• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev alma sorunsalı

Hayat ne garip

Nirvana
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4.833
Puanlar
698
Kızlar mrb hayatım boyunca herkes gibi hep gönlüme göre bir evim olsun istedim kiradan ve küçük evlerden kurtulup tam sigabilecegim herseyim yerleşik düzenli planlı temiz bakımlı bir ev.
Şimdi bu hayalime yakınım ama sorun suki beğendiğim bütçeme uyan evler meskensiz oluyor. Planı saçma olan meskenli sıfır temiz ben alayıp oturayım istiyorum bireysel kombi mantiklimi yaşadığım yer soğuk bir il kararsal iklim.
Kafam karışık nasıl bir ev seçmeliyim neye dikkat etmeliyim yakın zamanda ev alan kişiler varmı yada teceubeli arkadaşlar fikir verin nasıl bakmaliyim ev nasıl almalıyım neye göre degerlendirmeliyim evi

Meskensiz ne demek? Oturma izni mi yok yoksa tapuda kat mülkiyeti yerine kat irtifakı mı yazıyor?

Bütçeni biraz daha zorlayamaz mısın kredi vs iskanlı sıkıntısız bir ev alırsın böylece

Neden bireysel kombi onu anlamadım soğuk bir şehirse tüm binada olması gerekmez mi
Ya da iskan olmadığı için doğalgaz aboneliği mi olamıyor

Ondan bişey olmaz ya. Güvenilir firmaysa 3-5 aya mülkiyete geçiyor zaten. Ben de evimi ilk aldığımda kat irtifakıydı, 2-3 ay sonra mülkiyete geçti.

Bireysel kombiden merkezi sisteme geçtim faturam yarı yarıya düştü. Ki izmir gibi bi yerde. Soğuk bir ilde kesinlikle merkezi sistem diyorum ben.

Ondan bişey olmaz ya. Güvenilir firmaysa 3-5 aya mülkiyete geçiyor zaten. Ben de evimi ilk aldığımda kat irtifakıydı, 2-3 ay sonra mülkiyete geçti.

Bireysel kombiden merkezi sisteme geçtim faturam yarı yarıya düştü. Ki izmir gibi bi yerde. Soğuk bir ilde kesinlikle merkezi sistem diyorum ben.
Bireysel istemiyorum düzeltme yapamadım yazarken nokta koyup ayirmamisim hızlı yazdım konuyu .
Merkezi arıyorum tüm güzel evler bireysel de geniş olanlar planlı olanlar. Merkezide birazda pahalı oluyor. Birde ev güvenilir bir müteahhit tarafından yapimamis davalık üç yıldır mesken alammis bina yoneticisiyle görüştüm davayı bekliyorlar ama en beğendiğim ve bütçeme uyanda o oldu

Bütçeni biraz daha zorlayamaz mısın kredi vs iskanlı sıkıntısız bir ev alırsın böylece

Neden bireysel kombi onu anlamadım soğuk bir şehirse tüm binada olması gerekmez mi
Ya da iskan olmadığı için doğalgaz aboneliği mi olamıyor
Düzeltme yapamadim bireysel istemiyorum merkezi arıyorum bu sefer her özellik arayınca ev bulmakta almakta zorlanıyorum. Merkezi olsun L mutfak olsun odalar geniş olmalı çocuk odaları özellikle çok kuck oluyor iki çocuk var sığmıyor .
Sevdiğim olan pahalı oluyor.
Benim sevdiğim pahalı benim sevmediğim aramadigim özellikler ucuz

Bireysel istemiyorum düzeltme yapamadım yazarken nokta koyup ayirmamisim hızlı yazdım konuyu .
Merkezi arıyorum tüm güzel evler bireysel de geniş olanlar planlı olanlar. Merkezide birazda pahalı oluyor. Birde ev güvenilir bir müteahhit tarafından yapimamis davalık üç yıldır mesken alammis bina yoneticisiyle görüştüm davayı bekliyorlar ama en beğendiğim ve bütçeme uyanda o oldu
Müteahhit güvenilir değilse uzak durun. Mülkiyet dışında milyon tane sıkıntı çıkabilir. Bir arkadaşımın aldığı evde sıfır binaya ikinci el asansör koymuşlar mesela. Onlar da ordan davalık. Temeli sağlam olmaz, malzemeden çalar. Deprem ülkesindeyiz. Kriterlerinizi düşürüp güvenlik ve güvenilirlik arayın. L mutfak, geniş oda sizi depremden kurtarmaz.

Elimdeki parayla sıfır ev çıkıyor ama beğenmedim şeyler oluyor evde . Yada ikici el ev üç yıl beş yıllık ev ama tadilat istiyor geniş ev . Onada tadilat yapsam exra masraf .beklesem ev fiyatları artarmi hem bütçeme uyan hem aklıma en yatan

Merkezi sistem yerine keske kendi kombim olsa istedigin gibi kisamaz acamasin, kapatmak istersin yonetim kizar acmak istersin sistemi acmamislardir. Vs, vs diger seylere bir sey demem ama metkezi sistem olmasa da olur.

Maalesef tüm kriterler uyunca ev fiyatları bir hayli artıyor. Artı eksi tablosu yapın. artısı eksisinden fazlaysa değerlendirin. Merkezi sistem her apartmanda farklı uygulanıyor. Mesela bizde hava 10 derecenin üstüne çıktığında kullanan olsa dahi kapatıyorlar. Ama annemin apartmanı bir kişi bile kalorifer kullansa kapatmıyor.

Elimdeki parayla sıfır ev çıkıyor ama beğenmedim şeyler oluyor evde . Yada ikici el ev üç yıl beş yıllık ev ama tadilat istiyor geniş ev . Onada tadilat yapsam exra masraf .beklesem ev fiyatları artarmi hem bütçeme uyan hem aklıma en yatan
3 yıllık 5 yıllık evin tadilat isteyecek kadar kötü nesi olabilir ki?

ha "istek" denilen şeyin sonu yok. müteahhitin taktığı dolabı beğenmeyip değiştiren de çok tüm mutfağı banyoyu yenileyen, balkonu kapatan, cam balkon yapan, boya şu bu....

tabii ki hepsi olabilir de hani, illa birden olması gerekmez ki. sonra yaparsınız.
3 yıllık, 5 yıllık evde normalde 0 evden çok çok kötü bir şey olmaması lazım.

benim evimde 10 senedir kiracı oturuyor. lüks bi dolabı seramiği yoktu. müteahhit ne taktıysa o duruyo.
içinde doktor oturuyor şu anda sadece duşakabini değiştirdik. 10 senelik evde yani düşünün, başka bişey yapılmadı. ondan önceki kiracı 3 sene oturmuştu, çok da titiz temiz bir kadındı, o da o dolaplarla seramiklerle olanla oturdu, o girerken boya yapmıştık --çünkü ondan önceki kiracı sıçmıştı eve, neyse...
bu insanlar oturdu bu evlerde yani senelerce. benim oturduğum evin dolabı da seramiği de tezgahı da berbat ama oturuyorum.

neyse bence, ev sağlamsa, yeri/konumu (buna kat cephe dahil) iyiyse ve genişse tamamdır. gerisi olur.

dahası ilk evi bi alıp ödedikten sonra zaten gerisi kolay geliyor. illa sonsuza kadar orada kalmayacaksınızdır belki. satar başka alırsınız.
ilk evde paranı çar çur etmeden oturabileceğin mantıklı evi almak lazım bence.

Sivas ta yaşıyorum çok soğuk illerden biri sizin orası da soğukmuş ev seçerken yalıtımına dikkat edin
Pencerelerini kontrol edin düzgün takılmamış sadece alcı ile doldurulmuş olmasın sonrasında ısınma sorunu yaşarsınız inşaattan anlayan birinden destek alın

ben çok eski bir ev aldım 2 yıl önce, şansım evin içinin yapılı olmasıydı ve çatısı izocamlı ve mantolaması vardı.
aradığım özellikler buydu ama kiradan kurtulmak için her şeye okeydim. kat mülkiyeti olmasına dikkat ettim.
burası deprem bölgesi değil fakat çok yakınında 2-3 büyük deprem oldu ve eve hiçbişey olmamış.
merkezi ısıtmaya sıcak bakmıyorum, istediğin zaman dereceyi ayarlayamamak benim işime gelmezdi.

Artar tabii ki alacaksan hemen al

Ne kadarlık bir eksiğin kalıyor kapatılmayacak gibi mi

ben çok eski bir ev aldım 2 yıl önce, şansım evin içinin yapılı olmasıydı ve çatısı izocamlı ve mantolaması vardı.
aradığım özellikler buydu ama kiradan kurtulmak için her şeye okeydim. kat mülkiyeti olmasına dikkat ettim.
burası deprem bölgesi değil fakat çok yakınında 2-3 büyük deprem oldu ve eve hiçbişey olmamış.
merkezi ısıtmaya sıcak bakmıyorum, istediğin zaman dereceyi ayarlayamamak benim işime gelmezdi.
Merkezi sistemde istediğiniz zaman dereceyi ayarlayabiliyorsunuz.

Iskansiz ev alinabilir, ancak iskani yillardir alinmamis, sorunlu durumda olan ev alinmaz. Iskani neden alamiyor mesela? Neyi eksik? Muteahhit isci sigortalarini mi odememis, yapisal degisiklikleri mi onaylatmamis? C30 betondan asagisini mi kullanmis, imar planina aykiri eklemeler mi var? ne icin alamamis o iskani, bu cok onemli.

Merkezi sistem kotu degildir, bireyselde henuz kombi acacak kadar cesaret edemediginiz hava sicakliklarinda merkezi sistemli evler hamam gibidir, cunku kurallara tabidir. Sehre gore degisiyor olabilir bilemiyorum ama Ankara'da gece 10 derece altina dusmeye basladigi an merkezi sistem yaniyor, 10 derece ustune cikmaya basladigindada kapatiliyor.

Her petekte isi derecesi vardir, ayarlarsin, tum bina yandigi icin evler asla soğumaz, gece gunduz ayni isidadir.

Bireysel kombili eve asla para vermem, alt komsun pintidir yakmaz, ara katsindir ust katin yakmaz sen onun evini isitirsin (fizik kurali) 2 kat yakarsin ama donarsin. Butun komsularina 3-5 bin fatura gelir, sen 7 bin odersin isinamazsin, cunku yalitimin kotudur mesela ama merkezi sistemde bunlar olmaz stabil bi sıcaklık olur, her ev ayni isidadir, giris kata ve cati kata gore ayarlama yapilir ana kazanda.

Konu sahibi eger kastettiginiz yer Ankara'ysa merkezi sistemden sasmayin.

Eski evimiz merkezi sistemdi, ondan onceki kombiliydi, kombili evimde o kadar isindigimi hic hatirlamiyorum, su an yine bireysel kombiliyiz cunku mustakil ev, dogalgaza odedigimiz paranin haddi hesabi yok.

Merkezi sistemi tek gecerim.

Back
X