Ev almak şart mı?

Evelynn

Nirvana
Pro Üye
15 Aralık 2013
15.526
35.623
Evet sorum bu.
Düşünüyorum düşünüyorum bu ev alma takıntısının sebebini anlamıyorum.
Bana neden ev almak şart anlatabilir misiniz?
Mesela ilerde çocuklarıma bırakabilmek için,
Ya da hastalık olur bir maraz olur elimizin altında yatırım olması için,
Ya da kira sıkıntısı cekmemek için gibi gibi.(Bana göre en gecerli sebep bu. Çünkü kiraya verdiğin para havaya gidiyor)

Şimdi ben düşünüyorum.
Annemden babamdan ev yok bana da eşime de. Ha olsa iyi olurdu ona sözüm yok. 100bin paran vardır ustune biraz kredi çekersin ev alırsın ona da tamam.
Ama ev almak adına elindeki 40-50 bin parayı peşinat verip, 10 sene maaşının yarısını bankalara ödemek, ay sonunu zor getirmek neden bunu anlayamıyorum.
Yıllarca kredi ödeyebilmek adına tatile çıkamayan, üzerine 2 parca kıyafet alırken 10 kere dusunen çok insan var etrafımda.
Şimdi evimi alayım ilerde rahat ederim diye 20li yaşlarımı, en guzel çağlarımı maddi sıkıntıyla geçirmek ne derece doğru.
Çocuğum rahat etsin mantıgı da bana saçma geliyor belki çocuğum olmadıgındandır. O da calısır kendi parasıyla alır ben neden hayatımı zora sokayım diyorum. Evet bencillik olabilir ama bilmiyorum işte.
Para biriktirmekse amaç altın alayım ne bileyim bankaya atayım baska yolları vardır mutlaka.
Ev alacağım diye hayatından kısmak neden? Para biriktirmek için borca girmek şart demeyin lutfen.
Bana bunu hah şimdi anladım diyebileceğim şekilde açıklayabilirseniz sevinirim çünkü ailem ev alın diye baskı yapıyor bense o borcun altına girmek için mantıklı bir sebep arıyorum.

Not: Kredi ödese de geçim sıkıntısı cekmeyecek olanların ev alması normaldir, sözüm onlara değil:)

evin olsa çorba içer oturursun ama kirada olsan ödeyemesen çok sıkıntı. bende illa çocuğa bırakılsın diye düşünmeyenlerdenim çocuğum yok zaten düşünmüyorum ama evin olması senin hayatını kolaylaştırır ilk önce :KK66:

Ama aynı sey kredi için de gecerli değil mi? Zaten kredi ödenip bittikten sonrası rahat o kısımda sorun yok. Ama kredi öderken -ki genelde kiranın 3 katı oluyor- ödeyemezsen daha buyuk sıkıntı.

Ama aynı sey kredi için de gecerli değil mi? Zaten kredi ödenip bittikten sonrası rahat o kısımda sorun yok. Ama kredi öderken -ki genelde kiranın 3 katı oluyor- ödeyemezsen daha buyuk sıkıntı.

canım zaten totosuna güvenen giriyo bu işe, gelir gider hesabı yapmadan bu işe girenlerinki deli cesareti

Ne zamana kadar kira?
milletin evini temizle dur bişey yaptırmak iste yaptırama havaya gideceğine krediye gider zaten o para cepten çıkıyo değil mi

İşte konumun basında da yazdım bunu. En gecerli sebep bu bana göre de. Ama 10sene kredi ödemek kira ödemekten daha zor geliyor. 25 yasındayım 35 yasına kadar ıkına sıkına, yememden gezmemden keserek kredi ödemek, en eğlenmem gereken yaşlarımı borcla geçirmek mantıklı mı bilemiyorum. Gençliğim gidiyor sanki :KK53:

Kredi çekip yıllarca o borcu ödemek bana da zor geliyor, anlamsız geliyor. Çünkü faiz oranları yüksek.
E kirada oturmak da zor geliyor, onun bunun evi. Bi eşya almak istesem eşim 'sen kiracısın neyine yeni eşya' diyor.
Yani iki durum da zor. Ama ben kendi evimi tercih ederim, borçla da olsa harçla da olsa kendi evin en azından. Onun için de baya bi birikim olması şart...

İşte konumun basında da yazdım bunu. En gecerli sebep bu bana göre de. Ama 10sene kredi ödemek kira ödemekten daha zor geliyor. 25 yasındayım 35 yasına kadar ıkına sıkına, yememden gezmemden keserek kredi ödemek, en eğlenmem gereken yaşlarımı borcla geçirmek mantıklı mı bilemiyorum. Gençliğim gidiyor sanki :KK53:
10 sene kredi ödeyince o ev senin oluyor ama :KK53: kira boş iş

Kredi çekip yıllarca o borcu ödemek bana da zor geliyor, anlamsız geliyor. Çünkü faiz oranları yüksek.
E kirada oturmak da zor geliyor, onun bunun evi. Bi eşya almak istesem eşim 'sen kiracısın neyine yeni eşya' diyor.
Yani iki durum da zor. Ama ben kendi evimi tercih ederim, borçla da olsa harçla da olsa kendi evin en azından. Onun için de baya bi birikim olması şart...

Evet kira zor. Miras kalmazsa 2side zor :KK48:

canım ev şart..ayda 2000 yada 3000 tl gelir ile millet krediye giriyor..bence sende girmelisin..diğer türlü harcamalarda relax olunuyor..karıkoca çalışsanız dahi emekli olunca birinizin maaşı kiraya gidecek..

Ben size katiliyorum.

Hayatin en guzel yillarini kredi borcuyla cebelleserek gecirmenin manasi yok bana gore de. hayata 1 kere geliyoruz.

35ten sonra eyvallah. Ama yiyip icmekten gezmekten kismak bana mantikli gelmiyor pek.

Kesinlikle. Bir defa geliyorum hayata onda da dur evim olsun diye didin dur.

ilerde çocuk olunca almak daha zor olacağı için ben almak taraftarıyım ne biliyim gerçi bizimki 5 yıllıktı rahmetli babam sağolsun,2 senesi bitti bile belki ondan rahat konuşuyorum

canım ev şart..ayda 2000 yada 3000 tl gelir ile millet krediye giriyor..bence sende girmelisin..diğer türlü harcamalarda relax olunuyor..karıkoca çalışsanız dahi emekli olunca birinizin maaşı kiraya gidecek..

Ben cok savurganım galiba. İşte o relax olma durumunu yasayım 20 li yaşlarım sıkmaya calısarak gecmesin diye dusunuyorum. Gezeyim tozayım, gönlümce yaşayım. 30larımdan sonra dusuneyim geleceğimi diye düşünüyorum. Yanlış olsa da ne bileyim hayatı doya doya yaşamak varken kemer sıkmak zor geliyor.

Kira hep boşa giden para 10 senede olsa sonunda o kredi bitecek ama kira bitmez odemesen otur 1 ay daha demez ev sahibi
anlican gelir giderin uyuyorsa bi ev.sahibi olmak uzun vadede rahat ettirir tabi bin türlü sikintiyle ev kredisine girenlere bende anlam vermiyorum deli cesareti böyle bişey demekki

Ben cok savurganım galiba. İşte o relax olma durumunu yasayım 20 li yaşlarım sıkmaya calısarak gecmesin diye dusunuyorum. Gezeyim tozayım, gönlümce yaşayım. 30larımdan sonra dusuneyim geleceğimi diye düşünüyorum. Yanlış olsa da ne bileyim hayatı doya doya yaşamak varken kemer sıkmak zor geliyor.
sakın öyle düşünme para pul olgun yaşta daha çok gerekiyor,insan yaşı ilerledikçe konfor arıyor..38 yaşımdayım ev araba vs kredi falan aldık az kaldı bitmesine4 senedir tatile çıkmadım ama çıkıcaz yakında nasib olursa..

X