Ev alma durumu nasıl olur?

evlilik öncesi edindiğiniz mallar sizindir..
ama ben olsaydım asla özellikle en yakınlarımla ortak işe girmezdim...
allah korusun bir neden olur gönül koyar aranız bozulur..

eğer kimsenin söz hakkı olmasın istiyorsanız da bence sadece kendiniz kendi ödeme gücünüz doğrultusunda almalısınız...

hakkınızda hayırlısı...

Bence ev için acele etmeyin. Ev alacaksanız da evleneceğiniz kişiyle birlikte alınız.. Ablanızda birikimini farklı bir yönde değerlendirsin.. Sizin düşündüğünüz türlü, ilerisi için çok çok sıkıntılarla karşılaşırsınız.. hayatın bin bir türlü yüzü var. Her zaman nakit para iyidir.. Yarın öbür gün kriz kopsa, kredileri nasıl ödeyeceksiniz.. Şu anda kredi borcuna girmekte çok anlamsız.. Piyasa çok hareketli.. Bence hükümetin kurulmasını bekleyin.. Ablanız da yatırımını arsa alarak değerlendirebilir.. Arsa hiçbir zaman değer kaybetmez..

Merhaba kızlar,

Ben ablam ile ev almayı düşünüyoruz tapu benim üzerime olacak . Şu an hayatımda biri var ve ciddi düşünüyoruz maddi durumdan dolayı resmiyete dökemiyoruz ne yazıkki. Ben evlendiğimde allah kısmet ederse aldığımız evde oturacağım kredi ödemelerini yapacağım . Ablamda bu evde sen oturursun bir 10 yıl gibi bir zaman olacak yani .
İlerde bir sorun olur mu acaba _ Nasıl yapmalıyım bu konuda benim elimi kolumu bağlıyor ?
Belkide sadece kendim alabilirim evin rakamına göre o da olabilir , bu sefer ben bir miktarını ödemiş olacağım .Evlendiğimizde sevgilimde dahil olacak bu borca ,
Herşeyi düşünmek lazım , başımdan bir ayrılık geçse paylaşım nasıl oluyor ?

Konu hakkında yorumlarınıza ihtiyacım var.
Teşekkürler
benim ablalarımda anlattığınız gibi ev aldı.gerçi şimdi kirada.bence tapu ablanızın üzerine olsun evli değilse eşinizi hiç karıştırmayın.ablanla krediyi yarı yarıya ödersiziz.kredi bittiğindede eğer hala o evde oturuyorsanız ablanıza normal bir kira bedelinin yarısı kadar ödeme yaparsınız

benim ablalarımda anlattığınız gibi ev aldı.gerçi şimdi kirada.bence tapu ablanızın üzerine olsun evli değilse eşinizi hiç karıştırmayın.ablanla krediyi yarı yarıya ödersiziz.kredi bittiğindede eğer hala o evde oturuyorsanız ablanıza normal bir kira bedelinin yarısı kadar ödeme yaparsınız

Krediyi yarı yarıya ödeyip o evde oturunca ablaya haksızlık olmayacak mı; makul olan kira bedeli kadar para; artı kalan kredinin yarısı ama bu da kredi aylık ödemesine göre değişir. Fark 50-100 TL ise abla onun yarısını ver demek de çirkin gibi geldi bana...

Krediyi yarı yarıya ödeyip o evde oturunca ablaya haksızlık olmayacak mı; makul olan kira bedeli kadar para; artı kalan kredinin yarısı ama bu da kredi aylık ödemesine göre değişir. Fark 50-100 TL ise abla onun yarısını ver demek de çirkin gibi geldi bana...
şöyle düşünün.eğer o evi kredisi bittikten sonra kiraya verirlerse gelen kirayı ikiye bölüp paylasırlardı.ablası yine hakkı olanı alacak yani

şöyle düşünün.eğer o evi kredisi bittikten sonra kiraya verirlerse gelen kirayı ikiye bölüp paylasırlardı.ablası yine hakkı olanı alacak yani

Ama evin kirası 500 olsun kredisi 1000; evi kiraya verseler; ödenmesi gereken 250 şer lira kalır.

Konu sahibi hem evde oturacak hem de kredinin yarısını yani 500 ödeyecek...Kredisi bitince değil; kredisi devam derken de konu sahibi oturacak diye anladım ben.

Konu sahibi dışarda kira vereceğine evde oturacak yani...

Evlilik öncesi edinilmis mallar kişiye aittir. Ama eğer eş ödemeye ortak olmuşsa, evlendikten sonra odenen tutarın yarısına hak kazanır diye biliyorum.

Ayrıca 200 bin TLlik ev için 100 TL cekicez demiştiniz. Tahminen yarı yarıya alabilirsiniz. Bizimkiler almıştı. Ablaniz size kefil olur.

ablam eşnden ayrılma sürecinde. ve kendisi dedi ortak girelim hani .bizim bağlarımız çok kuvvetlidir. ondan yana bir sorunum olmazda yarın bir gün evlendiğimde eşten yana sorun olur mu hani bende ödedim gibilerinden bu beni düşündürüyor açıkcası.

Burda bikaç kişi yorum yapmış şimdiden ayrılığı düşünüyorsun diye ama düşünmeden hareket edenleri de görüyoruz burda neler var yani. innsanlar ayrılmak için evlenmiyor yani nedir bu düşünce anlamıyorum açıkcası.

eşimle neden almıyım ? nişanlı döneminde evi alıp oturalım kirada oturmak istemiyorum dedim .
Ablan eşinden ayrılmadan alırsan sorun bütün söylediklerine katılıyorum neyin ne olacağı belli değil

Merhaba kızlar,

Ben ablam ile ev almayı düşünüyoruz tapu benim üzerime olacak . Şu an hayatımda biri var ve ciddi düşünüyoruz maddi durumdan dolayı resmiyete dökemiyoruz ne yazıkki. Ben evlendiğimde allah kısmet ederse aldığımız evde oturacağım kredi ödemelerini yapacağım . Ablamda bu evde sen oturursun bir 10 yıl gibi bir zaman olacak yani .
İlerde bir sorun olur mu acaba _ Nasıl yapmalıyım bu konuda benim elimi kolumu bağlıyor ?
Belkide sadece kendim alabilirim evin rakamına göre o da olabilir , bu sefer ben bir miktarını ödemiş olacağım .Evlendiğimizde sevgilimde dahil olacak bu borca ,
Herşeyi düşünmek lazım , başımdan bir ayrılık geçse paylaşım nasıl oluyor ?

Konu hakkında yorumlarınıza ihtiyacım var.
Teşekkürler
Ablanla ortak al evleneceğîn kişiyle sorun olursa yarısının yarısını alır eğer öderse eğer ablanı ortak yapmazsan tek daireyi yarı yarıya bölerler

Ama evin kirası 500 olsun kredisi 1000; evi kiraya verseler; ödenmesi gereken 250 şer lira kalır.

Konu sahibi hem evde oturacak hem de kredinin yarısını yani 500 ödeyecek...Kredisi bitince değil; kredisi devam derken de konu sahibi oturacak diye anladım ben.

Konu sahibi dışarda kira vereceğine evde oturacak yani...
ablasının evi varsa yada aile yanındaysa kardeşler arasında bu konu olmaz bence oturabilir yani.bununda hesabını yapmak yanlış bence..kardeş yani

Back
X