ev arkadasi yada hayat arkadasi ne dersen de...

Huzursuzlugunu anlayamadim ben her sey yolunda bir sorun goremuyorum. Ama sen huzusuzsan orda bir sikinti vardir. Derdin ne evlenmek mi istiyosun?
tabıkı evlenmek ısterım ama sartlar olgunlasması laZım bunun ıcın suan boyle bır ımkanımız yok malesef

bu yoruma birebir katılıyorum.

ilaveten,
universite kendi ayaklarınızın uzerinde durmayı ogrendiginiz bir deneyimi de kapsıyor...
bu surecte size hep destek olan; evde, okulda, sokakta hic yalnız bırakmayan birinin varlıgı guzel bir duygu olmakla beraber yoklugu da bir o kadar agır gelebilir...
yarın ne olacagını bilemezsiniz,
o yuzden kendi arkadas cevrenizi olusturun,
her zaman ondan bagımsız guclu bir insan olabileceginizin bilincinde olun (baglılıktan bagımlılıga gecmis ve bunu normalmis gibi de anlatmıssınız... ona sadakatla sevgiyle baglı olmak ve alısmak ile "bagımlılık" bir seyler degil, onsuz yapamam demek oluyor ki tam da uyarmaya calıstıgım sey bu; onsuz da gayet ayakta durabilirsiniz, her zmaan bunun farkında olan bir kadın olun... )
ve ilerde arkasında duramayacagınız hicbir seyi yasamamaya ozen gosterin,
ciddi udusunuyorduk o yuzden aynı evi paylastık demeyin,
eger alıntıladıgım mesajdaki gibi "kendi ilkeleriniz" ile celismiyorsa bu durum istediginizi yasayın,
fakat diger turlu bazı bahanelerin arkasına sıgınarak isteklerini mesrulastırmaya calısmak ayseye fatmaya ne dediginizden ziyade kendinize karsı durust olup olmamayla alakalı bir soruna yol acıyor...
evet orda buyuk bır eksıgım var hep onunla beraber oldugum ve olmak ıstedıgım ıcın kendıme bır arkadas cevresı olusturmuyorum ve bunu kendım ısteyerek yapıyorum o dıyor aykız bırılerıyke arkadaslık et bırseyler paylas ama benım ıcımden gelmıyor ve yarın bugun ayrılırsak bu benım ıcın buyuk aorun olur bunu da bılıyorum ama bundan once bırke kısa surelı bır ayrılıgımız olmustu o zaman hayatıma kaldgm yerden devam etmıstım yanı bunu basarabıldıgımı gordum sıze hak verıyorum bagımlılık farklı ve kotu bırsey bazen ınsanın gozunu kor edebılıyor :/

Hayat sizin hayatınız.
Biz tabiki yargılayamayız.
Aynı durumda ben olsam ailemin hoş karşılamayacağı birşeyi dolayısıyla bende karşılamazdım.
Bu konuda benim ailem çok sert, bir akrabamızın oğlu birlikte yaşadığı insanla nişan kararı aldı ve babam o kadar sert ki bu konuda nişanına dahi gitmedi.
Hatta şöyle bir cümle kurmuştu ''O adamda karakter olsa evlenmeden aynı yatağı paylaşmazdı, o kızıda eş diye almazdı demişti ''
Herhalde öyle birşey yapsam evlatlıktan red ederdi.
Bizim fikrimizi sorduğunuz için örnek vermek istedim kendi ailemden.
Ama madem uzun yıllardır böyle bir karar almışsınız, kararınızın arkasında durun.
Sürekli düşünmek size ve ilişkinize zarardan başka birşey vermez.
Yada gerçekten suçluluk duygusu barındırıyorsanız evlerinizi ayırın, eminim ailenize ne yalan söylüyorsanız yarın birgün evladınızdanda aynı şeyi görürsünüz.
hepınız aılelerınızın ıstedıgı gbı bır hayat mı yasıyorsunu sıZın kararlarınız tercıhlerınız yok mu ıate burda devreye ınsan egosu gırıyor surda kımlıklerımızı bılmeden bıle bırbırmıze gercekcı yorumlar yapamıyoruz sız ve dıger bazı arkadaslara bu sozum ne dusunuyorsunuz bılemem ama bu dusuncelerı hıc ama hıc gercekcı bulmuyorum bu arada tebrık ederım kusursu mukemmel bır evlatmıssınız :)

bu yoruma birebir katılıyorum.

ilaveten,
universite kendi ayaklarınızın uzerinde durmayı ogrendiginiz bir deneyimi de kapsıyor...
bu surecte size hep destek olan; evde, okulda, sokakta hic yalnız bırakmayan birinin varlıgı guzel bir duygu olmakla beraber yoklugu da bir o kadar agır gelebilir...
yarın ne olacagını bilemezsiniz,
o yuzden kendi arkadas cevrenizi olusturun,
her zaman ondan bagımsız guclu bir insan olabileceginizin bilincinde olun (baglılıktan bagımlılıga gecmis ve bunu normalmis gibi de anlatmıssınız... ona sadakatla sevgiyle baglı olmak ve alısmak ile "bagımlılık" bir seyler degil, onsuz yapamam demek oluyor ki tam da uyarmaya calıstıgım sey bu; onsuz da gayet ayakta durabilirsiniz, her zmaan bunun farkında olan bir kadın olun... )
ve ilerde arkasında duramayacagınız hicbir seyi yasamamaya ozen gosterin,
ciddi udusunuyorduk o yuzden aynı evi paylastık demeyin,
eger alıntıladıgım mesajdaki gibi "kendi ilkeleriniz" ile celismiyorsa bu durum istediginizi yasayın,
fakat diger turlu bazı bahanelerin arkasına sıgınarak isteklerini mesrulastırmaya calısmak ayseye fatmaya ne dediginizden ziyade kendinize karsı durust olup olmamayla alakalı bir soruna yol acıyor...

burada yazılanların benım yasamımda hıcbırsey degıstırmeyecgını vurgulamak ısterım benım kendımce haklı buldugum sebeplerım ve dogrularım var dusuncelerınızın coguna katılıyorum evet zorlandıgım kısım konusundakı tesptınız dogru son derece katılıyorum

buradaki yorumlar dusunceni asla degistirmesin demiyorum yanlıs anlamıssın,
aynı dusuncelere sahip olmasan dahi her yorum sana farklı bir bakıs acısı kazandırır aslında,
en azından komsularının, arkadaslarının ve hatta "uygun gormeyeceklerini dusundugun" ailenin nasıl tepkiler verecegini ogreniyorsun,
dolayısıyla kararlarını gozden gecirirken cok yonlu dusunmeni de saglar...

tum sayfaları okuyayım dedim ancak surekli aynı seyler tekrar edildiginden yoruldum acıkcası, kusura bakma okuyamadım...

birlikte yasamaya karsı biri olmadıgımı yorumlarımdan anlamıssındır fakat bunu kimse icin gereklilik olarak sunacak da degilim,
herkes kendi hayatından sorumlu...
ufacık bir kelimeyle etkilenip neler yapıp sonra pismanlık duyabilecek insanların oldugunu da gozardı etmemek gerek diye dusunuyorum.

gelelim senin durumuna,
guvendigin sevdigin biriyle aynı evi paylasıyorsun, tamam kendi tercihin ve "haklı buldugun nedenler ve dogrular" ın neler bilemem... senin icin yeterliyse de birsey diyemem.

ancak şu asamada ailenin ogrenme durumunda ne yapacagına dair bir dusuncen olması gerektigini dusunuyorum,
"bizim paramızla boyle mi yasadın, yalan mı soyledin?!" dediklerinde paranızı istemiyorum diyip ipleri koparma noktasına mı getireceksin?
yalanlar icin ozur dilerken kaybettigin guvenlerini kazanmak icin tumuyle "dusuncelerinden" mi taviz vereceksin?
yoksa yine eskisi gibi olmak icin ugrasırken hem ozur dileyip hem de ayrı eve cıkıp gecici bir sure ailene uymayı mı tercih edeceksin?
bunlar su an aklıma gelen olasılıklar, dusununce neler neler cıkar...
cok daha sorun cıkaracak sekilde de tavır takınılabilir veya akılcıl cozumler de uretilebilir.
fakat gercek su ki; bunları dusunsen de dusunmesen de goze almıs olmalısın...

konuda bir yorum daha yapmıstım tekrar alıntıladım, es gecmemeni tavsiye ederim,
ne ayrıl ne de devam et diyorum,
sadece tum olasılıkları dusunmeyi ihmal etme...

ayrıca kisisel tavsiyem ayrı evin de guzelliklerini tatman yonunde olur,
aynı evde kalıp erken tuketme vs mantıgı ile degil,
tek basına veya kız arkadaslarınla kaldıgında ya da yurtta yasayacakların sadece bir donem bile olsa guzel bir tecrube olur,
"su an mumkun degil, sartlarım musait degil" diyor isen sevgiliden bagımsız olarak guzel arkadaslıklar edinip onlarda kal, birbirinize gidip gelin, oyle evli bir cift gibi kapılarınızı kapatıp eve kapanmayın, yoksa bu durum sizi koreltebilir...

ama cidden yorum çok değişik...herkesin yaşam tarzı farklıdır..sorgulanmazda..fikir istemiş konu sahibi herkes kendince yorumlar yapmış...ne bileyim..hanımabla güzel yorum yapmış..konu sahibi onu dinlemeli bence
bu konuyu kımseyı dınlemek yada akıl almak ıcın ıcın acmadım ınsanların bu konuya bakıs acısını metak ettıgım ve ıc huzursuzlugumu mantıklı bır sekılde yorumlayanılecek ınsanlar olabılır dı yverek konuyu actım

buradaki yorumlar dusunceni asla degistirmesin demiyorum yanlıs anlamıssın,
aynı dusuncelere sahip olmasan dahi her yorum sana farklı bir bakıs acısı kazandırır aslında,
en azından komsularının, arkadaslarının ve hatta "uygun gormeyeceklerini dusundugun" ailenin nasıl tepkiler verecegini ogreniyorsun,
dolayısıyla kararlarını gozden gecirirken cok yonlu dusunmeni de saglar...

tum sayfaları okuyayım dedim ancak surekli aynı seyler tekrar edildiginden yoruldum acıkcası, kusura bakma okuyamadım...

birlikte yasamaya karsı biri olmadıgımı yorumlarımdan anlamıssındır fakat bunu kimse icin gereklilik olarak sunacak da degilim,
herkes kendi hayatından sorumlu...
ufacık bir kelimeyle etkilenip neler yapıp sonra pismanlık duyabilecek insanların oldugunu da gozardı etmemek gerek diye dusunuyorum.

gelelim senin durumuna,
guvendigin sevdigin biriyle aynı evi paylasıyorsun, tamam kendi tercihin ve "haklı buldugun nedenler ve dogrular" ın neler bilemem... senin icin yeterliyse de birsey diyemem.

ancak şu asamada ailenin ogrenme durumunda ne yapacagına dair bir dusuncen olması gerektigini dusunuyorum,
"bizim paramızla boyle mi yasadın, yalan mı soyledin?!" dediklerinde paranızı istemiyorum diyip ipleri koparma noktasına mı getireceksin?
yalanlar icin ozur dilerken kaybettigin guvenlerini kazanmak icin tumuyle "dusuncelerinden" mi taviz vereceksin?
yoksa yine eskisi gibi olmak icin ugrasırken hem ozur dileyip hem de ayrı eve cıkıp gecici bir sure ailene uymayı mı tercih edeceksin?
bunlar su an aklıma gelen olasılıklar, dusununce neler neler cıkar...
cok daha sorun cıkaracak sekilde de tavır takınılabilir veya akılcıl cozumler de uretilebilir.
fakat gercek su ki; bunları dusunsen de dusunmesen de goze almıs olmalısın...

konuda bir yorum daha yapmıstım tekrar alıntıladım, es gecmemeni tavsiye ederim,
ne ayrıl ne de devam et diyorum,
sadece tum olasılıkları dusunmeyi ihmal etme...

ayrıca kisisel tavsiyem ayrı evin de guzelliklerini tatman yonunde olur,
aynı evde kalıp erken tuketme vs mantıgı ile degil,
tek basına veya kız arkadaslarınla kaldıgında ya da yurtta yasayacakların sadece bir donem bile olsa guzel bir tecrube olur,
"su an mumkun degil, sartlarım musait degil" diyor isen sevgiliden bagımsız olarak guzel arkadaslıklar edinip onlarda kal, birbirinize gidip gelin, oyle evli bir cift gibi kapılarınızı kapatıp eve kapanmayın, yoksa bu durum sizi koreltebilir...[/QUOTE
ben ıkıncı unımı okuyorum bundan oncekınde bayan kız arkadaslarımla kalmıstım nasıl bırsey oldugunu cok ıyı bılıyorum onlarında yasadım yanı bız erkek arkadasımla ıkı yıl gurbette cektık ayrı evlerde de yasadık bır suan yasadıgımız en son gelınebılecek surum yanı anlıycanız aıle konusuna gelınce elbette hıc dusunmeden boyle bursey yapmadım aonucunu elbette goze aldım aılem bu mevzuya asla maddıyatı karıstırmaz babanın parasyla onu mu bunu mu yaptın dye bırseyle asla karsıma gelmeZler yanı dert edeceklerı seyler farklı seyler olur onları hayal kırıklıgına ugratmam guvenlerını bosa cıkarmam gbı seyler bız aılecek bırbırımıze cok tutkunuz bırbırımıZden kopma gbı bır durmumuz soz konusu olamaz ben sadece onları derın bır kedere sokmak ıstemıyorum ama bu durum ortaya cıkarsa buda kacınılmaz son tabıkı :/

Uzun yıllar ailemden ayrı yaşadım , gayret rahattım , yalnız erkek arkadaşımla bu yıl beraber evi paylaşıyoruz , Başlarda çok zevklide , sonrada sıkıyor canım,inan ki bayan arkadaşlarla yaşamak çok çok daha zevkli , yine de kendi adıma konuşuyorum ama... Yanlız takıl en Güzeli ,bir aya kalmaz ben de aynısını yapıcam :)
neden boyle dusnuyorsun ?

Yanlis anlasildim sanirim. Benim yasadigim yerde dini nikahi kafasi esen yapamaz turkiye tamamen aklimdan cikti.
Ben ilk esimle once dini nikahlandim ama ailemin huzurunda cunku resmi isler daha uzun surecteydi,sonra dugun oldu sonra resmi nikahlandim.
Neyse dusuncem; bu kiz ayni evde yasiyormu yasiyor bu cocukla ayni yatagadi paylasiyor (afedersiniz) en azindan dini nikah yapsinlar Allah huzurunda evlensinler ama gelgelelim aileden habersiz olmaz, aileye soylicek arkadasimiz ...
bız suan evlenemyz sı bunu neden bırturlu anlamıyorsunuz ogrencıyken nasıl evlenelım aılelerımız buna onay vermez asla suankı duzenımız bozulur akılları hep bızde kalır seneye okul btıp ıse grdgmz zaman evlenmeyı planlıyoruz bız ya ben kendımı ınanılmaz kotu hıasettım yanı ılk defa bırlıkte yasayan bır cıft gormus gbı konusuyorsunuz ya

Benimde yakında 3. yıla gireceğim çok güzel bir ilişkim var, Allah nazarlardan saklasın..:nazar: İkimizde hem aynı memleketteniz, hem de aynı şehirde öğrenciyiz. Son senemiz ikimizinde. 2 yıldır da aynı öğrenci evini paylaşıyoruz. Ama şöyle bir farkımız var ikimizin de çok rahat, bize güvenen ve ilişkimizi ciddiyetini bilen ailelerimiz var. Ailelerimizin aynı evde kaldığımızdan haberi var. Onaylı bir şekilde aynı evini paylaşıyoruz. Hatta ev kirasını ailelerimizin yardımı ile ödüyoruz. Ben bu durumdan çok mutluyum. Onunla aynı evi paylaştığım için kendimi çok mutlu ve şanslı hissediyorum. Türk örf ve adetlerini bir kenara bırakırsan da bu olması gereken bir durum. Sen 10 yılda çıksan bir insanı aynı evde yaşamadan tanıyamazsın. Aynı eve çıkıp anlaşamayıp ayrılan çok çift de biliyorum çevremde. Evlilik öncesi çok önemli bir provadır bu. O yüzden bu olaya dini ya da örf ve adetlerimize uygun şekilde bakmıyor, onaylıyorum. Aileme de evlilik öncesi böyle bir şansı bana tanıdığı, sevgilimi iyice tanımamı sağladığı için minnettarım :)
masallah sızın adınıza cok sevındım ama maleaef benım aıle yapım bunu kaldırmaz sızın ıcın guZel bırsey Allah yolunuzu acık etsın ınsallah

haram helal kav
Aynı evde karı koca gibi yaşayıp nikahsız olmak hem dini açıdan hem ülkemizdeki ahlak kuralları açısından ters bir durum. Öğrenciyken benim de arkadaşlarım erkek arkadaşlarıyla yaşıyorlardı ama en azından aileleri haberdardı. İnançsızsan ya da günah haram helal kavramlarının senin için önemi yoksa böyle bir şey yapar insan. Düğün olmadan resmi nikahı eğer erkek arkadaşın sana güveniyorsa yaptırır. Yoksa mutualizm ortak yaşama devam edersiniz. İçindeki sıkıntı da günaha girdiğin için oluyor. Ya hamile kalırsan ya da bir şekilde ailenin kulağına giderse diye. Bizim toplumumuzda olan kadınlara oluyor senin adın çıkar. Erkeklerin daha önce birliktelikleri şu anki seninle aynı evi paylaşmasının ona bir zararı olmaz kendini kullandırma bence ben de kullanıyorum diyorsundur ama her durumda kadınlar zararlı çıkıyor bu paylaşımdan.
haram helal cok ıyı bılıyorum dını acıdan son derece ınanclı bır ınsanım uygulayabılırız yada uygulayamayız o bıze ve nefsımıze kalmıs bazen hayat oyle bır noktaya getırıyor kı herseyı aynı anda ıdare etmeye yon vermeye calısıyorsun benım durumumda suan boyle ben kadınların kullanıldıgı dusuncesınde asla sıInle hemfıkır degılım bu cok basıt bır tabır ve hıc hoslanmıyorum

Biz de sevdiceğimle aynı evi, aynı hayatı paylaşıyoruz. Her şey o kadar güzel ki... İş güç sahibi olmadan böyle güzel zamanlar yaşamak çok önemli bence. Zaten okul bitince iş güçten zar zor beraber olacağız neden şimdi yaşamayalım? Bence olması gereken bir şey, hem tanımak hem de paylaşım açısından. Amaa aile konusunda asla öyle düşünmüyorum. Babam benim her şeyimdir tepkisi ne olursa olsun söyledim. Çünkü yalan söylemem onu daha çok hayal kırıklığına uğratırdı. Hele bir de evde başına bir iş geldiğini düşünsene? Bunu sonradan öğrendiklerini? Aylarca kandırıldıklarını? Bence yapma. İnanki bildikleri zaman o ev sana daha huzurlu gelecek. Her şey harika olacak. :)
sızın durumunuza sevındım benım boyle bır sansım yok duyduklarından evı ayırmak ısteyecklerdır tum duZenımız yasantımıza bozulur rısk alamam malesef

Gecede yorum yapmıştım,yorumları okuyunca tutamadım kendimi :) için rahat değil açık ve net belli.Yine söylüyorum onları en iyi sen tanırsın çok iyi olduklarını söylemiştin akşam :)
Onlara aç konuyu açıkça söyle,gizlemek daha hoş olmayan birşey olur.Arkasında durup söyle hem sen onlardan birşey gizlememiş olursun,hem için rahat eder.Dini boyuta girenleride anlamıyorum,elbet biliyordur konu sahibi o boyutunu.Onu sormamışki ailesinden gizlediği için içi rahat değilmiş sadece..
yok ılle dını mesaj vermelerı lazım ben o tarafını zaten dusunuyorum farkındayım o benım Allahla aramdadır ama sıZde benı anlayın aılemı ben tanıyorum onay vermezler uatune cok uZulurler onlara bunu yasatamam

Tatlım insanların yada ailenin ne istediği ya da düşündüğü önemli değil!!
Hayat senin,aldığın nefes senin,tamam onların üzerinde emeği büyük ama saygı duymalılar bence ufaktan aç konuyu..
Ben 3 yıldır erkek arkadaşımla yaşıyorum artık evli gibiyiz ki benim evlilik fobim var benim için cennet gibi :nazar::nazar::D:D
Mutluluklar dilerim:KK37:
ne guzel masallah sıZe

Çevremde fazlaca aynı evde yaşayan üniversiteli çiftler var... Onlarında aileleri tabikide bilmiyorlar...
kızımın erkek arkadaşıyla aynı evi paylaşıyor olmasını öğrendiğimde nasıl tepki veririm inanki bilemiyorum...
yanlış anlama benim derdim de her annenin olduğu gibi acaba kızımın başına bişeymi gelir, kızıma zarar verirmi, kızımın duygularıyla oynarmı vs. gibi şeyler olur.. günümüzde biliyorsunuz böyle okumaya gelen kızlara ne işgenceler çektiriyorlar... ama kızım sizin yaşadığınız gibi bir ilişkiyi bana anlatırsa önce o çocukla tanışırım ve sonrasında o çocuğa derimki benim kızımın başına herhangi bir şey gelirse elim yakanda haberin olsun... bu nedir biliyormusun bu bana göre bir annenin kızımın arkasındayım o sahipsiz değil adımlarını ona göre attır... ve erkek arkadaşınızda bu mesajı aldıktan sonra zaten iyi birisiyse sıkıntı yok... ama art niyetliyse zaten hemen uzaklaşmaya çalışacaktır... çünkü sahipli olduğunuzu size zarar veremeyeceğini düşünür... bakın erkek arkadaşınız öyle demiyorum yanlış anlamayın... bu sadece annenin kendince almaya çalıştığı bir önlemdir... neticede yalnız başına bir kız çocuğumu okuması için göndermişsem... tek başına başı boş kalmasındansa acaba kiminle ve nerde diye düşünmektense acaba yanlış arkadaşları varmı kızıma zarar gelirmi diye düşünmektense yanında onu seven koruyup kollayan ona gerçekten destek olan bir insan her türlü kabulümdür... eğer gerçekten kendini huzursuz hissediyorsan uygun bir zamanda en azından annene durumunu anlatabilirsin... evet başta kabul edemeyebilir ama en azından tek bir kişinin yanında olduğunu ve o kişinin sana değer verdiğini bilmesi onu yinede rahatlatacaktır...
aaah keske annemde sıIn kafa yapınızda olsa da bende o rahatlıgı yasayabılsem annem cok evhamlıdır bana cok guvenır herseyı de konusmak ıster benımle paylasım yaparız ama dedıgım gbı cok evhamlı asla rahat edeme kabul etmez bu durumu malesef

Ben "bence" olan kısmını yazdım.
Hayat senin hayatın.
Konu açmış ve fikrimizi sormuşsun benim için durum budur.
Çevremde senin cümlelerini kuran dolu insan vardı hepsinin bu kararlı cümleleri ilişki bitene kadar.
Çünkü ilişkilerin çoğu kötü bitiyo haliyle bi'sonraki aşık oldukları adam için keşke ilklerim sen olsaydın vs gibi bi'pişmanlıkları oluyo.
Yoksa elele dizdize bu dediklerim çok yersiz gelir:)
acıkcası oyle cok ılıskılerım olmadı o yuzden bılemıycem sızın gıbı:) sayfıgını kınadıgınız gruba dahıl degılım yanı ılıskım btınce snra kımaeye gdıp bu cumlelerı kuracak kadar da genıs bır yuregım yok ınsan hayatında bu cumlelerı bır kısye kurar gercekcı olarak gerısını bılemem benım dusuncem bu

oncelıkle tesekkurler tabıkı avrupalı kadar rahat degıller bu ulkede bu aekılde yasamayı yuzde 99 hos karsılamıyor toplum cok yakın olmadıgı muddetce arkadaslarıma bıle soylemedım bu durumu yarın ayrılırız belkı bılınmesın dıye degıl aılem aılmeın cevresındekıler ogrenıp mutsuz olmasıNlar dıye yarın bırgun elbette ayrılanılrız asla asla ıstemem bunu hayatta basıma gelmesını ıateyecegım son aeylerden bırıdır ama bırgun boyle bırsey yasanırsa da herkes bırsekılde hayatına devam eder ama mutlu ama mutsuz
Doğru söylüyorsun mutlu yada mutsuz hayat bir şekilde devam eder her zaman. Umarım hiç ayrılmazsınız. Allah mutlu etsin ama hayatta her şey olabiliyor. Kesin evlenir gözüyle baktığın insanlar ayrılabiliyor. Şahsen benim çevremde sadece bir kişi 10 senelik ilk sevgilisiyle evlendi. O da boşandı. Diğer onlarca tanıdığım yıllardır bilinen sevgilisiyle ayrılıp başkasıyla evlendi. İlk sevgilisiyle evlenen ikinci bir arkadaşımı düşünsem bulamıyorum o derece.

İnsan mutluyken ayrılırsak nolur diye düşünmüyor tabi, bu ihtimali aklına bile getirmek istemiyor hatta ama olabiliyor. Birlikte yaşadığınızı kimse bilmesin dememin sebebi bu. Yarın öbür gün karşına çıkıp seni üzmesin bu durum. Ailen öğrenirse de sadece mutsuz olmakla kalmaz hem sinirlenirler hemde seni yorarlar diye düşünüyorum. Cesaretlisin. Ben olsam yapamazdım. Evin içinde yaşayacağım mutluluktan çok stres yaşardım biri öğrenecek diye. Kendime de sevgilime de zehir ederdim hayatı heralde :)
İnşallah evlenirsiniz. Ve hikayeniz mutlu sonla biter :)))

o
Peki merak ettim siz ailenize ne diyip de sevgilinizle ayni evde kaliyorsunuz?
Konu sahisi, ben sizin yazdıklarınızdan suçluluk duygusundan kaynaklı, huzursuzluk duyduğunuzu düşündüm. Burada, tanımadığınız insanlara, kendinizi açıklamaya çalışma cabanizdan bile belli bu durum. Anneniz, teyzeniz ya da kardeşiniz yani sizi anlayabilecek birisine durumu izah ederseniz, aileniz gelmeden önce haber verebilir diye düşünüyorum. Bu arada Kimsenin değer yargılarını tartışmak bir başkasının haddine değildir. Cevap vermek istemediğiniz hiçkimse ile diyologa girmemenizi tavsiye ederim. Genel olarak toparlamak gerekirse, sizin bu durumdan huzursuzluk duyduğunuz karinesine dayanarak bu cümleyi kuruyorum ; Çocuklar olarak her zaman ailemize karşı hatalarımız olabilir, bunlar bence çok normal. Çok kafaya takip kendinizi uzmemenizi ve tedbirlerinizi almanızı tavsiye ederim.
en guzel yorum ... burada benı cok elestıren annelerın cogunun cocuklarının yaptıklarından haberlwrı yoktur emınım kı herseyı aılemızın bılmesı gerekmez sırf zahmet edıp bna yorum yaZmıslar ayıp etmemyeyım dıyorum agur cumleler kuruluyor uzuluyorum ama haklısınız sanırım herkese de cevap vermemem gerekıyor cunku asırı derecede cızmeyı asanlar var goruyorum kı ben oZel hayatımda mutluyum dını ve aılevı acıdan vıcdanen rahatsızım bunu kabul edıyorum ama cocuk degılım cahıl hıc degılım herkes toplum normlarına uygun yasamıyor kımse de benı baglamıyor

Back
X