Ev arkadaşı bu kolay bulunmuyor da

bikahvebana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2015
506
279
Merhaba KK üyeleri,

Bu zamanda İstanbul'da güvenilir ev arkadaşı bulmak zor. Benim ev arkadaşım(arkadaşlığımız eski) ile basit ufak sorunlarım oluyor ama bunları bir şekilde idare ediyorum. Ama zorlandığım bir konu var; mesafe koymaya çalışıyorum aramıza ama o buna izin vermiyor. Kendisi tam bir pasif-agresif. Söze gelince tamam der olur der ve daha sonra tam aksini yapar. Ben de kendisi ile muhatap olmak istemiyorum fazla.Haz etmediğin biriyle aynı evde kalmak ne zormuş!! Onca yıllık arkadaşlığın da bir anlamı yok şu an benim için. İmkanım olsa evden çıkarım ama başka yollar bulmam lazım. Siz olsanız bu durumu nasıl idare ederdiniz?

zamanında ev arkadaşından dili yanmış biri olarak bu yıl çok istememe rağmen ben de cesaret edemedim istanbul'da eve çıkmaya, o yüzden anlyorum sizi.
fakat anladığım kadarıyla ev arkadaşınızı iyi tanıyorsunuz, bir geçmişiniz var. huyunu suyunu biliyorsunuzdur eğer ortada çok büyük bir anlaşmazlık yoksa her hareketini görmeyip alttan almak daha iyi gibi sanki.

Yani aynı evin içinde ne kadar mesafe koyabilirsin ki? Bir gün başım ağrıyor rahatsız edilmek istemiyorum, diğer gün biraz işim var onunla uğraşmam lazım falan der beraber daha az vakit geçirmeye çalışırsın ama hepsi geçici çözümler bence. Tabi arkadaşın sendeki değişikliği fark edip kendini geri çekmeye başlarsa, anca o şekilde kalıcı bir mesafe koyabilirsin. Ya da açık açık konuşacaksın ama bu sefer de muhtemelen o kişi artık ev arkadaşın olarak kalmayacak.

Maddi sıkıntınız yoksa yurda çıkın.zaten bir o kadar ev kirasi verıyorsunuzdur

zamanında ev arkadaşından dili yanmış biri olarak bu yıl çok istememe rağmen ben de cesaret edemedim istanbul'da eve çıkmaya, o yüzden anlyorum sizi.
fakat anladığım kadarıyla ev arkadaşınızı iyi tanıyorsunuz, bir geçmişiniz var. huyunu suyunu biliyorsunuzdur eğer ortada çok büyük bir anlaşmazlık yoksa her hareketini görmeyip alttan almak daha iyi gibi sanki.

huyunu suyunu bildiğim eski bir arkadaşım ancak aynı evde kalmamız tesadüf eseri oldu, denk geldi. Ve kesinlikle bir insanı aynı evde kalmadıkça tanıyamıyor insan. Farklıyız çok ama bunu belli bir mesafede olunca idare ederdik şimdi ise ben tahammül edemiyorum. Aslında oturup konuştuk da güzelce. Ben daha mesafeli olmak istediğimi ima ettim. Rahatsız olduğum şeyleri de söyledim ve bazı kararlar aldık ama tınlamıyor...

Yani aynı evin içinde ne kadar mesafe koyabilirsin ki? Bir gün başım ağrıyor rahatsız edilmek istemiyorum, diğer gün biraz işim var onunla uğraşmam lazım falan der beraber daha az vakit geçirmeye çalışırsın ama hepsi geçici çözümler bence. Tabi arkadaşın sendeki değişikliği fark edip kendini geri çekmeye başlarsa, anca o şekilde kalıcı bir mesafe koyabilirsin. Ya da açık açık konuşacaksın ama bu sefer de muhtemelen o kişi artık ev arkadaşın olarak kalmayacak.

gizli bir plan olarak benim evden çıkmamı istiyor olabilir belki de.

canım aynı sorunu ben de yaşadım 4 yıldır tanıdığım arkadaşımla çıkmıştım farklı farklı huyları çıkmaya başladı anlaşamadık evi ayırdım ve şuan konuşmuyoruz arkadaşlığımız da bitti işin zor allah yardımcın olsun çok şükür mezun oldum bu tür sorunum kalmadı darısı sana

huyunu suyunu bildiğim eski bir arkadaşım ancak aynı evde kalmamız tesadüf eseri oldu, denk geldi. Ve kesinlikle bir insanı aynı evde kalmadıkça tanıyamıyor insan. Farklıyız çok ama bunu belli bir mesafede olunca idare ederdik şimdi ise ben tahammül edemiyorum. Aslında oturup konuştuk da güzelce. Ben daha mesafeli olmak istediğimi ima ettim. Rahatsız olduğum şeyleri de söyledim ve bazı kararlar aldık ama tınlamıyor...

peki sizi rahatsız eden anlaşamadığınız konular ne mesela? birde evin konrtatı kimin üstünde? belkide arkadaşınız bilerek böyle davranıyordur siz evden çıkın diye

peki sizi rahatsız eden anlaşamadığınız konular ne mesela? birde evin konrtatı kimin üstünde? belkide arkadaşınız bilerek böyle davranıyordur siz evden çıkın diye

Kontrat benim üzerimde değil. İşin ilginç yanı ben harıl harıl ev ararken kendisi önerdi bana bu ev arkadaşlığını. bir yılı aştık ve çok ciddi bir sorunumuz olmadı. Neden çünkü ben idare ediyorum. Mesela evde ortaklaşa bir düzen vardır ve herkes sırayla belli işleri yapar(ortak kullanım alanlarının temizliği, çöp atmak vs. gibi) O bir şekilde minimum düzeyde yapar bunları ya da yapmaz. Ben idare ederdim. İsteyince odasına kapanır bir kaç gün soğuk davranır, ben odamın kapısını kapatınca sık sık bahanelerle açar ve uyardığım halde kapatmadan gider. Ayy çok sıkıcı vallahi daha yazamayacağım. Ben yüzünü görmek bile istemiyorum şu aralar. Arkadaşlığımız da zaten eskisi gibi değil. Sıfır paylaşım var aramızda çünkü ona güvenmiyorum.

Bir ev arkadasim vardi kizin cidden sorunlari vardi bunu sonradan anladim..

Aksam cayin yaninda gofret uzatmis bana..

Bende kibarca tesekkurler yemiycem dedim diye bana kiz kin beslemis adeta..

Bir gun tartisirken bana demez mi..

Sen ne cins bir kizsin gofret yemezsin falan..

Aman aman kolay kurtuldum ondan

Bir ev arkadasim vardim kizin cidden sorunlari vardi bunu sonradan aldim..

hey Allah'ım ne insanlar var ya:KK70:

Bir ev arkadasim vardi kizin cidden sorunlari vardi bunu sonradan anladim..

Sizin ev arkadaşının biraz fazla mürekkep yutmuş modeli bendeki:KK48:

Kolay değil başına gelen şey ama yine de yurtta kalıp binbir çeşit manyakla uğraşacağına bir tane manyakla uğraş, yemin ediyorum daha iyi. Tek başına bir eve çıkma şansın da yok anladığım kadarıyla. Boşver, takmamaya çalış, çek kendini geri. Ne kadar var okulun bitmesine?

bütün tencereleri mikrodalga fırının üzerine koyma adeti var mesela ve ben buna bir anlam veremiyorum. tencerelerin yeri öylece boş kalır hani yer olmasa tamam derim. Neyse bunlar ufak şeyler ama her gün maruz kalınca derde dönüşebiliyormuş:KK14:

Kolay değil başına gelen şey ama yine de yurtta kalıp binbir çeşit manyakla uğraşacağına bir tane manyakla uğraş, yemin ediyorum daha iyi. Tek başına bir eve çıkma şansın da yok anladığım kadarıyla. Boşver, takmamaya çalış, çek kendini geri. Ne kadar var okulun bitmesine?

Seneye son. Bir de tez yazacağım. Bitiyor şükür.

Şu "seneye son" lafı insana güç veriyor. Ben de yurtta kalıyorum, bu sene neler çektim. Manyağına denk gelme ihtimali yüzde 200. Allahtan ki "seneye son".

İnşallah karşımıza iyi insanlar çıkar bundan sonra o kadar çok tecrübem oldu ki artık. Eğer imkanım olsa yalnız kalmayı seçebilirdim fakat yalnız kalan arkadaşlarım önermiyorlar. İnsan sesi duyma ihtiyacı duyuyolarmış o zaman da. Ben şu anda ev arkadaşımın sesini duymak istemiyorum, susan insan da iyi bazen:)

X