üst katındaki komşunun oğlu yürürken resmen güm güm diye ses çıkarıyor. sesi takip edip evin içinde nerden nereye gittiğini anlayabilirsiniz:)
Gündüz gün içindeki gürültüde arada kaynıyor ama gece artık tuvalete mi neye kalkıyorsa bir gümlemeler insanı uykudan uyandırıyor.
nasıl bir yürüme şekli anlamadım. resmen bütün vucut ağırlığını bırakıyor her adımında
Yalıtım işe yararsa yalıtım yaptırın. o kadar masraf yapmışsınız satmak kolay değil.
gideceğiniz yerdeki insanların da garantisi yok.

çok kötü bir durum..
ev alırken komşu araştırması da yapmak gerek artık sanırım.
Dünden beri kaçıncı komşu sorunuyla ilgili başlık,yazık..
Annemlerin de üst katındaki komşunun oğlu yürürken resmen güm güm diye ses çıkarıyor. sesi takip edip evin içinde nerden nereye gittiğini anlayabilirsiniz:)
Gündüz gün içindeki gürültüde arada kaynıyor ama gece artık tuvalete mi neye kalkıyorsa bir gümlemeler insanı uykudan uyandırıyor.
nasıl bir yürüme şekli anlamadım. resmen bütün vucut ağırlığını bırakıyor her adımında
Yalıtım işe yararsa yalıtım yaptırın. o kadar masraf yapmışsınız satmak kolay değil.
gideceğiniz yerdeki insanların da garantisi yok.
Kaç gündür ağlıyorum paramız boşa gitti, kendi evimiz de uyuyamıyoruz. Satmaya kalksam müşteri geldiğin de sesleri duyarsa kaçar gider. Kimse gürültü dinlemeye para vermez.

Evet bina eski 15 yıllık. Ama şöyle bir durum var. Diğer komşular biz üstümüzdekilerin yürüme sesini duymuyoruz diyorlar. Sanki bunlar garez ediyor gibi günahını da alamam ama.
Yani bu da doğru. Çünkü bizim yürüme sesimizi aşağıdakilerin duyduğunu hiç sanmıyorum. Terlikle bile düzgün yürürüm ki ses gitmesin diye ama bazı insanlar genel olarak sesli oluyorlar zaten onlar da öyle galiba.

Merhabalar
2 hafta önce ev aldık. Ev çok bakımsızdı, oda kapılarını değiştirdik, parke yaptırdık, güzelce boyattık, mutfak dolabını yeniledik. Yani çok para harcadık. Biz evi gezdiğimiz zaman üst kattakiler şehir dışındaymış haberimiz yoktu kimse de söylemedi. Bizde ev bakımsız ama en azından gürültü yok , kafamız rahat olsun dedik. Geçenler de üst kattakiler geldi. 5 çocuklu bir aileymiş. Çok aşırı gürültü yapıyorlar. Topuklarını vura vura yürüyorlar. 2 kez çıktım uyardım. Bizim yürüme şeklimiz böyle dediler. Bende acaba zemin seramikleri eskidi o yüzden mi ses çıkarıyor dedim. Tekrar konuştum işte buraya parke yaptırabilir misiniz en azından sesi biraz azaltır dedim. Yaptırmayacaklarını söyledi. Sonra parkenin yarı masrafını biz karşılayalım dedik ona yok dediler. Dayanamıyorsanız gidersiniz dedi. Çok sorunlu bir komşuymuş. Eski ev sahibi zaten bu yüzden satmış diğer komşular söyledi. Çocukların okuluda yok gece 2 ye kadar uyumuyorlar. Yürüdükleri zaman güm güm ses çıkıyor. Üsttekiler uyumadan biz uyuyamıyoruz. Biraz araştırdım ses yalıtımı gürültünün kaynağı nereyse oraya yapılıyormuş, yani üsttekinin zeminine yapılması gerekiyormuş. Biz asma tavan yaptırsak bir faydasını görür müyüz? Çok zor durumdayız tavsiyelerinizi bekliyoruz.
Ben de kiracıyım hatta konu da actım. Bizim komsu cocukların psikolojisi bozulur bilmem ne diyordu. En azından cocuk odasında oynasınlar dedim salonda kosturuyorlardı. Neymis tek odaya tıkayamazlarmıs. Her kapısına gittiğimizde adam cocuklarıyla beraber kapıma geldi sonrasında. En son da odamı değistirdim. Simdi de benim oda tarafında oynuyor cocuklar. Normalde saat 11de uyumus olurdum. Simdi 2ye kadar uyanığım sesler kesilmeden uyuyamıyorum. Ya da bir kosma sesi geldğinde irkilerek uyanıyorum. Ben Ev değistiricem. Böyle komsularla ya polislik olursunuz ya da benim gibi kavga edersiniz

Malesef saygısız insanlar çoğaldı.
Bizim apartmanda da var. resmen yangın merdiveninde yaşıyolar, anlamış değilim.
Misafirleri de dahil oradalar:)

Yapabiliyosanız imza toplayip evden attirin madem herkes biliyor sorunlu olduklarını. Kapilarina gidip uyarmissiniz normal insan olsalar kusura bakmayin dikkat etmeye calisiriz vs. derler. Illa ki ses olur 5 cocukla ama tavır berbat. Bizde boyle deyip gondermisler ne nezaketi ne insanliği hak eder boyle tipler. Asla iyi olcam diye kasmayın siz de ev sahibisiniz.
Beni rahatsiz eden komsum olsaydi bende onu rahatsiz ederdim apartmanda yasama gorgusunu artik ogrensin şu insanlar.

Alt kat var mı

Yani rica edin alt kata gidin oturun

Sonra sizin evdekiler hareket etsin ses geliyor mu dinleyin

Yıllar önce komşunun babası vefat etti ben de başsağlığında gittim ve oğlumu da üst kattaki halasına bıraktım

Komşunun salonuna geçip oturduk evin diğer odalarında insanlar vardı ama salonda ikimizdik ve kapı kapalıydı

Üst kattaki oğlum yürürken dahi altta duyduk hatta konuşmaları duyduk zira iki evde de tv kapalıydı 15 kg çocuğun ayak sesi geliyordu

Burada yazarım üst komşunun oğlu 100 kg civarında 30 yaşlarında yürüyünce yer sallanıyor merdiven çıkarsa merdiven sallanıyor

Bu adamın sessiz yürümesi mümkün mü çocuk değil ki annesine azıcık az bassın yere diyelim

15 yıllık ev de çok eski değil ama asma tavan ya da tavan yalıtımı yaptırılabilir, köpük vardı bizim bir evimizin tavanında

Back
X