• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev almak istiyorum "eminevimci"ler....

Boyle seylere girmeyin derim hic kimse babasinin hayrina iyilik yapmaz,faizsiz alisveris yap maz lar

zaten babasının hayrına yapmıyorlar. bu iş karşılığında bir miktar para alıyorlar. yani hizmet bedeli gibi düşünün.
insanlar arasında parayı aktarıyorlar. iletişimi sağlıyorlar 5 ile 10 bin arasında para alıyorlar..
ceplerinden çıkan birşey de yok. 100 bin faizle uğraşacağına insnlar bu bedeli rahat öderler zaten.

4 sene önce bizde çok araştırmıştık ama güvenemedik.
faizin adını değiştirmişler.
o kadar çalışanı ,şubeleri var.
kar etmeseler bu işi neden yapsınlar.
peki sizce nasıl kar ediyorlar?
o sebepten ötürü biz eşeğimizi sağlam kazığa bağlamayı tercih ettik.

İkiside faiz alıyor organizasyon ücreti adı altında banka daha temiz peşinatı verip evi alıyorsun içine geçip oturuyorsun. Bunlarda bekle çekilişle çıksın hem kira öde hemde bunlara öde

kızlar uzun süredir ev arıyorduk ama kısmet olamadı alamadık.
bankalar çıldırmış 150.000 verecek 75 000 kadar faiz istiyor:KK57:ha dosya masrafı sigorta zartu zurtu hariç gerçekten ev bize 75.000 fazlaya geliyor..200.000 lik ev 275.000 e almış oluyoruz. ha bir de kendimizi sıkarak 6 yıllık bu oranlar....
velhasıl eminevim duyduk hem faiz de yokmuş:KK55::KK58:

avantajı????
dezavantajı????

Ben bu mantığı anlamıyorum gerçekten
200.000'lik ev 6 yıl sonra zaten 275.000'den daha fazlaya satılır. Zaten evlerin fiyatı artıyor.

Bende çok araştırdım en sonunda bir bankadan teminat mektubu vermelerini istedim ama 6 bin istediler yanlış hatırlamıyorsam yani teminat mektubu için bu parayı ödemem gerekiyordu bende hiç bulaşmadım açıkçası

zaten babasının hayrına yapmıyorlar. bu iş karşılığında bir miktar para alıyorlar. yani hizmet bedeli gibi düşünün.
insanlar arasında parayı aktarıyorlar. iletişimi sağlıyorlar 5 ile 10 bin arasında para alıyorlar..
ceplerinden çıkan birşey de yok. 100 bin faizle uğraşacağına insnlar bu bedeli rahat öderler zaten.

Hic bir bilgim yok güvenen kullansin kredi bankalar fahiş faiz uygularken bunlarin 5 -10 bin talep etmesi cokta mantikli gelmedi sahsen

Arkadaslar bu devirde kim bedavays is yapiyor uyelik ucteti alacaklar tabi onlarinda kazanci ordan kirk yildir var bu sistem kimsede dolandiridi diye duymadim bende ev icin bekliyorum

başlangıçta verilen 5bin 10 bin lira gibi bir para var
bu para organizasyon ücreti olarak ödeniyor
banka sistemi bu parayı faiz ve kredi tahsis ücreti olarak alırken onlar organizasyon ücreti alıyor
"faiz değil" dedikleri şey bu. ama sorunca "kim kime bedava para verir" deniyor :) bedava para yok ama faiz değil, ona göre.
sonra da ev çıkınca, evi henüz çıkmayan kişiler için kira yardımı ödüyorsunuz, yine bunun da adı faiz değil, kira yardımı.
(adının faiz değil de başka şeyler olması benim için hiç fark yaratmıyor onu da belirteyim ama herkesin kendi bileceği iştir tabi ki) bence esas sorun bu da değil, esas sorun şu; bu çekilişler noter huzurunda değil, size kimse satış vaadi sözleşmesi filan imzalatmıyor, tapu tok bir şey yok. yani tamamen güvenip giriyorsunuz sisteme.
adam parayı alsa kaçsa, hak idda edecek bir dayanağınız yok, çekilişte size çıkmasa neden çıkmadı diyemezsiniz, şeffaf değil.
bir diğer sorun da alacağınız ev 30 ay sonra değerlenirse, paranız yetmezse, başka ev bulmanız gerekir ki 30 ay az zaman değil ya ev fiyatı artarsa?
Aynen katılıyorum.
Birde ödüyorum,ev bitiyor değerleniyor ama bana çıkmayinca ödediğim parayı geri alıyorum,benim paramı kullanıyor ve ayni miktarı iade ediyor,ne anladım bu işten ben. Hicbir kârım olmuyor ev çıkmazsa. O parayı her ay kenara atar,döviz, altın vs düşünce alir,yükselince bozar,kâr bile sağlarım,neden bağlayayım ki firmaya?
Bana mantıklı gelmiyor açıkçası.

Biz eminevim benzeyen başka bir sisteme girdik. 5 bin organizasyon ücreti ve bir de elimizde olan parayı pesinat olarak verdik. Çekilişi sistem değil bizimki. Ödemeye başladıktan 8 ay sonra paranın hepsini alicaz sonra 1.5 yil daha ödemeye devam edice. Yanı bizde çekiliş ve kira yardımı yok. Ve sadece alacağımız paranın üzerine 5 bin lira vvermiş olduk.

Hic bir bilgim yok güvenen kullansin kredi bankalar fahiş faiz uygularken bunlarin 5 -10 bin talep etmesi cokta mantikli gelmedi sahsen

işte daha cazip yapıyor. aklında soru işareti olan bile bu alınan miktarı duyunca denemeye değer diyor. bankanın sermayesi olmak zorunda.. şubeleri olmak zorunda. bunların öyle değil. bir ilde bir tane olsa yeter. ortaya bir sermaye koymuyorlar. 100 kişiden topladığı bir aylık parayı diğerine veriyor. bir daha ki ay diğerine diye diye 100 ayı bitiriyor misal. sonra bu yüz kişiden 10 bin lira alsa hizmet karşılığında 1 milyon para eder. bu kadar parayı sıradan bir işle ömür boyu kazanamazlar ki..
tabi ben de girişmedim bu işe ama cezbediyor.. bir de haramlıktan çıkıyor. çünkü faiz adı altında ödemiyorsun. başkasının kirasını ödüyorsun kira yardımı oluyor ve gerçekten kiraya gidiyor. onlara da hizmetleri karşılığında ödeme yapıyorsun. beni en çok da bu çekiyor..

işte daha cazip yapıyor. aklında soru işareti olan bile bu alınan miktarı duyunca denemeye değer diyor. bankanın sermayesi olmak zorunda.. şubeleri olmak zorunda. bunların öyle değil. bir ilde bir tane olsa yeter. ortaya bir sermaye koymuyorlar. 100 kişiden topladığı bir aylık parayı diğerine veriyor. bir daha ki ay diğerine diye diye 100 ayı bitiriyor misal. sonra bu yüz kişiden 10 bin lira alsa hizmet karşılığında 1 milyon para eder. bu kadar parayı sıradan bir işle ömür boyu kazanamazlar ki..
tabi ben de girişmedim bu işe ama cezbediyor.. bir de haramlıktan çıkıyor. çünkü faiz adı altında ödemiyorsun. başkasının kirasını ödüyorsun kira yardımı oluyor ve gerçekten kiraya gidiyor. onlara da hizmetleri karşılığında ödeme yapıyorsun. beni en çok da bu çekiyor..

Neden bankalardan alınan para haram mi oluyor?

Bizde girdik bu sisteme kasım ayında 4 yıl bitecek. 80000 TL ye girdik ayda 700 ödüyoruz. 4 tane çekiliş oldu ve bize çıkmadı. 4 yılın sonunda kurada çıkmamış bile olsak paramızı vereceklermiş. ve aylık ödemesi yaklaşık 1000-1100 olacakmış. eşim yüzünden girdik bu işe. bana kalsa birikmiş paramızın üstüne çekerdim kredi arabayı satardık vb alırdım evimi ve 4 yıldır evimde oturmuş olurdum. bu işte hemen çekilişte çıkanlar şanslı oluyor. güven meselesine gelince, birçok kişi bu sistemde diyorsun kurumsallaşmış bir firma diyorsun ve güveniyorsun...

Merhaba biz Emin Evim'e ev için ödeme yapıyoruz. Aralık ayında başladık ödemeye. Şu an 1600 gibi bir rakam ödüyoruz. Ev çıktığında 2000 küsür olacak. Peşinat ödeyerek çekilişli sisteme kaydolduk. 30. Aya kadar çıkmazsa 30. Ay evimizi alicaz. Bizim cekilislerimiz 10 ayda bir yapılıyor. Ilk çekilişte bize çıkmadı. Ekim ayında galiba tekrar çekiliş yapılacak. Çekiliş te söyle oluyor; bir fanus ta ayların yazıldığı yumurtalar,bir fanus ta bizim odeme yaptigimiz gruptaki odeme yapan arkadaşların adı oluyor. Önce bi isim çekiliyor sonra da bi ay. Mesele Mayıs 2016 ayını çektiler sonra da İsim çekiliyor. O kişiye Mayıs ayında parası veriliyor. Mayıs a kadar da ev bakabiliyor. Ben her ay çekiliş oluyor sanıyordum böyle daha mantıklı geldi bana. Bir de amcam bu şekilde ev aldı. 1 senelik odemesi kaldı şu anda. Annemler de bu şekilde araba aldılar. Temmuz'da taksiti bitiyor. Merak ettiğin bi detay varsa biliyorsam yardımci olabilirim.

memur seçimlerinde vs. noterli çekilişlerde bile ne işler çevirildiğine şahit olduktan sonra insan buna güvenemiyor.

Back
X