• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev almak istiyorum "eminevimci"ler....

papatyasevilir

Canım kendim♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
1.520
438
123
kızlar uzun süredir ev arıyorduk ama kısmet olamadı alamadık.
bankalar çıldırmış 150.000 verecek 75 000 kadar faiz istiyor:KK57:ha dosya masrafı sigorta zartu zurtu hariç gerçekten ev bize 75.000 fazlaya geliyor..200.000 lik ev 275.000 e almış oluyoruz. ha bir de kendimizi sıkarak 6 yıllık bu oranlar....
velhasıl eminevim duyduk hem faiz de yokmuş:KK55::KK58:

avantajı????
dezavantajı????

Bir sene once yatirim amacli ew aldim. Eminevi duydum ama cesaret edemedim acikcasi bir miktar kredi cektim. İyi arastirin derim ben sonucta kolay kazanilmiyor.

onumuzdeki ay emin otomotive basvuracaz ins kendimize 3 yillik bir sure tanidik arabayi sifirliyacaz ve ev alacaz ins bizim icin arti ve eksi durumlarini yazayim oncelikle tercih ettiğimiz sistem cekilisli olan sistem birde yüklü miktarda odeme yapip kisa vadede borcu bitirmeliyiz son olarakta yine yüklü miktarda bir borca girmeliyiz beden bu sekilde dusunuyorum aciklayayim mesela biz ev icin 240000 liralik bir odeme planina girecez ayda 4000 odeyerek 60 ay cekilisli sisteme girecez ne zaman cikacagi belli.degil ama en gec 30. ayda veriyorlar parayi sisteme gore yani cekiliste cikmasa bile vade suresinin yarısında parani alabiliyorsun bu sistemde parayi aldiktan sonra odeme miktarin kira yarfimi adi altinda bir miktar artiyor bu miktarada takilmiyorum cunku benim 240000 e alacagim evin kirasi zaten 1000 tl yani.kiraya versem 1000 lora kazanacam.bunun 200 unu kira bedeli olarak odesem yine kardayim ins neden yuksek miktarda dedim olaki kurada cikmadim ve param 30 ay sonra verildi yani 2.5 sene sonra o zamanda ev fiyatlari artmis olacak ama yuksek fiyatla girilince ne kadar yukselirse yukselsin yinede duzgun bir ev alinabilir diye düşünüyorum

Konunuzu takipteyim. Ben de merak ediyorum güvenilir mi diye.

Ama ne saadet zincirleri, ne sahtekar müteahhitler gördü bu ülke. O yüzden güvenmek büyük risk diyorum. Bi de ben o kadar ay bekleyemem mesela.

Arkadaşım bu sistemle ev aldı. Girişte 5000 yerine 10.000 tl verirsen her ay yapılacak çekilişte ev sana çıkmasa bile 18. Ayda paranı veriyorlar. Onların çıkmadı 19. Ayda evi buldular ve aldılar. Şuan ödemeleri sabitlenmiş aylık 2000 tl veriyorlar. 90 bine girmişlerdi. Evini alanların ödemesi aldıktan sonra artıyor, ev çıkana kadar daha düşük ödüyorsun ama neticede ödediğin para aynı. Ev sahibi olan diğerlerine yani henüz ev almayana göre daha yüksek taksit veriyor. Böyle bir şeydi anladığım kadarıyla :D

Ha birde eşimin kuzeni araba için girmişti. Yanılmıyorsam oda 50 bin almıştı.

başlangıçta verilen 5bin 10 bin lira gibi bir para var
bu para organizasyon ücreti olarak ödeniyor
banka sistemi bu parayı faiz ve kredi tahsis ücreti olarak alırken onlar organizasyon ücreti alıyor
"faiz değil" dedikleri şey bu. ama sorunca "kim kime bedava para verir" deniyor :) bedava para yok ama faiz değil, ona göre.
sonra da ev çıkınca, evi henüz çıkmayan kişiler için kira yardımı ödüyorsunuz, yine bunun da adı faiz değil, kira yardımı.
(adının faiz değil de başka şeyler olması benim için hiç fark yaratmıyor onu da belirteyim ama herkesin kendi bileceği iştir tabi ki) bence esas sorun bu da değil, esas sorun şu; bu çekilişler noter huzurunda değil, size kimse satış vaadi sözleşmesi filan imzalatmıyor, tapu tok bir şey yok. yani tamamen güvenip giriyorsunuz sisteme.
adam parayı alsa kaçsa, hak idda edecek bir dayanağınız yok, çekilişte size çıkmasa neden çıkmadı diyemezsiniz, şeffaf değil.
bir diğer sorun da alacağınız ev 30 ay sonra değerlenirse, paranız yetmezse, başka ev bulmanız gerekir ki 30 ay az zaman değil ya ev fiyatı artarsa?

Her yerde ilanlarını görüyordum ama hiç ilgilenmemiştim ev alma planımız olmayınca. Şimdi burada okuyunca kendi sitesinden de okudum, bir kaç yere daha da baktım.
Bana güvenli gelmedi. Az para ödeyelim diye paranızı riske atmayın bence.
Bir de son ay ev alanlardan olursanız ev için verdiğiniz para da değer kaybedecek. Yani üç yıl sonra ev çıksa üç yıl önceki ev fiyatlarından daha yüksek bir miktara ödemeniz gerekecek aynı ev için. Banka kredisinde oysa ilk ay evinizi alıp o gün ki değerinden ev sahibi olacaksınız ve kiradan da kurtulacaksınız. Verdikleri çözüm önerisi de mantıklı gelmedi, kira yardımını biriktirin denmiş.
Bilmiyorum ben cesaret edemezdim sanırım fazla öderdim ama ilk aydan parayı alıp eve kavuşmak isterdim.

Sozlukten birsey daha buldum:

şimdi diyelim ki 60 kişi 60 ayda 60.000 liralık bir ev alacak. aylık ödeme 1000 tl.
evi ilk alacak olan kiradan kurtulduğu için diğer bekleyenlere de "bir miktar" yardım edecek. bu bir miktar yardımı 10 tl olarak baz alalım. bu yardım 59 kişiye yapılacağı için 590 tl yapar, yani evi ilk alan 1590 tl'den başlar ödemeye. 2. kişi ev aldığı zaman onun 10 lirasını ödemeyeceği için taksidi her ay 10 lira azalır. taksit 1000 liraya ulaştığı vakit ise zaten 60 ay süresi dolarak taksidi bitecek. kısaca 60 ayda toplam 77700 tl ödemiş olacak, yani 60000 liralik bir ev için yaklaşık %30 oranında fazla rakam ödenmiş olacak.

banka'dan kredi çekerek alırsanız 60.000 lira için 15.000 tl peşinat ödersiniz, 45.000 tl için ise 60 aylık ödeme ile ayda 1065 tl ödeyerek toplamda 63900 tl ödersiniz ve 15000 tl peşinatla beraber genel toplam olarak 78900 tl ödemiş olursunuz, ki bu da sistemin bankadan tek farkı 1200 tl olduğunu gösteriyor.

faizin adını yardımlaşma koymuşlar bir akrabam 120 bin için üzenmemiş hesaplamış 20 kişiden ve 36 bin havada sormuş bu para ne diye adam yardımlaşma demiş hiç bulaşmayın

Bizde geçen sene araştırmıştır
Ama odeyecegimiz tutar nerdeyse banka kredisine denk geliyordu
Eğer elinizde bi miktar para varsa katılım bankasıyla alın. Sonuçta banka daha guvenilir

Biz eminevimden ev icin girdik komisyon parasi olarak besbin lira pesinat olarakta 10 bin toplamda 15 bin verdik.isterseniz pesinat da odemeyebilirsiniz. odemeyi 950 lira ile basladik her ay duserek yediyuz kusur oduyoruz ve hwr ay dusuyor.odemelero butcenize gore yapabilirsiniz.biz yuzbinlik ev icin girmistik 10 ayda bir cekilis oluyor iki cekilistede cikmadi yuz kisilik cekilis
grubundayiz odemenin yarisina geldigimizde
cekiliste cikmasada evimizi istersek
alabiliriz.ancak pesinati yuksek ve aylik
odemeleri fazla yaparak ev sahibi olmayi one
cekebiliriz .bunu suan bile yapabiliriz.sadece var beklemek
zorundasin.olasi bu isten vazgecmek istersen verdigin komisyon parasi kaliyor digwr parani geri alabiliyorsun.odeme yapamadigin ayda iki ay dondurabiliyorsun.ev ciktigindada iki ay gibi sure taniyorlar.

Babam iki yıl önce 10,000 pesinatla 90.000 e girdi ve bir ay sonra ki kurada adı çıktı. Çok şanslıydık yani hemen evi aldı hala daha ödüyor bir sıkıntı olmadi

Yakamı eminevimden kurtarmaya çalışıyorum.
Yaklaşık 10 gün önce üye oldum
Geçen cumartesi iptal ettirdik.
İptalde üyelik ücreti ödenmez diye yazıyor sözleşmede. Ödediğin para 6 ay için ödenir maddeleri var.
Banka ile farkı yok. Evi alınca ödeyeceğin para artıyor. (Kira yardımı adı altında faiz alınıyor)
Ben üye olduktan bir gün sonra caymak için yollar aradım üyelik ücretini nasıl alırım diye.
Aradık müşteri temsilcisini laf kalabalığı yaptı evirdi çevirdi çekiliştesiniz çıkaramam falan dedi.
Tüketici kanunu baktım 14 gün içinde iptal eder isek bir kesinti yapılmaz ve 10 gün içinde parayı ödemek zorundalar.
14 günlük süreyi doldurmak için çabaladı.

Ben bekliyorum bakalım.

Yasal hakkımı vermez iseler dava açmayı düşünüyorum

Yakamı eminevimden kurtarmaya çalışıyorum.
Yaklaşık 10 gün önce üye oldum
Geçen cumartesi iptal ettirdik.
İptalde üyelik ücreti ödenmez diye yazıyor sözleşmede. Ödediğin para 6 ay için ödenir maddeleri var.
Banka ile farkı yok. Evi alınca ödeyeceğin para artıyor. (Kira yardımı adı altında faiz alınıyor)
Ben üye olduktan bir gün sonra caymak için yollar aradım üyelik ücretini nasıl alırım diye.
Aradık müşteri temsilcisini laf kalabalığı yaptı evirdi çevirdi çekiliştesiniz çıkaramam falan dedi.
Tüketici kanunu baktım 14 gün içinde iptal eder isek bir kesinti yapılmaz ve 10 gün içinde parayı ödemek zorundalar.
14 günlük süreyi doldurmak için çabaladı.

Ben bekliyorum bakalım.

Yasal hakkımı vermez iseler dava açmayı düşünüyorum

Üyelik ücreti de mi alıyorlar. Vay arkadaş dolandırıcı bunlar ya

Back
X