Ev alma durumu nasıl olur?

ozgeoyku

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2011
1.141
928
133
Merhaba kızlar,

Ben ablam ile ev almayı düşünüyoruz tapu benim üzerime olacak . Şu an hayatımda biri var ve ciddi düşünüyoruz maddi durumdan dolayı resmiyete dökemiyoruz ne yazıkki. Ben evlendiğimde allah kısmet ederse aldığımız evde oturacağım kredi ödemelerini yapacağım . Ablamda bu evde sen oturursun bir 10 yıl gibi bir zaman olacak yani .
İlerde bir sorun olur mu acaba _ Nasıl yapmalıyım bu konuda benim elimi kolumu bağlıyor ?
Belkide sadece kendim alabilirim evin rakamına göre o da olabilir , bu sefer ben bir miktarını ödemiş olacağım .Evlendiğimizde sevgilimde dahil olacak bu borca ,
Herşeyi düşünmek lazım , başımdan bir ayrılık geçse paylaşım nasıl oluyor ?

Konu hakkında yorumlarınıza ihtiyacım var.
Teşekkürler

Kendiniz alın.
Sonra müstakbel eşiniz yaptığı her harcamayı, her tadilatı söyleyebilir ve haklı da olacaktır.
Ablanız da başka türlü değerlendirsin yatırımını.
Nasılsa o alınan evde oturmayacağına göre..

Merhaba kızlar,

Ben ablam ile ev almayı düşünüyoruz tapu benim üzerime olacak . Şu an hayatımda biri var ve ciddi düşünüyoruz maddi durumdan dolayı resmiyete dökemiyoruz ne yazıkki. Ben evlendiğimde allah kısmet ederse aldığımız evde oturacağım kredi ödemelerini yapacağım . Ablamda bu evde sen oturursun bir 10 yıl gibi bir zaman olacak yani .
İlerde bir sorun olur mu acaba _ Nasıl yapmalıyım bu konuda benim elimi kolumu bağlıyor ?
Belkide sadece kendim alabilirim evin rakamına göre o da olabilir , bu sefer ben bir miktarını ödemiş olacağım .Evlendiğimizde sevgilimde dahil olacak bu borca ,

Teşekkürler
sorun olur tabi ki bu iş yaş.

Ne alakası var ? herşeyi düşünmke lazım diye yazmışım başta dikkat ederseniz . Bugün çok iyi geçiniyorsunuz ama yarın ne olacağı meçhul hanfendi. kimse ayrılmak içn evlenmiyor
neden eşiniz sizin evinizde oturuyor anlamadım onun evi yok mu ?

Görümcelerimin var öyle evi; peşinatının bir kısmını biri bir kısmını biri ödedi; bir süre birlikte oturup krediyi ödediler; sonra tapu üzerine olmayan evlendi; o evde oturdu; kredinin tamamını o ödedi; sonra kiraya verdiler.

Onlar ev ortak diye konuşuyorlar; satalım parasını bölüşelim vs.

Ama siz zaten kendiniz oturacaksanız ve krediyi de siz ödeyecekseniz neresi ortak olacak; peşinatı mı ablanız verecek...

Kendiniz alın.
Sonra müstakbel eşiniz yaptığı her harcamayı, her tadilatı söyleyebilir ve haklı da olacaktır.
Ablanız da başka türlü değerlendirsin yatırımını.
Nasılsa o alınan evde oturmayacağına göre..

Kendim alırsam bu sefer o evde oturacağız zaten fakat eşyaydı faturalarıydı derken ben kendi maaşımdan vermek zorundayım kaldı ki benim maaşım sadece krediye gidecek.sorun lur diye düşünmüyor değilim.
evler istanbulda pahalı olunca beraber girelim diye düşündü

Siz simdi ablanizla ortak ev alacaksiniz, o eve de esinizle birlikte gecip siz oturacaksiniz.
Ablaya kira mi vereceksiniz? obur turlusu bnce gayet net sikinti olur.

evlilik öncesi edinilmiş mallar kişilere aitdir.
ama yinede bir evlilik sözleşmesi yapabilirsiniz...

Görümcelerimin var öyle evi; peşinatının bir kısmını biri bir kısmını biri ödedi; bir süre birlikte oturup krediyi ödediler; sonra tapu üzerine olmayan evlendi; o evde oturdu; kredinin tamamını o ödedi; sonra kiraya verdiler.

Onlar ev ortak diye konuşuyorlar; satalım parasını bölüşelim vs.

Ama siz zaten kendiniz oturacaksanız ve krediyi de siz ödeyecekseniz neresi ortak olacak; peşinatı mı ablanız verecek...

ikimizde krediyi çekip ortak ödeyeceğiz canım , aslında ilk başta kiraya verir kirayla üzerini tamamlar öderiz dedik ama evlendiğimde hem kira hem kredi ,hem faturalar işin içinden çıkamam diye düşündüğümden aldığımz evde otururum diye düşündüm

Ablanız bence farklı bir yatırım yapsın,ortak ev almak mantıklı değil. Siz evlendikten sonra eşinizle ortak alırsınız

Ablanız bence farklı bir yatırım yapsın,ortak ev almak mantıklı değil. Siz evlendikten sonra eşinizle ortak alırsınız

benim amacım evlenmeden çnce ev almak istanbulda herşey o kadar pahalı ki gitgide fiyatlar iyice artıyor :(

benim amacım evlenmeden çnce ev almak istanbulda herşey o kadar pahalı ki gitgide fiyatlar iyice artıyor :KK43:

Ablanızla ortak ev alıyorsanız tapu ikinizin üzerine olmalı. Dünyanın bin bir türlü hali var , ölüm var kalım var. Ablanızın ve sizin haklarınızın korunması için en sağlıklısı bu.

Tapu sizin üzerinize olursa ablanızın verdiği kısmı gün olup ona lazım olursa bir çırpıda çıkarıp veremezsiniz.

Kendi adınıza bir birikim istiyorsanız evlenmeden önce , farklı yöntemler düşünebilirsiniz. Ki ola ki evlenirken 100.000 tl birikmişiniz vardı 1 yıl sonra eşinizle 150.000 e ev aldınız. 100.000 tlsi evlenmeden önceki birikim olduğu için 25.000 tl sine ortak olur. Banka hesap hareketleri ile birikimin evlilikten önce edinilmiş olduğunu ispatlayabilirsiniz.

Kendim alırsam bu sefer o evde oturacağız zaten fakat eşyaydı faturalarıydı derken ben kendi maaşımdan vermek zorundayım kaldı ki benim maaşım sadece krediye gidecek.sorun lur diye düşünmüyor değilim.
evler istanbulda pahalı olunca beraber girelim diye düşündü

Anlamadım hiç bişi
sen kendin al evi sen evin taksitini öde esinde eşya fatura fln öder neden sıkıntı olsun aciklarmisin

Sevgilinin maaşı azda sen den destekmi bekliyor

Ikinizin parasi ev almak icin ancak denklesiyor. Tek kisi kucuk yatirim yapacaginiza iki kisi ev gibi degerli bir mulk sahibi olacaksiniz. Ortak tapu diye birsey varsa ikinizin uzerine olsun. Siz evde oturacaksaniz ablaniza azda olsa kira odemesi yapin.

Merhaba kızlar,

Teşekkürler

Ya kendiniz alin yada evlenince esinizle alin.
Ablanizla ortak alip ilerde evlendiginiz kisi ile sorun olabilir.

Evi ablanızla iştirakli yapın bence hem sizin hem ablamızın olmuş olur resmiyettede. Üçüncü kişi yani eşiniz bu durumda hak talep edemez sanırım. Birde evlenmeden önceki edinilmiş mallardan eşlere hak düşmüyor ki

Back
X