• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev almak - konut kredisi

aslında 280bine 180 m2 bi ev var 4+1 kardeşimin arkadaşı emlakçı ona vermişler satmak için
belki biraz daha pazarlık yapılabilir.
ama gerçekten faizler çok yüksek
200 bin çeksek 5 sene sonunda 275bin ödenecek.
200bin 5 senede hiç yemesem belki birikmez ama borç olunca mecbur ödenir kendi evimde otururum diyorum
ama siz düşecek bekle dediniz biraz daha düşüneyim en iyisi
ama bu arada takip edeyim ben
bir de düğün masrafımız var işte kredi düğün içindi, eşyalar da karttan ödeniyor, temmuzda filan bitecek.

ablam evlendı ıkı sene dugun borcu odedıler sonra ona gore ev aldılar ıkı sene bekle demıyorm ama suan fazlar yuksek oldugu ıcın borcları bıtırmenızı onerırım

ödediniz kırada yüksekmıs baya

dayım kasımda cektı 100 bın gbı bırsey on yılda odemesı fazızı 120 ay 100 bın

yanı suan ceksneız 100 175 olarak doner
aıleler yardım edermıkı

merhaba arkadaşlar
bu aralar sürekli ev bakıyorum.
kira ödeyeceğime üstüne daha ekler kendi evimi alırım diye düşünüyorum
kendi oturduğum yerde 230-280 bin arası evler var
m2sine göre değişiyor tabi fiyatlar.
eşim çok oralı olmuyor ama
çünkü onun adına 2 sene süreli bir kredi var ( yarısı bitmek üzere)
benim de üzerime var benim de 6 ay oldu başlayalı.
bir de konut kredisi çeksek 200bin 5 sene sonunda 275bin olarak ödeyeceğiz, o kadar faiz de vermek istemiyorum
ama bir yandan o kadar parayı biriktirmem çok daha uzun sürer diyorum
malum kredilerde de evin fiyatının %75ini veriyor bankalar
peşinatı düğünde takılan takılar olacak ama o da peşinat eder mi bilmiyorum
siz olsanız ne yapardınız?

nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama evler istanbulda geçen seneye göre yaklaşık 100bin artmış ..ya metro ya marmaray ya kentsel dönüşüm yada suriyeli zenginler faktörü vs biz yaklaşık bir yıldır bakıyoruz kiralar ortalama 1200-1300 civarı 3 oda bir salon evler için e kira vereceğime az daha üstüne koyarım ev alırım diyosun ama eldede bir nerden baksal 150 bi civarı bişey olacakki güzel geniş ferah bir daire alasın bizde bakıp bakıp yerine kouyuyoruz Allah hayırlısını nasip etsin

bankacı ve finansçı arkadaşlarla konuşuyorduk geçen,konut kredileri çok yüksek dediler.şimdi ev alınmaz, piyasa durulmadan eve girmeyin dediler.
hatta 7-8 ay evvel bir emlakçıya gitmiştim. onun yanındaki bir çocuk bana, ev almayın sakın şimdi, ucuzlayacak ev fiyatları böle olmayacak dedi.
kimle konuşsam finansçı bankacı herkes aynı şeyi söylüyor.ev alınacak zaman değil diye. bekleyin karlı çıkacaksınız diye. :44:

sizde alacaksanız bence piyasanın sakinleşmesini ve istikrarlı olmasını bekleyin derim. :34:
Allah herkesi kiralardan kurtarsın ya. zor yani. :26:

hadi ya benim etrafımdakilerden duydum ama tabi uzman değiller söyleyenler
kredi çekilmesi ev bulunması filan derken zaten en az 2 ayı bulur sanırım
ayda 1100 kira veriyorum ve bulunduğum yere göre biraz fazla
ve dediğim gibi kira vermek istemiyorum
ama sizin yazdıklarınızı görünce de kafam karıştı
2 sene daha kiracı kalsam 26bin edecek çok yaa

evet turkuaz doğru söylüyor bende finanscıyım babamda müteahhit o yüzden net bi şekilde söyleyebilirim şu an ev alınmaz kredi oranları yüksek ev fiyatları yükseldi yakında bir emlak krizi bekleniyor ben de biraz beklemeniz taraftarıyım hem ödemekte olduğunuz kredileriniz de varmış onları da azaltmış olursunuz.İyi düşünün :)

teşekkürler arkadaşlar
genel tavsiyeleriniz biraz daha beklemem yönünde
ben yine araştırmalarıma devam edeyim ama almak için acele etmeyeyim en iyisi :)

teşekkürler arkadaşlar
ben yine araştırmalarıma devam edeyim ama almak için acele etmeyeyim en iyisi :)

Merhabalar.
Geçen gün gittiğim kafede eminevim toplantısına denk gelmiştim nedir ne değildir çok net bilgim yok ama kadınların güne girme mantığıyla aynıymış sanırım hem faiz durumu yok isterseniz bi araştırın derim.

Merhabalar.
Geçen gün gittiğim kafede eminevim toplantısına denk gelmiştim nedir ne değildir çok net bilgim yok ama kadınların güne girme mantığıyla aynıymış sanırım hem faiz durumu yok isterseniz bi araştırın derim.

Kar payı diyorlar ama bana göre ikiside aynı kefeye çıkıyor.

Kar payı=Faiz
Faiz=Kar payı.

:
teşekkürler arkadaşlar

Şuan ev ve araba fiyatları uçmuş durumda, kredi faizlerinde aynı şekilde arttı.
Önümüzdeki bir yıl böyle bir işe girişmemeniz sizin hayrınıza olur.

Emin evimde kar payi yok mesela 50kisilik bir toplum her ay 1000lira koyuyo ortaya ve kurada cikan kisiye aliniyor o ay. Kisi sayisina gore ev fiyqti belirleniyor. Tabi 50ayin sonunda ev fiyatlarida artmis oluyor bizde arastirmistik mantiksiz gelmisti. Konu sahibi arkadasim bizde cok arastirdik kimse tavsiye etmedi faizler firlamis diye. Biz emlak konuttan aldik.biraz pesinat verdik eve tasindik ve taksit taksit oduyoruz 850tl taksitlerimiz. İsteyen fazla fazla da odeye bilir. Evleride siteside cok guzel.banka yok faiz yok. Varsa etrafinizda bir arastirin derim.

Kar payı diyorlar ama bana göre ikiside aynı kefeye çıkıyor.

Kar payı=Faiz
Faiz=Kar payı.

bana göre derken?
nasıl böyle net bir şekilde eşitledin ikisini anlayamadım?

ev konusunda patlama olacağı söylentisi bir kaç aydır ortalıkta geziyor gerçekten.
insan tam hadi bi cesaret derken vazgeçiyor bunları duyunca :)

konu sahibi, beklemeye karar vermişsin sanırım. hayırlısı olsun.

bana göre derken?

ev konusunda patlama olacağı söylentisi bir kaç aydır ortalıkta geziyor gerçekten.

aslında bi cesaret almak istiyorum da arkadaşlar faiz oranı çok yüksek dediler
bir arkadaş da başka bir sayfada daha sonra oran düşerse yeniden yapılandırma olur yazmış

bir arkadaş da başka bir sayfada daha sonra oran düşerse yeniden yapılandırma olur yazmış

faiz oranından ziyade ev fiyatları da şu sıralar uçmuş durumda ya,
'patlama' olunca ev fıyatlarının makul düzeylere ineceği söylentisi var.

yani mesela İstanbul'dan örnek veriyorum; altı ay önce 100 bin olan ev,
şimdi 180 bin civarında diyebilirim.. anlamsız ve vicdansız bir artış var gerçekten..
şimdi 180 bine kredi çekip, on yıl sonunda kar getitmesi yerine olduğu yerde saydığını farketme riski var.
zor işler :31:

bana göre derken?

Aslında ben demiyorum bankacı tandıklarım var onlar diyor ikiside aynı kapıya çıkıyor diye,kar payını genellikle katılım bankaları uyguluyor hiçbir banka kredisinin faizsiz oldgunu düşünmüyorum katılım da olsa normal bankada olsa.Size göre fikrim yanlışsa eğer bende yanlış biliyorsam doğrusunu ögrenmek isterim sizden.:3:

Ev fiyatları hiçbir zaman kolay kolay düşmüyor canım aksine yükseliyor faiz oranı ister düşük olsun ister yüksek olsun bizde faiz oranı çok düşükken aldık daha sonra faizler bir tık düşünce yine yapılandırdık,yüksek faiz de bile alırsan kredi düştüğü an yapılandırma şansın var.Eğer ev fiyatları pahalı bir şehirde yaşıyorsan ev fiyatlarının düşecegini zannetmem eğer ödiyecek imkanın varsa ve girmek istiyorsan yine de iyice bir araştır.

biz de ev almayı planlıyoruz ama nasıl başlayalım bilmiyoruz. daha doğrusu cesaret edemiyoruz.
krediyi ödeyebilicek parayı kazandığımıza inanıyorum ama ne yazık ki benim çalıştığım yer biraz sıkıntılı maaş konusunda.
gününde alamıoyorum paramı ya da parça parça parça....
bir yerden de başlamak gerekiyor.
toplu parayla da yapamayacağıma göre...
düşünürken bile sıkıntı.

Aslında ben demiyorum bankacı tandıklarım var onlar diyor ikiside aynı kapıya çıkıyor diye,kar payını genellikle katılım bankaları uyguluyor hiçbir banka kredisinin faizsiz oldgunu düşünmüyorum katılım da olsa normal bankada olsa.Size göre fikrim yanlışsa eğer bende yanlış biliyorsam doğrusunu ögrenmek isterim sizden.:3:

estağfurullah, ben de çok bildiğimden öyle demedim. sadece merak ettim neden öyle söylediğini.
diğer bankalar katılım bankaları hakkında hep bahsettiğin gibi konuşuyorlar zaten :)
katılım bankaları da kar payı oranlarının faizlere yakın olsa da
çalışma şekillerinin faize karışmadan işlediğini söylüyorlar.

banka aracılığıyla ev/araba almak istediğinde banka evi alıp sana satıyor,
seninle ilgilenen müşteri temsilcisiyle, ''bu evi/arabayı banka aracılığıyla alıyorum sana satıyorum'' gibi bir muhabbet geçiyor.
bildiğim kadarıyla bu faiz ve kar payını ayıran önemli bir ayrıntı.

nakit parayı kar payında değerlendirmek istediğinde de
yatıran kişiyle banka arasında kar zarar ortaklığı oluyor
ve bu paraların faizsiz ortamlarda değerlendirilerek kar elde edildiğini söylüyorlar..
yani umarım böyledir :31:
bir yerden sonra güvenmekten başka çare kalmıyor sanırım.

Piyasa nasil bilmem ama kiraya 1100 verebiliyorsam evde alabilirim.demektir..

Benim yasadigim sehir ucuz belki bilmiyorum ama su verdiğiniz kira bedelini ben veriyor olsam.içime batardi :/

Piyasa nasil bilmem ama kiraya 1100 verebiliyorsam evde alabilirim.demektir..

Benim yasadigim sehir ucuz belki bilmiyorum ama su verdiğiniz kira bedelini ben veriyor olsam.içime batardi :/

içime batıyor zaten de hala düğün borcumuzu ödüyoruz
ev eşyası taksidi yanında toplam 2000 tl de 1 seneden fazla ödenecek kiramız var.
ev alırız almasına da uzun süre kredi ödemek zorunda kalıcaz sanırım.

Back
X