Ev almak üzereyiz..Hukuki bilgiler istiyorum..

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
39
108
İstanbul
2 sene sonra teslim edilecek bir projeden ev almak üzereyiz.
Tapusu da teslim zamanında çıkarılacak.
Gayrimenkul satış sözleşmesi yapılacak .Bu sözleşmenin imzalanmasından hemen sonra satıcıya evin fiyatı ödenecek tarafımızca.
Allah korusun dolandırılmamız hususunda bu sözleşmeyle hakkımızı arayabilcekmiyiz.
Dava açma hakkına sahip olacakmıyız.
Bu sözleşme bizim elimizde yeterli bir kanıt teşkil edecek mi ?
Lütfen ilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Öncelikle eviniz hayırlı olsun.Gayrimenkul satış sözleşmesini kesinlikle noter huzurunda yapmanız ve bu sözleşmenin içerisine cezai şartlarını yani evin hangi tarihte teslim edilmesi gerekiyor ise bu tarihten sonra teslim edilmesi ve tapusunun verilmemesi halinde şu kadar cezai şartı kabul ediyorum şeklinde beyanının bulunması gerekir.Tavsiyem evin parasının bedelinin bir kısmının ödenmesi teslim ve tapudan sonra geri kalanının ödenmesi şeklindedir.Yapılan bu sözleşmeyle aksi takdirde tabiki hakkınızı ararsınız ama hukuki prosedürler biraz uzundur ...Şirketi iyice araştırın...

Cevap için teşekkür ediyorum.
Çok araştırdım .Bu sözleşmede noter sadece tanık vaziyetinde oluyormuş.
Başka türlü pek bi önem teşkil etmiyormuş.
Sözleşme imzalanma sırasında imza sirküsü d verilcekmiş.Bu da çok önemli bir durummuş hakkımızı arama açısından

-Merhabalar,

Önceliile noterde yapılmış taşınmaz vaadi sözleşmesi geçerli bir sözleşmedir. Dolandırıcılık ihtimalinde bu sözleşmeye dayanarak sözleşmenin iptali ile ödenen paranın faizi ve varsa cezai sartıyla birlikte iadesi talepli dava açabilirsiniz. Ödemeleri banka yoluyla yaptıgınız sürece zaman alsada paranızı iade alırsınız.

Eğerki sözleşme ile elde ettiğiniz hakkın güçlenmesini istiyorsanız tapuya şerh düşürebilirsiniz. Böylelikle hakkınız 3. kişilere karşıda hüküm ifade eder ve güçlenir. İçinizin daha rahat olması bakımından bu yolada basvurabılırsınız.

Arkadaslarımın dedigi gibi bedelin tamamınımı ödememeniz sizin yararınızadır. Sevgiler...

Ne yazıkki paranın tamamını ödememe gibi bir ihtimal yok .
Parayı peşin veriyoruz.
Geri kalan 4,5 milyarını da ev bitince ödeyeceğiz.
İnşaat firması büyük bir firma.17 yıllık bir firma.Ve bugüne kadar da birsürü bina inşa etmişler.
Herhangibir dolandırıclık vs olmamış bugüne dek.
Gayrimenkul sözleşmesi noter huzurunda imzalanmıyormuş.
Tapuda zaten bina bitince yani 1,5 sene sonra çıkacak.
İnşaat firmasının sahibi iş adamı ve millet vekilliğine adaylığını koymuş tanındık birisi.
Mühür ve imzanın ona ait olduğunu gösteren noterde çıkarılmış imza sirküsünü de sözleşme sırasında verecekler .
İmza sirküsü de çok önemli bir belgeymiş .

Siz eğer inşaat firmasına bukadar güveniyorsanız hukuki prosedürleri de yerine getirdiğiniz takdirde bir problem teşkil edeceğini sanmıyorum.Ama genelde tüm parayı peşin olarak istemezler.Yorum yazan diğer arkadaşımızın da dediği gibi tapuya şerh koydurun.Noterde yapılan satış sözleşmesi de geçerlidir.Hukuki anlamda bir problem çıkarsa öne sürebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…