Ev alma komşu al..

beyaz_papatya_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
8
5
36
Mrb arkadaşlar. Hemen canımı sikan şeyi anlatayım.. mersinde yasiyorum.benim bir komşum var bir senelik komşuyuz Oldukça sıcak kanlı biri girisken de. Mahallede ne var ne yok bilir. Haliyle bana gelip giden de ilk oydu..ben de hiç geri çevirmedim bugüne kadar. Zamanla bende gidip gelmeye basladim hatta.. Ben çalışıyorum o ise ev hanımı. Sürekli maddiyattan yakınıyordu. Ben de yeni evli olduğum için borç harç içindeydik haliyle birbirimze ufak tefek dertlerimizi anlatır olduk. Ama bana hep başka çalışanlar gibi olmadigimi, burnum havada gezmedigimi söyleyip dururdu. Ben de bunda can sıkacak ne var diye aman mütevazı bulmuş beni demekki der gecerdim.

Derken gel zaman git zaman para baya sorun olmaya başladı apartmanda. Zaten iki katli apartman. İsinma aidat vs hep bi mırın kırın etmeye başladı. Parası varsa da yok demeye basladi. Nasil yok ya diyince de eşim de para. bana vermiyor deyip borç istiyor ustune benden. Ama havasından da gcilmiyor kuaförü vs si Esi o ay zam filan aldıysa hele çekilmez hale geliyor. Oysa çok ayıptır söylemesi ama kapima bir şey istemeye gelmediği gün yoktur.

Neyse bu ayın başında ben buna iş buldum hem de benim tanidigim birisin iş yerinde çalışacak. Üstelik uzuldugum için maddi olarak ise girsin diye bi de yokluktan oluyor herhalde bu halleri diye de baya uğraştım. Derken iş oldu gecen cuma. Hem de girisken olduğu için iş sahibi de çok sevindi böyle birini bulduğuna. Ben de sevaba girdim diye sevinirken deneme suresi geçip de iş kesinleşince hatta avansi da aldı galiba. Bana bi laf sokmalar. Ne pimpirikliymsim. Eşimle canım cicimmisiz hep hicc ayrilmiyormusuz. Dip dibeymisiz vs sanane ya diyince de sanki ben kötü bir şey demisim gibi hala uste çıkmalar vs vs vs
Neyse ben şimdi bayram diye memlekete geldim Gelmeden evvel iyice mesafe koydum da geldim araya ki haddini bilsin biraz. ama az önce bana mesaj yazmış bayram mesajı arsız arsz. Gidince yine hadsiz hadsiz davranacak Yeminle evimden sogudum. Zaten maddi açıdan iyi olmadan bile alçak dağları o yaratmıştı şimdi parayı da buldu ki hem de kendim kasindim iş bularak napicam bilmiyorum..

Ne yapsam da hem onu kirmasam tum sacmasapan davranışlarına rağmen ( çünkü Allah korkusu var bende ve kalp kırmak istemiyorum. ) Hem de ben de üzülmesem. Ciddi ciddi kafaya takmaya başladım çünkü çok ağır geliyor artık lafları Fikirlerinizi bekliyorum

Allah başka dert vermesin. Bu ne böyle ya bende ciddi ciddi okuyorum.
Kapatırsın kapını, silersin numarasını cartını curtunu, görüşmezsin olur biter.
Komşuluk diyorum ya her gün karşı karşıya geliyorsun. Mustakil değil yani. Senin dediğin kadar hayatımdan tumden çıkarma imkanı olsa hiç uğraşmazdim zaten.

Umursamayın, havaya girdiğinde dalga geçin, ama böyle çok yakın olduğunuzdan şakasını yapabilir mişsiniz gibi. İşiyle övünüyorsa, gülerek ay ne nankörsün ya , hemen sattın beni falan deyin. Eşinizle muhabbetinize laf ediyorsa kocan canım demiyo diye kıskanma, uğraş sen de odunu adam edersin falan deyin. Bu sizin biraz seviyeyi düşürmeniz anlamına geliyor ama mesafe koyabilecek durumda değilsiniz sanırım. Susturmak için böyle bi yol sergileyebilirsiniz.

Ben yazdığınızdan şunu anladım. Komşunuz işe başladığı için maddi durumu sizden iyi olacak. Siz de bu durumu şimdiden kıskanmaya başladınız. İşe girmesine vesile olduğunuz için pişmansınız. Doğru mu?!!

Kıracaksınız başka yolu yok.Kırmazsanız sürekli böyle devam edecek.Kırarsanız iki üç atar tutar hakkınızda geçer.Ki bu karakterdeyse daha önce başkaları da iletişimini kesmiştir.İlk olmaz bence.Alışır yani

Millet anne babaya rest çekiyor siz komşu ya nasıl rest çekerim diyorsunuz..
Konuşma arama sorma umrunda olmasın bu kadar basit

Umursamayın, havaya girdiğinde dalga geçin, ama böyle çok yakın olduğunuzdan şakasını yapabilir mişsiniz gibi. İşiyle övünüyorsa, gülerek ay ne nankörsün ya , hemen sattın beni falan deyin. Eşinizle muhabbetinize laf ediyorsa kocan canım demiyo diye kıskanma, uğraş sen de odunu adam edersin falan deyin. Bu sizin biraz seviyeyi düşürmeniz anlamına geliyor ama mesafe koyabilecek durumda değilsiniz sanırım. Susturmak için böyle bi yol sergileyebilirsiniz.
Teşekkürler evet sanırım bunu yapmalıyım

Mahalleliyi şikayet ettiginde hemen huylanırdım şahsen. Var bir kusuru ki kimse yanaşmıyor. Niye o kadar içli dışlı oldun ki şimdi uzak dur kırılmaz zaten anladığım kadarıyla.

Kıracaksınız başka yolu yok.Kırmazsanız sürekli böyle devam edecek.Kırarsanız iki üç atar tutar hakkınızda geçer.Ki bu karakterdeyse daha önce başkaları da iletişimini kesmiştir.İlk olmaz bence.Alışır yani

Aynen öyle tüm arkadaşlarına aynı zaten. kimse doğru düzgün arayıp sormuyor onu. Bende neden böyle yaptıklarını hatasını anlatmaya çalışıyorum ama kendini süper savunuyor Dokuz senelik bir arkadaşı bana onun yaninda hemde komşundan yana Allah yardımcın olsun dedi

Mahalleliyi şikayet ettiginde hemen huylanırdım şahsen. Var bir kusuru ki kimse yanaşmıyor. Niye o kadar içli dışlı oldun ki şimdi uzak dur kırılmaz zaten anladığım kadarıyla.

Ya çünkü eşimin görevi için geldim buraya ustelik gelin geldim ve tanidigim kimse yoktu etrafimda Sonradan arkadaşlarım oldu ama komşum sonuçta ve evden çıkma imkanım da yok simdi

Cok guzel adam siler gormemezlige gelirim vesselam.
Telf acmicaksiniz.
Gorunce gormemezlige geliceksiniz ay dalginim farketmedim dersin.
Kapiyi acmicaksin.
Bascak bascak gitcek.
Bahaneler uydurcaksin surekli
Essek degilse anlar artık.

Bende işe yariyo

Bende de 1-2hadsiz var komsum degil ama tanisikligimiz var denk geldigimizde sacma sapan onlari hic ilgilendirmeyen seyleri,kisileri bana sorup asabımı bozuyolar.

Onlarida görmemezlige gelme vakti geldi.
Bi ayar cekim bende.

Aman allah baska dert vermesin.acmayin kapiyi cvp yazmayin msjina hep meskul gorunun zaten ise baslamis oda yogun olur sorun yapacak bsiey yok

Ya çünkü eşimin görevi için geldim buraya ustelik gelin geldim ve tanidigim kimse yoktu etrafimda Sonradan arkadaşlarım oldu ama komşum sonuçta ve evden çıkma imkanım da yok simdi

Haklısın ilk başta insan bilmiyor o yüzden her zaman mesafe en iyisidir. Bırak kırılsın görüşmeyi bırak kafan rahat eder.

Ben yazdığınızdan şunu anladım. Komşunuz işe başladığı için maddi durumu sizden iyi olacak. Siz de bu durumu şimdiden kıskanmaya başladınız. İşe girmesine vesile olduğunuz için pişmansınız. Doğru mu?!!
Yok kiskanacak biri değilim hatta tam tersi artık parası olacağı için çok mutluyum çünkü cidden apartman kısmında çok sorun yaşadım geçen sene Eşinin eli çok sıkı aidat isinma hep sorun oldu Esimle kavga edecek duruma gelmişti Ama iş konusunda endişeliyim cunku orayı da tanıyorum ve sorun çıkaracak diye biraz korkuyorum doğrusu

Aynen öyle tüm arkadaşlarına aynı zaten. kimse doğru düzgün arayıp sormuyor onu. Bende neden böyle yaptıklarını hatasını anlatmaya çalışıyorum ama kendini süper savunuyor Dokuz senelik bir arkadaşı bana onun yaninda hemde komşundan yana Allah yardımcın olsun dedi
Aynen değişmez sizin söylemenizle.Aslımda yalnız bırakmanız iyi gelir bence.Çünkü bir süre size öfkelenir ama çevresindeki insanlar da bu şekilde yaptıysa belki düşünür ben napıyorum acaba diye

Back
X